Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Klipsch Reference R-51PM

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Klipsch Surroundhögtalare (33)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Rejäla högtalare från Klipsch som har ett mäktigt och ganska "avrundat" ljud - basen är ordentlig, len och ger ett tillfredsställande avklang. I ett mindre rum behöver du nog ingen subwoofer. Det övre registret är också fint och klart, dock utan att vara alltför aggressivt och "hoppa ut". Den största nackdelen med dessa är kanske att mellanregistret har en tendens att "sväljas" litegrann och hamna en aning i bakgrunden. De har betydligt mer av ett njutbart "rock är kul-ljud" än en slags "nackhåren reser sig"-närvaro.

  De är dock enkla att koppla in till många olika källor, och det följer med en bra fjärrkontroll. Dessutom har de "Dynamic Bass EQ" vilket innebär att du får med hela basregistret även om du sänker volymen riktigt lågt. Det kan stängas av på fjärrkontrollen om man föredrar. Eftersom de är lättdrivna och dynamiska så är volymomfånget riktigt stort också, från knäpptyst ända upp till bedövande högljutt.

  Allt som allt så rekommenderas dessa till någon som gärna drar på lite "roligare" musik och film, men kanske inte är så oerhört kräsen över varenda lilla detalj i ljudet. Därmed sagt är de inte alls dåliga, men jag hade hoppats på en liten gnutta större närvaro i mellanregistret och de allra högsta frekvenserna. Man får en slags "boll" av ljud, vill du ha stor kontroll över varje del av ljudet är det kanske bättre att köpa ett par riktigt kristallklara tweeters och lägga till en sub separat.

  Tillägg: Har nu lagt till en Pro-Ject Pre Box S2 Digital DAC/preamp och tweakat equalizer litegrann och nu låter de klart mer imponerande, men även om det finns imponerande detaljer och närvaro här och var så slås jag ändå främst av de djupare tonerna, dynamiken och kraften än av "oj vad sångaren befinner sig i mitt rummet"-känsla så att säga. Kortfattat är dessa mer "muskelbil" än "limousine", men med rätt material (kanske särskilt rock, TV-spel och intensiva filmer) så kan de ändå låta mäkta imponerande och sannerligen fylla ett helt rum utan det minsta bekymmer.