Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Xiaomi Pocophone F1 128GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Xiaomi Mobiltelefoner (72)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  4 mån sedan
  +
  3,5mm uttag
  Kamera
  Snabbhet
  Batteritid
  fingeravtryckssensor (bra placering, snabb)
  ansiktsigenkänning (vad jag vet bara om man rootar)

  -
  Stor "notch" gör att man får prioritera vad man vill ha på skärmen.
  NotifikationsLED sitter i nederkant

  Jag är väldigt nöjd med telefonen då de punkter som har sparats in på för att göra denna telefon billig är sånt som inte stör mig. Det som sparats in på är att den är av plast. Jag har inte haft något problem med byggkvalitet som vissa har skrivit, aldrig hört min knaka heller, det närmsta negativa jag kan komma är att plasten är ganska hal, om man vill ha enhandsgrepp, men eftersom det medföljer ett silikon-case som har bra grepp kan jag inte gnälla på det heller.

  Notchen tar stor plats och man får inte plats med många notifikationer. Jag har ställt in så att klockan försvinner efter några sekunder, för att då lämna plats för notifikationer. Att notifikationsLEDen sitter i nederkant på telefonen och att det finns lite plats bredvid notchen var dock en vanesak, inget jag tycker är negativt.

  Skärmen är ju LCD, och inte OLED. Det är inte heller något som stör mig då jag inte har något behov av någon "always on" skärm eller dylikt, jag har en klocka på armen om jag vill veta vad klockan är, och vill jag se notifikationer så är det ju bara låsa upp.

  Jag har rootat min och kör i dagsläget Lineage OS 16, fungerar utmärkt. Fingeravtrycksläsaren och ansiktsigenkänning gör att det nästan är läskigt hur fort man kan låsa upp telefonen, ansiktsigenkänningen är snabb!

  Batteriet håller i minst två dagar för mig även om jag kollar någon-några timmar youtube per dag.

  Jag är nöjd med telefonen, som leverar utöver det jag förväntat mig!
 • Utmärkt
  4 mån sedan
  Har använt telefonen i ett par månader nu och är otroligt nöjd. Den är snabb, batteritiden håller vad den lovar och allting bara funkar.

  +
  * Lång batteritid trots tungt, tungt användande.
  * Snabb kamera
  * Bra ljud
  * Enkelt UI

  -
  * Kameran är inte så bra i dåligt ljus.
  * "Stör ej"-läget fungerar inte alltid som det ska.
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Utmärkt mobil för sitt pris. Men man märker på byggkvaliten att det är där de har sparat in sina pengar och även på skärmen.

  Skärmen är nämligen lite blek men samtidigt inget förskräckligt dåligt heller. Men vill man ha lite punch i displayen är denna inte så bra. Dock tycker jag färger ser relativt korrekta ut och matchar väl det jag ser på min IPS-display på datorn. Så bara för att det upplevs lite blekt behöver det inte betyda att det är dåligt heller. Den har även lite light bleed längst där nere och längs kanterna där nere. Inget förförligt men det tär på känslan av billighet lite extra.

  Byggkvaliteten är sisådär jag har inget problem med plasten i sig då jag inte är ett fan av glas men den knakar lite lätt ibland när man greppar tag i den vilket känns lite billigt.

  Kameran hänger väl inte med kvalitetsmässigt heller om man zoomar in och granskar bilder. Men den är kapabel att ta väldigt fina bilder och generellt gillar jag kameran in Xiaomi-telefoner och den behandling de ger. Stort plus för att man själv kan ställa in kontrast, mättnad och skärpa på ett vettigt vis. Det ger stor kontroll över slutresultatet.

  Det var de sämre punkterna. Utöver de nackdelarna är det en alldeles utmärkt mobil. Ljudet i trådade hörlurar ur 3,5mm är bland det bästa jag har hört på en mobil. I klass med LG som har deras utmärkta DAC. Fördel för Pocophone är en mycket bättre EQ som gör att möjlgheten att skräddarsy ljudet är mycket bättre än på LG som har en fruktansvärt kass EQ som inte fungerar som en EQ bör fungera. På grund av det får jag ett ljud ur Pocophone som jag föredrar framför både min LG G7 och LG V10. Jag kan lyfta fram mer detaljer ur highs och mellanregister som lite lättare försvinner ur det dovare ljudet ur mina LG som inte går att justera fram vettigt. Så Pocophone är min absoluta favorit när det kommer till att lyssna till musik i hörlurar. Detta förvånade mig oerhört!

  MIUI 10 fullkomligt älskar jag. Det bästa svepande upplägget på Android. Gillar dessutom designen på notifikationer och appbytaren väldigt mycket med sina suddade bakgrunder vilket ger en skön känsla av djup i designen.

  Batteritiden är lysande och jag får ut cirka 1 timme skärmtid per 10% batteri under en dag. Jag kan gå flera dagar med denna mobil mellan laddningar då jag inte är en tung användare.
 • Utmärkt
  5 mån sedan
  Den e bra
  +Hörlursuttag