Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung C27JG50

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung Datorskärmar (378)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.64)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  I went from a [email protected] monitor to the difference is huge.

  Positives:

  - It runs at true 144hz

  - I did all the tests for ghosting and skipped frames and this monitor passed them all.

  - The colors are really good and the different picture modes are actually very well calibrated for what they're for; so much so that I actually run the FPS settings to play PUBG or RPG color settings for FFXV and TW3 and so on.

  Negatives:

  - The base is cheap. It doesn't tilt nor adjust and the whole thing wobbles when you shake your desk.

  - It only comes with one HDMI cable, no Display Port. (btw if you buy this, plug in the included HDMI cable on the "HDMI 2" port on the monitor, the "HDMI 1" port doesn't support [email protected]).

  - No AMD Freesync. It doesn't bother me personally because I have an nvidia videocard, but this might be a deal breaker for many people.

  - My sample came with like 3 dead pixels, but that can happen with literally any monitor.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte denna på Komplett.se eftersom den fått så fina recensioner och jag behövde en extern skärm som komplement till min bärbara dator vid mer hemjobb pga Coronaviruset.

  Storleken är perfekt för hemmakontoret och man får mycket skärm (bra upplösning) för pengarna (2999 kr). Däremot spelar jag inte så jag vågar inte uttala mig kring om skärmen är bra även för detta.

  Vad som dessvärre INTE var bra är att skärmens högra sida var betydligt lägre än den vänstra sidan (hela 8mm) dvs hela skärmen lutar rejält åt höger. Det är ett extra stor problem eftersom skärmen har en helt fast fot och inte går att justera/tilta i någon led.

  Vid kontakt med återförsäljaren Komplett så ansåg de inte att det var ett fabrikationsfel men däremot kunde de ge ett prisavdrag på 300 kronor. Jag gick med på detta eftersom jag inte orkade ångra köpet och inte vill vara utan skärm under processen att ångra och beställa ny. Min workaround är att använda vanliga "stolstassar" under högra sidan på skärmens fotstöd. Det funkar men ser inte speciellt snyggt ut.

  I efterhand hade jag nog hellre köpt en skärm med justerbar skärm (både i höjdled samt horisontell vinkel) för att säkerställa att man slipper störa sig på skärmens dåliga byggkvalitet. Blir det för störande så säljer jag av denna som begagnad och köper en annan flexiblare modell. Vi får se.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Uppdatering 2020-09-21:
  Bytte displayportkabel till en av god kvalitet (DP1.4, 8K60: art.nr. DP8K-1030) och sleep-problemet försvann.

  Uppdatering 2020-08-05:
  Haft lite problem:
  Skärmen ej går ner i sleep, utan upprepat försöker hitta signal även när datorn är avstängd, får se ifall detta går bättre med annan kabel.
  Stängde därför av skärmen med powerknappen igår, idag startade den inte med powerknappen, utan behövdes kopplas från och till igen vid väggutaget.
  Säg gärna till ifall ni har liknande problem, eller ifall denna är ett "måndagsexemplar"...
  (Detta verkar även ha nämnts av andra användare på produktsidan hos Samsung och LTT, jag frågade användaren på LTT, återkommer ifall de gör :)

  Originalomdöme:
  Har installerat High Refresh Rate-skärmar hos andra, men ville vänta tills de (och överföringen) blev lite bättre... Använder denna som secondary tillsammans med två 4K-skärmar, denna ersätter en SwedX 28" VA 4K Freesync med riktigt sjaskiga view angles.

  + Fin kvalitet, gillar bildkvaliten, vissa verkar klaga på detta på Amazon, men undrar ifall det inte förekommer utgåvor med olika panel, denna kalibrerade utan vidare. Ingen IPS/OLED, nej, men den bara view angles gör det svårt för mig att gå tillbaka till TN. Ritkigt bra view angles även jämfört med andra VA-paneler, IMO.
  + Externt nätaggregat, gillar detta mest ur right-to-repair-perspektiv, ifall den slutar fungera så kan man få ett nytt skickat till en utan att behöva montera ner och skicka hela skärmen tillbaka till tillverkare.
  + Matt skärmyta (smaksak, men tycker om att ha lite olika).
  + Gillar verkligen joystick-menyn, förstår inte varför det är så svårt för tillverkare att fixa vettiga menyer till till sina skärmar. Här behöver man inte jaga 4-5 knappar i mörkret, och det om man har lyckan att ha fysiska knappar överhuvudtaget.
  + Medföljande HDMI-kabel är av god kvalitet. DP-kabel medföljer ej.

  ~ Påverkar inte betyget. Inte helt övertygad om en curved panel, skulle nog gilla det betydligt mer som primary, där verkar det intressant, men som secondary hamnar man en aning bort från optimal vinkel ibland, view angles är helt OK, men däremot blir det viss geometrisk distorsion. Inte så farligt, och förmodligen en vanesak.

  ~ Work in progress: Får skipped frames på denna med UFOs test (AMD 1950X, ASUS Zenith Extreme, 2080Ti), verkar inte märkas i bruk, men ska felsöka med denna som enda skärm.

  - Något tjock för en modern skärm, tänkte inte alls på detta tills jag monterade den på VESA-armen och den sticker ut några centimeter.

  - Saknar Freesync/GSync till detta pris.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Efter kalibrering så tycker jag den levererar bra, inte bara för det priset utan bra over all!
  Väldigt imponerad även om jag kanske tycker menyknappen på undersidan kunde varit bättre.
  Märker inte av nå ghosting eller bleeding, kör mest fps spel med snabb action.
  Ger bra färger å ljus.
  För under 3k ett grymt köp.
  Ingen synkteknik men jag har tillräckligt kraftig burk å hålla mig långt över 60 fps i ultra 1440p.
  Nån klagade på stativet? Många skärmar har dåliga stativ, köp ett skärnstativ så är saken löst
 • Perfekt
  1 år sedan
  Fantastiskt bra skärm tycker jag, beställde denna i o m karantän arbete. Den välvda skärmen skapar en trevlig effekt och jag har inget negativt att säga efter en veckas jobb.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Jag gillar denna skärm väldigt mycket. Dock synd att den inte har någon sorts Freesync, vore helt perfekt annars.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Köpte denna för en vecka sedan. Måste säga att jag är oerhört nöjd.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Ett rejält lyft från min gamla 22 tummare som rullade på i 1920*[email protected], inte annat än nöjd!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Gick från en väldigt gammal skärm och då känns allt som ett stort plus, upplösning, 144Hz, färger, ljusstyrka osv...

  Kändes lite ovant med en kurvad skärm till början men man vänjer sig rätt snabbt.

  Som andra har sagt så känns stativet rätt billigt och skakar om man stöter till bordet för hårt.

  Skärmen går att tilta fast endast bakåt och det är lite trögt att göra så, man får vrida på skärmen så att den står sidledes och sedan hålla i stativet samtidigt som man trycker lätt på övre delen av skärmen.

  On-Display-menyerna är lätta att manövrera och använda med hjälp av en liten "stick" som sitter i mitten under skärmen. En jobbig grej om man har skärmen i samma rum som man sover är att LED-lampan i standard-utförande lyser när skärmen är i stand-by, detta går dock att ändra i menyerna.

  Slutsats är att jag är nöjd då det var en rejäl uppgradering för min del, använder skärmen som en allround-skärm och den fungerar bra till det och den känns väldigt prisvärd. (3390:-)
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har använt skärmen i några dagar nu och kommer ge mina första intryck. Jag fick skärmen för 3290kr på black friday så jag fick den för bra pris.

  Pros:
  -Skärmen är väldigt fin och har små bezzels.
  -144 hz med 2k är en fantastisk upplevelse. Använde förut en 60 hz skärm med 1920x1200 skärm. Och det är en enorm skillnad.
  -Inställningsmenyn är lätt navigerad och fungerar bra. Det finns flera olika färdiggjorda skärm inställningar man kan välja. T.e.x FPS, RPG eller RTS.
  - VA panelen ger fantastiska synvinklar och vart jag en kollade var skärmen perfekt.

  Cons:
  -Stativet som håller uppe skärmen känns lite billig och om man skakar på bordet skakar hela skärmen.
  -Man kan inte höja skärmen, tilta den eller något liknande. Du har en vinkel och det är det.
  -För att få 144 hz behöver du en displayport eller en HDMI 2.

  Slutsats: Det är en väldigt bra skärm och skulle definitivt rekommendera om du kan se över dem små problemen som finns.