Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony WH-1000XM3

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Hörlurar (137)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.37)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Äger även ett par Bose QC35, så denna recension blir huvudsakligen en jämförelse mellan dessa två.

  - Komfort -
  Vad gäller komfort har Sony gjort stora framsteg från föregående modell WH-1000XM2. De är både rymligare och sitter betydligt behagligare på huvudet än föregångaren. Trots detta ligger dock delar av innanmätet och trycker mot öronen- något som inte alls är fallet på Bose QC35.

  - Ljudkvalitet -
  Det finns stora möjligheter att justera ljudbilden enligt egna önskemål i Sonys egna app vilket är ett stort plus. Dock upplevs basen som något intetsägande oavsett inställning vilket var mycket förvånande med tanke på vad som skrivits i recensioner. Även om WH-1000XM3 rent tekniskt är överlägsna Bose QC35 så föredrar jag personligen den något plattare och mer balanserade ljudbilden i den senare. I mina öron låter Bose QC35 bättre, vilket visar tydligt på hur subjektivt det är med vad som uppfattas som "bra" ljud.

  - Brusreducering -
  Då jag arbetar i kontorslandskap är det just möjligheten att stänga ute prat och annat omgivningsljud som fick mig intresserad av brusreducerande hörlurar från första början. Enligt Sony själva samt flertalet recensioner skulle WH-1000XM3 vara mycket bra just på att filtrera bort mer högfrekventa ljud såsom röster. Första gången jag testade dessa i kontorslandskap så var jag övertygad om att något var galet med hårdvaran. Så till den grad att jag returnerade lurarna och hämtade ut ett par nya. Dessvärre avhjälpte detta inte problemet. Även på maximal brusreduceringsnivå upplevs röster både skarpare och högre än med mina Bose QC35. Samma sak gäller knappande på tangentbordet.

  + Stor möjlighet att anpassa ljudbilden efter önskemål
  + Lång batteritid
  + Smarta funktioner (om än något överflödiga...)
  + Bekvämare än föregångaren

  - Brusreduceringen har fortfarande stora problem med att filtrera bort röster samt högfrekventa ljud
  - Kan fortfarande inte kopplas upp mot flera enheter samtidigt
  - Känns aningen plastiga/billiga
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Har använt MDR 1000x, Sennheiser 4.5 samt Bose 35 II för pendling och öppet kontorslandskap. Dessa slår dem alla när det kommer till brusreducering, ljudkvalite och komfort. Batteritiden är toppen och en panikladdning på ca 15 minuter ger 5 extra timmar.

  De som klagar på ljudkvaliten och jämför dessa med tex Bose har helt enkelt vant sig med den senares platta och odynamiska ljudbild.

  Nöjd med köpet för 3990.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Mina första brusreducerande hörlurar. Flög häromveckan och kom då på tanken att införskaffa mig ett par.
  Kopplade då upp mig på WiFI:et på flyget och började scouta upp de bästa vilket då var dessa enligt tester.

  Var först inne på att köpa Bose Quietcomfort då de är något enklare men marginalen till dessa viktmässigt är inte särskilt stor. Bose lurarna kändes i övrigt lite omoderna i jämförelse med dessa när man granskade närmre. Sämre brusreduktion, sämre ljud (enligt recensioner) och kör den numera antika mikro-usb anslutningen. Så Sony har helt enkelt sprungit ifrån Bose så mitt val föll på dessa.

  Nu när jag kört mina Sony lurar någon vecka är jag supernöjd med mitt val. Fick verkligen en WOW känsla!

  Varför då välja dessa?

  +Har svårt att tänka mig att det finns hörlurar som stänger ute så mycket brus som dessa, jag blev väldigt förvånad. Har blivit att jag har dessa hörlurar på mig på kontoret på jobbet och jag blir så mycket mer effektiv. Tystnad har fått en ny innebörd!
  +Låter dessutom riktigt bra.
  + Batteritiden är väldigt bra. 30 timmar, trådlöst med NC påslaget.
  +USB- typ C vilket innebär extremt snabb laddning och en anslutning som är symmetrisk! Ligger väl i tiden att gå över till detta.
  +Lätta och bekväma. Jag tycker de sitter perfekt. Klämmer inget, känns luftigt och hela örat får plats i kåpan (har normalstora öron).
  +Bra och lättförståelig app med flera vettiga inställningar.

  Trots att jag är extremt nöjd med mitt inköp och ser fram emot att använda dessa dagligen framöver i många situationer så finns det liten nackdel. Kvalitetskänslan är förvisso bra. Men kunde varit ännu något högre. 4000 kronor är ju trots allt ganska mycket pengar.

  Summa summarum är detta de bästa brusreducerande hörlurarna just nu enligt proffs-recensioner. Jag blev otroligt positivt överraskad så jag har hög tillförlitlighet till att dessa recensioner är välgrundade. Givetvis kommer folk alltid ha olika åsikter. Men rent objektivt så kan det helt enkelt inte förhålla sig på annat sätt att dessa är de bästa NC hörlurarna.

  Detta är en blivande storsäljare!
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  3 dagar sedan
  Det går inte att beskriva hur bra dessa lurar är, ljudet, komforten, användarvänligheten, batteritiden och för att inte tala om brusreduceringen! Att inte köpa dessa lurar är att gå miste om något, rekommenderas verkligen! Har haft mina sedan de släpptes för över ett år sedan och de fungerar fortfarande precis lika bra som dagen jag köpte dem, kvalitet!
 • Mycket bra
  16 dagar sedan
  Uppdaterat: 8 dagar sedan
  Som alla andra (inkl test efter test) vittnar om så är brusreduceringen fortfarande den bästa som finns på marknaden. Ljudbilden är bra men för samma prislapp utan brusreducering kan man absolut få bättre ljud. Handsfreen (mikrofonen) är under all kritik. Summa summarum: Om brusreducering är prio ett så är dessa vinnare. Om det däremot är en sekundär funktion så går det att få bättre ljud och mikrofon för en lägre prislapp.
 • Knappt godkänd
  21 dagar sedan
  5+ till brusreduceringen.
  Ljudet kan jag tycka är rätt slätstruket. Visst det är hyfsad bas och ett skapligt bra ljud. Men inget medryckande ljud.
  Det som gör dem rätt oanvändbara är att om det ringer så måste du ta av dig dem och prata i telefonen.
  Handsfreefunktionen är så värdelös.
  Micken tar in alla ljud och brusreduceringen är helt totalt djävla försvunnen.
  Du kan inte göra något som tex att spola i en vattenkran medans du pratar i telefon. Skulle du ändock spola vatten i en kran medans du pratar så blir både du och den andra personen döva.
  Helt fantastiskt dåliga på den biten.
  Sedan är det krångligt att byta till en annan enhet.
  Dessa körs ihop med apples prylar. Vilket kanske är helt fel, vad vet jag.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Helt fanastiska hörlurar. Grym brusredusering som filtrerar bort det mesta av omgivningsljudet. Bra batteritid och en bra app till som tillåter en hel del inställningar via telefonen. Grymt bra ljud och perfekt passform. Blir inte så värst varma heller, trots flera timmars lyssnande.
 • Ganska bra
  2 mån sedan
  Plockade upp dessa för knappt 3000 och har innan dess haft ett par mdr100abn för 1800. Klart en bra upgradering, men ljudet skiljer sig inte jättemycket. Mer tydlig bas och en överlag klarare ljudbild. Men ljudsignaturen känns densamma. Mycket bättre nc, men plockar upp andra ljud vid samtal, vilket gör det ganska obehagligt att snacka i dessa lurar, micen är inte jättebra heller. Sitter bra på huvudet o känns lätta. Trycker ganska ofta fel på touch-plattan och föredrar fysiska knappar, ibland registreras inte mina tryck heller. Som produkt i sig skulle jag gett en 4a, men ger en 3a med tanke på att mina sonys från 2017 gav mig överlag en bekvämare helhetsupplevense. Finns några delar att slipa på här
 • Utmärkt
  2 mån sedan
  Inhandlades för 2777 kr på webhallen.

  Mycket bra ljud och ANC, snarlik BOSE QCII. Vid en ny uppdatering kan man även stänga av touch-funktioner, vilket har gett huvudvärk när man har haft dessa utomhus under kalla temperaturer. Kylan får touch-knapparna att flippa ur, varför denna uppdatering har varit en dealbreaker.
 • Ganska bra
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  köpte dessa enbar för flygning. mvg. du kan inte gymma med dessa, öronen blir för svettiga. mina öron får plats knappt (bose likadan). de borde varit större och mer bekväma.

  efter ca 5-6 timmars flygresa började jag få ont på vänster öra. jag får dessutom huvudvärk av dessa hörlurar. cabin pressure kallas det.

  omgivningens ljud läcker in vid minsta lilla huvudrörelse. om man tittar uppåt eller åt sidorna tex.

  min recension är baserad endast utifrån flygning. har aldrig använt dem utanför ett flygplan.
 • Dålig
  3 mån sedan
  Jag köpte dessa till mig och AirPods Pro till min flickvän för några veckor sedan. Även om dessa och AirPods inte är jämförbara produkter så insåg jag redan efter första användningen att jag borde köpt airpods till mig också.

  -1. Dem har inte seamless switching. Funderar du på att använda dem på flera olika enheter så måste du gå igenom alla steg för att re-connecta till bluetooth vid varje enhetsbyte. Mycket frustrerande efter ett tag.

  -2. Touch sensorn på höger högtalare är totalt värdelös och enbart i vägen. Triggas av ingenting, tom. om du ligger ner i soffan och råkar komma åt den med kudden så sätts transparency-mode på. Råkar du komma åt andra sidan höjs och sänks volymen. Touchfunktionen går dessutom inte att inaktivera.

  -3 Börjar lagga ganska frekvent dvs. ljudet synkar inte med bilden.

  –4 Knepiga att koppla upp och koppla av. Krävs nästan alltid 2-3 försök för mig, och varje försök tar tid då du måste starta om hörlurarna.

  –5 Otroligt störig speaker-röst som likt Siri ska ge feedback vid varje HCI.

  +1 Otroligt bra ljud
  +2 Väldigt sköna att ha på sig
  +3 Riktigt bra noise cancellation

  Sony skulle ha hållit det enkelt. Tyvärr blev det pannkaka på grund av alla onödiga funktioner som dessutom inte fungerar i den verkliga världen.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Har Sony's telefon därav köp!

  + pris 2400kr är OK
  + Ldac mkt bra
  + NC mkt bra
  + laddtid mkt bra 30tim spelning/på 3tim laddning
  - Går inte prata i hackar kopplar ner låter illa
  * Räckvidd i stort sätt hela huset mkt bra
  + Bra bågar som passar alla i storlek
  + Bekväma
 • Ganska bra
  3 mån sedan
  Inga knappar,
  Om du lever i Sverige med regn och kyla så blir man galen på att vädret och inte jag bestämmer vad jag ska lyssna på.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Overall de bästa bt brusreducerande lurarna jag testat.

  + passar huvud / öron bra
  + ok Brusreducering, men bose har bättre
  + bra batteritid
  + riktigt bra ljud
  + knappar och reglage fungerar

  - Värdelösa mickar för att prata i telefon, man hörs nästan inte om det finns annat bakgrundsbrus.
 • Dålig
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Mikrofonen i lurarna är nästan oanvändbar.
  Mycket bra review här.
  https://youtu.be/cZwr8D-qYHk
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Bra Ljud. Väldigt bra ljud till film och spel.
  Bekväma som attan.
  Bra NC, bra knappar, bra app, bra batteritid (mätte själv mina, blandad lyssning med NC på/av etc. och de klarade 30timmar på en laddning)
  Har mina uppkopplade mot min TV för media-ljud och min telefon för samtal samtidigt. Samtidigt. Så -Ja, det fungerar perfekt.
  Jag har inte haft några problem med dem utomhus i minusgrader.
  10/10!
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Toppklass.
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Underbara lurar, blir inte helt tyst på pendeln, men är väldigt nära. Provlyssnade på en massa andra, men de här var bäst. Mina blev stulna i samband med inbrott i bilen tyvärr. Saknar de jättemycket.

  Det blev inte 5 stjärnor, eftersom de inte tål vatten/regn. Så vid regn, måste du skydda dem, annars är det kört och garantin täcker inte fukt.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  De sitter skönt och brusreduceringen känns nästan som magi. Riktigt bra! Ljudkvalitén är bra med stöd för LDAC. Jag föredrar öppna hörlurar men börjar vänja mig riktigt bra vid dessa. Tyvärr går det bara att ha dem parade med en enhet åt gången, men då den har NFC tar det inte många sekunder att para en ny telefon bara genom att hålla upp den mot vänstra hörluren.
 • Ganska bra
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Mycket bra ljud och bäst ANC på marknaden. Köpte dem för 2700:- vilket känns som max vad jag skulle betala.
  Med tanke på att detta är flaggskeppet känns byggkvaliten helt ok men inte mer.
  Touchknappar och app med många funktioner är högst personligt men inget för mig.
  Batteritiden är inte i närheten av de trettio timmar som utlovas och det går ej heller att bara slå igång ANC utan att blåtand också startar.
  De sitter inte helt hundra, lurar som är runda sitter bättre på mig i alla fall. Sen trycker de lite mycket vilket känns efter någon timme.
  Har inte heller dual mode på bluetooth vilket jag tog för givet att det var standard eftersom det är det på mina fyra år gamla Denon.
  Det som gör att jag kanske behåller dem är priset, samt att Denons nya inte är tillräckligt bra. (har även haft senaste momentum wireless)
  Att gå miste om dual mode är dock väldigt irriterande eftersom jag ofta byter mellan iPad och iPhone och då måste man hela tiden koppla från/koppla mellan.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Skönast, snyggast, överlägset best specs och features kan starkt rekommendera till den med pengarna
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Wow

  Super sköna lurar med brusreducering i världsklass och bra ljud
 • Mycket bra
  5 mån sedan
  +Bra ljud (speciellt jämfört med bose 35)
  +Sitter bra, bra komfort
  +Brusreduceringen är grym

  -Dyra
 • Mycket bra
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  + Sitter skönt.
  + Känns välbyggda
  + Bra brusreducering.
  + USB-C
  + Snabbladdning
  + Batteritiden

  - Mikrofonen när man pratar med folk är bedrövlig och man får ofta repetera vad man säger.

  Haft mina i lite över år.
  Använder dem dagligen (i princip hela dagarna) i kontorslandskap, i bilen och på flyg.

  Hade tidigare ett par Sennheiser PXC 550. Ljudkvalitén på dem tycker jag nog är snäppet bättre än Sonys, men byggkvalitén på PCX-lurarna är horribelt dålig. Bättre brusredusering på Sonys också. Komfortmässigt är de ungefär liknande. Man blir varm runt öronen efter ett tag, men det klämmer ingenstans, sitter bra och väger inte bly.
 • Mycket bra
  5 mån sedan
  Med senaste ver. av formware och app så kan man stänga av touch kontroller om man vill vilket löser problemet med kallt väder mm.

  Nöjd med ljudet, anc, funktioner via app. Enda störmomentet är att ANC störs ur korta stunder när tåget åker in/ur tunnlar. Men det ör tydligen ett vanligt problem med ANC om man googlar lite. Mina gamla Plantronics Backbeat Pro hade dock inte problemet, men så hade de sämre ANC också.

  Dåligt samtalsljud också, men jag använder dem inte för det ändå så det stör inte mig.

  Sammantaget nära full pott!
 • Dålig
  5 mån sedan
  Jag har valt att lämna tillbaka lurarna efter några dagar.
  Uppspelningen hackar hela tiden, när jag använder dem i kollektivtrafiken, med sekundlånga ljudavbrott, ibland varje minut.
  Dessutom stänger lurarna automatiskt av noise cancelling-funktionen titt som tätt, ibland var och varannan minut.
  Det sägs att de här lurarna har den här sortens problem vid minusgrader. Men i mitt fall uppstod problemen trots att det var 3-6 plusgrader, och även när jag befann mig i en relativt varm tunnelbanevagn.
  Ljudet är jättefint - men med ovanstående brister blir de för mig näst intill oanvändbara.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Mycket bra musikljud som tillfredsställer även en gammal ljudnörd som älskar Klipsch.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Riktigt nöjd
 • Knappt godkänd
  5 mån sedan
  Lever inte alls upp till mina förväntningar och jag upplever två problem med lurarna
  1. det "hackar" i musiken när jag spelar och är ute och går.
  2. brusreduceringsläget slås av utan att man gör något.

  Jag har läst att dessa hörlurar inte klarar av minusgrader vilket kan vara orsaken till dessa problem.
 • Ganska bra
  6 mån sedan
  Riktigt bra ljud, extremt bra brusreducering och sitter mycket mjukare och skönare än tex Bode. Men med två riktiga deal-breakers:

  1. Mikrofonen suger, går knappt att föra ett telefonsamtal med någon.

  2. Svåra att styra med touchen, plus att den slutar fungera om det är för kallt ute. Då får den spelet och gör lite som den vill, upplever jag.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  De i den här recensionen som tror att de har mycket bättre ljud med några antika trådade lurar är ute och cyklar.
  Finns ingen som är nära i NC och det finns ingenting under 10k som har bättre ljud. Speciellt uppskalningen av dålig källa är helt makalöst bra. Separationen och ljudbilden är grym, oftast kan man peka på var de olika instrumenten är placerade i rummet.
  Filmljud är också ett ställe där de glänser, man känner bas under 20hz.
  Kom ihåg att använda kabel för att få ut max av ljudkvalitén
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Har tidigare kört Bose QC35 och köpte därefter dessa lurar och kan bara säga WOW.

  + NC är ännu bättre än Bose-lurarna
  + Ljudet är extremt bra, betydligt bättre bas än Bose-lurarna och samtidigt klart
  + Riktigt skön passform
  + Laddar med USB-C

  - Fodralet känns väldigt billigt / plastigt
  - Appen är riktigt dålig och uppdateringar tog ca 40min
  - Ansluter bara till en enhet samtligt, Bose-lurarna kopplar till flera

  Trots minusposterna så är ljudet så bra att de får full pott
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Första Bluetooth headsetet jag har haft, tidigare kört med trådat Sony mdr-1a. Kan genast konstatera att ljudet är lika bra om inte bättre trots att det är ett Bluetooth headset iaf om du kör med LDAC aktiverat vilket jag alltid varit skeptiskt för innan där det gäller Bluetooth.

  Kostar mer än ett vanligt trådat on ear headset men skönt o slippa sladd. Fick dock med mina med xperia 5 via en deal som Elgiganten körde med en vecka.

  Noice Cancelling funktionen slog mig med häpnad! Trodde den skulle vara bra men inte så bra som den visade sig vara, stänger ut ljud omkring dig utan problem och har olika inställningar för olika typ/nivåer av ljud i olika miljöer.

  Använder dem i regel med appen Poweramp och mp4eq filer på min Android mobil för bästa möjliga ljud, equalizern i den appen får dessa lurar att prestera på bästa sätt tycker jag. Finns equalizer i appen med men är inte lika bra tycker jag.

  Bra batteritid och touch kontrollerna fungerar helt okej, enda som inte fungerar för mig är höj och sänk gesterna för ljudet men det kan jag lika gärna göra på mobilen :)

  Plus:
  +Bra ljud speciellt med LDAC aktiverat
  +Smidig app
  +Bra batteritid samt säger batterinivå när de stängs av
  +Usb c för laddning är ett stort plus, skönt att slippa Micro usb
  +extremt bra Noice Cancelling, måste höras för att förstå!
  +Anpassning av buller omkring dig i miljön du vistas i
  +NFC för att smidigt kunna ansluta enheterna utan att krångla med att söka manuellt efter dem via Bluetooth
  + Samtal via dessa hörlurar ger ett helt okej ljud till mottagaren och låter inte förvrängt eller hackar

  Minus
  - Touch kontrollerna fungerar sådär, men är enda negativa jag hittat på dessa lurar så

  Kan varmt rekommendera dessa lurar, däremot så ska man som alltid jämföra med konkurrenterna innan såklart, för att hitta rätt Bluetooth on ear headset för just dig :)
 • Knappt godkänd
  6 mån sedan
  Köpte dessa igår på nettonet och åkte hem glad som en speleman,men mina anletsdrag förändrades allt mer medans jag lyssnade på mina favoriter i Spotify premium.
  Kommer ifrån några fina lurar på den trådade sidan ( Sennheiser hd58x,hifiman 4xx och beyerdynamics 1990 pro, med en 789 amp som driver dessa)
  Har idag ett par trådlösa Nokia purity pro som endast kör aptx men har ett jäkligt fint ljud som är punchigt,mjukt och underbar bas därtill.
  Nu till dessa Sony lurar...

  Jag gillade inte alls ljudet i dem!
  Tyckte att de underpresterade i alla avdelningar och jag testade alla settings i appen i mobilen( Sony xz3) utan att hitta det där fantastiska ljudet alla pratar om.
  När jag lämnade tillbaka dessa som öppet köp,så var mitt leende tillbaka igen 🙂
 • Usel
  6 mån sedan
  PoS. Efter en promenad runt nollan så kan jag inte hålla mig ifrån att skriva en recension. Lurarna har ok ljud med varm bas och bra ANC. Där tar det slut med positiva omdömen vilket är helt oacceptabelt. Hela vägen till jobbet så har touchkontrollerna jäklats pga temperaturen med skippande, pausande, Siri utan att jag rört dem. Ett känt problem för XM3. Testar man inte produkterna? Sen ska tilläggas dålig mikrofon, ANC flappar vid ändringar av ljudtryck på tåg/tunnelbana och att mikrofonen för ANC blir lätt lurad av vind eller bara ventilationen på flygplanet.
  Hade varit förlåtligt om de kostat häften så mycket, men här är det bara uselt Sony.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  *Väldigt bra ljudkvalitet
  *Bra app med kontroll över ljudlrofil och nc
  *Bra komfort går att ha på sig även med glasögon
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Så ja. Vilken beslutsångest jag har haft mellan dessa tre tungviktare.
  Det slutade med att jag köpte hem Bose Noise Cancelling Headphones 700 Och Bose QC35 II och dessa Sony WH-1000XM3.

  Det blev retur på båda Bose efter 4 dagars testande. Sony blev vinnaren.

  Bose NC 700 - För att dom satt så illa, inte på öronen men bågen uppe på huvudet är valsad så den kändes obekväm, Bose som tidigare har varit kungar på comfort har gjort bort sig rejält på denna modellen.

  Bose QC35 II blev det en retur på för att Sony körde över dom på både ljud och noise cansling. Känns även lite fel att köpa dom då dom har Micro usb och inte USB - C. Och dom har Blåtandsversion 4.1. / Sony har 4.2 och Bose NC 700 har 5.0.

  Sony WH-1000XM3 Gör slarvsylta utav båda Bose när det gäller musik. Dom lirar inte ens i samma kommun :) Det är sådan otroligt fantastisk go punch och tryck i ljudet så det är helt underbart.

  Brusreduceringen är bättre på sony än på bose qc 35, likvärdig med bose 700. Jag kunde inte höra någon skillnad emot bose 700. qc 35 II kunde jag höra skillnad emot.

  Man ska ha det klart för sig att alla dessa tre lurar inte är optimala att använda när det blåser, då får man stänga av brusreduseringen, dom fångar nämligen upp vinden i mikrofonerna. Brusreduceringen är fantastisk och beroendeframkallande. Den gör sig bäst på Flyget, bussen, kontoret, där det är bakgrundsbrus, fläktar och ventilation osv, det blir knäpptyst när man sätter på sig dom. Helt underbart, jag har lagt en bevakning på in-ear modellen ifrån sony, så nöjd är jag med deras WH-1000XM3, tänkte att det är smidigare med in-ear när man ska sova på flyget.

  Kort och gott, Dom får 8 av 10 stjärnor utav mig.
  Bristerna är få men dom är två - Dom är något varma, inte svinvarma som vissa skriver, Men ha på sig dom 4-5 timmar på flyget gick kanon bra, det blir varmt men det är värt det för dom är så otroligt underbara.
  Vissa skriver att mikrofonen är värdelös om du ska ha ett telefonsamtal. Det är sanning med modifikation, det går rykten om att första batchen med dessa lurarna ska vara sämre än dom som säljs idag, men det är inget som Sony har bekräftat, men hur som helst, sitter jag hemma framför datorn eller var som helst i bostaden och tar ett samtal så fungerar det bra, inget som har klagat på min röst eller att det låter dåligt. Är du utomhus och tar ett samtal så nej, då är mikrofonen inte bra, motparten hör dig dåligt. Så om du jobbar på kontor och tar många samtal om dagen, då ska du köpa Bose. Inte annars. Plus i kanten för sony vs bose är oxå att Sony har dubbelt så lång batteritid än bose, Sony 40 timmar, Bose 20 timmar. Gäller båda bose´s modeller. Och Sony har NFC med, så man bara kan lägga mobilen emot luren så synkas dom ihop, Vissa skrattar nu och tänker vadå, det är ju bara att gå in på blåtand och söka efter dom och lägga till dom, det gör man ju bara en gång. Ja, visst är det så, Men jag satt i avgångs hallen på Arlanda och skulle göra det, hur många tillgängliga enheter kom det upp tror ni ? Minst 50 stycken. Då va det bara att aktivera NFC på telefonen och lägga dom emot lurarna, walla klart.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Jag är rätt kräsen när det gäller ljud men dessa hörlurar är en riktig upplevelse. Man njuter av ljudet och brusreduceringen.
  Jag har inte provat några av dom andra high-end lurarna men dessa räcker gott.
  Som vissa andra har skrivit så är inte touchkontrollerna helt hundra men å andra sidan så är ljudet 100.
  Rekommenderas starkt!
 • Acceptabel
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Halvbra ljud som lider av bumlig bas jämförelsevis i BT-NC-over-ear-lur-konkurrensen och sämre än Dali IO6 .

  Jag har jämfört med B&W PX7, Bang & Olufsen Beoplay H9i, Bose 700, Dali IO6, Master & Dynamic MW65 samt Sennheiser Momentum 3 där Dali IO6 vinner lätt i ljudkvalitet.

  Sköna att ha på sig. Mycket bra branschledande NC.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Otroligt bra lurar! Stora öronkåpor (större än Bose) vilket ger grym komfort i timmar, usb-c så de laddar upp snabbt, bra touchkontroller men volymjusteringen är inte tillräckligt finkänslig så ofta blir det för högt eller lågt (Jag använder oftast volymknapparna på mobilen därför, funktionen att höra omgivningen med att bara lägga handflatan mot kåpan är väldigt användbar, snygga med en clean design. Priset runt 3000kr är numer rimligt.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Mycket bra lurar. Stora öronkåpor, usb-c, touchkontroller, många inställningar, snygga. Minuset är priset. Edit: Har nu testat mer: Perfekta i öppet kontorslandskap, med låg musik i lurarna och NC på.
 • Mycket bra
  9 mån sedan
  Pro:
  Superb ljud
  Superb komfort, kör 8h/d på jobbet
  Funktionen att hålla högerhanden vid högerörat för att få medhörning utifrån är grym
  ANC är grym
  Batteriet räcker längre än jag orkar vara vaken
  USB-C!
  Con:
  Touchgrejen på högern är ganska dålig
  Mikrofokn för tal är ganska dålig
  Ej bytbart batteri
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Väldigt bra hörlurar, med väldigt få nackdelar, men de finns.
 • Ganska bra
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Jag har föregångaren WH-1000XM2 och även bose qc35 resp qc35 II.

  Jag äger alltså samtliga modeller och har förmånen att kunna jämföra. De som sätter högt betyg på just denna modell är förstagångsköpare och har aldrig ägt en brusreducerande lur innan. Så ta 5 stjärniga betyg med en stor nypa salt.

  Börjar med nackdelar:
  * Du blir varm om öronen, du svettas.
  * Efter en timmes lyssning och du tar över dig hörlurarna, så känns öronen konstiga. Det är som när du blir bländad, tar en stund innan du ser normalt igen. Väldigt obehagligt.
  * Hörlurarna känner av när du promenerar eller sitter still och ändrar automatiskt inställningar, väldigt irriterande. (Går att stänga av)
  * Multipoint stödet helt värdelöst. Skall du växla från mobilen till annan ljudkälla ex din tv, så kan du inte göra det på ett smidigt sätt.
  * Gillar inte touch kontrollerna
  * Skall du prata i mobilen och ha dessa som headset så tänk om, helt värdelösa. Bose funkar däremot alldeles ypperligt.

  Sammanfattning:
  Bra räckvidd. Bra ljud. Bra brusreducering men obekväma. Ingen skillnad mot föregångaren. Vill du ha Sony så köp den förra modellen på blocket.

  Både Bose och Sony gör bra hörlurar men Bose är min klara favorit trots den sämre räckvidden. De är sköna att ha på sig och du svettas inte som en gris. Köp ett par begagnade Bose qc35 för 1500kr på blocket så har du ett gjort det bästa valet. Skiljer nästan ingenting mellan de olika Bose generationerna.
 • Utmärkt
  9 mån sedan
  Mina första ANC-lurar och jag är nöjd. Dessa är inte för finlyssning utan är till för att ha med på resa och i andra stökiga miljöer. För mig som tar buss till och från jobbet är dessa en gåva. Bra batteritid och smidiga kontroller. Önskar att parningen med olika enheter varit något smidigare dock.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Exceptionell brusreducering i ett bekvämt format.

  + Sitter mycket bekvämt på mig
  + Superb brusreducering för tåg, buss, flyg
  + Bra ljud
  + Hopfällbara, och robust fodral ingår
  + Snabbladdning via USB C, lång batteritid
  + Hållbar men lättviktig konstruktion
  + Enkelt att växla mellan ANC/ambient/normal

  - Öronen blir varma om det är varmt och/eller du rör på dig
  - Touch-kontrollen fungerar sådär
  - "Tråkig" design (högst subjektivt såklart)
  - ANC fungerar sämre om hörlurarna inte sluter helt tätt – så du ska helst inte ha glasögon eller keps/mössa på dig

  Dessa hörlurar imponerade verkligen på mig när jag först skaffade dem. Det var 30 grader ute och bussen jag skulle åka hade luftkonditioneringen på maxfart, så att det formligen vrålade i busskupén. Lurarna lyckades inte bara sänka volymen på oljudet, utan det i princip försvann. Det blev ett litet svagt brus i bakgrunden.

  Även när jag är på jobbet och det finns kylboxar och annat oljud så lyckas hörlurarna göra av med allt sånt konstant brus, och det blir helt tyst. Har aldrig njutit så mycket av att lyssna på klassisk musik på språng. Och då är det långt ifrån de bästa hörlurarna jag hört vad avser ljudkvalitén, men brusreduceringen gör att du kan uppskatta musik som aldrig annars gått.

  Det enda negativa jag kan säga om brusreduceringen uppkommer ibland under färd. Förändringar i lufttrycket verkar ogillas av brusreduceringskretsen – till exempel när ett tåg kör in i en tunnel, eller ett mötande tåg får tågdörrarna att hoppa till. Då blir som en liten tryckvåg även inne i lurarna, som en lågfrekvent vibration. Det har även hänt när en bussdörr vibrerat i vinden, att det blir väldigt irriterande oljud i hörluren på så låg frekvens att musiken inte dränker det.

  För dig som tillbringar mycket tid på buss/tåg/flyg, har dessa hörlurar mina varmaste rekommendationer!
 • Ganska bra
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Tänker börja med det positiva med dessa hörlurarna:
  + Exceptionellt bra brusreducering
  + Sköna att ha på sig över en längre tid
  + Trevligt ljud. Hade föredragit mer neutralt ljud med möjligheten att ge den karaktär i equalizern men det är tillräckligt bra för mitt behov
  + Ihopfällbar + fodral = portabel
  + Bra kvalitet
  + USB type-C
  + Möjligheten att hålla får kåpan och höra omgivningen

  Den har väldigt mycket positivt men i den här prisklassen lämnas lite utrymme till misstag och tyvärr upplever jag att dessa missarna är tillräckligt stora för att jag skulle köpt ett par Bose QC35 II istället

  - Om jag vet att jag kommer använda dem snart igen orkar jag varken stänga av, koppla ifrån eller sätta ner dem i fodralet, vilket gör att de ofta hänger runt nacken. När haken nuddar vid touch-kontrollen börjar den spela musik, byter låt osv utan att jag vill det. Detta är egentligen inte ett superstort problem i sig, men jag stör mig väldigt mycket på det. Om du är en person som hänger hörlurarna runt nacken kommer du bli minst lika irriterad som jag.
  - Touch-kontrollen är helt enkelt inte särskilt träffsäker. Den registerar inte alls tryck och är dessutom kanske jobbig att använda. Hade föredragit fysiska kontroller, exempelvis som på surface-hörlurarna...
  - Touch-kontrollen ska tydligen fungera dåligt i kallt väder.
  - Saknar bluetooth multipoint
  En annan sak värd att kommentera: Den vill inte ladda med min mobils strömsdapter av någon anledning. Då lyser lampan rött i 4 sekunder och slocknar sedan... Därför blir jag tvungen att ta med en strömadapter till den, vilket lite förstör syftet med USB type-C. Det är dock inget större problem eftersom jag nästan enbart laddar dem hemma

  Egentligen har mycket negativt att göra med touch-kontrollen. Det kan fixas genom att ge användaren möjligheten att stänga av den i appen. Såklart förloras en del funktionalitet då, men det kan vara fördelaktigt i vissa lägen
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Brusreduceringen är inte helt ok alla gånger. Man hör tydligt de runtomkring en. Verkar fungera bättre med brummande ljud som när man flyger.

  Ljudet vid telefonsamtal med andra är uruselt. Motparten hör knappt vad man säger och man själv hör precis allt runtomkring en.
 • Mycket bra
  11 mån sedan
  TLDR. galet bra: ljud, batteritid och komfort. Bra nc. Bedrövlig mikrofon. Touchknapparna är lite jobbiga att vänja sig vid.

  Det är väldigt svårt för mig att ge ett helhetsintyg för dessa. Det finns en del anledningar till att jag skulle vilja ge dom 1/5. Men sen finns det är mycket som är så bra som väger upp för svagheterna.

  Jag har ingen tidigare erfarenhet av dyra bluetoothhörlurar. Men efter att ha köpt ett riktigt bra headset till datorn(hyperx cloud, btw bland de bästa köpen i mitt liv). Så har jag haft lite svårt att lyssna med billiga hörlurar till mobilen. Provade först att köpa lite halvdyra för några hundra. Men alla lät skit. Efter att lämnat tillbaka tre hörlurar på ett halvår, bestämde jag mig på att slå till på dessa. Då kan jag iaf vara säker att "bättre än såhär blir det inte)

  Det första som slog mig var ljudet. Kvalitén på ljudet är så extremt bra. Jag tror jag aldrig kommer kunna gå tillbaka till vanliga hörlurar igen. Att kunna höra hur strängen på en gitarr vibrerar. Gör så att det känns som att lyssna på vissa låtar för första gången. Det har blivit att jag vill lyssna om alla mina favoritlåtar för att uppleva dom på nytt. Basen är helt fantastisk. Det är sån distinkt skillnad mellan olika basljud som jag inte trodde var möjligt. Som ni nu har förstått så är det extremt bra ljud. Men jag tycker ändå att om jag jämför med mina hyperx så känns mellanregistret som en aning grumligt. Det saknas nån sorts krispighet(väldigt svårt att förklara)

  Det som jag hade störst förväntan på var Noice canceling-funktionen, det var även anledningen till att jag valde dessa hörlurar. Jag måste erkänna att jag blev en aning besviken. Ja den fungerar riktigt bra. Men om nån står och pratar bredvid dig så kommer du kunna höra vad dom säger utan större svårighet. Men det var nog jag som hade lite för höga förväntningar. Men det är så bra så att jag kan använda dom som hörselskydd på jobbet, det fungerar då ungefär lika bra som vanliga hörselskydd. Sen ger nc:en ifrån sig ett väldigt, väldigt svagt brusande, vilket kan vara lite störigt. Dock så hörs detta brus ingenting om man spelar musik. Men om man har nc avstängt så är dom helt tysta om man inte spelar nåt. Detta kan låta som en självklarhet. Men mina tre senaste billiga hörlurar gav alla ifrån sig ett hörbart brusande konstant, vilket jag störde mig på enormt.

  Jag har haft en del problem med att få dom att connecta med mobilen. Ibland vill dom inte connecta alls och ibland connectar dom, men det kommer inte något ljud. Men detta har hittils alltid gått snabbt att lösa, genom att starta om dom. När de väl är anslutna så har de aldrig för mig varit något som helst problem med ljudet, vilket jag också störde mig på de billiga hörlurarna, att de ibland kunde hacka till osv.

  Det finns två vanliga knappar, dessa fungerar såklart alltid(som knappar gör). MEN sen har dom bestämt sig för att ha touchkontroll för att höja/sänka, byta låt och pausa. Utöver att det kanske ser lite coolt ut och man kan göra flashiga reklamer, så fungerar det riktigt dåligt. Hittils lyckas den registrera rätt ca 75% av gångerna för mig, ibland byter den låt när man ska höja, ibland händer ingenting, ibland reagerar den utan anledning. Förhoppningsvis så kommer detta börja funka bättre med tiden, när man förstår exakt hur man ska röra för att det ska funka varje gång. Men skulle varit mkt lättare att bara haft fysiska knappar.

  Batteritiden på 30h är så otroligt skönt att ha. Då kan man vara helt garanterad att de aldrig laddar ur om man laddar dom när man sover.

  Det ingick ett riktigt bra fodral och även 3.5 mm sladd och connection till flygplan. De laddas med usb-c. Man fick med en löjligt kort laddningssladd vilket kändes lite snålt. Men för mig gjorde det inget eftersom det är samma kabel som mobilen.

  De är väldigt sköna att ha på sig(väldigt subjektivt såklart) inte jättesnygga, lite tråkig design och färgval men ser helt ok ut. Finns både snyggare och fulare hörlurar. Men för mig är detta sekundärt

  Mikrofonen är under all kritik. Den är helt bedrövlig, dessa får en billig kinatelefons Mic till att likna guds gåva till mänskligheten. Om du ska prata i telefon så måste du ta av dig headsetet om prata via mobilen. Så om du vill använda hörlurarna till att prata i telefon, köp absolut inte dessa. Men jag pratar ganska sällan i telefon så det funkar ok för mig.

  Efter noga funderingar så ger jag 4/5. Men om det inte skulle vara så rutten touchkontroll samt mikrofon och strulet med connectionen så skulle de få en solklar femma.

  Så är de värda sitt höga pris? Jag är vanligtvis en person som snålar på allt, köper eldorado och handlar kina-skit på wish och Ebay. Men efter att provat en hel drös billiga bluetooth-hörlurar, så tycker jag ändå att dessa ger mycket valuta för pengarna
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Jämför med rakt av med Bose QC35 i detta fall och tyvärr faller Sony helt bort pga två saker;
  1: inte alla bekväma att bära flera timmar i sträck, och det är viktigt för mig både på flyg, tåg, sent på kvällen när fru och barn sover och på mitt arbete. De gör helt enkelt ont efter några timmar.

  2: Touchkontroller. Jag avskyr touchkontroller. Ge mig gärna en knapp för varje funktion, men låt mig slippa touch. Rent skräp, går inte använda med handskar (dom jag använder i mitt arbete), och blir sällan rätt. Där önskar jag att Sony skulle tänka om pga:

  Snygga hörlurar, låter helt okej för att vara blåtand, känns som de använd bra plast. Men som sagt, funkar inte för mig, så prova först före köp så att dessa brister inte stör dig också.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Trots det knappfria som inte fungerar som det skall ger jag full pott då ljudet är så bra.
 • Ganska bra
  11 mån sedan
  FYI: Support: "This problem can occur at low temperatures (below 5 degrees) or if the headphones are subject to sudden temperature changes. This is because the headphones are not designed for colder temperatures."
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 12 mån sedan
  Jag har ett par AKG NC60 idag och jämfört med dessa är Sony överlägsen. . Ljudet är bra, den inbyggda DAC;en är riktigt bra. Basen är tight och inte bumlig, precis så som den skall vara. Många är vana vid dålig bas och då kan en mer riktig bas låta lite tunn men som lite hifi intresserad tycker jag det låter över förväntan. Bättre än mina Magnat 980. Det var förvånande.
  Brusreduceringen är sjukt bra. Jag kan verkligen lyssna på musik även på planet. Det är en bedrift.
  Gillar att man har touch kontroller för av/på samt volym och låt fram/bak. Kopplar upp fort och bra med BT.
  Tycker de sitter bra också.

  Edit: de har börjat integrera Googles röstassistent på ett irriterande sätt... Vill stänga av den men det var lite lurigt. Ny sw på g, hoppas det fixar biffen.