Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony WH-1000XM3

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Hörlurar (115)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.64)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Äger även ett par Bose QC35, så denna recension blir huvudsakligen en jämförelse mellan dessa två.

  - Komfort -
  Vad gäller komfort har Sony gjort stora framsteg från föregående modell WH-1000XM2. De är både rymligare och sitter betydligt behagligare på huvudet än föregångaren. Trots detta ligger dock delar av innanmätet och trycker mot öronen- något som inte alls är fallet på Bose QC35.

  - Ljudkvalitet -
  Det finns stora möjligheter att justera ljudbilden enligt egna önskemål i Sonys egna app vilket är ett stort plus. Dock upplevs basen som något intetsägande oavsett inställning vilket var mycket förvånande med tanke på vad som skrivits i recensioner. Även om WH-1000XM3 rent tekniskt är överlägsna Bose QC35 så föredrar jag personligen den något plattare och mer balanserade ljudbilden i den senare. I mina öron låter Bose QC35 bättre, vilket visar tydligt på hur subjektivt det är med vad som uppfattas som "bra" ljud.

  - Brusreducering -
  Då jag arbetar i kontorslandskap är det just möjligheten att stänga ute prat och annat omgivningsljud som fick mig intresserad av brusreducerande hörlurar från första början. Enligt Sony själva samt flertalet recensioner skulle WH-1000XM3 vara mycket bra just på att filtrera bort mer högfrekventa ljud såsom röster. Första gången jag testade dessa i kontorslandskap så var jag övertygad om att något var galet med hårdvaran. Så till den grad att jag returnerade lurarna och hämtade ut ett par nya. Dessvärre avhjälpte detta inte problemet. Även på maximal brusreduceringsnivå upplevs röster både skarpare och högre än med mina Bose QC35. Samma sak gäller knappande på tangentbordet.

  + Stor möjlighet att anpassa ljudbilden efter önskemål
  + Lång batteritid
  + Smarta funktioner (om än något överflödiga...)
  + Bekvämare än föregångaren

  - Brusreduceringen har fortfarande stora problem med att filtrera bort röster samt högfrekventa ljud
  - Kan fortfarande inte kopplas upp mot flera enheter samtidigt
  - Känns aningen plastiga/billiga
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Har använt MDR 1000x, Sennheiser 4.5 samt Bose 35 II för pendling och öppet kontorslandskap. Dessa slår dem alla när det kommer till brusreducering, ljudkvalite och komfort. Batteritiden är toppen och en panikladdning på ca 15 minuter ger 5 extra timmar.

  De som klagar på ljudkvaliten och jämför dessa med tex Bose har helt enkelt vant sig med den senares platta och odynamiska ljudbild.

  Nöjd med köpet för 3990.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mina första brusreducerande hörlurar. Flög häromveckan och kom då på tanken att införskaffa mig ett par.
  Kopplade då upp mig på WiFI:et på flyget och började scouta upp de bästa vilket då var dessa enligt tester.

  Var först inne på att köpa Bose Quietcomfort då de är något enklare men marginalen till dessa viktmässigt är inte särskilt stor. Bose lurarna kändes i övrigt lite omoderna i jämförelse med dessa när man granskade närmre. Sämre brusreduktion, sämre ljud (enligt recensioner) och kör den numera antika mikro-usb anslutningen. Så Sony har helt enkelt sprungit ifrån Bose så mitt val föll på dessa.

  Nu när jag kört mina Sony lurar någon vecka är jag supernöjd med mitt val. Fick verkligen en WOW känsla!

  Varför då välja dessa?

  +Har svårt att tänka mig att det finns hörlurar som stänger ute så mycket brus som dessa, jag blev väldigt förvånad. Har blivit att jag har dessa hörlurar på mig på kontoret på jobbet och jag blir så mycket mer effektiv. Tystnad har fått en ny innebörd!
  +Låter dessutom riktigt bra.
  + Batteritiden är väldigt bra. 30 timmar, trådlöst med NC påslaget.
  +USB- typ C vilket innebär extremt snabb laddning och en anslutning som är symmetrisk! Ligger väl i tiden att gå över till detta.
  +Lätta och bekväma. Jag tycker de sitter perfekt. Klämmer inget, känns luftigt och hela örat får plats i kåpan (har normalstora öron).
  +Bra och lättförståelig app med flera vettiga inställningar.

  Trots att jag är extremt nöjd med mitt inköp och ser fram emot att använda dessa dagligen framöver i många situationer så finns det liten nackdel. Kvalitetskänslan är förvisso bra. Men kunde varit ännu något högre. 4000 kronor är ju trots allt ganska mycket pengar.

  Summa summarum är detta de bästa brusreducerande hörlurarna just nu enligt proffs-recensioner. Jag blev otroligt positivt överraskad så jag har hög tillförlitlighet till att dessa recensioner är välgrundade. Givetvis kommer folk alltid ha olika åsikter. Men rent objektivt så kan det helt enkelt inte förhålla sig på annat sätt att dessa är de bästa NC hörlurarna.

  Detta är en blivande storsäljare!
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  23 dagar sedan
  Uppdaterat: 3 dagar sedan
  Fantastisk produkt. Håller oljud ute, mycket hög byggkvalitet och till och med black metal låter riktigt bra. Lång batteritid. Enda nackdelen är mänskligt tal hörs ganska tydligt.
 • Perfekt
  12 dagar sedan
  Uppdaterat: 12 dagar sedan
  + Bra ljud.
  + Bra och riktigt tyst brusreducering.
  + Bra genomsläpps-läge.
  + Verkar vara bra mick, ingen har klagat under årets alla distansmöten.
  + Snabbanslutande och fungerande Bluetooth.
  + Lång batteritid.
  + Sköna, kan ha dem hela dagen.
 • Perfekt
  27 dagar sedan
  Mycket trevliga hörlurar. Väldigt sköna, isolerad fint. Tycker ANC fungerar mycket bra. Jag har också Apple AirPods PRO men tycker Sony lurarna håller en annan nivå.

  Ljudet är också väldigt bra och balanserar. Kan egentligen inte komma på något negativt.
 • Perfekt
  27 dagar sedan
  Mina älsklings hörlurar! Vad skulle jag göra utan dessa? Komforten är fantastisk, användarvänligheten på topp och jag älskar det faktum att huvudbygeln är formad efter huvudet så man inte ser ut att bära hjälm (*host* Bose 700).

  Ljudet är mycket underhållande för att vara ANC-lurar. Jag kör ”default/stock” ljudet utan EQ.
  Sony bjuder på en Mustig och varm ljudbild med fokus på bas och dynamik. Mellanregistret är fullt närvarande. Diskanten är luftig samt lite dämpad (vilket är bra, då det minskar hearing-fatigue).

  Men lurarnas triumfkort är brusreduceringen vilket är och förblir den bästa ANC jag någonsin upplevt. Det är skrämmande tyst och mina gamla Peltor Optime kåpor hamnar i skamvrån jämfört med dessa! Vilken bedrift av Sony och en lyckad sådan. Att resa med dessa, dammsuga, Promenera etc. Ja det minsan en fröjd för hörseln.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  ++
  Mycket bra noise cancellation
  Bra ljud

  --
  Dålig mic, ger låg volym. (Använd de inte att ringa med, än mindre till gaming. )
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Positivt
  + Mycket bra ljudisolering
  + Blir hyfsat små

  Negativt
  - De flesta kontroller görs med beröring, inte med riktiga knappar - vilket leder till felaktiga kommandon och att du inte kan lägga huvudet på armarna till exempel
  - Sitter rätt hårt på fontanellen, som kan göra ont efter ett tag
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Väldigt bra hörlurar!
 • Knappt godkänd
  1 månad sedan
  Antagligen den bästa brusreducerande hörluren för musik. Bredare ljudbild och marginellt renare ljud än förra versionen. Fortfarande överdriven mellanbas. Hörlurarna är känsliga för vindbrus. Ett udda problem uppstår under vildare bussturer utomlands, vibrationerna lurar brusreduceringen och ett pulserande lågfrekvent ljud uppstår. I likhet med föregående Sony modeller som jag också ägde är byggkvalité under kritik. Plasten är dålig och spricker förr eller senare. Här ligger Sony ljusår efter Sennheiser och Bose och därför kan jag inte motivera mer än en 2:a.
 • Utmärkt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Brusreduceringen är i en klass för sig själv. Och för 1995:- är det värt varenda krona. Går säkert att få lite,lite bättre för dubbla priset. Knappas värt enligt mig. Jag skulle dock vilja ha appen även på datorn för hur man anpassar lurarna som det är nu måste mna koppla dem till mobilen för att ställa in dem. Man blir helt avskärmad när man sitter på jobbet. Fast det är ju därför man har köpt lurarna så det är iofs ingen nackdel.

  Ljudet är också mycket bra. Är lite av en basjunky och provade dessa mot ett par Beats by Dr. Dre Studio 3 Wireless, och basen ligger på ungefär samma nivå. Men resten av registret är ett par snäpp bättre över hela registret jämfört med Dr. Dre.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Kanon lurar, mjuka och sköna med bra ljud.
 • Utmärkt
  1 månad sedan
  Testat flera olika hörlurar
  Såg inte bättre än dessa hörlurar när det gäller noise canceling och ljudkvalitet

  Det enda problemet är mikrofon under samtal
  Du hör dig själv när du pratar under samtalet.

  Därför gav jag 4.5 stjärnor

  Tro mig, du kommer inte va besviken.
  De känns som Sony helt ärligt.
 • 1 månad sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • 1 månad sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Marknadens bästa hörlurar för priset 1989 kr!
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Mkt bra köp , jättebra noicecancelling , varmt och fylligt ljud.
  Även Sony-appen är bra och lättnavigerad med lagom inställningsmöjligheter utan att vara rörig.
  Inhandlad på Black Friday till prisvärda 1989:-.
 • Utmärkt
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  + Väldigt bra ljud. Har ett par sony MDR-1a som låter platt i jämförelse. Kanske ett minus om man föredrar ett plattare ljud.
  + Första hörlurarna jag äger med NC och dessa presterar väldigt bra.
  + lång batteritid
  + Tyst NC. De har funkat bra att använda utan att spela något ljud för att dämpa omgivningen
  + Praktisk medföljande väska. Tack vare att den är hård och inte ett mjukt fodral skyddas hörlurarna väldigt bra.
  + Priset. Köpte dem för 2300kr och tycker det är ett kap i jämförelse med nya XM4.

  +- micen har jag inte använt så mycket men kvaliteten är lite bättre än de headset som följer med mobilen vilket var min förhoppning.

  - Sitter som många nämnt ganska tight. Tycker inte att problemet att öronen ligger mot den mjuka vadderingen på insidan utan att själva kåporna och bandet trycker åt en del. Kåporna hade kunnat fått vara lite större. I övrigt sitter de bra. Inga problem att promenera utan att de vickar så här är det en fördel med tightare passform.

  Rekommenderar skarpt dessa om man inte har för höga krav på komforten utan tycker det är viktigt att de sitter på bra även när man är på språng.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Fick dom här med mobilen när jag köpte min Sony Xperia 5 II. Hade ett par ruskigt billiga hörlurar sen tidigare som jag var nöjd med. Eller ja, jag var nöjd med tills jag testade Sonys hörlurar. NU vet jag hur ett par bra hörlurar ska låta.
  Brusreduceringen är ju dessutom sjukt bra, hade faktiskt ingen aning om att bakgrundsljud kan trollas bort på det här sättet även om jag naturligtvis har läst om det på många produkter.
  Jag hade varit precis lika nöjd om jag hade varit tvungen att betala för dom, men att få dom som en gratis bonus är ju bara sjukt bra.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  + bra ljud men lite runda utan skärpa
  + bra ANC
  + sköna

  - dålig mic
  - blir för varma för öronen
 • Perfekt
  2 mån sedan
  WH-1000XM3 har en rad smarta sensorer, bland annat kan de känna av ljudbilden runt omkring dig och justera ljudinställningarna efter detta. Och om du lägger handen över den högra hörkåpan så sänks ljudet automatiskt till noll och brusreduceringen inaktiveras. Batteriet räcker i hela 30 timmar, och de här hörlurarna har stöd för snabbladdning via USB C-kabel. Tio minuters laddning ger fem timmars batteritid. Är köpta från Amazon Sverige. Magisk upplevelse.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Ett givet köp!
  Hade gått och funderat, väntat, tvekat, väntat lite till. Bestämde mig för att slå till på Blackfriday. Nu efteråt.....varför väntade jag??? Dom är magiska. Noice Canceling är löjligt bra, ljudet är otroligt bra. Basen är skön och kan enkelt regleras via appen. Man kan ställa in ljudet precis som man vill ha det. Batteriet kanon och laddas snabbt via USB-C. Otroligt sköna att ha på sig. Hade jag vetat att dom var så här bra så hade jag aldrig väntat. Ett givet köp!
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Har tidigare haft ett par Urbanista New York som efter 2 års flitigt användande började glappa totalt. Så jag bestämde mig denna gång för att satsa på ett mer etablerat märke. Har nu haft WH-1000XM3 i en vecka och kan spontant säga att de levererar avsevärt bättre än mina förra ANC-lurar. ANC-funktionen specifikt är så mycket vassare på dessa än på Urbanista New York. Man hör inte det där typiska ANC-surret, och den stänger ute lågfrekventa ljud väldigt effektivt. Appen till Android har alla inställningar man kan tänkas behöva. Min mobil (Samsung Galaxy S20+) hittade direkt lurarna vid första tillfället jag slog på dem, utan att behöva söka manuellt. Användarvänligt och smidigt!

  När priset på dessa droppade med nästan 1000kr ner till 1990kr under BF-rean i år fanns det ingen anledning att inte slå till.

  +
  Effektiv ANC.
  Bra valuta för pengarna.
  Användarvänligt och smidigt.
  Bra passform.
  Låg latency över BT.
  Bra och tydligt ljud, samt kraftig bas för såväl musik, spel och film.
  Caset som medföljer känns gediget.
  Vridbara kåpor gör det mer bekvämt att ha dem hängandes runt halsen när man inte använder dem.

  -
  3,5mm sladden som följer med har INTE en extra mikrofon på sladden, vilket gör att dessa inte funkar att köra för chat på t ex PS5/4 utan att skaffa en sladd med mick på. Den inbyggda micken fungerar alltså INTE till partychat på PSN. Det går dessutom inte att sammankoppla dessa lurar trådlöst direkt till PS5/4 utan att skaffa en extern bluetoothdongel, vilket jag faktiskt trodde skulle gå iom att det är Sony och året är 2020. Lyckligtvis hade jag en sladd med mick liggandes, och med denna kopplad mellan lurarna och handkontrollen funkar det.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Köpte under blackweek för ca 2000 och är riktigt nöjd med lurarna. Finns nog inget som slår för det priset

  Sitter bekvämt
  Bra ANC
  Kan vika ihop för att ta mindre plats
  Skickades med en flygplansadapter som kommer bli smidigt i tåg och flyg

  Blir lite varma efter några timmar. Men det är nog för att de måste kapsla in öronen så att anc och ljudet ska bli bättre
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Riktigt nöjd

  -uppdatering
  Har nu haft hörlurarna i ett och ett halvt år. Dom funkar bra fortfarande efter att använt dem varje dag i ett och ett halvt år, men ungefär ett halvår in så märkte jag att de ”knakar” när man tar på sig dem eller om man sitter och äter samtidigt. Inget jättestort bekymmer men kan vara värt att nämna då jag inte är den enda som upplevt detta ”problem”

  +bra ljud för att vara noise cancelling hörlurar
  +bra bas
  +riktigt bra noise cancelling (kan vara den bösta på marknaden i denna prisklassen)
  +bekväma

  - kass mikrofon
 • Utmärkt
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Edit: brusreduceringen är magisk när man förstår hur den fungerar, älskar dom här lurarna nu, det är knäpptyst förutom musiken som spelas.

  Ljudet i lurarna är bra enligt mig. Bekväma är dom dock inte, örat ligger emot luren. Det har att göra med att kuddarna är för grunda. Förstår inte varför sony inte gjorde dem några mm djupare. Mina Andersson för 500 kr är skönare, det säger en del.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Vill bara tillägga att det går utmärkt att träna med dem.
  Svettas som en gris och inget har hänt med dem. De är lite för tunga för att ha på sig när man spöar säck eller kör liggande triceps. Springa band och crosstrainer går utmärkt. Jag har rätt stort huvud och det kanske är något att nämna.
  De har klarat ett år på gymmet med snitt 4 dgr/vecka iallafall, så fukt verkar de tåla.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Bor i kollektiv och är student. Vet ärligt talat inte hur jag klarat mig utan dessa fram tills nu! Stänger ute nästan allt oljud.
  + 30h per laddning! (10 mer än alla andra)
  + Diskreta och super smidiga
  + Bra ljud, hyffsad kraftig bas.
  + Sköna att ha på sig
  - Ej för träning
  - Kan läcka lite ljud till omgivningen verkar det som
  - Lite dyra (har några år på nacken nu ändå)
  - Halv ful design
  - Kan ej connecta med flera olika samtidigt

  Allt som allt fortfarande bästa dealen på marknaden imo. Uppgraderingen till x4 är ej värd 2k
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  De sitter skönt och brusreduceringen känns nästan som magi. Riktigt bra! Ljudkvalitén är bra med stöd för LDAC. Jag föredrar öppna hörlurar men börjar vänja mig riktigt bra vid dessa. Tyvärr går det bara att ha dem parade med en enhet åt gången, men då den har NFC tar det inte många sekunder att para en ny telefon bara genom att hålla upp den mot vänstra hörluren.

  Jag har sett en del klaga på att det inte fungerar bra vid telefonsamtal. Att den andra inte ska höra mig bra. Med senaste firmwaren har jag inte upplevt några sådana problem alls, förutom om man råkar vända lurarna fel, så att höger sitter på vänster sida och tvärtom. Då hörde de jag pratade med knappt vad jag sa. Så se till att hörlurarna är uppdaterade och vända rätt.
 • Ganska bra
  3 mån sedan
  Har nu ägt ett par av dessa i drygt ett år. De köptes i första hand för noise cancelleringen (jobb, flyg, etc). Jag är inte så kräsen när det kommer till ljudet, även om det verkar bra om än lite "basigt" i mina öron.

  Så nu efter att ha använt dem flitigt både korta och väldigt långa stunder är betyget "helt ok".

  Vet dock inte om noise cancelleringen blivit sämre med tiden, eller om jag inbillar mig att de var bättre i början. T.ex. kan jag med noise cancel igång (utan musik i lurarna) lätt höra min mobiltelefons ljud när den piper lite lågt vid volymändring, ända ner till minsta steget på telefonen. Den är dock bättre på att ta bort surrande konstanta ljud som t.ex. ventilation.

  Det jag tänkt på under åren är att:

  1. De blir lite varma och klämmer efter en stund.

  2. I Windows så får jag mixtra lite för att få stereo-ljud, för får headsetet själv bestämma vill det spela i mono.

  3. Ena sidan har stundvis börjat "brusa" (låter som det går en insekt i öronkåpan). Men det går tack och lov över efter en stund.

  Skulle jag köpa dem igen? Troligen...
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Riktigt bra ljud, extremt bra brusreducering och de sitter bra. Men med en riktig deal-breaker:

  Mikrofonen suger, går knappt att föra ett telefonsamtal med någon. Det gör i praktiken lurarna värdelösa för mig, eftersom jag alltid måste vara redo att ta ett samtal.

  Ljudet som mottagaren hör är så fruktansvärt dåligt att man knappt kan föra ett samtal även om det är knäpptyst där man befinner sig. Är det lite trafik eller annat bakgrundsljud så är det helt omöjligt.

  Så synd, för brusreduceringen, batteritiden och ljudkvaliteten är i övrigt riktigt bra.
 • Dålig
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Har inget att klaga på när det gäller brusreduceringen.
  Men dessa lurar har ju andra funktioner såsom att kunna utnyttja handsfree funktionen.
  Vilket faller sig naturligt att kunna använda när man lyssnar på musik.
  Handsfree funktionen är nog bland det sämsta jag har använt.. Den tar in och förstärker alla ljud omkring dig och då men ar jag det minsta lilla ljud... Helt värdelösa.. Ska man prata telefon när det är ljud omkring så måste du ta av dig lurarna och fortsätta samtalet med luren i handen.
  Du hör f-n dina egna fotsteg förstärkta i lurarna och det är inte acceptabelt.
  Ljudet i sig är väl helt ok.. inget under av välljud men helt ok.
  En sak till som är irriterande är att den varnar inte innan batteriet tar slut

  summering:
  - Handsfree, De tar in alla ljud i din omgivning och förstärker det. Kräver ett total tystnad för att kunna föra ett bekvämt samtal.
  - Ingen batterivarning, de bara dör utan förvarning
  - Jag får ont i öronen efter några timmars användning
  - ljudet är mediokert

  + Brusreducering
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Som en dröm att ha på sig.
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Haft dessa i snart 1.5 år. Det är mitt första par brusreducerande hörlurar och jag är supernöjd. Använder dem på jobbet i ett större kontor med 10 andra och när jag har dessa på mig så hör jag absolut noll och ingenting av vad mina kollegor pysslar med.
  Extra skönt är det när man har längre sessioner i serverrummet där det brummar på ganska ordentligt. Att flyga ska vi inte ens tala om, vilken fröjd.
  Batteritiden är mycket bra, laddar dessa mycket sällan.

  I början tyckte jag att elementet slog emot örat och var nära på att lämna tillbaka dem för att det var så störande, men det tog inte långt tid innan jag slutade tänka på det helt. Men det kan vara värt att tänka på, har man lite större öron så kan detta ske.

  Två små minus:

  * Gesterna man måste göra för att byta låt eller höja känns lite "off". Den kan vara lite seg med responsen och vissa gester registreras ej. Känns inte heller som en jättenaturlig rörelse att dra fingret vertikalt/horisontellt vid örat. Man pausar genom en dubbelknack på hörlurens yttersida. Knacket translaterar då givetvis in i ditt öra vilket då låter orimligt högt allt som oftast.

  * Feedbacken vid höjning av volym via gester är ganska irriterande. Det kommer liksom ett verifierande pip helt onödan. Jag märker väl att jag byter låt pga nästa låt börjar spela? Jag behöver inte ytterliggare ett pip in i örat.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Efter ha ägt B&W lurar innan, senast B&W PX slogs jag av att dessa hade så mycket bättre ljud!

  Jag läser här att någon upplever att de har problem med BT uppkopplingen, vilket inte jag har alls. Precis samma räckvidd som mina tidigare BT lurar, det vill säga ca 10 meter OM det inte finns en betongvägg imellan.
  Rekomenderar dessa lurar varmt! På efterföljaren finns inte aPtx så dessa är att föredra. De andra funktionerna är inte värt priset på 2k mer.

  Alla lull lull funktioner går att stänga av i appen man laddar ner från apple eller google, såg att någon klagade på att anpassat ljud efter situation inte gick att stänga av. Detta är fel. Det går att stänga av i appen. Likaså 380 graders ljud osv.

  Jag har bara gott att säga om dessa lurar, sen är jag kanske ingen fan av touchpaneler..men dessa funkar bra.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Fick köpa nya då jag tappade bort en av mina lurar av modellen WF-1000XM3, dvs. Sonys true-wireless hörlurar, och bestämde mig att fortsätta med Sony av flera anledningar. Kvalitetskänslan är total, supporten, de få gånger jag behövt kontakta dem, har varit till stor hjälp och vänliga samt att Sony kontinuerligt rullar ut uppdateringar till sin app. Deras app är utan tvekan den bästa appen till ljud hårdvara som jag använt.

  Hörlurarna i sig är mestadels gjord av plast vilket betyder att de blir lättare men samtidigt mindre hållbara, detta är något som man får väga själv. Bygeln och öronkuddarna är däremot i detalj vilket är personligen ett stort bonus.

  Ljudet är bra, som förväntat då aptX och LDAC samt DSEE HX är inbyggt vilket ger fint HI-RES ljud. Något som jag saknar i dessa, men finns i XM4 är funktionen att koppla till flera enheter.

  +Appen
  +Ljudet
  +Prisvärda
  +Bra support
  +Otrolig ANC

  -Går inte att koppla till flera enheter
  -Personligen gör det lite ont i skallen där bygeln sitter efter långa sittningar. Detta är förstås varierande från person till person.
 • Knappt godkänd
  5 mån sedan
  Sony sparade några kronor och använde en skör plastbit i bygelns konstruktion. Efter normal användning går den i bitar, så nu måste jag tejpa dem för att de ska hålla samman. Det hade jag inte förväntat mig i den prisklassen och täcks dessutom inte av garantin. Tråkigt!
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Bäst ANC. Bäst i klassen Over-Ear Wireless. Köp xm3 istället för xm4 - skillnaden är så minimal att det är löjligt att betala 1500kr mer (du kan ha två enheter kopplade samtidigt med den nya - annars samma produkt...)

  Köp om du letar trådlösa over ear! Betalade 2400kr för mitt andra par i somras. Köpte första paret för ett år sedan för närmre 3tkr. Superglad med båda.
 • Knappt godkänd
  5 mån sedan
  Har ägt dem i 3 månader och jag är besviken.

  Ljud
  5 av 5: fantastiskt ljud. Rent nöje att lyssna till både musik och podcast. Basen är dessutom varm och fyllig.

  Brusreducering
  5 av 5: brusreducering i världsklass. Finns inte mycket mer att tillägga.

  Komfort
  3 av 5: visserligen sköna men det blir snabbt klibbigt varmt. Obehagligt att bära dem mer än 10-20 min pga materialvalet i öronmuffen.

  Ljudkontroll
  1 av 5: Sony har av säkerhetsskäl lagt till en funktion som känner av vilken miljö man befinner sig med hjälp av ljud och gyroskop (om jag förstår tekniken rätt). Idén är att den ska släppa in ljud om du är ute gör nära biltrafik. Desto raskare du går desto mer ljud släpper den in. Bra idé i teorin. Men det innebär att varje gång du går och stannar upp, ökar tempot eller en bil kör förbi, pausas musiken i 1-2 sekunder för att hörlurarna ska anpassa sig efter omgivningen. I vissa fall justeras ljudet vart 5-10 sekund när jag är ute och går med dem. Man kan inte heller stänga av funktionen. När man försöker startar hörlurarna funktionen automatiskt igen. Detta är inget måndagsexemplar utan ett vanligt problem, har läst på forum. Med andra ord passar hörlurarna bara dig som pendlar med tåg, buss och flyg.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Klart värt pengarna!
 • Ganska bra
  6 mån sedan
  Tycker byggkvaliten är sådär det knakar i huvudbyggeln och de "smarta" funktionerna är inte så smarta. Men de levererar bra ljud och bra batteritid.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Lyssnar du på mest hårdrock och metal, välj några andra lurar och sluta läsa här, annars så ...

  + bästa ANC som finns
  + förbättrad komfort
  + balanserat ljud (bättre bas än Bose QC som i min mening har otroligt platt ljud)

  - krävs en hel del skruvande för att få bra ljud för musik.
  - onödig många ANC lägen

  Mina gamla backbeat pro spelar fortfarande skiten ur alla dess 3000-4000kr lurar. Pinsamt för både Bose och Sony.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Haft dessa sedan dom kom.
  Supernöjd! Kan bara varmt rekommendera. Bra ljud, skön komfort, bra batteri och bra NC. Sony har fullträff.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Very good headphones! Use them for more than a year and no issues whatsoever. My personal gold standard for all around.
 • Acceptabel
  7 mån sedan
  Bytte till dessa lurar eftersom ena högtalaren i mina QC35 gav efter 3 år så detta är ganska mycket en jämförelse.

  Passform:

  De är generellt sett väldigt bekäma men två irritationsmoment som inte fanns på mina QC35 är att öronen blir väldigt varma efter typ en timmes användande och att innanmätet tar i öronen. Jag tror det senare är det som gör att om man har tyst / väldigt låg volym i lurarna så prasslar det litegrann hela tiden och speciellt om man rör huvudet det minsta.

  Ljud:

  På alla sätt bättre än QC35. Inte i närheten av ett par studiolurar men detta är definitivt dessa lurars styrka jämfört med konkurrenterna.

  Funktionalitet:

  Bluetooth-täckningen är en katastrof. Jag kan bokstavligen inte gå ett rum bort utan att ljudet börjar hacka och ibland hackar ljudet även fast man sitter framför datorn. Sen när det kommer till parkopplingen så förstod jag inte hur frustrerande det skulle vara att gå från QC35 som kan koppla till 2 enheter samtidigt till detta. Det har hänt att jag ska in i videokonferrens på datorn och lurarna parar automatiskt till telefonen. Då måste jag först slå av bluetooth på telefonen och sen starta om lurarna och para manuellt till datorn. Ibland strular även detta så man får räkna med att det kan ta upp till en minut att byta mellan enheter.

  Väldigt lätt att komma åt touch-kontrollerna av misstag.

  Stort plus att lurarna har USB-C Så man slipper släpa med sig en extra laddare. Och för den delen är batteritiden väldigt bra men det var den på QC35 också.

  Brusreduceringen känns definitivt mer påtaglig än QC35 så där har jag inte mycket att klaga på.

  För mig blir det nog att återgå till QC35 II men kanske behålla dessa lurar koppplade till en enhet då det framförallt är Bluetooth-krånglet som gör dessa lurar så frustrerande.
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Har jämfört dessa lurar med
  Sennheiser momentum 3
  Sennheiser momentum 2 G2( icke trådlösa versionen)
  Bose 700
  Bose QC 35

  Sonys hörlurar står sig i regel väldigt bra mot dessa, på vissa områden är dem sämre än konkurrenterna men på vissa är Sonys hörlurar helt enkelt bäst.

  + Brusreduceringen
  Är i en klass för sig, med de sagt så är brusreduceringen på hörlurarna ifrån bose och Sennheiser långt ifrån dålig.
  Det som gör att brusreduceringen utmärker sig lite extra på sonys hörlurar är att dem klarar att filtrera ut plötsliga ljud väldigt bra och även låga fläktljud, vilket konkurrenterna i min mening inte lyckas med lika bra

  + Komforten
  Sonys hörlurar har enastående komfort inte lika bra som Sennheiser momentum 2 och 3 men näst bäst skulle jag påstå

  +- Ljudkvalitén
  Ljudet från dessa hörlurar kan upplevas som något platt i jämförelse med hörlurarna från Sennheiser men det är dem enda hörlurarna som klår Sony för ljudkvaliteten från Bose hörlurarna är jag besviken på när dem sätts i jämförelse med Sony och Sennheiser

  - Touchkontrollerna
  Kan vara bra att veta att touchkontrollerna fungerar mindre bra vid kallt klimat och vid regn.

  - Samtalskvaliten
  Detta är nog den största akilleshälen för Sony hörlurarna, låter ungefär som att man pratar i en burk, det fungerar men inte mer än det. På denna punkt så är Bose 700 klassledande!

  Sammanfattning

  Är du ute efter hörlurar med den absolut bästa brusreduceringen och hyggligt ljud, köp dessa hörlurar.

  Är ljudkvaliteten något som är viktigt köp Sennheiser momentum 3.

  Är samtalskvaliten något som väger tungt köp Bose 700 hörlurarna.

  Något att ta hänsyn till är att Sonys hörlurar är billigare än Sennheiser momentum 3 och Bose 700 vilket gör att jag skulle rekommendera dessa hörlurar före nämnda konkurrenter :)
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Använder dessa när jag reser. Fungerar grymt bra och är sköna. Nu kan jag inte längre flyga utan dessa.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Har använt mina hörlurar över 1år nu och är grymt nöjd. Är bland det bästa saker jag någonsin köpt. Det enda negativa med hörlurarna är att den kan bara vara ansluten till en enhet.
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Ljudkvalitén lämnar en hel del att önska när man, som jag, kommer från Audeze Mobius (som dock är avsevärt dyrare), men brusreduceringen är helt fenomenal och också anledningen till att jag valde just 1000XM3.

  Nu under årets varmare dagar går min AC mer eller mindre konstant för att hålla nere temperaturen i min annars olidligt varma lägenhet. Dessvärre väsnas den något fruktansvärt medan den är igång, men tack vare dessa lurar hör jag numera bara ett diskret susande i bakgrunden även om jag så bara sitter ett par meter ifrån.

  Jag är på det stora hela mycket nöjd med mitt köp!
 • Acceptabel
  8 mån sedan
  Inget ljud för mig. I mina öron odynamiskt och lite tråkigt. Platt. Kass mic, ingen hörde vad jag sa när jag gick utomhus och pratade.
  När det blåser är det kört att använda NC då blåsljudet förstärks.

  Bra app med mycket möjligheter.
  Inga dåliga lurar totalt sett men för priset förstår jag inte grejen.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Det går inte att beskriva hur bra dessa lurar är, ljudet, komforten, användarvänligheten, batteritiden och för att inte tala om brusreduceringen! Att inte köpa dessa lurar är att gå miste om något, rekommenderas verkligen! Har haft mina sedan de släpptes för över ett år sedan och de fungerar fortfarande precis lika bra som dagen jag köpte dem, kvalitet!
 • Mycket bra
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Som alla andra (inkl test efter test) vittnar om så är brusreduceringen fortfarande den bästa som finns på marknaden. Ljudbilden är bra men för samma prislapp utan brusreducering kan man absolut få bättre ljud. Handsfreen (mikrofonen) är under all kritik. Summa summarum: Om brusreducering är prio ett så är dessa vinnare. Om det däremot är en sekundär funktion så går det att få bättre ljud och mikrofon för en lägre prislapp.