Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony WH-1000XM3

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Hörlurar (131)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.27)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Äger även ett par Bose QC35, så denna recension blir huvudsakligen en jämförelse mellan dessa två.

  - Komfort -
  Vad gäller komfort har Sony gjort stora framsteg från föregående modell WH-1000XM2. De är både rymligare och sitter betydligt behagligare på huvudet än föregångaren. Trots detta ligger dock delar av innanmätet och trycker mot öronen- något som inte alls är fallet på Bose QC35.

  - Ljudkvalitet -
  Det finns stora möjligheter att justera ljudbilden enligt egna önskemål i Sonys egna app vilket är ett stort plus. Dock upplevs basen som något intetsägande oavsett inställning vilket var mycket förvånande med tanke på vad som skrivits i recensioner. Även om WH-1000XM3 rent tekniskt är överlägsna Bose QC35 så föredrar jag personligen den något plattare och mer balanserade ljudbilden i den senare. I mina öron låter Bose QC35 bättre, vilket visar tydligt på hur subjektivt det är med vad som uppfattas som "bra" ljud.

  - Brusreducering -
  Då jag arbetar i kontorslandskap är det just möjligheten att stänga ute prat och annat omgivningsljud som fick mig intresserad av brusreducerande hörlurar från första början. Enligt Sony själva samt flertalet recensioner skulle WH-1000XM3 vara mycket bra just på att filtrera bort mer högfrekventa ljud såsom röster. Första gången jag testade dessa i kontorslandskap så var jag övertygad om att något var galet med hårdvaran. Så till den grad att jag returnerade lurarna och hämtade ut ett par nya. Dessvärre avhjälpte detta inte problemet. Även på maximal brusreduceringsnivå upplevs röster både skarpare och högre än med mina Bose QC35. Samma sak gäller knappande på tangentbordet.

  + Stor möjlighet att anpassa ljudbilden efter önskemål
  + Lång batteritid
  + Smarta funktioner (om än något överflödiga...)
  + Bekvämare än föregångaren

  - Brusreduceringen har fortfarande stora problem med att filtrera bort röster samt högfrekventa ljud
  - Kan fortfarande inte kopplas upp mot flera enheter samtidigt
  - Känns aningen plastiga/billiga
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Har använt MDR 1000x, Sennheiser 4.5 samt Bose 35 II för pendling och öppet kontorslandskap. Dessa slår dem alla när det kommer till brusreducering, ljudkvalite och komfort. Batteritiden är toppen och en panikladdning på ca 15 minuter ger 5 extra timmar.

  De som klagar på ljudkvaliten och jämför dessa med tex Bose har helt enkelt vant sig med den senares platta och odynamiska ljudbild.

  Nöjd med köpet för 3990.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Mina första brusreducerande hörlurar. Flög häromveckan och kom då på tanken att införskaffa mig ett par.
  Kopplade då upp mig på WiFI:et på flyget och började scouta upp de bästa vilket då var dessa enligt tester.

  Var först inne på att köpa Bose Quietcomfort då de är något enklare men marginalen till dessa viktmässigt är inte särskilt stor. Bose lurarna kändes i övrigt lite omoderna i jämförelse med dessa när man granskade närmre. Sämre brusreduktion, sämre ljud (enligt recensioner) och kör den numera antika mikro-usb anslutningen. Så Sony har helt enkelt sprungit ifrån Bose så mitt val föll på dessa.

  Nu när jag kört mina Sony lurar någon vecka är jag supernöjd med mitt val. Fick verkligen en WOW känsla!

  Varför då välja dessa?

  +Har svårt att tänka mig att det finns hörlurar som stänger ute så mycket brus som dessa, jag blev väldigt förvånad. Har blivit att jag har dessa hörlurar på mig på kontoret på jobbet och jag blir så mycket mer effektiv. Tystnad har fått en ny innebörd!
  +Låter dessutom riktigt bra.
  + Batteritiden är väldigt bra. 30 timmar, trådlöst med NC påslaget.
  +USB- typ C vilket innebär extremt snabb laddning och en anslutning som är symmetrisk! Ligger väl i tiden att gå över till detta.
  +Lätta och bekväma. Jag tycker de sitter perfekt. Klämmer inget, känns luftigt och hela örat får plats i kåpan (har normalstora öron).
  +Bra och lättförståelig app med flera vettiga inställningar.

  Trots att jag är extremt nöjd med mitt inköp och ser fram emot att använda dessa dagligen framöver i många situationer så finns det liten nackdel. Kvalitetskänslan är förvisso bra. Men kunde varit ännu något högre. 4000 kronor är ju trots allt ganska mycket pengar.

  Summa summarum är detta de bästa brusreducerande hörlurarna just nu enligt proffs-recensioner. Jag blev otroligt positivt överraskad så jag har hög tillförlitlighet till att dessa recensioner är välgrundade. Givetvis kommer folk alltid ha olika åsikter. Men rent objektivt så kan det helt enkelt inte förhålla sig på annat sätt att dessa är de bästa NC hörlurarna.

  Detta är en blivande storsäljare!
 • Alla omdömen

 • Dålig
  3 dagar sedan
  Har funderat på att köpa dessa men valde att avstå och tänkte att andra kanske ville veta varför.

  På Sweclockers https://www.sweclockers.com/forum/trad/1542191-sony-wh-1000xm3-har-svart-med-fukt-och-kyla står det så här om dessa lurar:

  ""Sony WH-1000XM3 har svårt med fukt och kyla. Det är extremt sällan jag "varnar" för produkter, men tänker göra ett undantag. Tänker nämligen att många kanske hittar ett par Sony WH-1000XM3 under granen, eller kanske på någon bra deal i mellandagarna. Vill därför skicka med några tänkvärda rader innan förseglingen bryts.""

  Har kollat runt och det finns massor av liknande sidor över hela internet inklusive på Sony´s egna forum.

  Så jag avstår ifrån dessa.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Otroligt bra lurar! Stora öronkåpor (större än Bose) vilket ger grym komfort i timmar, usb-c så de laddar upp snabbt, bra touchkontroller men volymjusteringen är inte tillräckligt finkänslig så ofta blir det för högt eller lågt (Jag använder oftast volymknapparna på mobilen därför, funktionen att höra omgivningen med att bara lägga handflatan mot kåpan är väldigt användbar, snygga med en clean design. Priset runt 3000kr är numer rimligt.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Mycket bra lurar. Stora öronkåpor, usb-c, touchkontroller, många inställningar, snygga. Minuset är priset. Edit: Har nu testat mer: Perfekta i öppet kontorslandskap, med låg musik i lurarna och NC på.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Pro:
  Superb ljud
  Superb komfort, kör 8h/d på jobbet
  Funktionen att hålla högerhanden vid högerörat för att få medhörning utifrån är grym
  ANC är grym
  Batteriet räcker längre än jag orkar vara vaken
  USB-C!
  Con:
  Touchgrejen på högern är ganska dålig
  Mikrofokn för tal är ganska dålig
  Ej bytbart batteri
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Väldigt bra hörlurar, med väldigt få nackdelar, men de finns.
 • Ganska bra
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Jag har föregångaren WH-1000XM2 och även bose qc35 resp qc35 II.

  Jag äger alltså samtliga modeller och har förmånen att kunna jämföra. De som sätter högt betyg på just denna modell är förstagångsköpare och har aldrig ägt en brusreducerande lur innan. Så ta 5 stjärniga betyg med en stor nypa salt.

  Börjar med nackdelar:
  * Du blir varm om öronen, du svettas.
  * Efter en timmes lyssning och du tar över dig hörlurarna, så känns öronen konstiga. Det är som när du blir bländad, tar en stund innan du ser normalt igen. Väldigt obehagligt.
  * Hörlurarna känner av när du promenerar eller sitter still och ändrar automatiskt inställningar, väldigt irriterande. (Går att stänga av)
  * Multipoint stödet helt värdelöst. Skall du växla från mobilen till annan ljudkälla ex din tv, så kan du inte göra det på ett smidigt sätt.
  * Gillar inte touch kontrollerna
  * Skall du prata i mobilen och ha dessa som headset så tänk om, helt värdelösa. Bose funkar däremot alldeles ypperligt.

  Sammanfattning:
  Bra räckvidd. Bra ljud. Bra brusreducering men obekväma. Ingen skillnad mot föregångaren. Vill du ha Sony så köp den förra modellen på blocket.

  Både Bose och Sony gör bra hörlurar men Bose är min klara favorit trots den sämre räckvidden. De är sköna att ha på sig och du svettas inte som en gris. Köp ett par begagnade Bose qc35 för 1500kr på blocket så har du ett gjort det bästa valet. Skiljer nästan ingenting mellan de olika Bose generationerna.
 • Utmärkt
  2 mån sedan
  Mina första ANC-lurar och jag är nöjd. Dessa är inte för finlyssning utan är till för att ha med på resa och i andra stökiga miljöer. För mig som tar buss till och från jobbet är dessa en gåva. Bra batteritid och smidiga kontroller. Önskar att parningen med olika enheter varit något smidigare dock.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Exceptionell brusreducering i ett bekvämt format.

  + Sitter mycket bekvämt på mig
  + Superb brusreducering för tåg, buss, flyg
  + Bra ljud
  + Hopfällbara, och robust fodral ingår
  + Snabbladdning via USB C, lång batteritid
  + Hållbar men lättviktig konstruktion
  + Enkelt att växla mellan ANC/ambient/normal

  - Öronen blir varma om det är varmt och/eller du rör på dig
  - Touch-kontrollen fungerar sådär
  - "Tråkig" design (högst subjektivt såklart)
  - ANC fungerar sämre om hörlurarna inte sluter helt tätt – så du ska helst inte ha glasögon eller keps/mössa på dig

  Dessa hörlurar imponerade verkligen på mig när jag först skaffade dem. Det var 30 grader ute och bussen jag skulle åka hade luftkonditioneringen på maxfart, så att det formligen vrålade i busskupén. Lurarna lyckades inte bara sänka volymen på oljudet, utan det i princip försvann. Det blev ett litet svagt brus i bakgrunden.

  Även när jag är på jobbet och det finns kylboxar och annat oljud så lyckas hörlurarna göra av med allt sånt konstant brus, och det blir helt tyst. Har aldrig njutit så mycket av att lyssna på klassisk musik på språng. Och då är det långt ifrån de bästa hörlurarna jag hört vad avser ljudkvalitén, men brusreduceringen gör att du kan uppskatta musik som aldrig annars gått.

  Det enda negativa jag kan säga om brusreduceringen uppkommer ibland under färd. Förändringar i lufttrycket verkar ogillas av brusreduceringskretsen – till exempel när ett tåg kör in i en tunnel, eller ett mötande tåg får tågdörrarna att hoppa till. Då blir som en liten tryckvåg även inne i lurarna, som en lågfrekvent vibration. Det har även hänt när en bussdörr vibrerat i vinden, att det blir väldigt irriterande oljud i hörluren på så låg frekvens att musiken inte dränker det.

  För dig som tillbringar mycket tid på buss/tåg/flyg, har dessa hörlurar mina varmaste rekommendationer!
 • Ganska bra
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Tänker börja med det positiva med dessa hörlurarna:
  + Exceptionellt bra brusreducering
  + Sköna att ha på sig över en längre tid
  + Trevligt ljud. Hade föredragit mer neutralt ljud med möjligheten att ge den karaktär i equalizern men det är tillräckligt bra för mitt behov
  + Ihopfällbar + fodral = portabel
  + Bra kvalitet
  + USB type-C
  + Möjligheten att hålla får kåpan och höra omgivningen

  Den har väldigt mycket positivt men i den här prisklassen lämnas lite utrymme till misstag och tyvärr upplever jag att dessa missarna är tillräckligt stora för att jag skulle köpt ett par Bose QC35 II istället

  - Om jag vet att jag kommer använda dem snart igen orkar jag varken stänga av, koppla ifrån eller sätta ner dem i fodralet, vilket gör att de ofta hänger runt nacken. När haken nuddar vid touch-kontrollen börjar den spela musik, byter låt osv utan att jag vill det. Detta är egentligen inte ett superstort problem i sig, men jag stör mig väldigt mycket på det. Om du är en person som hänger hörlurarna runt nacken kommer du bli minst lika irriterad som jag.
  - Touch-kontrollen är helt enkelt inte särskilt träffsäker. Den registerar inte alls tryck och är dessutom kanske jobbig att använda. Hade föredragit fysiska kontroller, exempelvis som på surface-hörlurarna...
  - Touch-kontrollen ska tydligen fungera dåligt i kallt väder.
  - Saknar bluetooth multipoint
  En annan sak värd att kommentera: Den vill inte ladda med min mobils strömsdapter av någon anledning. Då lyser lampan rött i 4 sekunder och slocknar sedan... Därför blir jag tvungen att ta med en strömadapter till den, vilket lite förstör syftet med USB type-C. Det är dock inget större problem eftersom jag nästan enbart laddar dem hemma

  Egentligen har mycket negativt att göra med touch-kontrollen. Det kan fixas genom att ge användaren möjligheten att stänga av den i appen. Såklart förloras en del funktionalitet då, men det kan vara fördelaktigt i vissa lägen
 • Knappt godkänd
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Brusreduceringen är inte helt ok alla gånger. Man hör tydligt de runtomkring en. Verkar fungera bättre med brummande ljud som när man flyger.

  Ljudet vid telefonsamtal med andra är uruselt. Motparten hör knappt vad man säger och man själv hör precis allt runtomkring en.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  TLDR. galet bra: ljud, batteritid och komfort. Bra nc. Bedrövlig mikrofon. Touchknapparna är lite jobbiga att vänja sig vid.

  Det är väldigt svårt för mig att ge ett helhetsintyg för dessa. Det finns en del anledningar till att jag skulle vilja ge dom 1/5. Men sen finns det är mycket som är så bra som väger upp för svagheterna.

  Jag har ingen tidigare erfarenhet av dyra bluetoothhörlurar. Men efter att ha köpt ett riktigt bra headset till datorn(hyperx cloud, btw bland de bästa köpen i mitt liv). Så har jag haft lite svårt att lyssna med billiga hörlurar till mobilen. Provade först att köpa lite halvdyra för några hundra. Men alla lät skit. Efter att lämnat tillbaka tre hörlurar på ett halvår, bestämde jag mig på att slå till på dessa. Då kan jag iaf vara säker att "bättre än såhär blir det inte)

  Det första som slog mig var ljudet. Kvalitén på ljudet är så extremt bra. Jag tror jag aldrig kommer kunna gå tillbaka till vanliga hörlurar igen. Att kunna höra hur strängen på en gitarr vibrerar. Gör så att det känns som att lyssna på vissa låtar för första gången. Det har blivit att jag vill lyssna om alla mina favoritlåtar för att uppleva dom på nytt. Basen är helt fantastisk. Det är sån distinkt skillnad mellan olika basljud som jag inte trodde var möjligt. Som ni nu har förstått så är det extremt bra ljud. Men jag tycker ändå att om jag jämför med mina hyperx så känns mellanregistret som en aning grumligt. Det saknas nån sorts krispighet(väldigt svårt att förklara)

  Det som jag hade störst förväntan på var Noice canceling-funktionen, det var även anledningen till att jag valde dessa hörlurar. Jag måste erkänna att jag blev en aning besviken. Ja den fungerar riktigt bra. Men om nån står och pratar bredvid dig så kommer du kunna höra vad dom säger utan större svårighet. Men det var nog jag som hade lite för höga förväntningar. Men det är så bra så att jag kan använda dom som hörselskydd på jobbet, det fungerar då ungefär lika bra som vanliga hörselskydd. Sen ger nc:en ifrån sig ett väldigt, väldigt svagt brusande, vilket kan vara lite störigt. Dock så hörs detta brus ingenting om man spelar musik. Men om man har nc avstängt så är dom helt tysta om man inte spelar nåt. Detta kan låta som en självklarhet. Men mina tre senaste billiga hörlurar gav alla ifrån sig ett hörbart brusande konstant, vilket jag störde mig på enormt.

  Jag har haft en del problem med att få dom att connecta med mobilen. Ibland vill dom inte connecta alls och ibland connectar dom, men det kommer inte något ljud. Men detta har hittils alltid gått snabbt att lösa, genom att starta om dom. När de väl är anslutna så har de aldrig för mig varit något som helst problem med ljudet, vilket jag också störde mig på de billiga hörlurarna, att de ibland kunde hacka till osv.

  Det finns två vanliga knappar, dessa fungerar såklart alltid(som knappar gör). MEN sen har dom bestämt sig för att ha touchkontroll för att höja/sänka, byta låt och pausa. Utöver att det kanske ser lite coolt ut och man kan göra flashiga reklamer, så fungerar det riktigt dåligt. Hittils lyckas den registrera rätt ca 75% av gångerna för mig, ibland byter den låt när man ska höja, ibland händer ingenting, ibland reagerar den utan anledning. Förhoppningsvis så kommer detta börja funka bättre med tiden, när man förstår exakt hur man ska röra för att det ska funka varje gång. Men skulle varit mkt lättare att bara haft fysiska knappar.

  Batteritiden på 30h är så otroligt skönt att ha. Då kan man vara helt garanterad att de aldrig laddar ur om man laddar dom när man sover.

  Det ingick ett riktigt bra fodral och även 3.5 mm sladd och connection till flygplan. De laddas med usb-c. Man fick med en löjligt kort laddningssladd vilket kändes lite snålt. Men för mig gjorde det inget eftersom det är samma kabel som mobilen.

  De är väldigt sköna att ha på sig(väldigt subjektivt såklart) inte jättesnygga, lite tråkig design och färgval men ser helt ok ut. Finns både snyggare och fulare hörlurar. Men för mig är detta sekundärt

  Mikrofonen är under all kritik. Den är helt bedrövlig, dessa får en billig kinatelefons Mic till att likna guds gåva till mänskligheten. Om du ska prata i telefon så måste du ta av dig headsetet om prata via mobilen. Så om du vill använda hörlurarna till att prata i telefon, köp absolut inte dessa. Men jag pratar ganska sällan i telefon så det funkar ok för mig.

  Efter noga funderingar så ger jag 4/5. Men om det inte skulle vara så rutten touchkontroll samt mikrofon och strulet med connectionen så skulle de få en solklar femma.

  Så är de värda sitt höga pris? Jag är vanligtvis en person som snålar på allt, köper eldorado och handlar kina-skit på wish och Ebay. Men efter att provat en hel drös billiga bluetooth-hörlurar, så tycker jag ändå att dessa ger mycket valuta för pengarna
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Jämför med rakt av med Bose QC35 i detta fall och tyvärr faller Sony helt bort pga två saker;
  1: inte alla bekväma att bära flera timmar i sträck, och det är viktigt för mig både på flyg, tåg, sent på kvällen när fru och barn sover och på mitt arbete. De gör helt enkelt ont efter några timmar.

  2: Touchkontroller. Jag avskyr touchkontroller. Ge mig gärna en knapp för varje funktion, men låt mig slippa touch. Rent skräp, går inte använda med handskar (dom jag använder i mitt arbete), och blir sällan rätt. Där önskar jag att Sony skulle tänka om pga:

  Snygga hörlurar, låter helt okej för att vara blåtand, känns som de använd bra plast. Men som sagt, funkar inte för mig, så prova först före köp så att dessa brister inte stör dig också.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Trots det knappfria som inte fungerar som det skall ger jag full pott då ljudet är så bra.
 • Ganska bra
  4 mån sedan
  FYI: Support: "This problem can occur at low temperatures (below 5 degrees) or if the headphones are subject to sudden temperature changes. This is because the headphones are not designed for colder temperatures."
 • Utmärkt
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Jag har ett par AKG NC60 idag och jämfört med dessa är Sony överlägsen. . Ljudet är bra, den inbyggda DAC;en är riktigt bra. Basen är tight och inte bumlig, precis så som den skall vara. Många är vana vid dålig bas och då kan en mer riktig bas låta lite tunn men som lite hifi intresserad tycker jag det låter över förväntan. Bättre än mina Magnat 980. Det var förvånande.
  Brusreduceringen är sjukt bra. Jag kan verkligen lyssna på musik även på planet. Det är en bedrift.
  Gillar att man har touch kontroller för av/på samt volym och låt fram/bak. Kopplar upp fort och bra med BT.
  Tycker de sitter bra också.

  Edit: de har börjat integrera Googles röstassistent på ett irriterande sätt... Vill stänga av den men det var lite lurigt. Ny sw på g, hoppas det fixar biffen.
 • Utmärkt
  4 mån sedan
  Kommer från ett par Plantronics backbeat sense och har aldrig köpt lurar i denna prisklassen förut. Jag är mäkta imponerad.
  Grym komfort, kanonljud och ruskigt effektiv brusreducering.
  Enda smolket i bägaren är att man bara kan ha en enhet ansluten åt gången.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Grymma lurar.

  Äger även ett par äldre Bose QuietComfort 25 med sladd. Men trots samma prisklass är de chanslösa mot Sonys.

  I denna prisklass finns inga bättre lurar i segmentet Bluetooth med brusreducering. Även kört med sladd från min Yamaha reciever och grymt ljud där med. Jämfört med mina tidigare Bose som var svaga i ”volymen ut” är dessa dubbelt så stark volym ut. Utan att ljudbilden tappar kontroll eller låter fel. Kristallklart ljud med skön bas.

  Batteritiden är även den fantastik.

  Appen till lurarna även den mycket bra då jag kan skräddarsy ljudbild, brusreducering efter min smak och lyssningsmiljö.

  Minus är kanske utseendet på hörlurarna, då de i min smak inte är speciellt snygga. Detta är inga lurar för telefonsamtal. Låter ”burkigt” och ingen höjdare för långa samtal. Men spelar ingen som helst roll för mig personligen. Använder inte dessa för samtal, bara musik.

  Ska tilläggas att jag lyssnat på dem med Apple iOS (spotify) och trådbundet med min Yamaha RX-A2060 (vinyl) då jag inte fick bluetooth på yamahan att lira ihop med lurarna.

  Men med iOS fungerar bluetooth klockrent.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Suveräna!
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Mycket nöjd! Jag har ingen erfarenhet av motsvarande hörlurar sedan tidigare men de här är sköna, otroligt tysta och spelar upp musik på ett utmärkt sätt. De egenskaperna är viktigast för mig. Google, knappar m.m. är ointressant för mig och mitt användande.
 • Mycket bra
  6 mån sedan
  Jag jämför med bl.a. Sony MDR-XB950N1 (även denna har ANC) och Sony MDR-1A (inte ANC och inte trådlös). Jag har inte uppgraderat firmware till 4.1.1, då vissa verkar fått sämre ANC efter uppgradering.

  Plus:
  + Mycket bra ANC! (jämfört med XB950N1 som knappt hjälpte mot röster i kontorslandskap)
  + Google Assistant
  + Få knappar, därmed enkelt att hitta. (Dock tyvärr en knapp för lite, se minus)
  + Touch-hantering fungerar bra (jag använder dessa mest inomhus)
  + Bra att snabbt kunna lyssna på omgivningen genom att lägga handen på högra örat
  + Ljudkvalitén med LDAC (Android)
  + USB-C
  + Batteritid

  Neutral:
  o Passform, dessa lurar är ganska lätta men ändå inte lika bekväma som MDR-1A

  Minus:
  - Bara en knapp för att antingen styra ANC eller Google Assistant. Detta gör att man måste använda appen ganska ofta för den andra funktionen.
 • Knappt godkänd
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Har nu jämfört dessa i stor detalj med QC35II. Dessa har betydligt bättre ljud med Android. Här hör man detaljerna! Det gör man inte i Bose som fokuserar på mainstream musik ("populärmusik"). Det är dock endast knappt godkända då mickarna är totalt värdelösa (här är Bose extremt bra, så det går tekniskt att fixa detta). Jag bad en kompis ringa upp och han hörde knappt vad jag säga. Om ni kollar Youtube så finns det folk som har spelat in ljudkvalitet i olika miljöerna. Skillnaden mellan olika lurar var extremt tydlig.
 • Utmärkt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Nivån av noisecanceling är helt enkelt helt galen i dessa. Så tyst har jag aldrig någonsin åkt buss. Så skönt.

  Lite uppdateringar:
  Problem med att ljudet ”skorrade” på vissa låtar. Verkar något ojämnt med att vissa lurar gör det medan andra inte.

  Än mer uppdatering:
  Förra lurarna skickades tillbaka och butiken konstaterade att även andra lurar som de hade betedde sig likadant. Efter det gick det en ganska lång period innan jag fick för mig att testa ett nytt par. Priset har även gått ner något nu, vilket är välkommet.

  Nya lurarna beter sig generellt väldigt bra. Jag blir fortsatt imponerad av nivån av noicecanceling, det är helt enkelt något annat :)
  Så här långt har jag också varit nöjd med ljudet. Jag upplever det generellt som bättre än första omgången som jag hade. Kanske bara är mentalt, vem vet.

  Något som snor den sista stjärnan:
  - De är fortfarande väldigt mycket i överkant för vad jag egentligen vill spendera på ett par hörlurar. Även om det är värt det så svider det verkligen.
  - Vid kall väderlek så kan touch-kontrollerna leva sitt eget liv. Lösningen är tyvärr så tråkig som att inte använda dem vid kall väderlek.
  - Inne i hallandsåsen så uppförde sig både noicecanceling och tryckutjämningen väldigt udda och blev tvungen att ta av dem pga det blev jobbigt och nästan illamående.
 • Ganska dålig
  7 mån sedan
  Mikrofonen som används vid samtal är horribel, ingen hör vad man säger. :(
  Se denna youtubevideo: https://youtu.be/95VxIsZeAFE?t=128
 • Knappt godkänd
  7 mån sedan
  Till en början finns mycket positivt att nämna om dessa lurar trots mitt "låga" betyg.

  + Bästa NC jag testat
  + Bästa ljudet (för att vara ett par lurar med NC)
  + Passformen är det bästa jag testat
  + Levereras i snygg praktiskt förpackning
  + Hyffsat snygga med en bra kvalitetskänsla
  + Bra batteritid
  + osv..

  Nu till det negativa.!

  - Man skulle önska lite mer dynamisk och klar ljudbild med tanke på att det är en av de dyraste NC-lurarna på marknaden (3600kr)
  - Önskar en kontroll som möjliggör att ta bort allt oljud runt omkring, t.ex. när man flyger. Nu hörs alltid röster (barnskrik..) mer eller mindre hela tiden.
  - SUPERMINUS -
  Detta gör att jag lämnar tillbaka dessa lurar.
  Vid "kallt" väder, (som även skrivits om tidigare här) så beter sig touch-kontrollen på lurarna väldigt konstigt. I mitt fall så aktiverar den min medhörningskontroll som i praktiken betyder att den dämpar musiken till minimum så man ska höra omgivningen, därtill går svarar den inte på något av mina kommandon efter det. Fruktansvärt frustrerande!..

  Tyvärr Sony, hoppas detta kostar er en slant och att ni kommer tillbaka med en lite snyggare, lite bättre produkt med åtgärdade designfel. Då sitter jag med köpknappen igen.

  Mvh
 • Knappt godkänd
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Köpte för ANC och USB-C, men har svårt att rekommendera dem till nuvarande pris. Om vi börjar med ljudet så tycker jag Bose är bättre. Som headset är xm3 mediokra med burkigt ljud, förstärkta bakgrundsljud, motpart som hör sig själv i eko och ofta får jag hoppa över till telefon. Touchkontrollerna ger ett rent utseende, men lite sega och lätt att få fel kommando. De pausar inte automatiskt om man tar av dem och råkar ofta börja spela när man har dem runt halsen pga touch.

  EDIT: sänkt betyg då fw inte förbättrade mic. Använder knappt dem då jag inte kan ta samtal då det finns minsta bakgrundsljud. Uruselt för så dyra lurar.
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Jag har inte hittat något bättre sätt att värja mig från sociala människor än dessa hörlurar.
  Jag brukar ofta sitta på café och teckna. Vid de tillfällena är hörlurarna som en välsignelse och stänger in mig i en bekväm ljudbubbla som dränker ljudet av fikande småbarnsföräldrar med bräkiga dialekter. Batteritiden är verkligen hysteriskt bra. På en laddning kan du använda dem i veckor även om du lyssnar flera timmar om dagen.

  Noise cancelling funktionen är rätt bra (människorröster är inte något som helt kan raderas ut ännu tyvärr) och när du har musik på i kombination med den, då blir det verkligen som att du är bortkopplad från verkligheten. Funktionen med handsfree knappar på hörselkåporna funkar däremot sådär bra med Iphone (vet inte om android funkar bättre) och jag finner mig ofta starta musik, byta låt av misstag och påkalla Siri utan att jag tänkt mig det. Bluetooth kopplingen är mycket bra och buggar i princip aldrig (det är ju annars standard att alla bluetooth tillbehör måste raderas från listan med anslutna enheter lite då och då). De taktila knapparna på sidan är märkligt placerade och det gör att jag ofta triggar sound calibration när jag menade att stänga av hörlurarna istället.

  När det gäller att lyssna på musik så är ljudet väldigt bra. Jag är allätare musikmässigt och finner att klassisk musik och jazz lämpar sig väl till dessa lurar, medan hiphop och metall faller lite kort.
  På det stora hela är jag väldigt nöjd med funktionen och inte speciellt nöjd med kontrollerna
 • Knappt godkänd
  7 mån sedan
  Använde dom en dag och dom levde sitt eget liv, med spårbyten flera gånger. Eftersom jag inte litar på att dom kan fixa det framöver skickade jag tillbaka dom direkt. Synd på så grymma lurar, för annars är dom suveräna.
 • Ganska dålig
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Touch kontrollerna bytte låt av sig själv nästan varje dag pga lite kall och blöt vind. Uselt lämnade tillbaka den på en gång. Annars är hörlurarna i hög kvalitet. Saknar bluetooth-multi-point men det kanske inte behövs.
 • Ganska bra
  7 mån sedan
  Ur ett perspektiv över hur ljudbilden är från stock, så är dem extremt bastunga, på ett onaturligt sätt och på ett sådant sätt så att det spelar över alla andra frekvenser i ljudbilden så att det ända du hör är den tunga basen.
  Verkligen inte professionellt gjort. Detta kan dock manipuleras och sänkas i Sonys egna Headphone app för iOS och Android, Vilket hjälper lite grann. Men skulle helt klart säga att Sennheisers PXC 550 slår dessa vid first impression oavsett

  Otroligt lätta hörlurar, väger knappt något alls. Vilket är både bra och dåligt i min åsikt. Dem känns inte alls "premium" om man får säga så, snarare något plastigt från netto för 50kr. Fördelen är att man knappt känner av dem på huvudet när man lyssnar under längre perioder, vilket är faktiskt väldigt skönt

  Stort poäng för USB-C och batteritiden. Mycket lägre poäng för hur dem hanterar svenskt väder (som tyvärr blir väldigt svårt att leva med i långa loppet), i slutändan struntar man totalt i det trådlösa och har dem avstängda med sladd till mobilen istället vilket lite grann förlorar betydelsen för trådlösa hörlurar ???

  Om vi går tillbaka till det första jag skrev om ljudbilden. Stänger man av bas effekten som i appen står på 0 till lägsta så försvinner den övergripande basen till stor del, och blir efteråt en hyfsat neutral upplevelse. Vilket leder till att hörlurarna inte är så dåliga ändå, Men jag tycker inte det är värt 4000kr för vad man får.

  Ljudbilden skulle jag inte säga är direkt skarp, ganska mörk ljudbild där diskanten inte tar så mycket plats om jag ska få överdriva (Vilket den ändå gör men inte på en nivå som jag skulle säga gör det till en bra upplevelse till alla typer av musik)

  Annars är ljudkvalitén i sig inget att klaga på. Dem låter bra och har (även om det är en mörkare hörlur) en fin klang till sig. Det är ingen hörlur för kritiskt lyssnande i min åsikt, snarare snäppet tillbakadragen för att ha en mer bekväm och "mysig" upplevelse istället för att analysera musik med om du förstår vad jag menar. Där PXC 550 är mer åt det andra hållet, en skarpare upplevelse och mer detaljerad upplevelse

  allt som allt, 6/10. Inte direkt min smak personligen, men många verkar gilla dem vilket jag ändå kan förstå. Finns bara ett begränsat antal High-End bluetooth hörlurar och dessa är på toppen av den listan, av en anledning jag tyvärr inte kan förstå varför
 • Ganska bra
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Sänker även jag betyget efter att senaste FW-uppdateringen kraftigt reducerat ANC. Uppdatera inte!

  https://community.sony.se/t5/portable-audio/sony-wh-1000xm3-v4-1-1-firmware-failure/td-p/2564068/page/8

  Min första erfarenhet med ANC. De har lite svårt att stänga ute de höga tonerna. Musikmässigt inget att klaga på, jag använder dem till viss del utan musik, snarare stänga ute oljud. Använder dem inte ute så problemet med kyla och touchkontroller är ett icke-problem :-).

  Som många nämnt, pricy, men hugg ett par returex eller som jag; ett par på elfynd för 3300:-. Svider lite mindre iallafall.
 • Acceptabel
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Sänker betyget då de inte stänger ute röster tillräckligt bra i för övrigt tysta miljöer.
  Jag har inte uppgraderat till firmware 4.1.1 då det tydligen ska försämra NC ännu mer enligt https://community.sony.se/t5/portable-audio/sony-wh-1000xm3-v4-1-1-firmware-failure/td-p/2564068

  ——

  Köpte för 3339:- på Arlanda (Capi på Terminal 5) inför en lång flight.
  Bra NC men inte nån fantastiskt ljudupplevelse i nivå med priset.
  Lite NC-kabintryck (läs huvudvärk) men inte alls lika illa som med QC35ii (prova i butik!).
 • Ganska bra
  8 mån sedan
  Bra ljud, bra brusreducering, micken är kass, speciellt i brusiga miljöer.
  Köp om du vill ha det tyst, undvik om du ska tala i telefon med dom,
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Har tyvärr fått sänka omdömet eftersom touchen inte tål temperaturer runt nollan och absolut inga minusgrader. Den får tuppjuck. Kanske det löser sig med framtida uppdatering...? Eller kanske inte... Vem vet?

  + Behagligt ljud vilket gör att man kan lyssna länge (och högt :-)
  + Röster låter naturtroget
  + Enkel att förstå sig på och sköta med En knapp för NC, Ambient eller allt avstängt
  + Touch-kontrollen på ena kåpan funkar bra när man väl lärt sig
  + Sköna och lätta
  + Går att vika ihop och placeras i den medföljande väskan som tar hyfsat liten plats
  + Trevlig app som är lättförstådd
  + Laddar snabbt
  + Löjligt lång batteritid
  + Grymt bra NC

  - Basen kunde varit mer detaljerad
  - Lite väl dyra
  - På mina två senaste Sonylurar har kuddarna gått sönder, räknar med att dessa också faller sönder... upplöses! Varför inte göra dem enkelt utbytbara och skicka med ett par extra Sony???
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Detta är mina första trådlösa lurar av lite klass. Jag jämförde främst med

  NAD HP70
  SennHeiser PXC550
  B&W PX

  Sennheiser gick bort direkt, alldeles för lite tryck i basen. Snudd på obefintlig, vilket gjorde mig lite förvånad efter dom recensioner jag läst. B&W var sämre rent generellt över hela registret än NAD och XM3orna. Satt heller inte lika skönt.

  Valet stog mellan NAD och XM3:

  Jämn match, båda har bra ljud och sitter skönt. XM3 sitter mer löst och rymmer större öron. Man kan ha dom längre utan att bli klaustrofobisk. Ljudmässigt beror det lite på musikstil vilka lurar man vill köra på, samt personlig smak naturligtvis. NAD är lite mindre ansträngt vid högre volymer, det är mer tryck i basen i XM3. För mig föll valet tillslut på XM3 eftersom dom satt skönare och dessutom hade USB-C, vilket gör att jag kan ladda dom med laptopladdaren.
 • Dålig
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Tänkte byta upp mig från Sony h.ear till dessa men blev byte direkt. Klarar inte snö och kyla, vind strax över 0 grader. Touchen ballar ur! Byter låtar, volym osv helt okontrollerat.

  Rekommenderar absolut inte de här innan Sony fixar det här problemet. Mycket besviken. Lurar för nästa 4000kr.

  Lämnade tillbaka dem nästan omgående då de inte fungerade ute så känner inte att jag kan uttala mig om/hur de fungerar i övrigt.

  EDIT: svar från Sony. De rekommenderar alltså att starta om headsetet :(
  https://www.sony.co.uk/electronics/support/articles/00206130
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Kort review
  + bästa ANC som finns
  + förbättrad komfort
  + balanserat ljud (bättre bas än Bose QC som i min mening har otroligt platt ljud)

  - krävs en hel del skruvande för att få bra ljud för musik.
  - onödig många ANC lägen

  Mina gamla backbeat pro spelar fortfarande skiten ur alla dess 3000-4000kr lurar. Pinsamt för både Bose och Sony.
 • Ganska bra
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Gick till dessa från Sennheiser Momentum Wireless M2 (som jag alltid har älskat).

  Tänker inte ge mig in och förklara hur bra ljud och brusreducering dessa har, mer än att summera kort: RUGGIGT bra.

  Till det tråkiga:
  Jag skulle så gärna vilja ge dessa lurar 10/10 då jag verkligen älskar vad Sony har skapat här. Men så kommer vi till den "lilla" brasklappen att de inte fungerar i minusgrader, eller knappt kring 0-strecket. Touchkontrollerna får frispel och byter låt, pausar, avaktiverar NC och aktiverar Siri (i iPhones). Detta sker på alla exemplar och är ingenting som går att göra något åt i dagsläget. Sony har gjort ett officiellt uttalande där de meddelar att det "bara" är att starta om hörlurarna så åtgärdas problemet för stunden. Ett par hörlurar för 4000 kronor, ska alltså enligt Sony startas om för att fungera.

  Det duger tyvärr inte och tills att Sony har åtgärdat problemet med en riktig mjukvaruuppdatering är det omöjligt att ge ett bättre betyg än 6/10.
 • Utmärkt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Mitt andra försök till NC lurar och jag säger bara wow...dessa lurar har en grymt bra NC och förbannat bra ljud måste jag säga! Lyssnar mycket på musik och dom flesta kategorier och jag gillar när det är den där goa basen som dessa lurar tar fram elegant!
  Dessa lurar kommer jag definitivt bara ha på mig för just NC funktionen. All heder till Sony! Jag är mycket nöjd och rekommenderar dessa lurar om man tänker lägga dessa pengar på NC lurar.

  + NC (väldigt bra, om inte bäst just nu)
  + Ljudbilden, riktigt gott ljud
  + Sitter skönt som tusan
  + Bra fodral
  + Bra app
  + Grym batteritid

  - Alldeles för kort ladd kabel? (Hur tänkte man där)
  - Touch funktion! Funkar sådär.
  - Priset! ( Det svider lite men får väl svida över )
 • Bra
  9 mån sedan
  1000XM3 är mitt 3:e par ANC. AKG NC60 och Parrot Zik 2.0 tidigare.
  Båda dessa är bättre ljudmässigt. Parrot Zik's app till iphone är riktigt enkel och grym. Saknar ljudet från PZ men bara upp till 8 timmars batteritid, därav bytet.

  + Lätta men bra kvalitet
  + Bra komfort
  + Ok+ ljud
  + Bra ANC
  + Sjukt bra batteritid
  + Litet kompakt fodral
  + Smart funktion - hålla handen på högra så sänks musiken.

  - Överdriven bas, clearbass på -8 så blir det ok.
  - Bara ok+ ljud för klassens bästa enligt väldigt många recensioner.
  - Dålig app
  - Dålig styrplatta/touchpad. Lätt att höja och sänka ljudet men svårt att pausa musiken. Den reagerar inte och är inte kall om händerna.
 • Ganska bra
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Ägde versionen innan som jag var väldigt nöjd med och sålde för att köpa denna på release-dagen.

  Plus:
  + ANC är fantastisk: Jag jobbar i ett öppet landskap där det stundtals är mycket högljutt men med dessa lurar är ljudnivån bättre än att man skulle låsa in sig i ett eget mötesrum. Även på flyget är den fantastisk.
  Jämfört med XM2 är det bättre, men inte så mycket bättre att den gör uppgradering värd.
  Bästa på marknaden helt dock.
  + Ljudet är fantastisk: Den föregående Sony modellen klådde Bose QC II, denna är en marknad uppgradering, gör matematiken själv eller läs det i varenda professionell recension där ute.

  + Komfort: väger mindre än XM2, känns mindre. Men mot bekostnad av att XM2 kändes mer kvalite.
  Minus:
  - Samtal: Många som klagar över att rösten inte hörs eller att det låter hackigt. Det är för mig helt ofattbart hur Sony negligerat en sådan viktig funktion. Föregående versionen var också dålig, men den här känns faktiskt sämre. Jag hoppas på en mjukvaruuppgradering men misstänker att det är hårdvarurelaterat tyvärr. Minus två stjärnor för detta.

  Uppdatering 2019-01-14
  De ballar ur i det kalla vädret. Enligt Sony är de gjorde för temperaturer från +5 till +40 grader och därför helt normalt att touchkontrollen utför egna commandon med att stänga av, byta låt, avbryta samtal när man promenerar en vacker vinterdag. Bedrövligt för en produkt som kostar 4000 kr. Sänker betyget till 6 stjärnor.
 • Bra
  9 mån sedan
  Oerhört bra lurar, för 4000 kan man kräva mycket som kund.
  Lurarna uppfyller alla kraven och ännu mer därtill, den aktiva brusreduceringen slog mig med häpning.

  Ljudet är sjukt bra för att vara trådlöst, att kunna stänga av hela kontoret, allt oljud ute, flygplansmotorer och dylikt är guldvärt.

  Är det ljud ni är ute efter kan ni få mycket bättre för 4000. Men är det brusreducering samt bra ljud så rekommenderar jag dessa starkt.

  Det finns en hel del att klaga på främst touchkontrollen. Regn och snö kan få den att ändra låt, pausa höja och sänka volymen m.m. Så tyvärr tappar den 3 stjärnor då de ej går att ha på sig utomhus vid regn eller snöväder.
 • Ganska bra
  9 mån sedan
  Hade ett par Sony bluetoth sedan tidigare...men började att glappa efter ett par år. Ville ha ett par lurar som skulle mäta sig med de tidigare eller tom överträffa dem (var toknöjd med de förra).
  Valde dessa då jag hoppades att priset..lite högt..skulle borga för ett bra headset.
  Lite besviken blev jag ändå...ljudet är bra, vikten och passformen likaså.
  Största minuset är att touchdisplayen är omöjlig att få till...använder mina lurar i arbetet och måste svara när det ringer. På de gamla var det en lättåtkomlig fysisk knapp att trycka på. Här ska man försöka trycka på ett specifikt område på sidan.....vilket brukar sluta med sänkt ljud....i bästa fall....men att få till att samtalet besvaras känns omöjligt. Händer bara en gång på 10.
  Laddar dem ganska regelbundet så batterikapaciteten kan jag inget säga om.

  Bra lurar, men inte ok touchkontroll.
 • Mycket bra
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Världens bästa bluetooth-hörlurar, men brister finns (som går att leva med):

  + Löjligt rent, brusfritt och finkornigt ljud för en bluetooth-lur, med nästan perfekt klangbalans. Inte många slutna lurar med kabel som får till klangen och speciellt diskanten så bra, oavsett pris. De fullständigt *krossar* Bose, Sennheiser och B&W på ljudet tycker jag.

  + Mycket bra NC, i klass med eller bättre än Bose, som inte ger mig huvudvärk.
  + Snygga och äntligen riktigt lätta (nästan i nivå med Bose)
  + Skitbra batteritid + snabbladdning med USB-C. Yes!
  + Överlag mycket bekväma om klimatet inte är för varmt.

  - Touchpaden slutar fungera i kylan och har t om hänt att luren stängt av sig och inte startat igen fören den värmts upp. WTF?! Största problemet med luren!

  - Något fladdrig lågbas som ibland blir överdriven, men det stör inte mellanregistret mycket och går enkelt att tona ner (jag kör -3) i appen med inställningen Sony kallar "Clear bass".
  - Blir lätt varma eftersom kuddarna är syntetiska och sluter så tätt om öronen. Inga lurar för gymmet!
  - Den tunna bygeln skapar en lätt irriterande tryckpunkt på hjässan efter användning länge.
  - Tydlig ljudfördröjning med video, om NC-är på. Stäng av NC vid filmtittande så försvinner det.

  Summa summarum: Det finns fortfarande förbättringar Sony kan göra, men dessa lurar är så överlägsna att de problemen blir till luft så fort du sitter på tåget och lyssnar på musik med dem. Köp.
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Uppdatering. När det börjar bli minusgrader ute så börjar den krångla med uppkopplingen. Har inte märkt av detta med andra blåtandslurar. Drar av två stjärnor för det.

  Kanonljud, och jag har inte spelat in dem än. Än så länge är den nästan lika bra som min Sennheiser HD 600 + Lg v10 combo, då har jag även testat Tidal såsom Spotify. Tycker personligen inte att den är plastig, i alla fall inte lika plastig som Sonys billigare. Kör med LDAC på min Sony-mobil, blir mycket bättre ljud än vanliga blåtandskopplingen. Tidal Hifi ger en lite bättre ljudbild men vanliga Spotify funkar lika bra, kanske inte värt att lägga en extra hundring i månaden men testar vidare ett tag. I jämförelse med billigare blåtandslurar så är det så skönt att höra alla detaljer mycket tydligare. En aningen dyr, bara.
 • Acceptabel
  10 mån sedan
  Fantastiska lurar som tyvärr ej tål svensk vinter (eller höst). De är helt klart oslagbara på ANC och ljud (i mitt tycke), men som andra även har påpekat så slutar touchytan att fungera vid ungefär noll grader, och ofta så flippar dem helt och öppnar Siri, skippar låtar osv.

  Så tyvärr kan jag inte rekommendera dessa om du bor i Sverige och har tänkt använda dem utomhus de kommande tre månaderna.
 • Utmärkt
  10 mån sedan
  Passade på att köpa mina på Black Friday för 3500:- på Elgiganten. Har haft en enklare modell av NC-lurar från Sony tidigare. Är sjukt imponerad av hur mycket ljud dessa lurar stänger ute, även röster. Fantastisk batteritid och de är snabbladdade. Använder främst dem i öppet kontorslandskap samt vid tågpendling. Ett minus (som är sant även för andra bluetoothhörlurar) är att de är ingen höjdare som headset vid datorn. Bluetoothstandarden idag klarar inte både mic samt bra ljud samtidigt. Ska man använda dem mycket till det så kör trådade lurar eller separat mikrofon. Sista minuset är att man ofta måste manuellt in och byta källa om man som jag använder lurarna både till mobil och dator. Är dock galet nöjd med dessa noise canseling hörlurar och rekommenderar dem starkt till alla som vill stänga ute världen och ha lite lugn och ro 😊
 • Utmärkt
  10 mån sedan
  Kör primärt lurarna med en iPhone 6 och Bluetooth AAC och är mycket nöjd. Equalizern i appen möjliggör att man kan få lite mer tryck i basen när man behöver. Lurarna är väldigt lätta och sitter bra. Det enda jag har att anmärka på är att Equalizern inte fungerar om man kör aptx, aptx HD eller LDAC, något som jag inte kunde i någon information innan jag köpte dem. Nu gör det mig inte så mycket eftersom jag kör med en iPhone, men hade lite planer på att gå över till LDAC för att få bättre ljudkvalitet.
 • Utmärkt
  10 mån sedan
  Funkar som det ska men samtidigt det är första par i denna pris klass för mig.
  betalade 2300kr för det.
 • Ganska bra
  10 mån sedan
  Ganska bra
 • Knappt godkänd
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  EDIT 23/11: De senaste dagarna när det kallnat till har det blivit uppenbart att dessa hörlurar inte tolererar kyla. När temperaturen är under 0 grader fungerar inte längre touchkontrollen. Luren identifierar att man nuddar kåpan och Siri sätts igång. När Siri stängs av fortsätter musiken oftast spela, men detta känns ändå inte helt okej. För detta pris väntar man sig inte sådana här problem. Jag skulle nog rekommendera eventuella köpare att invänta en lösning från Sony innan inköp av dessa lurar, om man över huvud taget tänkt använda dem utomhus. Väldigt tråkigt då de är i princip perfekta bortsett från detta.

  [Original-review, 8 stjärnor]
  Har inte tidigare ägt liknande hörlurar, men här är mina intryck från de första två månadernas användande:

  + Noise-cancelling-funktionen är riktigt bra. Den är inte super på att blockera ut röster, men för allmänt buller funkar det precis som det ska. Bekvämt att ha på sig lurarna även utan musik just på grund av den behagliga tystnaden.

  + Batteritiden är bra. Behöver inte tänka på att ladda dem särskilt ofta. USB-C känns dessutom framtidssäkrat.

  + Komforten är superb. Kan ha på mig dem timtal utan att det blir obekvämt. Enda möjliga nackdelen är att det kan bli varmt, men stillasittande i ett normalvarmt rum är detta oftast inte ett problem.

  + Ljudkvalitén, bra och balanserat ljud. Har inte så mycket att jämföra med så kan inte uttrycka mig mycket närmre än så.

  - Touchpanelen är sådär. Funkar oftast som den ska men missar dubbelklickningar för play/paus ganska frekvent. Den har även strulat ett par gånger utomhus för mig, så kallade ghost touches, där lurarna identifierat tryck även fast man inte nuddat panelen. Jag misstänker att detta kan ha med kyla att göra, och fortsätter testa i vinter. Kan också vara ett produktionsfel på mina lurar.

  - Mikrofonen. Om det är tyst och lugnt runtomkring är ljudkvaliten i samtal acceptabel (men inte bättre än så). Vid rörelse, blåst, bakgrundsljud eller annat är det svårt för mottagande part att höra vad man säger om man inte pratar väldigt högt och tydligt. En bättre mic borde man ha kunnat investera i när det gäller så pass dyra lurar (och dessutom tredje upplagan).

  På det stora hela väldigt nöjd med köpet. Har snabbtestat XM2 och kan säga att skillnaderna inte verkade särskilt stora. Så om man inte har något emot micro-USB och marginellt sämre NC & ljud kan de absolut vara värda att överväga.