Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Xiaomi Mi Air Purifier 2S

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Xiaomi Luftrenare (7)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 10 dagar sedan
  + Luftkvaliteten blir märkbart bättre i sovrummet efter bara någon minuts drift. Ett exempel, Frugan envisas ofta med att tända stearinljus i sovrummet, när man blåser ut dessa så brukar det lukta "släckt stearinljus" en bra stund men med luftrenaren igång så försvinner lukten på en halv minut. Lägger man en brakare så är det ingen som hinner märka något.

  + Själva filtret verkar hålla hög kvalitet, det består av 3 olika lager med olika ämnen tar hand om allt i luften inkl lukt, damm, kvalster, allergener osv. Filtret är lätt att byta ut.
  UPDATE: läste nyss en väldigt utförligt test av denna Xiami 2 luftrenare tillsammans med några andra populära luftrenare, det framgår då att Xiaomi luftrenare underpresterar när det gäller att ta bort väldigt små partiklar cirka storlek 5 micron (exempelvis luftburen virus från droppsmitta). Denna fläkt tog endast bort 60% av dessa småpartiklar efter 4 timmars drift. Bästa fläkt (Levoit) tog bort 97% av alla partiklar ner till 3 micron dessutom. Vill man ha en luftrenare som i coronatider även klarar av virus, så bör man inte köpa Xiaomi luftrenare.

  + Väldigt prisvärd i jämförelse med andra märken som Electrolux, Philips etc. jag tror inte är deras produkter är så mycket bättre trots 3-4 ggr högre pris.

  + Lätt att koppla in och ansluta till Mi Home appen (jag hade redan Appen installerad i mobilen sedan tidigare eftersom jag redan har en annan Mi produkt hemma). Från att kartongen öppnades, så var apparaten inkopplat och ansluten till både app och wifi på cirka 1 minut!

  + Tyst natt-läge, den är i princip helt ljudlös i autoläget eller nattläge trots den står bara 2-3 meter från sängen.

  + Den stödjer Google Assistance. "Hej Google, starta luftrenaren" fungerar efter att ha aktiverat detta i Mi appen, man snackar med sin mobil eller Goome Home högtalaren. Detta får väl mest ses som ploj-funktion, jag använder normalt inte detta utan använder nästan uteslutande programmerade timers i Xiaomi appen.

  + Nästan alla inställningar görs i Appen och det fungerar bra, med ett litet undantag, man kan inte ställa in olika fläkthastigheter i de olika schemaläggningarna (om man nu skulle vilja detta). Den fläkthastighet som man har valt gäller all drift, eller så får man alltid köra i Auto läget.

  + Luftrenaren ser modern och fin ut och den tar inte så mycket plats heller. OLED display på framsidan dimmar ner automatiskt när det är mörkt eller man kan stänga av den helt i appen.

  + Displayen talar om i klartext hur många PPM 2.5 partiklar som passerar luftkvalitetssensorn inne i luftrenaren. Det verkar vara en kvalitetssensor i den, så fort det är nåt så reagerar den direkt.

  - Som med många andra mer kompetenta luftrenare så krävs det underhåll och reservdelar, man kan behöva byta ut filtret ca 2 ggr om året till en kostnad på ca 400-500 kr /styck, MEN förhoppningsvis finns det en koppling till luftkvalitetssensorn och livslängden på filtret, om luften är hyfsat ren i rummet så hoppas jag att livslängden blir längre, jag återkommer när jag vet mer. I vilket fall om man aktiverar schema och kör luftrenaren bara när man är hemma så vet jag att livslängden på filtret ökar. Har kört den ca 5 timmar varje kväll och filtret börjar närma sig 100% efter ca 15 månader.

  - El-kabeln är i kortaste laget, kanske runt 120 cm.

  - Det sitter ett RFID chip på undersidan av filtret, jag misstänker den finns där för att tvinga användaren att köpa nya originalfilter. Kostar från 399 kr. (Även Electrolux använder sig av samma "teknik"). Det återstår att se om luftrenaren även slutar att fungera när filtret har uppnått sina driftstimmar eller om man kan köra vidare tills filtret verkligen är "fullt"...

  UPDATE: Filtret har nu uppnått 100% av livslängden och jag får rekommendationer via appena t byta filter. Själva luftrenaren i sig fortsätter dock att fungera som vanligt. Efter att ha dammsugit bort partiklar på filtret så ser filtret ut att fungera som vanligt även efter 100%.
 • Utmärkt
  10 mån sedan
  Vi har bara haft den ett par veckor, men det har hittills varit en positiv erfarenhet. Vi har den ståendes mitt i vårt sammanbyggda kök/vardagsrum. Väldesignad, tyst, luftkvalitetsmätaren reagerar direkt då vi eldar i kaminen eller lagar mat. Man märker även skillnad då vi är många hemma samtidigt. Den är specad till 32 db men är tystare än en annan luftrenare som vi har som är specad till 28 db. Appen är ok, enheten är tillgänglig även via internet och man kan se temperatur/luftfuktighet samt schemalägga driften. Bra inköpspris med tanke på funktionerna. Filterindikatorn säger att det är 134 dagar kvar till byte och stämmer det så innebär det >2 filterbyten per år och då kan filterkostnaden bli hög.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Knäpptyst som standard vilket är väldigt trevligt, man måste känna ovanför den för att veta att den faktiskt filtrerar luften. Appen funkar bra och det var inga problem att koppla den till Google Home. Den känner av matos direkt och drar då på fläkten tills luften är ganska ren, och filtrerar sen resten med lägre hastighet. Det är inga som helst problem att ha den i sovrummet.

  Jag är allergiker och behöver ha luftrenare med kolfilter året runt.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Känner av automatiskt när man ex lagar mat eller när någon röker på balkongen utomhus, då varvar den upp. En halvtimme efter inkoppling blev det en märkbar skillnad. Brukade få hosta hemma oavsett hur mycket man städade, men inte nu längre. Luften blev renare nästan kyligare när man andas. Bor man i en storstad när trafikerade vägar rekommenderas denna.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  + Acceptable price point.
  + Effective and looks nice.
  + App and setting-up is a breeze.
  + App functions are handy.
  + Works with Google home.

  - Filter life span is short "Even if air quality is excellent" ca 140 days on mixed " low and
  medium level".
  - Filter replacement and Availability online in Sweden is problematic for an acceptable price.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Var tveksam till detta då vi städar bra hemma. Koppla in den i sovrummet och "poff" 1 ug/m3, utan att den körts. Har man rent hemma behövs denna inte, om det inte är pollensäsong. Nog inget fel på produkten i sig, men luftrenare är lite "meh" om man inte bor i en storstad eller när det är pollensäsong. Städa ordentligt hemma så behövs troligtvis inte denna.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Efter bara nån halvtimmes användning i vårat sovrum så känns luften redan mycket lättare att andas och det blev inte alls samma påfrestning i mina lungor av allt pollen som är i luften just nu. Kanske inte lika bra som sina dyrare konkurrenter men det låga priset väger upp ett väl. En välbyggd enhet.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Väldigt lätt att sätta igång. Kör min i auto läge alltid, den är i princip knäpptyst, våran ventilation hörs mer, inga problem att sova till, jag kör den 24/7.
  Ligger oftast på 1-2 ”partiklar” i mitt sovrum så var ganska ren luft i mitt rum tydligen, men direkt jag öppnar fönster eller man steker något i köket så stiger den.
  Upplever att luften cirkulerar bättre i rummet.

  Enda negativa jag kan säga är att den piper ganska högt när man sätter igång den eller ändrar inställningar, men det gör man sällan så inget problem egentligen.

  Köpte för 1600. Har ingen annan luftrenare att jämföra med men för det priset är jag nöjd iaf!
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Har haft den i sovrummet under ett par veckor och det är svårt att veta hur en luftrenare presterar men jag upplever ändå att den gör ett bra jobb.

  Jag har den framför allt för att jag hoppas bli av med pollen då jag är allergiker. Min känsla är att jag har mindre problem med denna i rummet än jag haft tidigare men det är svårt att uppskatta.

  Sensorn verkar fungera bra. När jag t ex steker kött så säger den att partikelhalten ökat och den ökar fläkten. Annars är det alltid väldigt låg partikelhalt där jag bor och fläkten går på lägsta hastighet.

  När den går på lägsta så går det att urskilja att den finns där men det är precis på gränsen. Jag har absolut inget problem att ha den igång när jag sover. Displayen går att släcka så att den inte lyser upp sovrummet. Att den synkar till telefonen är trevligt men jag använder det sällan eller aldrig. Det går att använda för viss hemautomation om man vill det.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  1 år sedan
  Köpte det här tillsammans med en annan luftrenare som kostar 3 gånger så mycket för ett annat rum men det är det här vi gillar bäst. Det är helt tyst, det visar mängden partiklar, fortsätter auto, är snyggt att titta på och formen tar inte för mycket golvyta.
 • Usel
  1 år sedan
  Steer laaaaong bort. Något så grundläggande som och ändra hastigheten på fläkten manuellt är bara något du kan göra via xiaomi-appen, där du måste registrera dig som användare och acceptera att appen kan komma åt nästan vad som helst på din telefon. Och när du har problem med och anslut till wifi (som många har fått), nämns en av "tricks" online och väljer att du är i Kina i appen. Det betyder också att appen också kräver åtkomst till att läsa dina meddelanden (den stora ledaren kommer att kontrollera om du är en dissident) och tillgång till samtalet (så den stora ledaren kan meddelas så snart som möjligt om du är kritisk mot regimen)

  Praktiskt taget, när du har gett Kina tillgång till absolut allt i ditt liv och du har bestämt dig för det faktum att du måste gå in i spionprogrammet bara för att ändra fläkthastigheten, så gör det i grunden vad det ska kännas. Men det är eländigt att ta bort lukter, så om en liten del av din tanke är att köpa den för att ta bort lukt efter middagen och så vidare. så styra bort.

  "Nattfunktionen" är tyst, men det är bara för att fläkten knappast flyttar och allt är snabbare än det har tillräckligt med ljud som du måste gilla och höra fläktljudet när du sover med det. Vid full hastighet uppstår det någonstans mellan "hårtork" och "dammsugare".

  Filtret är förvånansvärt kortlivat. Appen mäter överlevnadstiden i procent, och tiden går ner ungefär 1% varje dag om du är på datorn medan du är på jobbet, t.ex.