Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Panasonic CS-HZ25UKE / CU-HZ25UKE

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Panasonic Värmepumpar (65)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.44)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Mjeh.. Min första luftvärmepump. Funderar i stort sett dagligen om detta är vad man får för 19000:-
  Tar vi idag som ett exempel så har vi haft en utetemperatur runt -15 grader. Maskinen har varit inställd på 22-24 grader (schema) under dagen men vi kommer hem till en temperatur på 18,6. Då jag öppnar upp appen så bekräftar den att det är 19 grader inomhus. Då blir man fundersam om huruvida jag måste köra appen för att maskinen ska jobba som tänkt? Eller pallar den inte med den relativt milda utetemperaturen?
  Har dåligt med referenser men jag upplever den som högljudd.
  Dålig spridning i sidled.

  ==================================

  Inköpet är en historia i sig där jag beställde den via telefon från Ventilationsfixarna i Luleå på en blocketannons, fick orderbekräftelse från Luftia och slutligen faktura från 20 grader som dessutom skulle vara betald innan installation, förvisso var hårdvaran levererad så jag riskerade bara arbetskostnaden. Nu gick det ju bra men det kändes ändå lite udda.
  Grabbarna som kom och installerade den flinade bara på min motfråga, vart bör jag placera den? när dom undrade var jag ville ha den.
  Självklart blev det en inte optimal placering för att jag valde att placera den fula innedelen där den inte fångade blicken på en gång. Eftersom det i stort sett inte gör någon skillnad hur man riktar luften i sidled (uppskattningsvis 95% åker rakt fram ändå) så blev det långt ifrån optimal placering.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Mycket nöjd.

  Relativt tyst och sprider värmen bra.
  Bra med wifi. Den kan dock inte ansluta ett nätverk som heter något med ÅÄÖ.
 • Dålig
  1 år sedan
  Direkt efter att garantin gick ut gick utomhusdelens kretskort sönder. Extremt dyra reservdelar (6500 kr bara för kretskortet utan arbetet.)
  Den känns väldigt "plasticky" och både yttre och inre fläkten var excentriska och lät lite, men irriterande, redan från den första början. Jag hade en annan fabrikat innan och den fungerade klanderfritt för 15 år.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Bra och effektiv pump. Dock två saker som drar ner betyget. 1. Ingen display på inomhusdelen så att du verkligen vet vilken temperatur som enheten är inställd på (när du ändrar temperatur i appen, så visar fjärrkontrollen inte den uppdaterade temperaturen).
  2. Att man inte kan schemalägga tider då pumpen ska köras på ”Quiet”-läge är tyvärr uruselt.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Helt underbar. Kört den 1,5 månad och den har förändrat min inomhusmiljö drastiskt.

  Mycket jämnare värme även om man får ha nån grad varmare i rummet den står i för att det ska vara runt 20 i resten av huset.

  Smidig app i mobilen som ger bra information och bra möjlighet till fjärrstyrning med olika tidsstyrningar med.
  Redan nu 30% lägre elkostnad än året innan. Och det på relativt varma månader.

  Lyssna inte på Klev. Den vet inte vad denne pratar om
 • Perfekt
  2 år sedan
  Inga problem med installationen, installatören berättade att dem installerar en hel del av denna modellen nu för tiden. Den är tystgående och effektiv. Trevlig uppdatering av fjärrkontrollens utseende också.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Fungerar kanon. Låter lite och drar mindre ström än förväntat. App fungerar bra med massa inställningar och statistik. Sänkt min fjärrvärmekostnad rejält.
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Vid installationen visade det sig att innerdelen är trasig. Fläktarna ger ifrån sig ett högt missljud och funktionen verkar i övrigt vara begränsad. Trots att det är en nyinstallation och att felet beror på Panasonics bristande kvalitetskontroll är man inte beredd att låta installera en ny innerdel, vilket hade varit en enklare och betydligt snabbare lösning då denna lagerförs av leverantören. Istället ska reservdelar beställas. Detta enligt försäljaren 20grader.se samt installatören Kylslaget som menar sig vara bundna av Panasonics rutiner. Panasonic kan inte lämna något svar via sin telefonsupport.

  Följden av detta är att vi får vänta i c:a fem veckor extra på reservdel varpå en reparatör kommer ut och eventuellt kommer kunna åtgärda felet innan pumpen kan tas i drift (för första gången).

  Jag avråder starkt från att köpa denna luftvärmepump då:
  1. Panasonics nya produktlinje är uppenbarligen belastad med kvalitetsproblem.
  2. Panasonics rutiner vid leverans av felaktiga produkter är under all kritik och innebär att konsumenten får ta hela smällen.

  Det är bara hoppas att december bli mild i år.