Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Intel 660p Series M.2 2280 SSD 2TB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Intel Solid State-diskar (SSD) (233)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.43)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Allmän konsensus är ju att QLC är mycket slöare än TLC, men 660p är inte skapad för att sätta hastighetsrekord, den är skapad för att man ska få ut max GB per krona, och här har Intel lyckats bra. Denna som lagring i kombination med t.ex en Samsung 970 EVO som systemdisk så har man ett fantastiskt piggt och rappt system.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  QLC är slöare men folk verkar inte fatta att alla mainstream SSD idag har multi layer cells, annars snackar vi server grejer med single cell som kostar enormt mer.
  Dessutom fattar de flesta inte heller fart. 1) Har man bandbred för NVmeSSD? Allt 2015+ Intel har idag 20+4 PCI lanes. (förutom xeon baserade proppar). 16 går till graffe. 4 går till först NVmeSSD. Men sätter man in fler SSD så halveras bandbredden alternativt att graffekortet sänks till 8 PCI lanes o man torskar 10-15% graffefart. Alla andra grejer i Intel delar idag 4 PCI lanes. Dvs de "20+" lanes som finns på moderkoret är kopplade till CPU via 4 lanes. Dvs total bandbredd är 3500MB/s. Där skall USB/thunderbolt/BT/WiFi osv osv dela på bandbredden.. Intel funkar därmed inte för seriösa grejer pga för lite PCI bandbredd o glöm köra 2 NVmeSSD. AMD570 är enda lite bättre för hemmabruk pga 20 PCI4 lanes så man kan köra 2 NVme SSD i full fart. 2) Fart. MB/s fart är totalt ointressant. I verkligheten är det iOPS som är intressant och detta är Intel enormt bättre på än konkurrenterna. Därför som denna SSD i benchmarks spöar "snabbare" SSD. 3) Förstå hur ALLA multicell SSD funkar: De har en single cell cache. Ofta på ca 60GB. Så länge ens aktiva kopieringar är under 60GB så kör grejerna i full fart. Ingen skillnad mot singlecell. Men när man går över denna cache så sänks farten. Får man fart som är långsammare än HD så har man gjort något riktigt fel på ens setup. För spel / kreativt arbete är iOPS viktigare än högt teoretiskt överföring. Så på Intel: max 1 Nvme SSD annars så skärs PCI lanes av till dem o sänker farten. På AMD 570: max 2. Så de som klagar på fart har därmed satt in fler NVme SSD och inte förstått hur cripplat alla hemplatformar på X86 är idag. Där är också orsaken varför tex dubbla graffekort dödades 2015. Intel hade fler PCI lanes på CPUerna innan. I mainstream bruk är denna NVmeSSD bland de bästa man kan köpa pga nästan 40% mer iOPS än de bästa Samsung grejerna. (o jag själv kör X570 med 2TB Intel boot NVme SSD och en 500gig prestanda/arbete Samsung 970pro dual cell just för att få full fart när man går över single cell cache som moderna SSDs har)
 • Alla omdömen

 • Dålig
  8 mån sedan
  Har haft två stycken och båda har blivit korrupta efter cirka 6 månaders användning, korrupta till den grad att datorn inte startar förrän jag tar ut SSD:n ur datorn, då fungerar datorn igen. Förutom det var den bra.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Bästa disken för medelsvensson, pris/GB är överlägset alla andra.
  Funderar på att sätta in fler, har en Samsung 950 500GB Pro som sysdisk men funderar på att ta en p660 till istället. Önskar dock. att det var PCIe v4.0 bara för att (vet att den inte är snabb nog men ändå)

  edit: Just det sitter i en X570 med enough PCI lanes dessutom.
 • Dålig
  1 år sedan
  Skräp!
  Presterar som m2 första sekunderna och fylller man halva disken presterar denna sämre än en fysisk HDD.
  https://www.youtube.com/watch?v=OffzVc7ZB-o
 • Perfekt
  2 år sedan
  Väldigt prisvärd ssd. Inte den snabbasta M2 men för priset är den 10/10