Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung Galaxy Watch 46mm LTE

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung Smarta klockor (25)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.05)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Efter att ha använt Gear S3 Frointier tidigare så var övergången till Galaxy Watch (46mm) inte ett så stort steg. Utseendemässigt så påminner klockorna mycket om varandra (frontier vs galaxy watch). Även funktionellt. Samma ljusstarka skärm som tidigare (om än aningen lågupplöst i dagens mått mätt), samma underbara batteritid (2-3 dagar med allt påslaget) och samma dåliga app-utbud.

  Appar : Just app-utbudet är det som sänker klockan med 3 stjärnor. Det har inte hänt så hemskt mycket vad det gäller app utbudet sedan jag provade S3 Frontier för ett år sedan. Har har Wear OS/watchOS (Apple) en klar fördel.

  Funktioner : Här är vad klockan skiner. Klockan har alla funktioner du kan tänkas behöva i en enhet på armen. Det som man saknar från tidigare generation (S3) är MST. Nu finns bara möjligheten att betala via NFC vilket begränsar ställen som erbjuder just detta (även om det blir allt vanligare idag). Klockan har nu ett aningen större batteri från föregångaren. Detta pga att den skall ha stöd för LTE. Och just LTE funktionen har jag inte kunnat använda ännu (och kommer säkert inte göra det heller när min operatör väl beslutar sig för att introducera eSIM) och har den avstängd vilket ger bättre batteritid.

  Design : Klockan är som jag tidigare nämnt väldigt lik Gear S3 Frontier från förra generationen. Och det är inget dåligt i sig. Jag gillade designen på den. Den roterande bezel'n gör det enkelt att navigera och den höjer sig en bit över glaset på klockan vilket gör att den skyddar skärmen en aning. Knapparna är klickiga och aningen nedsänkta vilket förhindrar feltryck när man böjer handleden. Case i rostfritt stål. Stöd för vanliga 22 mm armband vilket gör att du kan använda armband efter tillfälle.

  Pris : 3.990 kr fick jag lägga ut för denna klockan vilket vad typ samma pris som S3 hade vid lansering. Är den värd det? Jag skulle vilja säga att det är kanske i det saftigaste laget. Runt 3.000 kr hade varit mer rimligt.

  Slutsats : Samsung kan det här med att slänga in mängder med funktioner i sina mobila enheter. Och sitter du med en Android telefon, och ännu bättre en Samsung telefon så är detta klockan för dig. Just nu så finns det ingen WearOS klocka som slår denna vad det gäller batteri tid och funktioner. Jag hade bara hoppats att den hade kört WearOS med allt vad det innebär vad det gäller app-utbudet.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Har nu haft denna klocka i ca en månad tillsammans med s10+. Innan detta använde jag iPhone X med Apple Watch 4. Så det är intressant att jämföra de olika två plattformarna.

  Till att börja med är galaxy watch väldigt mer estetiskt tilltalande, faktiskt väldigt ”snygg”, medan Apple Watch ser ut som en mini iPhone. Galaxy klockan känns riktigt premium med material, vikt och den snurrande ringen. Så man kan navigera både med ringen och touchskärmen, men på Apple watchen är det touch som gäller.

  Tycker båda klockorna är snabba. Hade inte förväntat mig att galaxy watch skulle kännas så ”snappy” som den gör. Så i hastighet, delad plats.

  Apputbudet är betydligt större med Apple Watch. Saknar en del appar som jag hade med Apple Watch. Men har mer eller mindre lyckats hitta motsvarande på galaxy watch.

  Notiser etc fungerar i stort sett lika bra på båda klockorna, finns många inställningsmöjligheter att ordna med. Du kan ringa, skriva sms etc på båda. Dock är det betydligt enklare att skriva sms direkt med galaxy watch eftersom det finns ett tangentbord, visst lite litet men det fungerar.

  Sen har ju galaxy watch allways on display som Apple Watch 4 saknar (finns dock till Apple Watch 5). Skärmen upplever jag kanske lite skarpare på Apple Watch, men det är hårfint mellan dem.

  Men den betydligt största skillnaden är batteritiden. På Apple Watch 4 räckte batteriet 1-1.5 dag. På denna galaxy watch får jag ut ca 4 dagar, med ungefär samma användningsmönster. Imponerande.

  Det som gör att galaxy watch inte får fullpott är apputbudet, inget jätteproblem, men om man som jag bytt från iOS kan man sakna vissa appar. Men man vänjer sig.

  Sen är det en ganska stor prisskillnad om du ska ha senaste flaggskepps iPhonen med Apple Watch, jämfört med samsung + klocka. Ungefär halva priset om man som jag fick klockan på köpet på en kampanj, något Apple aldrig har.

  Så s10+ med galaxy watch har medfört att jag i princip inte längre saknar ”applevärlden”, vilket jag befunnit mig i under många år.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Har haft klockan i ungefär en månad, och måste säga att jag generellt sett är väldigt nöjd. Men det finns faktorer som drar ner betyget.

  Klockan ser och känns premium, och är väldigt enkel att använda. Tizen är stabilt, men tycker personligen att programvaran skulle behöva utvecklas och uppdateras lite för bättre och enklare användning. Använder klockan dagligen till skola och gym och den klarar lätt 3 dagar, beroende på vad man har för inställningar. Den känner automatiskt av när du tränar och rör på dig, och man får ett hyfsat korrekt resultat. Samsung pay är fantastiskt, men tyvärr saknar Galaxy Watch MST och kan därför endast användas på nyare betalstationer. Spotify är grymt, men katastrofalt på samma gång. Det funkar när du väl får igång det, men krånglar då o då. Absolut en fantastisk Smartwatch, men förväntar man sig något revolutionerande så förstår jag att man blir lite besviken.

  +riktigt fin klocka
  + bra batteritid, får 3-4 dagar på en laddning
  +lätt att navigera med knappar och ringen
  +LTE (operatörer stödjer inte esim än dock)
  +bra för träning, men inte perfekt
  +samsung pay (NFC)
  +spotify (stödjer offline)
  +vattentät

  -klockan stödjer inte MST, som s3
  -spotify funkar, men behöver en rejäl uppdatering
  -Tizen kunde varit bättre
  -få användbara appar

  Mycket av det negativa går dock att lösa med uppdateringar från samsung, och tizen har trotsallt blivit mycket bättre genom tiderna.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 år sedan
  Min första smarta Smart klocka. Gillar senaste uppdateringen som ändrade på snittet. Kanon hjärt rythm beräkning.
 • Dålig
  1 år sedan
  Samsung tvingar en till att använda deras urusla voice assist bixby iställe för googles. Hatar när de låser en sådan funktion som hade gjort klockan mycket mer funktionell. Köp inte
 • Dålig
  1 år sedan
  I öär för sig en hygglig klocka. Men har de inte en morden Samsung telefon fungerar inte E-sim när man väntat 9 månader och e-sim äntligen kommit till den. Inget som direkt ståt någon stans, inte hon operatörens, inte i manualen till klockan (vad jag set) , utan man upptäcker det när man försöker aktivera e-sim. Rickigt uselt. Denna borde bara säljas i ett paket med Samsung telefoner, att sälja den om en separat produkt är lurendrejeri.
 • Dålig
  1 år sedan
  Klockan har många bra funktioner, har en fantastisk batteritid och jag gillar särskilt lösningen med den roterande ringen.

  Men jag lämnade tillbaka klockan till Elgiganten. Och här är anledningarna:
  - instabil uppkoppling mot telefonen. Kopplar inte upp sig efter förlorad kontakt.
  - usel GPS.
  - Pulsmätningen är ett skämt. Sämst på marknaden.
  - Ojämn registrering av spårade aktiviteter (både puls och position saknas ibland)
  - Helt omöjligt att strömma musik från klockan till Galaxy Buds (Spotify).
  - Spotify-appen är riktigt jävla usel.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Bästa köpet iår! Mycket nöjd med klockan. Batteriet håller i evigheter trots aktiv användning, tydliga menyer, jag har den både för löpning på löpband, ute och även cykling och den räknar allt rätt så korrekt. Snygg design och tidlöst utseende. Passar både på gymmet och med kostym! Rekommenderas starkt!
 • Usel
  2 år sedan
  Funkar inte att ladda klockan fullt längre. Vid ca 85% stannar laddningen och det blinkar rött i laddaren. Skräpkvalitet...
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fullpott som smartklocka.
  0 stjärnor som sportklocka.

  +
  AMOLED skärmen
  Supersnygg!
  Högtalaren
  Batteritiden
  Bezelknappen
  Notifieringar på klockan

  -
  Pulsfunktionen under all kritik
  Stegmätaren felaktig
  Samsung pay saknar MST
  NFC funktionen fungerade inte hellre, blev långa köer bakom mig varje gång jag skulle betala med klockan (fungererar alldeles utmärkt på min galaxy S7 och P20 Pro)
  Armbandet gjorde huden känsligt
  4G fungerar inte i sverige (inte idag)
  Bixby 'useless'
  Höjdmätaren visar ibland 400m ibland -130m över havet (även vid kalibrering) vid samma geografisk punkt

  Stort tack till Webhallen; lämnade tillbaka klockan.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Love it!
 • Usel
  2 år sedan
  Fitness funktioner funkar inte som anges i beskrivningen av klockan. Pulsmätning är helt opålitlig vid någon form av rörelse. Uselt bemötande av supporten som bara upprepar samma standard rekommendationer som inte löser problemet. Har fortfarande inte fått laddaren som utlovades vid förköp trots support kontakt. Kan tyvärr inte rekommendera detta köp
 • Usel
  2 år sedan
  Förvänta dig inte att denna ska ha koll på din aktivitet. Jag köpte en 46mm och en 42mm den 27 september med stora problem med stegräknaren och pulsmätaren. Första månaden så hade Samsung aldrig hört talas om om problemet tidigare och efter det så är dom medvetna om att vissa kunder upplever dessa problem!? Hela internet är fullt av användare som upplever dessa problem också, jag vet förvisso inte var Samsung drar gränsen för "vissa kunder" Pulsmätaren verkar funka som den ska om man sitter stilla eller rör sig lite försiktigt i hemmet men rör dig inte utanför hemmet och kör absolut inte bil för då blir det en massa luckor i pulsmätningen. Stegräknaren funkar som den själv vill, ibland har jag 3 steg till jobbet på morgonen och ibland 400. Jag har testat alla tips och trix som finns på nätet (till och med rakat armen under pulsmätaren 😆) Det är samma fenomen på båda modellerna och det är inte bara den svenska marknaden som lider av detta. Samsung är mycket väl medvetna om problemet, dessutom så fanns det även på tidigare modellen s3 som fortfarande inte är åtgärdat. Ångrar att jag inte lämnade tillbaka dom på öppet köp... Otroligt dåligt hanterat av Samsung... Här hemma blir det aldrig mer en Samsung produkt.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Bytte från Huawei Watch och är väldigt nöjd med bytet.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Mycket nöjd. Rappt gränssnitt och skarp display. Använt i tre veckor nu och ångrar mig inte en sekund.
  Min första smarta klocka ska tilläggas. Köp!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Bytte upp mig från S3 så mina betyg är i jämförelse med den.

  Jag var jättenöjd med S3an men saknade 4G funktionaliteten. Så jag sålde min S3 och köpte denna.
  Tycker att denna är en jätte fin klocka, nog den bästa i marknaden.
  Batteri har förbättrats lite till. Allmänt så är jag nöjd med den biten
  Klockan är snygg och är välbyggd. Var skeptisk till att den är 2 färgad men har vant mig nu.
  Appar är det gott om, och Samsung sync funkar bra.
  Allmänt är det en fin klocka men ingen riktigt uppgradering ifrån S3. Så för den som har en S3 och är nöjd med den och ej vill ha 4G funktionen som egentligen inte ens funkar i Sverige ännu så kan man behålla sin S3a.
  Bandet är mjukare och känns något skönare.

  Negativt!
  Dem har tagit bort MST och denna har endast NFC för betalningarna. Det är inget stort minus för mig då jag kör med mobilen för betalning ändå + att nästan alla nya maskiner kör NFC och det är framtiden! Detta tog dem bort för att få plats med större batteri och 4G funktionen.
  Det som jag dock kan störa mig på är nya bandet. Den är skönare och mjukare men är en RIKTIGT damm magnet! + min fick en spricka redan efter 3 dagars användning!
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Ägde klockan i 4 dagar. Jag trodde att en relativt dyr och ny smart watch skulle slippa barnsjukdomar men icke. Klockan är returnerad.

  Plus: Snygg och välbyggd hårdvara. Det finns en massa snygga urtavlor att byta till (kul i 2 minuter tills man hittarp sin favorit)

  Minus: Apparna är väldigt buggiga, endomondo är snygg men gps - trackern lade av efter 200m (har aldrig hänt med min garminklocka). Spotify är sinnessjukt dåligt byggd, det som fungerar är att byta låt från klockan på telefonen (yeah) , men offlineläget är katastrof. För att få till offlineläget måste man sätta klockan i typ flygläge och sedan fungerar det 10% av gångerna att starta Spotify. Appstore för klockan är så rörig att man tror Samsung gett upp idén om en smartklocka, de appar som fått betyg har de flesta en stjärna (vilket man förstår pga att de fungerar så uselt). Flera gånger fick jag stänga av klockan eller telefonen pga att en app åt upp batteriet i bakgrunden.

  Så tyvärr har utvecklingen inte kommit längre. Jag väntar ett år till...
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Köpte en Galaxy Watch men lämnade omedelbart tillbaks den när jag insåg att de tagit bort den för mig viktigaste funktionen som S3an hade - MST, parallellt med NFC. Det innebär alltså att man endast kan använda Samsung Pay på de modernare terminaler som har NFC vilket i dagsläget är i minoritet till MST-terminalerna. Hur tänkte Samsung där?! Lika usel som en Apple watch!

  I övrigt en kanonsnygg klocka med grym batteritid men vilken jädra dealbreaker att ta bort MST. Om du inte använder Samsung Pay så är det en värdig uppföljare.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Otroligt vacker klocka. Multifunktiontionell och smart. Jag saknar höja och sänka volym på Sportify. Synd att eSim inte lanserats i Sverige. Pulsmätaren räknar inte rätt.

  Omöjligt att få Duoladdaren av Veddesta Gruppen, då de påstår att jag köpt klockan den 2 oktober, som det står på kvittot, men de verkar inte fatta det där med att man FÖRBOKAT klockan och köpt den när den fanns för leverans.

  En otroligt fin klocka annars, stilfull, inte alls utstickande som någon slags ungdomsklocka.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Uppgraderade från Gear S3 efter nästan 2 år med den.
  Galaxy Watch är mycket välbyggd och ger ett modernt intryck. Skärmen är riktigt bra och klockan är tillräckligt snabb för att jag gör med den.
  Däremot ska man veta att det är en Minimal uppgradering från S3 vad det gäller funktioner med mera.
  De anmärkningsvärda skillnaderna är:
  Vi nu har ett simkort inbyggt i klockan från fabrik. Men våra mobiloperatörer har inte hängt med riktigt i utvecklingen och kan inte ge oss e-sim abonnemang än. De stora operatörerna kommer erbjuda detta nästa år...kanske.
  Batteriet, betydligt större än S3:an men tveksamt om du klarar mer än 4 dygn ändå. Precis som S3:an klarade när den var ny.
  Vattentätheten har ökat rejält, så nu kan man äntligen ha med smartwatchen på semestern och simma i pooler utan problem.
  Samsung Pay försämrat, för att få plats med LTE och större batteri, så offrades MST-chipet. Så numera kan man inte betala med klockan på gamla kortterminaler. Bara moderna terminaler fungerar med klockan. (NFC).
  24-timmars-loggen borta men istället har de finputsat på andra mjukvarufunktioner i Samsung Health. En stress-mätare och är också införd nu.
  Armbandet är mjukare än S3an, mycket mer följsam.
  Sist kan jag nämna att bezelhjulet har lite finare kuggar nu än S3ans grova kuggar.
 • Bra
  2 år sedan
  Generellt sett är jag nöjd. Batteritiden är helt ok men kanske inte så otrolig som utlovat. Efter 3 dagars användande var jag nere från 100% till 24%. Klockan känns välbyggd och andas kvalitet. Snyggare i verkligheten än på bild tycker jag nog också.

  Vad jag märkt dock är att den inte trackar puls så bra alltid. Verkar lite buggigt där. Den har t ex inte lyckats tracka min puls en enda gång under natten trots att klockan har sömnregistrering. Tydligen relativt vanligt när man läser felrapporteringar. Får hoppas detta fixas. På tal om sömnregistreringen så finns det vissa svagheter där med. Om jag t ex vaknar tidigare än väckerklockan och somnar om så kommer klockan visa statistik för de timmar då jag somnade om och inte för hela natten.

  Installation och setup gick hur smidigt som helst. Synkades automatiskt med mobilen som hittade klockan utan att jag behövde göra något.

  Allt som allt får den godkänt betyg, men jag tycker nog inte det är någon direkt revolutionerande pryl även om den är ganska rolig. Är dessutom min första smart watch och hade inga direkta förväntningar ska sägas.