Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

TP-Link Deco M9 Plus Whole-Home WiFi System (3-pack)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla TP-Link Routrar (110)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.98)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag är jätte nöjd med denna produkt, har haft tidigare haft en ASUS RT-AC66U (i sex 6 år). Vi bor i en sekelskifteslägenhet på 110kvm med tjocka väggar och på senare tid så har jag upplevt att min gamla router inte har varit tillräckligt bra på vissa platser i lgh, så pass dåligt att jag många gånger stängde av WIFI på mobilen och använde LTE uppkopplingen istället.

  Jag kollade på många olika MESH system och valde mellan TP-Link, Google, Netgear Orbi, Linksys Velop WHW0103 och ASUS LYRA.

  Det som var absolut viktigast för mig att routern ska vara stabil och att man inte tappade WIFI signal. Jag vägde inte in prisbilden så mycket eftersom jag tänkte att jag har ett värde närmare 70-100tkr i elektronik produkter hemma och där en bra internet uppkoppling är en viktig ingrediens i hur man upplever alla dessa apparater (mobilerna, datorer, TV, Sonos, platta, media spelar, smarta hem produkter). Därför tänkte jag att 1-2 tkr upp eller ner inte spelar så stor roll.

  Detta var min slutsats efter att läst många recensioner och omdömen :

  Google, väldigt stabil och populär, men börjar bli gammal och endast 2 band och max 1200Mbit.

  Netgear Orbi, min syster har denna och är mycket nöjd. Dessutom är specen väldigt bra/hög. Har fått mycket bra recensioner och omdömen på nätet. Anledningen jag inte köpte Orbin är för att den inte är en "riktig" mesh system och att jag ville ha fler noder (och om du har fler så är ett riktigt mesh system bättre).

  Linksys Velop WHW0103, har fått väldig bra recensioner på nätet och har en liknade spec som TP-Link. Dock hittade en del användare som inte var nöjd med just stabiliteten, en del iPhone användare som fick meddelandet "fel lösenord". Detta kanske har åtgärdas med fireware uppdateringar (eller så är det fel på användarna :), men jag vågade inte chansa.

  ASUS, fick bäst i test i PC för alla, men inte alls bra omdömen från användare, så denna föll bort ganska snabbt, vilket jag tycker är rätt synd för jag har gillat mina tidigare ASUS-routrar.

  Anledningen varför jag valde TP-Link var att det var mesta dels positiva omdömen från användare (fanns väldigt få som hade stött på problem). Valde mellan M5 och M9, blev M9 eftersom jag tänkte att jag kommer ha denna produkt säkert i 5+ år och då spelar inte ett par hundra lappar. Jag ska också tillägga att jag "endast" har 100/100 Mbit bredband, så M9 är väldigt överspecad för mig, men tänkte att man sällan vet med teknik, helt plötsligt är 500 Mbit nya 100.

  Dagen efter att jag hade bestämt mig för TP-Link hittade jag en kampanj för -20% på ord pris så då var det bara att slå till. Är just nu jätte nöjd med produkten, kommer att skriva om jag skulle stöta på patrull i framtiden.

  Jag ska tillägga att jag inte alls är en expert inom området nätverk, utan det jag delade med mig ovan är hur mina tankar gick när jag valde produkt. Rekommenderar alla som bor lite större att titta närmare på Mech-system, det är absolut är för att stanna :)
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Uppdatering 2018-12-31
  I senaste firmware kan man ändra IP subnet. En stor grej för många. Var det även för mig men fick bita i det sura äpplet.
  Måste säga att TP-link levererar. Många funktioner som saknades när prylarna var nya har faktiskt kommit efter hand. Är ett säkert kort för tillverkare att behålla kunder och få nya.

  2018-08-25
  Har efter några år uppgraderat till ett mesh-nät.
  Istället för 120mbit får jag ut ca 330mbit.

  Har köpt M5 hos mina föräldrar med gott resultat.
  Efter några firmware uppdateringar funkar det klockrent. Har suttit uppe 14 månader nu.
  Väldigt smidigt att hantera deras nät hemifrån när nåt strular.

  M9 har lite bättre genomströmning.
  Det märker man sådär mycket av. Hänger ju helt på täckningen mar har där man för stunden är.
  Anledning till att jag köpte M9 istället för ännu en M5:a var den bättre DC pluggen. USB-C är bra, men inte som DC plug på prylar som ska vara fast anslutna.
  Dessutom verkar den vanligaste DC pluggen ha blivit defacto standard.
  Kör POE så en vanlig extraktor passade direkt, när jag tänker efter var även den TP-link, kanske därför det funkade så smidigt...

  Enda negativa i upplevelsen var att den tredje pucken inte ville uppdatera sig som den skulle vilket gjorde att appen ”låste” sig i uppdateringsläge.
  Sättet att komma runt det blev att fabriksåterställa den och sätta upp den som ett nytt eget nät med direkt anslutning till Internet. Då uppdaterade den sig och sen gick den att lägga till det befintliga nätet. Lite meckel men det gick.

  Återkommer när jag testar hastigheter över hela huset.

  Som parantes kan nämnas att roaming aktiverat gjorde att mitt HEOS system inte ville ansluta sig.
  Slösade precis bort 2h med felsökning innan jag kom på inställningen jag provade aktivera igår kväll.
 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Var försiktig innan du köper denna produkt. Observera att det finns två hårdvaruversioner (V1 och V2), och det konstiga är att programvaran för den nya hårdvaruversionen som säljs nu har sämre funktioner än den gamla V1:an. Det finns t.ex. ingen möjlighet att se vilken klient som är uppkopplad på vilken DECO, Det går inte heller att se hur de tre olika Decos är ihopkopplade (dvs om backbone-kopplingen mellan dessa fungerar bra eller om de måste flyttas fysiskt till nya platser). Plus ett antal fler saker.
  Sedan September 2019 har det pågått diskussioner på TP-links community bland användare som efterfrågar att V1's funktionalitet även kommer i V2 - men TP-link glider på svaret och säger att de fortfarande testar programvaran. Det är mycket konstigt att det tar så lång tid att flytta existerande funktionalitet inom samma produktfamilj. Ryktet går att TP-link har gjort ett misstag och det går inte att remote-uppdatera V2 hårdvaran. Det finns en del saker som tyder på det. Det kan också vara så att de lägger krut på sina andra Mesh-produkter. Men vilket fall som helst så är det ett problem.

  Om du är en person som vill ha koll på nätverket, förstå om något inte fungerar som det skall och kunna göra något åt det - så är denna produkt inget för dig. Funkar det och du inte vill ens kolla på status och liknande så kör på denna. Jag personligen tycker inte dessa är värda sitt pris. Eftersom det blev skumma fel och ibland riktigt usel bandbredd så lämnade jag tillbaka mina efter några dagar. Kör nu återigen min gamla Asus RT-AC66U som har _bättre_ prestanda överallt i tvåvåningshuset...
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  2 mån sedan
  Har man många enheter i sitt WiFi system så pallar de inte att leverera. Själv kör jag flera SONOS enheter, de är en fördröjning på flera sekunder om man byter låt.
  De går heller inte att välja kanal för WiFi, den kör på kanal 1 för 2,4GHz. I de bandet är där mycket brus hos mig, trots de så byter den inte.
 • Ganska bra
  4 mån sedan
  Går bra att surfa med, men klarar inte WPA3 vilket är den nya säkerhetsstandarden vilket är väldigt svagt att inte klara 2020.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Bästa köpet någonsin! Har aldrig problem med internet längre
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Varit sugen på denna ett tag nu. Har coax med comhem o är "låst" med deras router. Har velat ha bättre o stabil wifi i de 2 yngstas rum samt mitt printerrum. Har 400mb lina o i deras rum får ja ut kanske 0.98mb/s ibland. Med denna mätte ja i de 3 olika rummen o fick ut 408.8, 403.8 o 404.6mb/s. 124m² har fullt drag hela tiden nu
  Är väldigt, väldigt nöjd med denna lösningen
 • Ganska bra
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Efter 1 år. Enkelt med app, bra fart där den når. Går inte ner. Men inte lika bra räckvidd som med en enda Asus med tre antenner. Den räckte bra utomhus också. Jag kör trådat till allt som behöver mycket data så för mig var det inte någon super succé.
 • Knappt godkänd
  5 mån sedan
  Om du bara ska surfa med surfplattor och telefoner och inte är i behov av lång stabil anslutning så är detta ett bra val. Däremot så upplever jag samma problem som andra skrivit att med Google Cast så fungerar inte högtalare i grupp att streama exempelvis spotify utan att hacka/knastrande ljud. Varit i kontakt med support utan att det löst sig.

  Fungerar dåligt när du spelar Fps krävande spel var "spikar" uppstår där pingen stiger kraftigt för att sedan återgå efter ca 5-10 sekunder. De som har testat spelat spel och lagg uppstår vet hur irriterande det är. Ska testa gå tillbaka till Asus produkter nu och se om de fungerar bättre.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Kanontäckning. Trots källarväggar når man riktigt bra hastighet. Över förväntan.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Mycket bra täckning nu. Installation busenkel. Skaffade wall mount stand från Wish. Nu är de väggmonterade :-)
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Ersatte en Asus Ac 3200 med Deco M9. Lite av en chansning då jag har använt Asus routrar under många år. Hade tröttnat på att Wi-Fi:t var ostabilt och hade en ej acceptabelt hastighet. Köpte en M9 efter läst en mängd av tester. Användargränssnittet -WOW! Helt suveränt — min fru hade fixat detta, jag har faktiskt inte sett någon liknande guide innan. Hastigheten då, jag har numera fullt upp och ned via wifi i hela huset. Ligger på 235 uppochner ned på en 250 lina. Tidigare hade jag knappt en 10 del av detta. Väldigt sällan jag har blivit så positivt överraskad av en teknisk apparat.
 • Knappt godkänd
  11 mån sedan
  För lite inställningar och ostabil
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Vilken skillnad! Var osäker på om jag skulle framtidssäkra och köra på någon ny router med Wifi6, men när jag inte har en pryl som stödjer det än så körde jag på TP-Link M9. Galen skillnad mot min tidigare router. Bor i ett enplanshus på 164kvm och dessa tre noder sviker inte en sekund och har fantastisk räckvidd. Har ett poolområde på ca 65kvm som jag tidigare saknade täckning på.. Säger bara 92 ned och 102 upp på en 100/100 lina. Kostar en del men körde prisgaranti på Elgiganten och sen var det någon annan kampanj så fick dessa för 2995kr. Helt klart värd sitt pris.
 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Nej, tyvärr.
  Bra täckning, snygg design och en bra app.
  Fungerar utmärkt med telefon, plattor och datorer.
  MEN
  Kan inte casta till en grupp chromecasthögtalare, enskilda går bra, men inte en grupp. Man får ett irriterande knastrande elektrostatiskt poppande ljud. Haft mycket kontakt med supporten, men det går inte att lösa.
  Googla på "deco m9 wifi speaker problem" så ser ni att det inte är ett okänt problem.

  Jag fick helt enkelt lämna tillbaka dem.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Extremt nöjd
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag har aldrig trott på magi, men det här systemet ändrade på det hela! Helt otroligt bra system! Vi bor i en 3 våningshus med tjocka betongväggar och tak/golv mellan källaren och mittenvåning, och träväggar och tak på resten huset, vi har nu fullhastighet i vartenda hörn även fast Internet uttaget ligger på den 3dje våningen! Vi har testat alla möjliga andra lösningar och fick knappt Internet i mittenvåningen, nu har vi det överallt, och av 500mbps får vi runt 450 trådlöst i källaren! Helt magiskt! Det här är ingen "vanlig" produkt, det här är ingen "router", det här är en Game Changer!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Så här ska det funka. Tre plan, en puck på varje. Ethernet backhaul och full hastighet i varenda hörn av huset. Har haft det uppe i två månader nu utan minsta problem. Installation och admin sköts genom smidig app, som har funktioner som föräldrakontroll, antivirus osv. Helnöjd och rekommenderar.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Vi har en villa på två plan, ca 185 m2. Har testat allt möjligt med blandad framgång. bl.a. Asus Lyra som strulade konstant, en värsting router från Asus som klara undervåningen galant, men hade dålig täckning för övervåningen osv.
  Köpte de här mest för att testa, men döm av min förvåning när detta är det första Mesh systemet som funkar klockrent.
  Fördelar:
  - Enkelt att installera med en app
  - Mkt bra räckvidd i hela huset
  - bra hastigheter i hela huset. vi har 500/500 och jag har i princip 350-400 i hela huset
  - Funkar trådlöst med min PS4 pro, något som inte ASUS vanliga routrar klarat av.

  Nackdel:
  - Går inte att montera på väggen

  Slutsats:
  Första systemet på mycket länge där jag känner att jag inte behöver köra trådat för att få bra hastigheter.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Köpte detta mesh-system då vi hade problem med både hastighet och täckning i vår nya lägenhet (110 kvadrat på två plan, massor av andra WiFi-nätverk i området på alla möjliga olika kanaler). Denna produkt var föredömligt enkel att installera, och vi ligger nu på hastigheter runt 190 Mbit/s ner och 250 Mbit/s upp, i princip i hela lägenheten. Har även NAS kopplad till en av enheterna med nätverkskabel, och får helt okej överföringshastigheter trådlöst på denna. Kan inte göra annat än att rekommendera denna! Lite synd att enheterna inte går att väggmontera, men det funkar ändå bra att gömma undan dem ovanpå hyllor och liknande.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Det mesta är bra men jag är besviken på räckvidden som inte är mycket bättre än min 10+ år gamla utrustning. Jag blir nog tvungen att köpa fler noder för att täcka hela huset (gammalt hus med tjocka väggar). Hade hoppats på att tre stycken skulle räcka.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Har kollat länge på en ersättare till mitt ASUS Lyra system som strular hela tiden, möjlig att jag fått något måndags x men jag har verkligen haft tålamod med ASUS, med FW uppgraderingar och fabriksåterställningar men inget har hjälpt.

  Så nu fick jag möjligheten att testa dessa. Och mitt intryck är otroligt allt bara funkar.

  Dom extra funktioner jag behöver finns med port forwarding t.ex annars snålt med inställningar men vet ni vad, jag har hellre mindre inställningar än att det strular var 10min.

  Har 2 st på ovanvåningen och 1 i källaren och har Full täckning i hela villa 230kvm.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Super enkel att installera.
  Snabb och superbra täckning.
  Där jag förut vara hade ett par Mb har jag nu minst 300 Mb i mätt hastighet.
  Kan enbart rekommendera produkten
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Härlig produkt som löser många problem. Kände inte till Mesh innan, men nu undrar jag varför man inte haft detta tidigare. I villan har vi fortfarande döda rum men vi kan surfa utan avbrott för det mesta. Tidigare klippte det när man rörde sig mellan rummen och utomhus var täckningen obefintlig. Kan tycka att den tappar lite styrka mellan puckarna. Kanske skall nämna att den är löjligt enkel att installera. Appen som man laddar ner berättar stegvis exakt vad man skall göra.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Äntligen förstod jag vad man skall ha ett MESH-system till, TP-Links Deco M9 löste problem när det kom till mottagning men tappar hastighet mellan varandra. Vi bor i en 60-tals kåk med blåbetongväggar hemma i lägenheten och det har ställt till det en hel del för familjen när det kommer till wifi mottagning. Vi försökte med repeters, men när inga naturliga uttag fanns att tillgå där de behövdes så vi fick hitta en annan lösning.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Bytte upp mig från en 10 år gammal Netgear-router komiberat med wifi över ellednignarna. Hade mycket problem med att enheter tappade kontakt innan, speciellt chromecasten hängde sig alltid.

  Sen jag bytte till Deco har jag inga som helst problem med wifi't längre, allt bara fungerar! Har ett hus på 220 kvm + fristående garage utanför och har placerat dem enligt:
  1. Mitt på bottenvåningen
  2. På bottenvåningen vid yttervägg som vetter mot garaget (ger täckning i garaget)
  3. På övervåningen

  Den på övervåningen är överflödig, täcknigen var tillräckligt bra uppe ändå. Överväger därför att flytta ner den till ytterväggen på andra sidan bottenvåningen för att få täckning utomhus på den sidan av huset.

  Har även en TP-Link Kasa-kamera, fungerar utmärkt mot Deco, men hade gärna sett att Deco och Kasa använde samma app istället för var sin app, i-landsproblem...
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  De två slavnoderna kopplar från huvudenheten 1-2 gånger per dag i ca 1min, utan möjlighet att åtgärda. Har prövat fullständig ominstallation. Ger TP link något försök till att lösa problematiken, men att ha denna typ av problem är ju inte ok för en produkt i denna prisklass (får flashbacks till tidigt 00-tal då man som regel behövde starta om sin router en gång per dag).
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har 1000/100 hastighet fiber. Deco M9 har inte funkat för mig i mitt 2-plan hus. Mycket dålig räckvidd och inget signal alls i gården. Lätt att installera. Lämnade tillbaka
 • Perfekt
  1 år sedan
  Fruktansvärt enkel installation. Får ut mina 100MB/s (max) nu även på Wifi. Tre "puckar" räcker för att skapa full täckning i huset 100m2 + 100m2 fördelat på mark- och källarplan. Gjutet bjälklag av betong är inget hinder.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Extremt enkel installation, även för den som inte är så teknisk. Prisvärd och mycket god funktion (stenhus med tjocka väggar). Det är väl möjligen bara den som gillar att skruva på udda parametrar som kan bli besviken, bara det nödvändiga finns med i appen.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Helt obegripligt fritt från någon som helst möjlighet till konfiguration. Ett enda verktyg för att göra inställningar, och det kan vara den mest rudimentära app jag sett. Man kan inte ens stänga av DHCP-servern. Nej det här är ingenting för den som vill ha något att säga till om när det kommer till funktion, det är the TP way eller inte alls. Bytte mot Netgear Orbi som är ett under av konfigurerbarhet jämförelsevis, och fick AC3000 på köpet. Ska man ha små puckar så tror jag mer på Google, TP deco rekommenderas för de som vill sätta upp allt en gång och sedan lita på TP. 3 stjärnor för att det är en enkel lösning att få på plats och med vettig teknik under plasten.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Otroligt nöjd. Har aldrig längre problem med WiFi i vårt 300kvm hus. Nu täcks dessutom delar av gården också. Har aldrig startat om. Streama 4k var som helst i huset. Rätt snygga också.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Fick hem dem igår och inkopplingen var extremt smidig med instruktioner i appen. Har 500/500-lina och får ut dryg 300/300 trådlöst i andra änden av min lägenhet med betongväggar. Med gamla vanliga routern + wifi repeater så fick jag ut ca 40/20. Får se hur stabilt det håller sig framöver, men använder än så länge bara två av tre puckar och det har gått över förväntan.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Enkel att installera och bra funktioner.

  Mycket bra täckning i hela huset och större delen av tomten. Vi har en placerad i mitten av ovanvåningen och en i mitten på bottenplan. Den tredje står i en klädkammare vid fibernoden.

  Jag gillar även de enkla föräldrakontrollerna (till dotterns stora förtret!).

  Möjligtvis hade jag önskat några mer funktioner i appen, exempelvis möjlighet att se vilken av puckarna jag är uppkopplad mot.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Hemskt besviken, den är mycket instabil, tappar ganska ofta kontakten med noderna och de står faktiskt ganska nära varandra.
  Har 2 döttrar och de är supertrött på bortfallet titt som tätt när de kollar Netflix mm
  Nä, det blir att inhandla nåt annat, med framför allt stabilitet, det ska bara funka liksom
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har precis installerat vilket gick kvickt och smidigt då jag använde mitt gamla SSID och WPA2 lösenord, så man slapp att ändra på klienterna. Har man inget kablat är det bara att sätta de parametrarna samt ansluta modem och placera ut puckarna. Inget mer, Enkelt och snabbt. Täckning blev klart bättre än med den gamla Asus RT-AC66U jag hade tidigare. Lagget, framför allt vid flera klienter försvann, men det finns ju några saker att förbättra för TP-Link gällande:

  - Nån mer nätverksport per puck samt status lampor på dessa hade ju inte varit fel. Eller åtminstone så man kunde se portarnas status i appen. Har kopplat backhaul via kabel då den redan fanns indragen i huset, men kan inte avgöra om det är någon kabelanslutning om jag inte sätter en switch i mellan puckarna och kan kolla lamporna via den.

  - I intrimnings/placerings-syfte hade det varit bra om man kunde mätt täckning och fart emot respektive puck, eller åtminstone vetat vilken man är kopplad emot.

  - En eller ett par hållare för takmontage, kunde följt med.. Finns att köpa på ebay. Inte att använda på vägg förstås, då den inte blir horisontellt rundstrålande längre då.

  - Gäller att Powerkabeln är intryckt helt. Bara nån millimeter ut och pucken blir strömlös. Riktigt dåligt. Skrymmande nätdel på väggkontakt också.

  2019-04-09 haft dessa i drygt en månad och det bara funkar. Fick ny uppdaterad FW idag. Bara att svara ja att puckarna skulle uppdateras och allt skötes automatisk helt utan iblandning. Märkte knappt att anslutningen gick ner nån gång ens.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Mycket enkel att installera. Behöver aldrig startas om. Bra räckvidd och farten mycket högre än med min gamla trötta router. Lite bättre WiFi-räckvidd än min gamla Deco M5 men även den var annars bra. Det går att ansluta Ethernet-kabel mellan burkarna om längre avstånd som upp till vår gäststuga.

  I senaste uppdateringen kan man faktiskt välja WiFi-banden 2,4 eller 5 GHz eller båda.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Riktigt schysst! Extremt lätt att installera och börja använda. Något för enkelt gränssnitt, hade önskat man kunde tweaka lite mer.

  Det enda minuset är att man inte kan bestämma vad om ska vara på 2,4 och 5.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Köpte Deco M9 Plus, då jag har stora ytor att täcka i mitt hus. Det var imponerande lätt att installera produkten med Deco-appen, även för mig som har tummen mitt i handen.
  Produkten innehåller allt vad jag behövde och sparade mig en del prenumerationspengar genom att redan innehålla virusprogram och föräldrakontroll. Mina två våningar, har nu full teckning ut i alla hörn och även en del av trädgården.
  Att kunna ställa in ungarnas speltid är ett stort plus samt kunna prioritera vissa enheter har gjort att gnället med laggande nu försvunnit helt, dock inte tiden de får spela...
 • Perfekt
  2 år sedan
  Jättetrevlig produkt och lätt att använda. Hade tidigare produkten som följde med vid installation av fiber i huset och hade aldrig bra teckning. Sen köpte jag Deco M9 Plus och lät sonen installera den, det tog 15 min och allt fungerar som det ska. Nu har jag teckning i hela huset och virusskydd på köpet.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Oerhört nöjd, köpte detta efter att ha provat asus lyra och Linksys Velop och bara mött besvär och elände. Till min stora glädje funkade detta systemet mycket bra. Smidigt att installera och allt bara funkar. Något begränsade funktioner om man gillar att pilla med inställningar men kapaciteten är såvitt jag kan uppmäta hur bra som helst ändå.

  Jag har tjocka betongväggar men det klarar systemet av ändå, även om jag tappar en del hastighet såklart när signalen ska igenom flera väggar.

  Den största bristen som jag har hittat nu är dock avsaknaden av WPS som av någon anledning inte finns i systemet. Troligen kommer den för såvitt jag förstår så finns det i M5 varianten så det vore märkligt att inte lägga till det här.

  Funderar du på ett enkelt och smidigt meshnätverk så är det detta jag skulle rekommendera!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  TP-Link Deco M9 Plus har en smidig installation. Puckarna hittade varandra direkt och
  ger bra täckning.
  Första pucken kopplade jag in i signalomvandlaren och andra TP-uttaget till det trådade nätet.
  De andra satte jag på ställen där det inte finns TP-uttag men utrustning som saknar trådlöst nätkort,
  Det ger visuellt att utrustningen är ansluten per kabel.
  Jag har fiber 250/100 och oavsett om jag mäter på det trådade eller på trådlöst så maxar
  jag bandbredden. Så varken Deco M9 eller Bahnhof flaskhalsar - bra där.

  En annan trevlig detalj är att Sonos och Philips Hue fungerade rakt av.
  Lamporna går dessutom att kontrollera via TP-Link-appen.
  IFTTT finns också stöd för, så jag kan få lampor att tändas när jag ansluter mobilen till
  routern.

  DynDNS och Port-forwardering finns, annars hade jag inte köpt det.

  När det väl kommit upp så kan man konfigurera saker utan att vara ansluten till
  lokala nätet. Smidigt!

  Men det finns ett antal saker som jag saknar.
  Det som svider mest är att jag inte kan numrera om nätet. Visst det går att tilldela
  fasta adresser på olika device, men det går inte att sätta någon annat nät
  än 192.168.0-nätet.
  Det betyder att jag måste numrera om alla servrarna och konfigurera om
  en massa program som t ex Nagios.
  Det går inte heller att sätta upp VPN mot ett annat nät med 192.168.0-adresser.

  En annan sak som jag stör mig på är bristen av Web-gränssnitt.
  Man måste använda en Smart-phone för att konfigurera.

  Vill man detaljstyra nätinställningarna så når det inte upp till 10 poäng, men
  för en normalanvändare som vill få upp ett enkelt stabilt nät med bra bandbredd så
  är det inte mycket som når upp till det här.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Fungerade sjukt bra i mitt radhus. 3 våningar högt och haft bekymmer med mottagning i vardagsrum nere och sovrummet. Hade en D-link router på mittenvåningen förut. Minns ej exakt vilken, men prismässigt runt 1500kr. Klarade inte att täcka allt. Köpte M9+ nu och satte primära vid ingående på nedervåningen. Andra satte jag via fastighetsnätet på andra våningen som en accesspunkt och sista högst uppe utan direkt kabel. Får maxfart i hela huset i alla vrår nu! Otroligt nöjd. Allt går via appen, vilket är bra, men jag saknar möjligheten att logga in via IP-adressen och konfigurera från datorn. Annars jättebra! Har man mobil och gillar att styra via app så är det bara tuta och köra. Hysteriskt lätt att koppla in!