Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Logitech MX Vertical

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Logitech Möss & pekdon (94)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.10)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  18 dagar sedan
  Musen sitter perfekt i handen (normalstora händer). Den är lätt att dra och exakt. Den är snygg och smälter in i kontorsmiljön. Den har relevanta knappar som tar mig framåt och bakåt. Skulle jag vilja kan jag tilldela alla knappar helt egna instruktioner , tack vare mjukvaran.
 • Mycket bra
  23 dagar sedan
  Nu har jag använt Logitech MX Vertical all arbetstid i ungefär två veckor. Som arbetsredskap ser jag stor vinning med den ergonomiska designen. Blir inte alls lika trött i handleden som med en ”vanlig” mus. Har egentligen inget att klaga på, men tycker det är lite synd att scrollhjulet inte kan spinna fritt. Då jag inte testat den över lång tid så skulle absolut rekommendera denna produkt ändå, åtminstone för att variera arbetsställningen och ha den för att alternera med.
 • Perfekt
  24 dagar sedan
  En fantastisk skön och ergonomisk mus som ger mer avslappning i musklerna och mindre värk i handled och armar. Rekommenderas!
 • Perfekt
  25 dagar sedan
  Fantastisk, slet med musarm och ömma fingrar. Efter några timmar användande så upplevde jag absolut inga ömma fingrar eller leder.

  Inget för gamling
  Fantastisk för surf .
 • Perfekt
  29 dagar sedan
  Efter att ha testat den ergonomiska datamusen i nu 3 veckors tid har den nu hjälpt min överansträngda och trötta handled efter mer än ett års distansarbete hemifrån med vanlig datamus. Den är enkel att installera, laddar otroligt snabbt och man vänjer sig snabbt vid den nya funktionen med upprätt handled. Tänkte direkt att det enda negativa jag kan komma på i förhand är att den kanske kan vara lite lång för de med korta fingrar men även där så passar den min lilla hand som handen i handsken. Många bra funktioner med fler knappar på den med allt ifrån framåt och bakåt i webbläsare eller switch av skärm vid flera skärmar. Det enda negativa är att den är ganska stor så tar upp lite mer plats i väskan när man ska iväg.
 • Ganska bra
  1 månad sedan
  Som Mac-användare vill jag ha samma funktionalitet som jag har med en Magic Mouse. Det gick inte med denna produkt och det är ett stort minus. I övrigt så tog det en stund att vänja sig vid greppet, men när man gjort det, jätteskönt för handen. Svårt att ställa in hastigheten så den blev bra.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Jag känner stor skillnad på denna datormusen mot en vanlig traditionell datormus. Den är ergonomisk, jag känner inte alls spänning i nacken som jag kan göra annars efter en arbetsdag! Den är väldigt lätt (lite vikt) och laddas via usb. Jag tycker än så länge (testar en vecka) att den fungerar superbra! Rekommenderas!
 • Ganska bra
  1 månad sedan
  Via buzzador fick jag chansen att testa MX vertical datormus och jag såg mycket framemot att se om den kunde hjälpa mig vid datorn.
  På det stora hela är den en bra utformad mus med snabb reaktions förmåga och är enkel att använda. Dock är den alldeles för stor för mina tjejhänder och passar bättre män. Jag kunde inte vila handen naturligt och fick dessvärre ondare i armleden.
  Överlag en bra mus men för den större handen.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Jag har testat denna mus under ett par veckors tid och kan konstatera att den uppfyller sitt primära ändamål - att vara ergonomisk! Mina fingrar mår mycket bättre av denna mus och den har ju ett fyndigt utseende! Priset ligger förstås i överkant och funktionerna är åtskilligt många, varav ett par känns onödiga. Musen är ovanligt lätt och klickar du på höger musknapp så kan den ibland vika sig ner vilket är synd. Den kanske hade behövt vara lite tyngre? Hur som helst så presterar den nästintill bra, med ett fåtal missar i precision. Tror dock det senare handlar om vana mer än något annat. Har väl en inlärningstid som är mer än dessa veckor som jag testat den hittills. Överlag en klart välgodkänd mus, dock till något högt pris!
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  En väl fungerande mus, som fungerar bra och exakt på flera olika underlag (skrivbord, på duken, i soffan mm). Bra prestanda, upplevs responsiv och gedigen. Connectar till datorn utan minsta delay.
  I mitt tycke ganska stor men antar det behövs utifrån ergonomin.
  Den har en funktion att med ett knapptryck justera hastigheten på själva muspekaren, vilket känns onödigt då man ofta vant sig vid en hastighet. Däremot saknar jag funktionen att justera hastighet på själva scrollen eftersom den ur förpackningen tar ca 1 A4 sida/scroll”hack”.
  Från början upplevde jag att jag blev trött i armen men avtog snabbt efter ca 1 veckas daglig användning. Gissar att det är en viss inkörningsperiod.
  Känns som en kvalitetsprodukt även om priset ligger i överkant i jmf med andra liknande produkter.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  På det hela en bra mus. För min del kunde den gärna vara uppvinklad några grader till men den är ändå bekvämare än en traditionell mus. Jag har en musmatta med inbyggt gelstöd som armen vilar på och det det är en utmärkt kombination för mig.

  Fortfarande efter ett drygt år så slår jag ofta till den när jag flyttar över till att skriva på tangentbordet men det är ju mitt muskelminnes fel efter att ha använt vanliga möss i 30 års tid. Den används sju dagar i veckan och håller laddningen i 6-8 veckor vilket jag tycker är otroligt bra.

  Jag saknar ibland den supersnabba rullningen på hjulet som min tidigare Logitech hade men det är det enda som är sämre.
 • Ganska bra
  3 mån sedan
  Funderat ett tag på ergonomisk mus och föll för denna på grund av den stora andelen positiva omdömen och att jag tror att jag kommer vänja mig vid denna snabbare än en track ball.

  Musen skulle definitivt må bättre av att vara något tyngre. Hela musen har en tendens att följa med när jag klickar. Särskilt när jag högerklickar. Hade den varit lite tyngre hade den lätt fått minst en fyra.
 • Knappt godkänd
  5 mån sedan
  Köpte den här efter överhängande många goda omdömen men till mitt förtret blir jag inte vän med musen. Huvudsakligen är den lite för stor för min hand. Lillfingret och ringfingret känns som att de motvilligt rätas ut. Det kan vara svårt att med samma grepp nå samtliga knappar, man måste flytta runt handen på musen. När man klickar riskerar man att flytta pekaren pga den vinklade designen. Man kan lätt råka välta eller kasta iväg musen när växlar mellan musen och tangentbordet. Blev istället en annan mus som passade bättre för mina händer.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Köpte denna till jobbet för över ett år sedan eftersom jag spelar mycket dator på fritiden också, så tänkte att det kan vara bra att variera mellan en vanlig mus och denna.
  Utöver att den har lite av en lärokurva att komma över så är den väldigt bra. Har rätt små händer så den är lite i största laget men inget att klaga på. Har aldrig heller haft ont i handlederna så köper den mer för att förhindra att värk uppstår snarare än för att bota värk och den verkar fungera så här långt.
  En fördel och nackdel med den är att kollegor som kommer förbi och ska hjälpa till med något blir väldigt obekväma när de försöker använda den så de hämtar hellre en egen. På sätt och vid bra i coronatider men det är ju lite osmidigt.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  + Botade mina smärtor i tumme och pekfinger.
  + Lätt att lära sig, tog inte mer än några minuter innan jag vant mig vid den.
  + Smidigt system för att justera mushastigheten. Du kan växla mellan två hastigheter som du även kan justera genom att hålla inne sens-knappen och dra musen åt höger eller vänster.
  + Kan växla mellan 3 uppkopplingar, antingen Bluetooth eller Logitech-dongel.
  + Bra batteritid. Behöver laddas väldigt sällan och då via USB C.

  - Om du spelar FPS som kräver maximal prestation och precision så kan du behöva använda en annan mus ibland. Det krävs nog en del invänjning att nå upp till 100% prestanda. Dock har jag inte upplevt något problem med att musen skulle röra på sig när man klickar.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Som alltid med ergonomi så ska man variera. Jag inte något direkt problem med vanlig mus men tyckte denna såg elegant ut så ville testa. Kör vanlig sladdmus och växlar med denna som är inkopplad via bluetooth. Börjar gilla denna mer och mer. Detta är inget man gamear med, du trycker liksom i sidled och det blir att man automatiskt får hålla emot lite, inget störande dock efter ett tag. Detta är en mus för arbete. Jag har inte installerat nåt program, kör vanliga knapparna, inget behov för nåt mer avancerat än så.

  + lätt
  + smakfull design
  + usb c
  + anslutningsmöjligheter (3st)

  - vid fullt grep så sticker fingrarna ut förbi knapparna, man får greppa lite längre bak. men det är typ så man håller på en vanlig mus också, man kör inte fullt grepp.
  - klicka i sidled, man behöver hålla emot även om det blir naturligt efter ett tag
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Haft den i ca 2 månader nu.

  +
  Ergonomin (jag har ej ont längre i hand eller handled)
  Batteritiden (laddat den 1-2 gång, trots 9 timmas användning, varje dag)
  USB-C

  -
  Så lätt och så tunn, ihålig nästan, hade behövt väga mer för att få den sista stjärnan.
  Det finns så mycket utrymme, så några funktionsknappar till hade inte suttit fel.
  Scrollen går ej i sidleds och är mer hackaning istället för att vara sömnlös, så känns för mekanisk.

  All in all, nöjd med produkten och kan tänka mig köpa en till för hemma kontoret.

  Uppdatering: jag har laddad musen totalt 3 gånger, det är helst sjukt, i snitt minst 8 timmar om dagen används den (haft den i 8 månader kanske) - det är rent ut sagt magiskt bra batteritid.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Hjälpte mig bli av med smärtan i högerarmen. Kommer inte gå tillbaka till en vanlig mus efter att man vant sig vid denna.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Väldigt skön passform. Använder min på jobbet. Har inga problem med den och batteriet håller länge. Laddar den kanske var tredje vecka eller något sånt. Inte speciellt ofta iaf.

  Tar inte lång tid att vänja sig och känns betydligt bättre ergonomiskt sett.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Skön mus ergonomiskt sett. Jag är man och mina händer är mellan små till medelstora. Knapparna och skrollhjulet är perfekt placerade. När jag håller musen är högra sidan av vristen vilande mot bordet och resten av handen kan vila på musen utan ansträngning.

  Musen funkar bra för kontorsarbete (programmering och annan textredigering), men kan vara svår att använda för uppgifter som kräver mer precision, som spel eller bildredigering. Sensorn på 4000 DPI funkar utmärkt, men det känns svårare att göra små förflyttnignar jämfört med klassiska designer då en mindre del av vristen ligger mot bordet. Kan vara en vanesak dock.

  Den saknar vissa finesser som finns hos andra Logitechmöss. Skrollhjulet kan inte sättas till att rulla fritt, bara "hackigt" läge. Sensorn klarar inte glasytor.

  Jag har bara haft musen i en månad, så vet ej hur länge den kommer hålla ännu.