Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung Galaxy Tab S4 10.5 SM-T835 64GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung Surfplattor (51)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  äntligen en värdig uppföljare till första Tab S för oss som enbart använder plattan för film/serier vid resor, S2/S3 var inget att ha pga 4:3 formatet på skärmen, använder enbart plattan till det så ingen vardaglig användning men bra att kunna ha modern hårdvara och mjukvara jämfört med första Tab S även om den fortfarande fungerade perfekt för film/serier.

  om det är något man kan klaga på så hade det varit trevligt med 2018 års hårdvara, alltså Snapdragon 845 istället för 2017 års Snapdragon 835, men för min användning och de flesta så gör det ingen stor skillnad men med tanke på priset så förväntar man sig senaste hårdvaran åtminstone.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Det har varit en blandad första dygn med plattan och alldeles för tidigt för att göra en fullskalig utvärdering förstås.
  Kommer senast från en Tab S3 LTE som jag haft sen i januari.
  Tab S4 var ett välkommet återtåg av 16:10 formatet som jag hade som minimikrav när jag skulle lämna gamla Tab S 10,5. Däremot så måste jag medge att S3ans 4:3 format var trevligare än jag någonsin kunde förställa mig.
  Att återgå till 16:10 känns ovant. Även om de fysiska måtten inte skiljer sig nämnvärt, ca 10 mm längre på höjden och 3-4 mm mindre på bredden. Det är en vanesak men skärmen känns väldigt lång att surfa på vertikalt och något kort horisontellt. Hoppas det är övergående.
  S-Pennan är både bättre och sämre än S3:ans. Nya pennan är mycket halare och glattare i plasten. Däremot är den större och mer lik en riktig penna, bekvämare att skriva med osv. De har även gjort sig av med den praktiska klämman, så nu får man hålla extra koll på den.
  Plattorna är lika hala förstås, glas baksida som gäller. För mig hade man kunnat ta bort bakkamera helt och hållet från surfplattor. Tab S4 har istället fått en kamera som sticker ut ytterligare någon kvarts millimeter jämfört med S3an.
  Nu till det som är riktigt bra. SKÄRMEN! Gudomlig skärm och det här måste vara den bästa skärmen i världen jämfört med alla andra prylar som tillverkats med skärm. Färgerna, svärtan, HDR, allt i topp notch för en sjukt häftig upplevelse. Här gör sig 16:10 en värdig comeback, perfekt format för all form av mediekonsumtion. Det märks också att den är skarpare och mer högupplöst än Tab S3. Har ställt in minsta möjliga text och minsta zoom, fortfarande knivskarp text att läsa.
  Runt skärmen har man bantat ner kanterna rejält jämfört med S3an. I princip halverat kanterna upptill och nertill. Detta gör att den är lite svårare att hålla i utan att komma åt skärmen, speciellt med en hand.
  Ljudet från de 4 Dolby Atmos högtalarna är riktigt bra. Antingen samma som S3ans suveräna eller bättre.
  Nu när Sony inte gör surfplattor längre, så passade Samsung på att kopiera deras Double Tap to Wake tack o lov. Denna funktion är så praktisk för att väcka skärmen. Fysiska hemknappen är borta från och med S4, så det var bra att Double Tap infördes samtidigt. Ett tips ang Navbaren, är att införskaffa appen LMT Pie också, så kan man ha en extra navbar från någon av kanterna.
  En annan sak som slog mig under installationen igår, var att surfplattan är MYCKET snabbare än Tab S3. Allt känns rappare, installationen av appar går snabbare, växla mellan dem, öppna och stänga. I princip allt är snabbare och märkbart snabbare dessutom. Rotera 3d-kartan i Google Earth samt Google Maps flyter mycket mycket bättre nu.
  Sist kan jag nämna DEX. Skriver detta inlägg just nu i DEX-mode med ett trådlöst Logitech tangentbord och mus. Dex är också snabbare än vad det är på min S9:a. Hanteringen i fönster osv flyter på lite snabbare än S9an. Har inte stött på några buggar än som nämns i de flesta recensioner på youtube ang DeX. Givetvis att apparna inte är fullt anpassade får man stå ut med. Men t ex Samsungs Internetläsare ser till att öppna webbsidor i PC-läge automatiskt.
  Lönsamt att uppgradera? Nja inte för de flesta som har Tab S3 kan jag tänka mig. Skulle vara om man är i extra stort behov av Dex eller 16:10 formatet. Däremot har man någon annan surfplatta än S3 så är det S4an man ska satsa på idag.
  Tyvärr är tillbehören kostsamma, 1200 för tangentbord, 600 för book cover, plus glasskydd för skärmen, skydd för baksidan, kanske ett vadderat transportfodral med mera. Dessutom att 8000 kr i affärerna för Tab S4 LTE är en saftig peng att lägga ut redan från start. Tips att hålla ögonen ute på blocket och marketplace. Ibland finns oöppnade S4or ute för 5-6000.
  Extra bonus just nu är att Samsung bjuder på ett bordsställ med laddfunktion (600kr) om man reggar sin S4 på deras erbjudandesida.