Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Pro-Ject Stream Box S2 Ultra

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Pro-Ject Mediaspelare (10)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (4.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har haft den sedan början av augusti '19 och den har hela tiden varit ett tidsödande irritationsmoment. Det är en produkt som helt enkelt inte är färdig. Att den samtidigt kostar 8 kSEK gör det hela till ett ovanligt dåligt köp.

  SAMMANFATTNING: Efter en tids användning, finner jag denna manick som meningslös. Jag fattar inte att den har fått EISA-pris 2018-19. Det är inte mycket den tillför samtidigt som priset är på tok hög. Möjligen kan den användas för PC-detox (den har mycket fina mätresultat när det gäller t ex jitter). Som nätverk-streamer/player är den dock värdelös (i mitt fall), om man kan leva utan MQA. Jag kan även tänka mig att de som kör Roon kan ha glädje av denna manick.

  EDIT 20191001: Manicken är inte helt meningslös. I brist på bättre idéer har jag flyttat boxen till en gammal beprövad ljudkedja i sovrummet. Tydligt bättre ljud än utan S2 Ultra. Det verkar som om det är just det som är grejen med denna manick: PC detox! Om den är värd 8kSEK är en annan femma. Men den är i alla fall inte helt meningslös. Lev väl!

  EDIT 20191004: Jag har uppfattat MQA som ett slags nästa generation av komprimerat ljud, särskilt lämplig för strömmande ljud, där huvudargumentet är bättre ljud, jämfört med 16/44.1 FLAC. Citat: "Oöverträffad klarhet och djup". Nu har jag haft tid och möjlighet att genomföra egna subjektiva lyssningstester. Min slutsats är: MQA gör ingen som helst skillnad när det gäller ljudkvaliteten. Det som skivbolagen och hårdvarutillverkare levererar i form av MQA är enbart placebo. Och det är OK. Om folk tycker att det låter bättre och är villiga att betala för det, så fyller MAQ sin funktion.

  TILLÄGG: Inget fel på ljudet. Helt utan anmärkningar. Inte det minsta jobbigt. Neutralt, detaljerat och transparent. Sitter och super i köket. Stream box Ultra + Pre-box S2 digital + Geneva Classic/M låter irriterande bra. Last Night of the Proms live i realtid i P2 från ROYAL ALBERT HALL imponerar. Ljudupptagningen är perfekt. Liksom SRs AAC codec. Hela kedjan får med beröm godkänt. Mycket nöjd!

  TILLÄGG: Stream-box S2 Ultra har enbart 2,4 GHz nätverk. Så att ni bara vet innan ni köper. Tillsammans med Asus RT-AC86U Merlin är boxen mycket stabil.

  TILLÄGG: Mjukvaran är uppdaterad till den senaste men ändå kan boxen inte logga in på mitt Spotify Premium konto. Tidal fungerar dock som det ska. MQA hanteras utan anmärkningar. Missa inte att boxens volym ska stå på max, annars inget MQA.

  TILLÄGG: Min iPad Air 2 fungerar inte ihop med boxen. Displayen visar att en USB-enhet är ansluten men det kommer inget ljud, hur jag än gör. Mina Android-enheter fungerar ibland. Sladdarna är kontrollerade och kontakterna rengjorda men ljud kommer bara ibland. Oftast efter omstart av både Android-enheterna och boxen. Det kan tilläggas att omstart av boxen tar ett par tre minuter (boxen är egentligen en Raspberry Pi-dator). En "mjuk" omstart via webbgränssnittet hjälper inte. Enbart "hård" omstart med hjälp av strömknappen hjälper. När ljudet väl kommer, är det inget MQA-ljud. MQA-lampan på DAC-en lyser i alla fall inte. Det kan tilläggas att alla mina enheter, inkl. iPaden, fungerar som de ska, när de kopplas direct till DAC-en (Pre-box S2 Digital). Ljudet är MQA.

  TILLÄGG: Webbgränssnittet är värdelöst. Mycket irritation!