Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Microsoft Surface Go 8GB 128GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Microsoft Surfplattor (32)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.25)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  8 mån sedan
  Jag har tidigare haft ett par Surfacemaskiner som jag varit okej nöjd med. Ytterst har jag ändå bytt ut dem mot mer traditionella maskiner för datoranvändande och iPad för soffsurf. Lilla Go kommer inte ändra det för mig, men jag tror den fyller de funktionerna för många. Det fungerar nämligen oväntat bra som surfplatta oavsett om du kör tabletmode eller inte.

  Maskinen är lätt, oväntat snabb och har en väldigt stabil fot. Den kan användas i knät utan problem. Batteriet klarar omkring 6 timmar med normalanvändning typ surf och film. Och den laddar upp snabbt. USB-C finns, vilket är toppen.

  Datorn blir varm om du kör den hårt. Det känns i fingrarna om du håller över den del där processorn sitter. Men det blir aldrig riktigt obehagligt. Och du lär inte jobba som en galning på maskinen.

  Skärmen är riktigt bra och reagerar väl på tryckningar. Tyvärr är sorgkanterna lite väl tilltagna. Att jobba med penna på den är trevligt. Men jag haft problem med att där linjerna inte blir riktigt raka, utan vågiga (pågående supportärende) . Det är ett känt problem tyvärr.

  Tangentbordet, som inte följer med, är toppen. Bra känsla i tangenterna, bakgrundsbelyst och känns fullstort trots sin begränsade yta. Jag kom upp i normal hastighet nästan direkt.

  För mig är problemet att den inte orkar köra många av de program jag använder på ett bra sätt. Men då kör jag lite udda mjukvaror som de flesta aldrig kommer i kontakt med. Det är synd också att den saknar Thunderbolt 3 eftersom det skulle öppna upp för fler möjligheter på grafiksidan.

  Behöver du bara en dator för vanligt hemmabruk, inklusive Office och Photoshop, är det här en kanondator. Att kunna koppla loss den och slösurfa lite på samma maskin känns toppen. Det är inte iOS-nivå på surfplattekänslan, men mer än bra nog.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  23 dagar sedan
  Uppdaterat: 22 dagar sedan
  "Uppgraderade" till denna från en Surface Pro 1 med i5:a och har inte ångrat mig. 1:an funkade fortfarande grymt bra men väldigt skönt att slippa en högljudd fläkt och Go:n väger ungefär hälften. Dessutom är denna mycket snyggare.

  Ska nämna att jag först köpte den billiga 64GB, 4GB RAM-modellen med bytte rätt snabbt. Upplevde en del lagg och även del frysningar på den även vid inte särskilt tung användning.

  Tycker detta verkligen är den perfekta hybriden mellan surf-/läsplatta och PC. Visst, man saknar vissa appar från android men det mesta kan ju köra i webbläsaren såsom streamingtjänster, hangouts etc
  Har installerat en hel del större program som funkar klockrent. Spel kör jag inte alls, antar att det inte funkar med tyngre grejer där.

  Har faktiskt även börjat använda Miracast som komplement till Chromecast - för här funkar Miracast klockrent, allting skickas, inget tjafs med att inte exvis Viaplay eller Cmore inte speglas tex

  S-läget stängs enkelt av så du får en obegränsad upplevelse av Win 10 Home, fattar inte riktigt varför datorn levereras i detta läge.
  Ett minus är att denna modell inte blir jättebillig om man lägger till det nästan obligatoriska Type Cover, men Microsoft har ju lite cashback i några dar till;)
 • Ganska bra
  6 mån sedan
  Pluggar med en Chromebook C720p (med touch) som nu har 5 år på nacken. Så har jämfört med den. Skriver det är på storebror Surface Pro som jag fick tag på för samma peng (9 980 kr), men förmodligen kommer lämna tillbaka.

  ++ Fantastiskt format! Som en liten tun bok.
  ++ Tangentbordet
  ++ Pennan är perfekt för de extra anteckningar och små krumelurer jag gör i OneNote (där jag skriver alla mina plugganteckningar
  + Går att hålla som en bok i upprätt läge om man vill anteckna på den leden. Fungerade bra med flertalet anteckningsappar.
  + Formatet igen, den går enkelt att ha i knät med stödet, då den är så pass "liten". Storebror Surface Pro har inte samma möjlighet. Där måste själva stödet nästan gå utanför mina knän mot golvet för att tangentbordet ska vara bekvämligt långt ifrån mig. Inget av detta problem med lilla Surface Go dock.

  -- Batteritiden, den håller knappt 4-5 timmar vanligt surfande samt OneNote:ande. Det är undermåligt för en enhet som kostar precis under 10 000 kr. Surface Pro:n är bättre. Har cirka 6-7 timmars tid med vanligt surfande + antecknande (mina kurslitteratur är digital)
  -- Långsammare än en Chromebook.
  -- Kan inte köra Chrome utan gravallvarliga problem, hackar när man zoomar med fingrarna i artiklar och scrollande är hackigt utav bara sjutton. Storebror Surface Pro har inte den här problematiken alls. Går att köra Edge (som flyter på alldeles utmärkt), men jag har Chrome Extensions som jag behöver till plugget. .. och seriöst, en "laptop" för strax under 10 000 kr borde väl kunna köra Chrome? Just sayin.

  Sammanfattning: För cirka 5 000-6 000 kr hade jag _övervägt_ att behålla den här enheten. Men när jag batteritiden inte ens håller en heldag i biblioteket eller går att ladda med min powerbank via USB-C, vilket var min ordinarie tanke, utan jag måste ha med mig laddaren - då känns inte 10 000 kr som något jag vill punga ut på något som blir SÄMRE än vanlig Chromebook standard.

  Hade såååå velat älska den här, men dessvärre är den inte för mig med den här prislappen.