Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus ROG Strix B450-F Gaming

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Moderkort (330)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.58)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Uppdatering:
  Nu är Sonic Radar och Studio borta igen, jag vet inte varför.
  Med 26 ohm och 16 ohm hörlurar så rasslar ljudet när något sker på skärmen, kan ju bero på mitt grafikkort / en kombination men det gör ju den "bra" ljudlösningen väldigt ointressant när det låter så skit med sådana.
  MSI B450 Tomahawk blir ju då en bättre rekommendation eftersom det har bättre VRM och ljudlösningen här ändå inte är tillräckligt bra. Stödet från ASUS för korten är ju inte toppen heller.
  Kör 1003 BIOS nu och 3200 MHz 14-14-14-28 fortfarande.
  ---
  Jag har haft ett X470-F tidigare och det är kanske konstigt att ge ett bättre betyg på det här kortet.

  Men här fungerar faktiskt Sonic Studio III och detekteringen av vad man ansluter för ljudutenheter. Vad personen under snackar om vet jag inte. Givetvis fungerar det med Windows 10, ändra playbackenhet till RealTek?

  Med den BIOS från Juni mitt kort levererades med kunde man inte sätta SOC och RAM voltage själv men med nyaste BIOSen går det. X470-F Strix med 1.03 volt SOC and 1.38 volt RAM var stabilt i 3400 MHz medan det här kraschar med det medan 3200 MHz verkar fungera. Så minnesstödet är sämre.

  Det man tappar för de där 700 kr är enklare VRM, lite sämre överklockning med det inkl för RAM, lite färre USB-portar men man har ändå 8 baktill så så illa är det inte och så att andra M.2 platsen inte kopplas in via chipsetet utan delar bandbredd från grafikkortet så grafikkortet går ner i 8x om du använder två M.2 enheter men å andra sidan får du full 4x PCI-express 3.0 på båda vilket du inte får på X470-F Strix så själva NVMe SSDn går snabbare. Inte en tradeoff jag aktivt hade valt men så är det.

  Nackdelen på båda korten är att de överklockar automatiskt som de levereras och kör högre spänning än processorn är tänkt att köra som default. Detta då Performance Enhancer är satt till Auto från början och man behöver ändra det till default istället för att slå av Precision Boost Overdrive. Vill man ha den överklockningen så visst låt allt vara men AMD menar att garantin inte gäller om man överklockar så ..

  Men ja, för mig fungerar det här kortet typ likadant / på sätt och vis bättre än X470-F Strix eftersom ljuddelen fungerar (samma ALC1220 också så grymt för att vara budgetkort), givetvis med sämre VRM och egentligen lite sämre M.2 och USB-stöd men det är ju ett billigare kort med så.
  BIOSen det jag har kollat på såg likadan ut och hade nu samma funktioner för att ändra spänningar och så, jag har inte satt in optimala timings på minnet ännu men jag skulle anta det är likadant där med.

  Det andra kortet är ju på pappret bättre men såhär verkar det ju inte spela stor roll. Kör med en 2600X istället för 2700X nu och jag får faktiskt lägre minneslatens av någon anledning och i princip samma single och quad core prestanda men givetvis bättre multi-core prestanda med 2700X.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Update nedan sen första testet!
  ****************************
  Trevligt kort...förutom att Asus ljuddrivrutiner inte är Win 10 kompatibla! Ljudet kan endast fås ut via HDMI, ej headset/mikrofon.
  Installationspaketet på 800 Mb från den officiella sajten är bortkastad nedladdningsbandbredd. Tänkte du förlita dig på det inbyggda ljudkortet - leta vidare eller invänta Asus slöa uppdateringar :-(
  I övrigt ett mycket kompetent kort med mycket inställningar..men deal breaker för mig pga det inbyggda ljudkortet.
  ****************************
  Update: fick ett nytt moderkort efter reklamation - ljudet funkar utmärkt , alltså var det hårdvarufel på det förra (!?), på ett kort som i övrigt funkade utmärkt..Höjer betyget dock ej till topp - förväntade mig lite mer vad gäller tillförlitlighet från denna tillverkare (en intressant grej i sammanhanget var att firmware versionen var längre (!) än den som ASUS på sin supportsida anser vara "initial version"...
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  6 mån sedan
  Har fungerat felfritt i ett år.
  Inget att klaga på.
  Prisvärt och bra moderkort.
  Bra io shield
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har mera features än MSI tomahawk max men har bara stöd för 3200mhz ram på oc. 3x pci express slots och 2st m.2 slots. RGB logan är helt ok. Inbygda i/o sheilden brukar man mest se på dyrare modeller känns inte snålt av Asus i denna prisklass.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Perfekt för mig. Snyggt, mycket snyggare än MSI tomahawk. RGB logfan förväntade jag mig inte mycket av, men den vara finare än förväntat.
  Inbyggd I/O Shield gör det enklare att installera.
  Gillar verkligen B450 f gaming
 • Perfekt
  1 år sedan
  Haft kortet i över 1 år nu med kombination med AMD Ryzen 5 2600X Processor och Gainward GeForce RTX 2070 Dual Fan. Klarar det flesta spelen på bra nivå. Inget att klaga på.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Jag har haft detta i ett år nu och måste säga att det fungerar perfekt. Många funktioner i BIOS vilket är uppskattat. Personligen är jag inget fan av RGB lamporna men det är inget problem då de går att stänga av!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Köpte detta moderkort till ett Fractal Design R6 White.
  Ihop med en Ryzen 5 2600 och 16 gb Corsair Vengeance LPX 2400 Mhz minnen.

  Har testat Assasins Creed Odyssey och Rise Of The Tombraider på högsta inställningar. Flyter på hur bra som helst.

  Inte nog att det presterar oerhört bra så är det urläckert med asusloggan också.

  Rekommenderas Varmt!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Presterar väldigt bra. Klockade upp RAM till 3200MHz och lät precision boost vara påslaget så nu boostar min ryzen 5 väldigt bra. Inga problem med ljud alls som andra skrivit. Allt fungerar och bios är lättanvänt och bra.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Presterar enligt förväntan. Kändes inte nödvändigt med alla andra funktioner som återfinns på de dyrare produktserierna
 • Mycket bra
  2 år sedan
  För att kommentera tidigare inlägg så har jag inga problem med ljudet.

  Väldigt snål ram QVL, köpte ett ram som inte fanns med, F4-3200C16D-16GVKB, som dock verkar fungera fint i 3200 med en Ryzen 2600.

  Kommer eventuellt mera när jag haft den längre, men funkar bra än så länge.