Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Thule VeloSpace XT 2

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Thule Cykelhållare & skidhållare (68)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Knappt godkänd
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Köpte denna till mina föräldrar som är i 70-års åldern. De har en liknande cykelhållare sedan tidigare, också från Thule, men de upplevde att den gamla hade för lite plats mellan cyklarna. Även jag har en liknande cykelhållare, så vi har lite erfarenheter att jämföra med.

  Mina förväntningar på Thule som ett svenskt märke med ett ganska högt pris är att denna ska hålla hög klass. Produkten känns över lag välbyggd och när allt väl är på plats sitter saker där de ska. Men vägen dit har inte varit spikrak, och det finns saker som man helt enkelt får leva med om man väljer denna.

  Den första levererade produkten gick på RMA direkt då det var väldigt svårt att fälla ihop cykelhållaren.

  Monteringen av den nya går ganska lätt, men då manualen bara består av bilder och symboler så får man vid flera tillfällen klura på vad som menas. Lite text hade inte varit fel.

  När cykelhållaren sedan ska hängas på bilen så tar det stopp. Ingen av oss orkar trycka ner handtaget för att låsa fast hållaren. Det finns ett vred som det står +/- på, men väldigt lite info om hur detta funkar i manualen, dvs en bild men ingen text. Efter lite trixande kommer vi på att det blir lättare att trycka ner handtaget om man vrider vredet så långt till minus som möjligt, men det är fortfarande svårt att trycka ner handtaget. Mina föräldrar har inga som helst problem att göra detta på sin gamla cykelhållare och inte heller den modellen jag har är något problem i detta avseende.

  Efter detta provar vi att fälla cyklarna, vilket behövs för att man ska kunna komma in i bagaget på bilen. Även detta är de vana med från sin gamla cykelhållare. Dock fäller denna hållaren cyklarna betydligt mer bakåt, vilket så klart gör det jobbigare att fälla tillbaka dem. De behöver hjälpas åt för att lyckas med detta.

  Summeringen blir att vi köpte en cykelhållare för att få mer plats för cyklarna, men fick en produkt som är svårare att hantera än tidigare hållare som också är från Thule. Min rekommendation är att inte satsa på en VeloSpace XT2. Jag hade också undersökt dessa aspekter på Thules andra modeller. Risken är att egenheterna återfinns på flera modeller.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Lätt att montera. Tydliga illustrationer för installation ingår.
  Hade inte de problem som tidigare granskare hade.

  Stativet är lätt att komma på även om du är ensam eftersom den hänger bra på en dragkrok i sig själv innan du kan dra åt den. Lyft slutet av stativet upp till läget som ska låsas medan du drar ner kularmen på stativet. Kularmen har en justeringsskruv under armen för att minska och öka trycket mot bollen om det visar sig att det är för hårt eller för slackt. Om du kämpar för att få ner armen med det lägsta trycket, har du antagligen inte lutat stativet ordentligt innan du försöker låsa den. Lyft stativänden något uppåt, så kommer armen att låsas lättare som den borde.

  Stativet är bra och stabilt att använda. Använd den för två mountainbikes. Det är lite jobb att få grepparmarna som håller sig runt cyklarna att stå på lämpliga platser första gången, men efter det är det snabbt att ta cyklar av och på så länge du placerar cyklarna på samma sätt som förra gången.

  Det går inte att ta av den inre cykeln utan att ta av den yttre först, men det är ok för mig. För mitt bruk bör båda cyklarna vanligtvis vara på och av samtidigt.

  Stativet är godkänt för 130 km / h, och det gäller för de flesta skandinaviska vägar utan att behöva koppla av.