Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Thule VeloSpace XT 2

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Thule Cykelhållare & skidhållare (66)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (4.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Knappt godkänd
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Köpte denna till mina föräldrar som är i 70-års åldern. De har en liknande cykelhållare sedan tidigare, också från Thule, men de upplevde att den gamla hade för lite plats mellan cyklarna. Även jag har en liknande cykelhållare, så vi har lite erfarenheter att jämföra med.

  Mina förväntningar på Thule som ett svenskt märke med ett ganska högt pris är att denna ska hålla hög klass. Produkten känns över lag välbyggd och när allt väl är på plats sitter saker där de ska. Men vägen dit har inte varit spikrak, och det finns saker som man helt enkelt får leva med om man väljer denna.

  Den första levererade produkten gick på RMA direkt då det var väldigt svårt att fälla ihop cykelhållaren.

  Monteringen av den nya går ganska lätt, men då manualen bara består av bilder och symboler så får man vid flera tillfällen klura på vad som menas. Lite text hade inte varit fel.

  När cykelhållaren sedan ska hängas på bilen så tar det stopp. Ingen av oss orkar trycka ner handtaget för att låsa fast hållaren. Det finns ett vred som det står +/- på, men väldigt lite info om hur detta funkar i manualen, dvs en bild men ingen text. Efter lite trixande kommer vi på att det blir lättare att trycka ner handtaget om man vrider vredet så långt till minus som möjligt, men det är fortfarande svårt att trycka ner handtaget. Mina föräldrar har inga som helst problem att göra detta på sin gamla cykelhållare och inte heller den modellen jag har är något problem i detta avseende.

  Efter detta provar vi att fälla cyklarna, vilket behövs för att man ska kunna komma in i bagaget på bilen. Även detta är de vana med från sin gamla cykelhållare. Dock fäller denna hållaren cyklarna betydligt mer bakåt, vilket så klart gör det jobbigare att fälla tillbaka dem. De behöver hjälpas åt för att lyckas med detta.

  Summeringen blir att vi köpte en cykelhållare för att få mer plats för cyklarna, men fick en produkt som är svårare att hantera än tidigare hållare som också är från Thule. Min rekommendation är att inte satsa på en VeloSpace XT2. Jag hade också undersökt dessa aspekter på Thules andra modeller. Risken är att egenheterna återfinns på flera modeller.