Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Logitech G27 Racing Wheel (PC/PS2/PS3)

 Lägg i lista  Jämför
G27 Racing Wheel från Logitech är en påkostad och avancerad ratt för PC, PS2 och PS3. Med pedalställ och så kallad "force feedback" för ökad körkänsla. Lanserad 2009.
Jämför pris på alla Logitech Rattar & pedaler (11)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.30)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Rätt fascinerande att en så här pass gammal modell fortfarande är så grym, men mekaniska saker åldras väl ju inte så mkt :) Min bror köpte den här och jag provade den över julen. Typ... looool, köpte en egen nu i januari precis. Körde med en kompis, han typ looool köpte en egen på en gång, sen testade hans kompis hans ratt och looool.... men då var dom slut i lager, haha. Så jo, det smittar definitivt. Och G27 verkar vara baseline, har en annan kompis som jag fick reda hade uppgraderat från G25 till G27 så yes, bra skit.

  Nu kör jag spelen i ett Oculus Rift devkit, vilket gör det sjukt häftigt, annars hade jag kanske inte varit så sugen för jag har ingen separat skärm att sätta framför ratten och hade nog inte orkat flytta ratt / skärm för att spela. Nu behöver man bara ha en skärm på skallen istället.

  + Ratten i sig har sjukt bra rattutslag, redig force feedback, massa knappar, väldigt precis kontroll. Växelspaken är guld, pedalerna alles prima med motstånd. Jag saknar inget, förutom handbroms kanske, men uuuh... det går bra ändå. Känns som att man får köpa sig någon ställning sen om man får det lite större... är lite vanskligt att spela på kontorsstol då den rullar bakåt xD

  - Det enda jag skulle kunna klaga på är att knopparna man skruvar fast ratten och spaken med är lite små och hala, och ibland kan mekanismen som får dom att skjuta ut (ploppar upp) vara svår att få igång. Men, det är bara en liten detalj och det påverkar inte själva upplevelsen alls :)
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Nedanstående har fått med det mesta tycker jag. Jag tycker däremot inte att den känns så klipp-stabil och robust som alla säger. Återstår att se hur länge den håller.
  Upplevelsen när man spelar är brutalt mycket bättre än med någon joypad eller annan ratt som jag provat! Spelen blir bra mycket lättare och roligare med en ratt jämfört mot en joypad eller tangentbord.

  Hur Logitech tänkte när de skapade en så pass komplett ratt utan att lägga till en handbroms går över mitt förstånd! Detta, tillsammans med priset, gör att jag drar ner betyget! I övrigt är den fulländad!
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Kunde aldrig föreställa mig att det skulle vara så här bra känsla att köra med ratten! Den kostade men jag räknar med att den håller många år, och det lär den göra då den andas kvalité!
  Har ägt billigare rattar tidigare men de har alltid hamnat på vinden eller sålts vidare, så kommer aldrig bli fallet med denna.
  Nu blir det till att införskaffa någon form av ställning till ratten så att jag kan ta det till ytterliggare en nivå =).

  Spel jag kan rekommendera är Dirt serien, sjukt bra till ratten! F1 och Need for speed var också bra, men som sagt... Dirt, otroligt!

  Ratten funkar förrutom till PC även till Playstation 3. Jag tror även den kommer funka med playstation 4 eftersom att PS2 rattarna funkade när PS3an släpptes. Tyvärr finns inget officiellt om detta ännu.
  Synd även att ratten inte funkar till xbox 36, hade velat spelar Forza Horizon med denna.... =).
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  2 år sedan
  Lätt den bästa Logitech ratten som gjorts genom tiderna älskar man få rätt många knappar där man verkligen vill ha dem på plats. De är synd att den inte säljs längre hade hoppas att Logitech gjorde en uppdaterings variant på denna men nja de gjorde dom inte. Får hoppas nästa version som görs få ta del av precis som G27:an har.

  Får ni tag på en G27 slå till direkt för en vettig prislapp förstås.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Riktigt bra!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Fantastisk
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Sällan jag ger 10 stjärnor, men det här setet förtjänar det verkligen. Känsla, inställningsmöjligheter, spelkompatibilitet och programvara är samtliga av mycket hög klass. Bra också att man till skillnad från billigare modeller numera har fästen för ratt och växelspak som fixar tjockare IKEA-skrivbordsskivor. Det enda jag har att klaga på är två självtest vid uppstart, som dels låter ganska mycket och framför allt skickar ner allt intilliggande i golvet om ratten ligger löst på skrivbordet.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Den hänger fortfarande med!
  Jag har använt den i 2.5 år och har inga problem över huvud taget! Använd 1000-1200 timmar och jag är riktigt nöjd!

  Jag gick från en Logitech DFGT som är otrolig för hur mycket man betalar och direkt när jag kopplade upp denna så fattade jag vad simulator racing innebar!

  +relativt billig
  +mycket för pengarna
  +bra kvalitet
  +många knappar
  +ganska stark force feedback
  +snygg
  +gammalt men bra sätt att fästa den på bordet
  +6växlad låda
  +gas, broms, koppling
  +

  -kan kännas lite plastig.
  -om man inte sätter fast pedalerna på något sätt så måste golvet vara helt rent och helt slätt för att få pedalerna att stanna när man kör heel and toe.
  -elmotorerna inne i är inte dom snabbaste i världen så det är inte så lätt att drift med denna ratten

  Alltså en skitbra ratt för pengarna och ända sättet att få något liknande är med en thrustmaster t500 men den är betydligt dyrare, har märkbart bättre kvalitet och så får du inte en växellåda på köpet utan den måste man köpa bredvid!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bästa ratten i denna prisklass.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  ++++++++++
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Rolig ratt som har riktigt stark FFB.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Riktigt skoj, speciellt i vår hemmabyggda ställning.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Grymt kul, härlig känsla och hög kvalite och finish.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Mycket nöjd. Kostade en slant men klart värt det med tanken på vad man får.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mycket trevlig ratt med kvalitetskänsla. Det finns många inställningar och knappar att konfigurera.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  fick äntligen tag på denna, fäster den till mitt skrivbord å lirar gt5. det e chill yo, kändes som jag körde en riktig bil även fast jag inte har körkort.

  Har faktiskt inget att klaga på, den är utmärkt!

  +Robusta pedaler
  +Skön ratt, luktar som en ny bil!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Helt otrolig ratt med force feedback! den separata växelspaken tar racingen till en ny nivå!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Helt underbar ratt! Har testat den nu i ett par månader, och precisionen i den här ratten är inte från denna värd. Tidigare billiga rattar jag har haft har hat svårt att hålla ett visst gradtal och hoppar gärna lite, det gör inte den här !
  Pedalerna är riktigt sköna och känns bra! Det är bra tyngd i dessa så att de inte ska glida, dessutom så följer det med "anti-mattglidningsskydd" (små taggar på undersidan som går att fälla ut) på matta funkar pedalerna utomordentligt, på plastgolv/parkett så glider dom ändå tyvärr.
  Växelspaken känns riktigt välbyggd, och fungerar jättebra med de flesta spelen. Dock händer de att man kan ha svårt att lägga i 6an om man lite för stort tryck på handen (halvvägs till R)
  Ratten känns genuin och inte alls plastig. Plasten den är gjord av är extremt tålbar hårdplast som inte knarrar, och att dreven är snedskurna gör att den är helt ljudlös!
  Fästena är superbra, drar du åt dom ordentligt så är det INGEN fara att de lossnar, inte en chans!
  Ratten har "distanser" på sina klämmor så det ska gå och sätta på tynnre bord, växelspaken har det EJ! Dessutom finns det en skruv under växelspaken som gör att det INTE går att sätta den på ett bord som är tjockare än 5 cm! Synd att dom har fuskat på växelskapen när ratten är så bra. Detta drar ner en stjärna från full poäng.

  PLUS +
  + Bra genuin ratt
  + Väldigt exakt
  + Sköna välplacerade knappar / växelpaddlar
  + Har koppling och växelspak (100% spelförhöjare)
  + Pedalerna är justerbara i sidled!
  + 900 graders utslag på ratten (ja använder inte mer än 450grader, mindre än så är inte acceptabelt)
  +Stark Force feedback
  +Analoga pedaler! (steglöst ställbara)

  MINUS -
  - Pedalerna glider på glatta golv
  - Växelspaken fungerar EJ på tjockare bord än 5 cm
  - Priset (Det var dyrt, men helt klart värt det för dom som kör mycket racing sim/bilspel !)
  - Inte alla spel stödjer 6växlad låda, än mindre koppling.
  - Blir mycket sladdar, då dessa är förlängda av logitech på kunders begäran. (ca 1.5-2m alla sladdar, ström längre)
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Utom pris är lite för dyrt, den är den bästa bilsimulator du kan köpa!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Grym ratt, bra kvalitet och härlig spelkänsla. Har spelat på PS3 med bl.a F12011 och NFS, fungerar jättebra. Pedalstället glider inte på golvet och är väldigt stabilt. Ratten känns väldigt solid och växlarna är underbara. Rekommenderas starkt!

  Kör med wheel stand pro rattställning vilket rekommenderas varmt om inte har något att sätta fast ratten på. Bordsfästena som finns på ratten är inte de bästa och det är inte så bekvämt eller hållbart i längden att sätta fast den på nåt soffbord eller nån tilfällig ställning (t.ex strykjärnsbord).

  Övriga minuspoäng är den för korta usb-sladden (använder usb-förlängningssladd vilket fungerar bra), lite kabeltrassel och att den saknar en motsvarande PS-knapp (där man bl.a kan stänga av spel och konsol).
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Ratten har härlig byggkvalitet och finfin force feedback, kanske något halt grepp. Pedalerna står stadigt om golvet är rent och har bra känsla. Växelspaken är distinkt om än inte lika "tung" som ratten.

  Tyvärr är bordsfästena i en helt annan klass, som något oigenomtänkt från 90-talet. Jag har sett barnstolar med oändligt enklare och kraftigare klämfästen än de eländiga skruvfästena som G27 har. Som tur är finns bra skruvhål för fast montering, men det är ju inte för alla.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Grym ratt, bra respons och skön känsla av kvalité. Lite trist att den inte stöds av GranTurismo5 som standard men den funkar bra ändå om man väljer Logitech DF istället. Ett tips är dock att köpa till någon slags racingställning/stol då det är långt ifrån optimalt att sitta hukad framför soffbordet.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Helt enkelt en mästerlig ratt.
  Det ända minuset jag hittar är att usb kabeln är väldigt kort. Fick lösa det med en förlängning.
  Tycker det är lite märkligt då mina gamla betydligt billigare rattar från Logitech har haft väldigt långa kablar.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  I lovet it! Förhöjer spelkänslan enormt kan jag lova.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Underbart. Kör med ett Wheelstandpro till min och det funkar perfekt. Om man vill ha ett billigt rattfäste så är en enkel IKEA pall av modell Bekväm ett tips.
  Inte perfekt men rätt stadig och väldigt billig.

  En 10 om den funkat perfekt med GT5. Ska tilläggas att jag ej testat senaste veckorna ifall det kommit en uppdatering för detta.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Riktigt bra grejer! Speciellt med playseat
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Förhöjer spelupplevelsen enormt! Om ni har ont om plats så rekommenderar jag ett Wheelstand Pro (wheelstandpro.com) Gör allting så mycket lättare, slipper kabeltrassel och lätt att plocka undan när man inte använder det.

  Får bara 9 pga av det höga priset.

  Skaffar ni denna ratt måste ni skaffa DiRT 2, force feedbacken är grym!
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Extremt välbyggd ratt. Har inget att klaga på. Blir en del sladdar men antar att det är oifrånkommligt.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Detta är min första ratt så jag har inte så mycket att jämföra med, men jag har absolut inget att klaga på.