Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Xiaomi Mi Band 3

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Xiaomi Aktivitetsarmband (3)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.61)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Använt denna klocka i drygt 2 veckor, behövt ladda 1 gång och det va igår.
  Har en android telefon och använt mi fit appen.

  Gillar funktionerna, coolt med grafer i appen på hjärtrytm och sömn. Går att ställa på 5-10-30 mins intervaller och verkar mäta oftare om man t.ex. är på gymmet eller vid annan ansträngande aktivitet

  Uppskattar även "find my phone"-funktionen från armbandet när man lagt i från sig telefonen, bluetoothen verkar ha riktigt bra räckvidd, grymt praktiskt!
  Mer användbar än förra modellen xiaomi mi band 2, trevligt med touchscreen istället för bara 1 knapp som förr.

  Att tänka på är att modellen som säljs i sverige just nu är china edition, vilket medför att man måste köra engelska som språk på telefonen, annars visar klockan kinesiska. Verkar för tillfället inte heller finnas stöd för ÅÄÖ i notifikationer. Dock är klockan ganska ny så tror de kommer att åtgärda med ny firmware, har mailat och bett de lägga in.

  EDIT : Hittade en app man kan ställa in klockans språk på, "Mi Bandage", finns på play store. Då kan man köra svenska på telefonen men engelska på klockan. Bara att ändra och sedan avsintallera appen.

  Allt i allt, känns mer användbar än en vanlig klocka, behöver sällan laddas, bra funktioner. Vet inte vad man mer kan önska ur en sån här liten manick.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Haft en Mi Band 2 sedan Januari och varit väldigt nöjd med dess kvalitet och funktionalitet för den lilla pengen (köpte den för runt 250kr med frakten inkluderad från Kina innan postens avgifter började) och dess avskalade design. Heart rate-monitorn var överraskande precis och batteritiden på dessa band är underbart lång.

  Uppgraderade till 3an för jag ville ha mer utförliga notifikationer än 2an klarade, samt inbyggd väder-prognos, find-my-phone och stopp-ur var andra väldigt eftertraktade nya funktioner.

  Efter snart två veckors användande har jag dessa synpunkter på den:

  Det bra:

  + Fortsatt ren avskalad design som tidigare modeller
  + Kanonbra batteritid (ca 2 veckor för mig med gott om notifikationer och HRM)
  + Större ljusare skärm än 2an med touch
  + Lättförståeligt touch-gränssnitt på bandet
  + Visar 24h-klocka, månad och veckodag med namn (liten men ack så uppskattad detalj), kan även lägga till antal steg tillsammans med detta på nya valbara watchfaces
  + Find my phone-funktion
  + Heart rate monitor
  + Väderprognos för dagen och 2 dagar framöver
  + Stoppur
  + Kan slå på och av ljudlös på din telefon
  + Kan likt 2an "hackas" med tredjeparts-appar och annat för användar-expanderbar funktionalitet

  Det mindre bra:

  - Skärmen har ibland svårt att tolka om du sveper horizontellt eller vertikalt, kan göra meny-navigeringen stundvis krånglig
  - Lift to wake känns inte riktigt lika responsiv som på min 2a, kanske är inbildning?
  - Armbandet sitter inte riktigt lika bra som min 2a gjorde, bandet roterar lättare på armen och själva enheten kan hamna fel
  - Mi Fit bitvis rörig
  - Med nuvarande firmware och Mi Fit-version tvingas man att köra sitt Android på engelska för att Mi Fit-appen och därmed också Mi Band 3 ska få engelskt användargränssnitt. Har du svenska som språk i ditt Android blir Mi Fit på svenska (mestadels) men Mi Bandet på kinesiska..

  Trots dessa problem så har jag svårt att ge den under en 8 av 10 i betyg. Mi Band 3 gör likt sin föregångare slarvsylta av Fitbits med tre gånger så stor prislapp sett till funktionalitet och värde för pengarna. De når inte riktigt upp i samma polish som Fitbits användargränssnitt men är klart godkänt, och hårdvaran känns minst lika tålig och kvalitativ.

  Köpte min från Aliexpress för runt 28 dollar med frakten inkluderad, med postens avgift landade jag på strax under 350 spänn, vilket i min mening gör Mi Band 3 löjligt prisvärd även med postens extra påhitt i åtanke. Om du kikat på den, tycker den verkar bra så finns de inte mycket att fundera på, bara köp.
 • Alla omdömen

 • Acceptabel
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Jag har använt den här produkten i ca 4 månader och ser två stora nackdelar: stegräkningsfunktionen samt appen. Den förstnämnda föranleder mig att se mig om efter en annan produkt, då det för mig är det primära användningsområdet.

  Jag var främst ute efter en stegräknare, då jag använt sådana förut, och nu var det dags att vara pappaledig så jag blev nyfiken på hur mycket extra promenader det skulle bli. Numera har stegräknarmarknaden nästan helt tagits över av s.k. aktivitetsarmband, och jag var lite skeptisk till hur något som sitter på armen skulle kunna räkna steg ordentligt. Det finns dock ett stort utbud av aktivitetsarmband och jag tänkte att om folk nu använder dem i stor utsträckning, då kan de inte vara helt kassa. Denna var ju dessutom billig och hade fått fina omdömen!

  Krux nummer ett är att den räknar dåligt i största allmänhet. Jag har kontrollräknat både på kortare och längre sträckor, och framförallt på kortare är den dålig. Jag har exempelvis räknat 44 steg på jobbet (typ till kaffemaskinen), och armbandet har räknat 31. Jag har räknat 200, armbandet har räknat 191. Många sådana felräkningar på en dag, så blir differensen ganska stor.
  Vid ett tillfälle var jag ute och paddlade. 1500 steg på 20-25 minuter. Visst brände jag säkert lika mycket, eller mer, energi, som på 1500 steg, men faktum kvarstår att jag satt helt still i kanoten under perioden.
  Det stora problemet visade sig dock när jag började gå med barnvagn! Har man handen på barnvagnshandtaget (vilket man typiskt har), så räknar armbandet inga steg alls. Måttligt kul när man varit ute en timme och fått ihop i storleksordningen 200 steg. Jag har provat att fästa armbandet i en byxhälla samt att lägga det i fickan, och då räknar det oftast rätt, men ibland inte alls. Jag menar att att räkna rätt ibland är detsamma som att räkna fel. Dessutom får man förstås ingen pulsmätning när armbandet inte sitter på armen. Något annat jag noterat är att om jag tillfälligt ändrar steghastighet (som vid uppförsbacke eller knölig terräng) så slutar den ibland räkna och börjar (eventuellt) om när jag fått upp farten igen. För dig som mestadels skall använda stegräkningsfunktionen för löprundor kan jag dock tänka mig att funktionen duger!

  Jag kommer nog att försöka få tag i en Fitbit Zip igen. Jag har haft två stycken (en söp jag bort; den andra hade jag sönder genom att landa på den) och de räknade oklanderligt.

  Så var det appen. Den känns väldigt icke-intuitiv, vilket andra än jag redan har påpekat. Jag har varit en flitig datoranvändare sedan väl före Windows 95-tiden - sedermera dito telefon- och surfplatteanvändare - och jag har sett få gränssnitt som känns så taffliga som det här. Jag har provat på både Android och Iphone, och appen är i allt väsentligt identisk på de två. Det är otydligt hur man kommer från en vy till en annan. Historikgraferna är oöverskådliga och ser ut som att de satts ihop på en kafferast. Vad sägs exempelvis om ett stapeldiagram med logaritmisk skala, men helt utan skalstreck? Nej, Fitbits app är överlägsen Xiaomis. Att språket sedan verkar vara automatöversatt från kinesiska, det ser jag mest som en lustig detalj.
  Det finns dock tredjepartsapplikationer, och jag har bara testat en sådan, men den skickade så mycket notifikationer i tid och otid att jag inte orkade fortsätta använda den.

  Ett annat irritationsmoment är att varje gång det kommer en uppdatering till manicken så väljer appen att uppdatera den utan att fråga först. Uppdateringen tar 10-15 minuter och under tiden räknar den inga steg eller mäter någon puls. De inställningar jag gjort för vilka vyer jag vill ha på armbandet (en bra funktion i sig) har också försvunnit vid varje uppdatering.

  Det finns dock några plus:
  + Armbandet är tillräckligt bekvämt för att ha på sig dygnet runt. Finns dock en risk att det knäpper upp sig när det blir blött, vilket hänt mig ett par gånger.
  + Att prylen är vattentät är super! Har testat det utförligt under sommarens utomhusbad och där finns inget att klaga på.
  + Bluetooth-kopplingen funkar fint, både mot Android och Iphone.
  + Pulsmätningen fungerar, såvitt jag kan avgöra, bra.
  + Batteritiden är bra. Laddar nog ungefär varannan vecka och laddningen tar bara någon timme.
  + Sömnregistreringen. Den är inte perfekt, men förvånansvärt bra. Jag går ofta upp om nätterna (har småbarn) och detta verkar den hantera fint. Insomningstid verkar stämma bra. Det enda är att uppvakningstiden blir knasig de gånger jag får chansen att ligga kvar i sängen på morgonen - föga förvånande.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Otroligt prisvärd.
  Appen är lite taffligt översatt men man kan räkna ut vad de menar.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Perfekt för mig. Mitt första aktivitetsband. Ihop med appen Notify & Fitness for Mi Band 3, är bandet en fröjd att ha. Klockan väger 20 gram och går i 20 dagar, vid normalt användande. Att den väger så lite är utmärkt, jag märker inte att jag bär den. Även nattetid. Ja att den är vattentät var ett absolut måste. Den ska gå att både duscha och bada med men det har jag inte testat. Via appen ställer du in vad du vill se. I början blir det mycket tittande och mätande på själva klockan men nu efter ett par veckors användande och byte av app, kollar jag bara klockan och resten ser jag enkelt, tydligt och utmärkt via appen. Inte bara steg och puls utan även sömn och remsömn, uppvaknanden och där du ser hur du gör framsteg under en hel månad bakåt, dag/dag olika parametrar. Att detta ur bara kostade mig 203:- kronor plus frakt är ju ett skämt. Ett bra skämt. Köp den! Det finns ju andra klart dyrare men så mycket fler funktioner har de inte. En dålig sak med den är att det syns ingenting i starkt solsken. Men det syns i appen.
  Ett minus är att appen är på engelska, och finns på en massa språk men inte svenska. Utvecklare av appen svarar att det är användarna som översätter appen och får betalt i form av priset för en Pro-version, 32:- .
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Otroligt nöjd!
  Men kan bli bättre, mycket svårt att se vad det står i displayen när man är ute i dagsljus..
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Batteritiden, funktionerna, mi-fit appen och designen.
  Mycket för pengarna.
 • Mycket bra
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Mitt första smartband och jag är väldigt nöjd. Funktionerna är precis de jag var ute efter och mer därtill. Batteritiden på 2-3 veckor känns också lyxig.

  Att jag drar av en stjärna är pga:
  1. Appen skulle kunna förenklas (otydligt var man hittar vissa funktioner), men samtidigt erbjuda djupare analysmöjligheter. Exempel: Efter ett löppass kan du se en graf över pulsen med max- och medelpuls, men inte se exakt puls vid ett givet klockslag.
  I senaste uppdateringen är även svenska språket helt skevt. Ser ut att vara från google translate.
  2. Bandets utformning sluttar nästan vinkelrätt ner från trackern. Inget problem för de flesta, men om du har breda underarmar trycker bandet mot underarmens sidor (inte alls hårt, men ändå störande), oavsett hur löst du har spänt fast det.
 • Utmärkt
  7 mån sedan
  Funktionerna, batteritiden, och priset är ganska svårslagna när man slår ihop dom.
 • Utmärkt
  8 mån sedan
  Bästa bandet som uppfyller alla krav man har på ett smartband. Vem ska behöva betala mer än 1000kr för fitbit när man kan köpa mi band för 300kr? Bästa bandet, då har jag testat en hel del band.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Har ägt den i två veckor imorgon. Laddade upp den till 89% batteri och efter 13 dagars användning dygnet runt så har jag nu 47% batteri kvar så den bör hålla ca en månad vilket jag inte hade räknat med.
  Har de funktioner som behövs, sitter bra och har många hål så man kan justera armbandets längd bra.
  Helnöjd o sett till pris (ca 450 kr) får den full pott.
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Känns som mycket för pengarna! Behövde främst en stegräknare som sitter där den ska. Jämfört med iPhone hälsoapp och en billig stegräknare från Clas Ohlson skiljer den bara 2-3% i antalet räknade steg, vilket får anses bra.

  Bonus att den knappt känns eller märks, så man kan sova med den och sedan få lite statistik över sömnen, samt hur den jämför sig med andra användare.

  Är inne på dag 2 så vill inte utdela full pott innan jag utvärderat eventuella nackdelar.
 • Mycket bra
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Väldigt mycket för den billiga peng den kostar

  Har haft den på mig i ca 5 månaders tid, endast tagit av mig den för laddning. Inga repor på glaset eller skador trots oöm hantering ibland. Och inga problem med vattentäthet trots att den alltid är på vid duschning, bad osv.

  Batteritiden är bra, jag har tätaste intervallet på pulsmätning. Nu på vintern räcker batteriet nästan 2 veckor, eftersom skärmstyrkan minskas automatiskt under dygnets mörka timmar vilket sparar batteri. Under sommaren får man ladda oftare då skärmstyrkan är högre.

  Aviseringar och koppling mot telefonen funkar utmärkt, dock problem med vissa tecken och emojis mm.

  Appen funkar bra, men är inte inne i den och kollar så ofta.

  Jag saknar en mer ljusstark skärm, det är svårt, nästan omöjligt att läsa av den i stark sol. Sen har jag den kinesiska versionen vilken innebär en del trixande för att få engelskt skärmspråk. Dåligt att det inte går att ställa in i appen. Jag saknar också en mer slimmad design, tycker egentligen inte att den är så snygg.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Perfekt för mig! Jag använder (ca 2 månader) med app "notify and fitness" och inga problem tills idag.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  + Batteri
  + Comfort
  + Design
  + Många funktioner
  + Pris
  + Vattentät
  + Pulsmätare

  - Användbarhet och inställning (ok)
  - Mindre buggar
  - Kontinuerlig pulsmätning är inte möjlig att ställa in som standard, men kan användas i korta perioder

  En bra allround och i förhållande till priset är detta ett bra köp, även för 500kr.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  En av de mest populära produkterna för Xiaomi - mycket billigt, bra design och många funktioner. Helt fantastisk!