Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung QLED QE55Q8DN

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung TV (359)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  3 mån sedan
  Måste ge full pott, sett till priset. Köpte den i samsung-shoppen via benify. Har hittills, konstigt nog, inte upplevt några nackdelar alls. Var lite orolig över DSE och blooming, men denna oro visade sig vara helt obefogad. Har även läst att vissa har haft problem med att tv:n dimrar upp hela bilden när det kommer undertexter, men detta händer i alla fall inte på mitt exemplar. Har verkligen försökt forcera fram ovanstående fel med en stor mängd filmer från olika källor men har inte lyckats. Har däremot inte provat rena testfilmer med exempelvis vandrande tunna vita streck mot svart bakgrund, då jag anser att dessa är helt irrelevanta.

  Tv:n är hyfsat väl inställd redan från start, men ljusstyrkan behöver skruvas ner. Personligen tycker jag att 20 är en lagom nivå. Har även ändrat färgtemperaturen till Varm1, samt ett par smågrejer till. Mina grundinställningar skilde sig en del från vad som har rapporterats på vissa forum, så jag gissar att Samsung har ändrat en del från när modellen var ny på marknaden.

  SmartTV-funktionerna är nu mera äntligen tillräckligt bra för daglig användning, till skillnad från min gamla Samsung ES8005 från 2012. Kör tre olika streamingtjänster samt Plex. Allt fungerar snabbt och laggfritt, vilket gör att min HTPC inte behövs längre.

  Slutsats: Helt fantastisk TV som jag kommer kunna leva med i många år. Klar köprekommendation!
 • Mycket bra
  5 mån sedan
  Köpt för 13990kr på Hifiklubben så utgår från det priset i mitt betyg. Standardinställningarna är hemska! Framförallt för SDR. Förstår att Samsung kanske vill skryta med hur ljusstark TVn kan vara men samtidigt så är detta en FALD tv och att ha på max ljus och sedan tro att alla zoner dimmrar funkar inte. Räcker ju med att det är bara lite ljus/brus i de stora mörka partierna så är zonerna tända. Vilket dom ska vara för att ge detaljer. Inte mycket material där ute som verkligen är helsvart. Animerad film och visa bluerays men vanligtvis är det alltid lite brus. Så även om du inte tänkt nörda och pilla på alla bild i ställningar så lova mig att testa dra ner styrkan på ljus från 50 till 8-10. Du kommer få en mycket behagligare bild samt att du inte kommer ha lika mycket ljusgenomsläpp i de mörka scenerna. Denna styrka fungerar utmärkt i vanligt upplyst rum.
  Jag är inte helnöjd med denna skärm den har lite DSE men jag har bara sett det 1 eller 2 gånger vid normalt tittande. Sen går det ej att casta från mobil till tv4play eller SVT appar. Detta är gissningsvis inte TVn utan apptillverkarna. YouTube och Netflix fungerar utmärkt. Över lag en väldigt härlig och behaglig tv att använda och se på. Var rädd att bilden skulle bli väldigt lidande i spelläge men den gick faktiskt att ställa in helt ok!
  Priset ligger rätt nu. Över 15000kr är för mycket. Då FALD en inte är fullt övertygande och detta är det som är största skillnaden från Q7. För min del då jag ville ha FALD och ingen oneconnectbox var det Q8an som gällde. Oneconnectboxen som systrarna har kan bli varm och krångla om den står i ett stängt skåp vilket den hade gjort hos mig.