Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Yamaha MusicCast 20

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Yamaha Mobilhögtalare (11)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.86)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Försökt få denna att lira med wxa 010 högtalaren utan att lyckas trots att de stått 2 meter från routern. Att få alla fyra enheter att spela ihopp är en utopi. Värdelöst system där nätverkspelaren wxc50 som är kopplad med kabel till routern inte går att spela på, inte ens själv. Jag har provat att byta router m. m. Högtalaren låter bra men musik i alla rum är väl tanken med detta.
  👍👍👍Nu har Yamaha äntligen fixat de flesta och viktigaste buggarna tror jag. Spelat alla tre enheter vid tre tillfällen utan problem. Har endast använt blåtand innan men nu kopplar man ihop högtalare och streamers i Yamaha appen och sedan väljer man enheten som är kopplad med de andra i Spotify appen. Så fungerar det för mig och jag har inte behövt byta ut routern! Ett tips kan vara att ominstallera allt, det gjorde jag. Håller tummarna och ger nu fyra ⭐️.
 • Perfekt
  1 år sedan
  MusicCast är mycket stabilare än Sonos. Appen är lättanvänd. Airplay funkar kanon, likaså Spotify Connect.

  Bra ljud. Gör sig bra som högtalare i köket och bakhögtalare i surround. Ännu trevligare som stereopar med en sub i vardagsrummet.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  I ett 2.1-system tillsammans med en MusicCast Sub 100 låter denna högtalare suveränt. Men den behöver verkligen sub:en. Som enskild högtalare i ett rum är den inte nödvändigtvis det bästa valet.

  Jag gjorde en ordentlig jämförelse med Sonos One (högtalarna sida vid sida, i det rum där de skulle sitta) innan jag bestämde mig för Yamaha. Installationen gick lika smidig för båda, bortsett från att bara Yamaha:n fungerar med 5 GHz Wifi. Ljudet däremot, skiljer oväntat mycket. I korta drag spelar MusicCast 20 rent, klart och högupplöst i sitt register och försöker inte låta större än den är - vilket är för litet för att ensam fylla ett vardagsrum med musik som innehåller någon form av bas.

  Sonos One, i jämförelse, tycks använda diverse tricks både för att utöka basregistret och få röster att framträda tydligare och fylligare. Det senare sker på bekostnad av detaljerna i t ex stråkar och akustisk gitarr i bakgrunden, som mest blir en gröt i Sonos:en. Basförstärkningen gör dock att Sonos One klarar sig med hedern i behåll som ensam högtalare för moderna radiohits. Men till exempel orkesterpukor låter ärligt talat skräp (som i min personliga favorit-hifi-testlåt "Farewell song" med Vaya con Dios).

  Så på det hela taget är det här en utmärkt välspelande högtalare när den används i ett system. För klassisk musik skulle jag föredra den framför Sonos One även ensam - eftersom den åtminstone inte gör bort sig - men kanske inte för radiokomprimerade hits. Appen är det inte mycket att säga om: den är inte något under av användarvänlighet eller inställningsmöjligheter, men den gör vad den ska åtminstone om man mest kör Spotify Connect, internetradio och musik lagrad på telefonen.
 • Usel
  1 år sedan
  Jag har nu haft Yamaha Music Cast i 3 år. Det är overkligt dåligt. Jag vill verkligen varna för denna skit.

  Användargränssnittet i appen är obegripligt och svårt att hantera. Det är ologiskt och omständligt och de flesta funktioner fungerar faktiskt inte. Det är bara tomma "knappar". När grejjorna väl funkar låter det iofs bra, rent tekniskt är det en bra musikanläggning (jag har ett stort Yamahasystem i vardagsrummet och ett antal mindre Yamahahögtalare i olika rum, som alla sitter ihop via WiFi). Men att Yamaha ff efter tre år inte förstått hur man gör användargränssnitt är så svagt så svagt.

  Jag har märkt att vi tom drar oss för att använda systemet. Det är för krångligt och instabilt. Och jag är mycket van vid teknisk utrustning.

  Nu har vi även skaffat en Echo Dot med Alexa, eftersom Yamaha annonserat att de gjort ett sk "skill" till Alexa. Tänkte att det kanske kunde underlätta hanteringen. Jag borde ha kollat recensioner på Amazon om detta "skill" innan jag köpte Echo Dot'en. Att försöka köra MusicCast mha Alexa är helt meningslöst. Det funkar ännu sämre än appen. Läs recensionerna, det är den mest konsekvent sågade produkt jag sett. Meningslös skit från början till slut. Ett hafsverk utan ambition att någonsin vara användbar. Vad fan håller de på med på Yamaha? De har tappat förståndet. Köp något annat. Det svider att erkänna mitt felköp. Det är utrustning för sammanlagt 45.000 som pga Music Cast är obrukbart på det sätt det var menat. Man kan ff använda det som en "gammaldags" utrusning där man öppnar luckan till skåpet o trycker på knappar etc. Som på 60-talet...