Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asustor AS1002T v2

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asustor NAS-servrar (31)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  4 mån sedan
  Jag har haft den i någon månad nu efter att min gamla Buffalo LinkStation 220 dött. Det gick snabbt och enkelt att få igång den och det finns en hel del smått och gott som appar att ladda ner. Tycker också att de appar som används för att konfigurera och hålla koll på NAS:en är enkla och bra. Jag kör en Plex server på den och även om den är ganska begränsad, mot den jag har på PC:n, så är det skönt att inte alltid behöva dra igång PC:n om man ska titta på något.
 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Nej, nej, nej. Även om den på pappret ser förhållandevis imponerande ut (en dubbelkärnig Marvell Armada 385 på 1.6GHz är en hyfsad SoC för en enklare hemma-NAS) för sitt pris finns det billigare och bättre alternativ (Zyxels NAS326 som primärt exempel) som gör ett genomgående bättre jobb i nästan alla lägen.

  + Prestandan är riktigt bra för en enkel gbit/s-anslutning, vid så gott som alla belastningar utom små (<1MB) filer - detta är ju dock något som gäller de flesta NAS-enheter i prisklassen, framförallt med mekaniska hårddiskar. Ligger stabilt vid 110MB/s i båda riktningar vid test med större filer - imponerande!

  + Designen och kontroll över LED, gör den till en diskret och stilren enhet.

  - LJUDNIVÅN och temperaturen. Det finns absolut ingen som helst vibrationsdämpning någonstans i chassit (något som finns även på billigare alternativ), så samtliga vibrationer från installerade hårddiskar fortplantar sig genom hela metallstrukturen och blir outhärdliga rätt fort. Fläkten är tyst... om den kör på lägsta nivån eller auto. I utbyte mot godkänd fläkthastighet på auto blir temperaturen på diskar och CPU hög (55C på diskar och 70C på CPU), något som känns i högsta laget vid 24x7-drift. Ordentliga ventilationshål lyser med sin frånvaro, så luftflödet känns rent spontant otillräckligt.

  - Usla inbyggda appar och tråkigt apputbud. Tänkte köra en enklare UPNP/DLNA-server som fixar att katalogisera media på NASen, och då finns två alternativ om man inte kompilerar, eller åtminstone manuellt installerar (vilket kräver lite Linux-kunskaper), något själv. MiniDLNA, vilken är *extremt* basic - egentligen inga funktioner alls utöver att dela ut mappar som de är. Fungerar dock.
  Samt Plex (utan Transcoding, så klienter måste fixa avkodningen själva - detta gäller dock så gott som alla ARM-baserade NAS-servrar, så det är inget konstigt i sig). Efter 12 timmars försök att konfigurera Plex gav jag upp - webbgränssnittet hittar mediafilerna och strukturerar dem på ett bra sätt, men ingen UPNP/DLNA-kompatibel klient kommer åt dem överhuvudtaget. "Access denied"-meddelanden och filer som lyser med sin frånvaro avlöser varandra. Trots identisk konfiguration i NASen och i nätverket som vid användande av den långt mycket mer basic MiniDLNA-servern, som i alla fall gör sitt jobb. När en billigare NAS med sämre spec (NAS326, som nämnt ovan) löser problemet bra mycket bättre med Twonky installerat, och fungerande, från fabrik (i samma nätverk) blir det frustrerande.
  Ska finnas något som ASUSTOR kallar för LooksGood, men den fungerar inte överhuvudtaget - det skapar ingen DLNA/UPNP-server, och man kommer till en enkel splash screen när man försöker gå in i webbgränssnittet - där finns inga alternativ, inga knappar som går att trycka på (finns en enkel inloggningsruta, men inga alternativ där genererar något resultat alls), så den är totalt trasig.

  TL;DR: Om du kan ställa den långt bortom hörhåll och *bara* ska använda den som fildump (tänkte testa att köra WebDAV och liknande, men nu blev beslutet att returnera den med tanke på minuspunkterna ovan), backup eller liknande, så kan den vara ett godkänt alternativ. Men som en enklare allround-NAS för hemmabruk vill jag avråda från ett köp.