Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung C34J791

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung Bildskärmar (243)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.13)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Bra
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Fantastisk skärm vars enda problem är att den fortfarande använder USB 2.0. Med tanke på att den kör TB3 anslutning så känns det väldigt skumt att de sätter i en sådan typ av anslutning, kanske är det för kompabilitet mot gammal hårdvara? Ingen aning men jag är annars väldigt nöjd med skärmen. Perfekt om du arbetar som musikproducent för att kunna arbeta effektivt i din DAW.

  Ett stort plus skulle vara om den hade någon extra USB-C anslutning för att kunna koppla in externa hårddiskar mm eftersom den annars bara har USB 2.0 som jag nämnde tidigare.
 • Mycket bra
  9 mån sedan
  Jättenöjd. Poängen med skärmen är till stora delar thunderbolt 3. Använder man inte det finns det gott om alternativ. Jag ville ha stilrent skrivbord med en enda kabel som gör allt, och det finns inte många skärmar att välja på. Många skärmar med "power delivery" har fjuttig effekt och laddar bara macbook air och motsvarande PC, eller fungerar inte alls med strömslukande enheter.

  Jag körde 27" IPS-skärm tidigare och var lite tveksam till att "degradera" till VA-panel, men jag blev inte besviken. Skillnaden i bildkvalitet från olika håll är enligt mig knappt märkbar men det räcker kanske inte för dom som redigerar bild/video. Jag spelar inte spel så ur den aspekten kan jag inte ge några rekommendationer.

  Summerat:

  + Bildkvalitet som för mina behov är fullt tillräcklig. Inte exemplarisk, men definitivt inte dålig. Man kan se lite skiftningar i färg mot kanterna och hörnen.
  + 2x Thunderbolt varav ena levererar 85W, dvs laddar kraftigare laptops
  + Enkel och stilren
  + Inga högfrekventa tjut, lysdioder som lyser upp hela huset i viloläge eller annat störande beteende.
  + Både foten och väggmontering känns stabilt, skärmen svajjar inte runt när man jobbar.
  + Matt yta, hanterar reflektioner utmärkt.

  +- Inställningarna i skärmen är väldigt få.
  +- Ingen ljussensor
  +- Färre ingångar än man kanske är van vid. Räcker gott för mig dock.

  - Växlar inte alltid automatiskt mellan Thunderbolt och Displayport utan man får använda joysticken. Om en signalingång dör och en annan lever borde den kunna byta själv.
  - 1500R krökning är lite väl mycket, jag hade hellre sett 1800R eller 2300R. Fönster blir ganska konkava, men man vänjer sig.
  - Väggmonteringen är lite klumpig. Pga krökningen finns inga VESA-fästen direkt på skärmen utan man monterar en medföljande plåt, och den bygger en del i djup, ca 7 cm.
  - Ljusstyrkan verkar inte gå att ställa med tangentbordet.
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Verkligen fantastisk skärm. Använder Thunderbolt 3-porten och det är hur smidigt som helst. Mycket bra bild, färgåtergivning och 21:9 är verkligen användbart. Köpte denna dessutom för endast 7990 på Black Friday så mycket mycket nöjd!

  Drar bort några stjärnor för stativet som har mycket begränsade justeringsmöjligheter men jag kommer att sätta skärmen på en gasdriven arm längre fram.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Den Skinny - Imponerende fysisk byggnad, utmärkt bild, bra anslutning, gör användarna väldigt smug, dyr

  Från unboxing detta vet du att det är speciellt. Det är förvånansvärt lätt med tanke på skärmens storlek och armen är lugnande. Anslutningsmöjligheter är imponerande och bra att se att de har försökt att gömma kablarna bakom en flip-out-panel, vilket ger till den trevliga, enkla designen och linjerna. Kraftstenen är enorm men - bokstavligen storleken på en tegelsten. Bildkvaliteten är ljus, vibrerande och skarp - detta beror på dina ingångar. Skärmen verkar inte så stor - hjälp av kurvan och är mycket tilltalande att använda. Jag har haft olika spreadsheets och webbläsare alternativ och kunde inte låta bli att känna smug med skärmen fastigheter. De inbyggda högtalarna är punchiga men saknar solid bas. De är bra och mycket användbara, når mycket stora volymer. Uppstart av PBP-alternativ är där gränserna för detta ultrabredformat börjar visa. Du kommer att sluta med några svarta staplar på varje sida eftersom ultrabrett format betyder att standardupplösningar inte utnyttjar hela horisontella bredden. Jag hittade det här ganska mycket med att spela filmer eftersom du behöver innehåll i rätt upplösning för att utnyttja bredden, annars slutar du sträcka för att passa. Skärmen lyfter och stiger enkelt och vippan justeras bra - det svänger inte, men jag är bara nickplockning nu. Placering av strömknappen på baksidan är enkel, men irriterande att använda efter ett tag. De kunde ha valt att placera detta på sidan eller botten för att göra det mer tillgängligt.

  Jag har älskat varje sekund av att använda detta, och det gör att du smugar för att visa upp för dina vänner. Det som lingers är om prissättningen är värt det. Det är ett väldigt dyrt köp om du bara letar efter en större bildskärm för att göra lite multi-tasking. För spel är det en väldigt trevlig inställning men du kan inte låta bli att fråga om priset berättigar till detta - kan du helt enkelt köpa en LED-TV istället och spara lite pengar. Detta måste vara till en pris på £ 400 för att göra det till ett konkurrenskraftigt köp - annars är det ett mycket överflödigt köp.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Jag har använt det här i 4 veckor nu som min huvudmonitor hemma och använder den av tre primära skäl: spel, arbete och fotoredigering. Det ersätter 2 1080p bildskärmar. Jag har nu en av dem som min andra bildskärm med denna Samsung som min huvudmonitor. Gaming: wow, vilken skillnad! Med skärmen sitter ett kort avstånd från mig, känns spel som om de sätter ihop runt mig. På grund av min lite åldrande dator kan jag bara köra de senaste spelen vid 2K i stället för nära 4K monitorn är avsedd för men det är fortfarande en stor uppgradering från mina gamla 1080P-bildskärmar. Så mycket mer detaljer och färgerna är levande. Ingen synlig suddning eller sakta ner och svarstid verkar vara utmärkt. Arbete: Så att använda appar som PowerPoint kan jag placera två appar sida vid sida, vilket ger mig tre skärmar med min befintliga andra bildskärm. Några praktiska medföljande programvaror gör att du kan dela upp skärmen i två (eller mer om det behövs) och "snap" -appar i olika konfigurationer. Att arbeta på flera dokument är en vind på denna bildskärm! Bildskärmsbildens PBP-bild (bild-för-bild) ger dig möjligheten att ansluta två källor till bildskärmen som visas sida vid sida vilket är bra för att koppla in min arbets laptop tillsammans med min hemdator. Jag antar att detta också skulle fungera för spelkonsoler, men jag har inte provat det här. Vissa appar spelar inte bra med bildskärmens massiva breda natur och verkar lite förlorad när de inte delar upp skärmen, men jag antar att appar kommer att uppdateras med tiden för att använda den ökade upplösningen och skärmen fastigheter. Fotoredigering: Ökad detalj och exakta färger hjälper verkligen när du redigerar bilderna! Skillnaden i färgreproduktion är natt och dag jämfört med mina gamla bildskärmar. Andra anmärkningar är att de inbyggda högtalarna fungerar OK, men de är inte lika bra som mina £ 90 skrivbordshögtalare så förvänta dig inte fantastisk kvalitet / högtalighet för spel eller musikspel. Skärmen ser fantastisk ut. Trevlig enkel snygg design med en vacker böjd skärm. Kabelhantering är bra med tillräckligt med portar för att ansluta allt du kan tänka dig. Inställningen var väldigt lätt och jag hade inga problem att få det att installera. Skulle jag rekommendera det? Ja, om priset inte är något problem. Men det är ett dyrt djur och jag tror att om jag skulle köpa igen, skulle jag ha gått för den större versionen, speciellt om du försöker byta 2-3 monitorer för arbetsapp. 34-tumsdelningen i två är bara OK men två stora enstaka bildskärmar kan vara bättre. Men för mig som en enda app / spelmonitor, älskar jag det!
 • Ganska bra
  11 mån sedan
  Jag ville verkligen älska den här bildskärmen. Jag var så exalterad för det faktum att det var thunderbolt och skulle fungera med min Mac; Jag var så upphetsad av den 34-tums bredbildsskärmen som möjliggör två källor sida vid sida. Det är en av de få skärmar som faktiskt också fungerar med den nya iPad Pro som en extern bildskärm.

  Mitt problem med det är att de svarta nivåerna och kontrast och ljusstyrka är i bästa fall genomsnittliga - för en kvadratmätare - det här är inte vad jag förväntade mig.

  Jag kan inte se någon detalj när det är en mörk video eller scen på någon källa. Det är bara en oskärpa av grönhet och för att göra det värre ser ljusstyrkan ut att vara väldigt ljus och ljus - men det blir inte tillräckligt ljus för att lösa någon kontrast i de svarta videon och jag kan inte sänka ljusstyrkan nog för att göra det användbart om natten. Jag kan ärligt inte använda den här skärmen på natten eftersom den är helt för ljus. Inställningarna för manuell ljusstyrka är värdelösa. Kalibrering av färger är hemskt. Och hur det uppskalar eller ändrar aspekterna av olika källor sträcker allt ut så att det inte kan läsas. Med tanke på hur bra Samsung TV-apparater är, verkar det som om de inte har tagit några av funktionerna på TV: n och använt dem på den här bildskärmen.

  Så jag ger detta 3 stjärnor - genomsnittet - det är bättre än billiga basmonitorer och dess anslutningsmöjligheter är fantastiska. Det ser bra ut med designen. Och om du inte brukade visa bättre så kommer du troligen att tro att det ser bra ut, men det gör det inte.

  Det är bra valuta för pengarna; men en stor besvikelse för mig. Om du ställer dina förväntningar låg så kommer du att älska det. Om du förväntar dig att Samsung ska leverera en monitor som är lika bra på TV: n så kommer du att hata det.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  han Samsung CJ791 är en fantastisk skärm med en fantastisk skärm. Jag har använt den i över en vecka nu och jag är super imponerad av det hittills. Det är en ultra wide display som känns lite besvärlig i början men du vänjer dig ganska snabbt. Den böjda skärmen med livfulla färger ger en mycket uppslukande upplevelse med att titta på videor eller utföra grafik eller designaktiviteter. Jag har använt dubbla skärmar tillsammans med min bärbara skärm i många år, men ända sedan jag har börjat använda Samsung CJ971, är detta den enda skärmen jag använder nu för mitt arbete. Några ytterligare tankar

  -Estetik
  Skärmen har en tunn borstad aluminiumsram och bas med blank vit kropp på baksidan. Skärmen ser ganska elegant ut i rummet.

  -Inrätta
  Monitorns inställning var ganska rakt framåt. Det finns flera anslutningsmöjligheter, inklusive HDMI-portar, Mini Display Port eller Thunderbolt 3.0 / USB C. Thunderbolt 3.0 ger den extra fördelen att du laddar MacBook Pro genom enstaka kabel så att skrivbordet blir mindre. Skärmens höjd är justerbar och den levereras med en väggmonterbar konsol också.

  -Colors & Funktioner
  Det är här monitorn sticker ut. Skärmen ger mycket skarpa och ljusa bilder. Jag kunde knappt se någon skillnad i färgtoner, bildskärpa och kvalitet mellan Samsung CJ971 och min 2018 MacBook Pro. Bildskärmens PBP (bild-för-bild) -läge ger dig möjligheten att ansluta två källor till bildskärmen som visas sida vid sida. Detta gör att du kan ha samma traditionella "dual screen experience" genom en enda bildskärm. Jag har försökt använda Applikationer / Videor i helskärmsläge, men den stora storleken på skärmen ger inte en bra upplevelse. Också i fullskärms videoläge ser du "svarta staplar" på sidorna och botten på grund av 21: 9 ovanligt bildförhållande. Det är en bra bildskärm för spel och multi-tasking men inte en ersättning för en TV (enligt min mening). De 7W inbyggda högtalarna på skärmen är av anständig kvalitet, men förvänta dig inte ett Sonos / Bose-kvalitetsljud. Med alla dessa fantastiska funktioner är den enda nackdelen jag känner behovet av att uppgradera mitt skrivbord, vilket var förmodligen OK för en 21-tums skärm men kan inte hysa detta djur. Totalt sett är det en fantastisk bildskärm med bra bildkvalitet och valuta för pengarna. Jag rekommenderar det starkt till alla spelare och multi-taskers där ute.
 • Mycket bra
  11 mån sedan
  Ankomst

  Från det ögonblick som lådan kom fram visste du att du skulle få en imponerande bit kit. Skärmens uppställning var enkel och smärtfri.

  Första intrycken
  När jag först slagit på den ultraljudda skärmen blev jag omedelbart slagen av den snygga krökta designen som sänktes perfekt i formen på mitt skrivbord, vilket skapade en imponerande och uppslukande användarupplevelse. En oro som jag hade var att skärmen skulle vara "OTT" och att det skulle bli en bra bit att vänja sig, men det visade sig inte vara ett problem ...

  Erfarenhet

  En av de största försäljningsfunktionerna för mig är möjligheten att mata in via Thunderbolt. Detta ger dig mångsidigheten att växla mellan applikationer och portabilitet för att överföra maskinvara (dvs min MacBook) från plats till plats.

  Förflyttning på skärmkvaliteten kan jag inte säga att jag upplevde problem som andra Insiders har med avseende på fading etc. Istället fann jag QLED-kvaliteten vara upp till repor med färger som håller djup och skarp, klar klarhet. Som du kan se från mina bilder hade det inga problem med att visa detaljerna som visas i 4K-illustrativ video.

  När det gäller split screening tror jag att det här kommer att vara en nyfikenhet för dem som tänker köpa denna typ av skärm för första gången. Den ultra-breda skärmen och nedsänkningskurvan upplevde emellertid verkligen lättare och förenklat hur jag arbetar med olika flikar och fick mig att bli kär i att ha en enda bildskärm!

  Slutligen är högtalarna inte något jag använder ofta. Men dessa var av god standard, men jag håller med om att de saknar bas. Men jag tror för en användare som kräver mycket från högtalarna att de skulle köpa fristående högtalare överbyggda i vilket fall som helst.

  Sammantaget tycker jag att det är ett utmärkt kit som verkligen är spelet i teknikvärlden. Jag skulle dock föreslå några "ljus" förbättringar för att göra upplevelsen ännu större:
  - Förmågan att röra inramningen skulle vara mycket användbar, speciellt om du visar skärmen till en publik eller kunder.
  - För en bildskärm av denna spec och detalj, skulle jag förvänta mig en icke-plastfodral för inte bara effekt utan också rigor.
  - Högtalarnas kvalitet är bra, men kan bli bra! Tänk på att gå in i en restaurang med en bra huvudrätt men efterrätten låter dig lite. Det är vad som hände här.
  - Det finns en liten böjning på HDMI-ledningar - mer ger skulle vara till hjälp för att bevara ledningens livslängd.
  - Strömförsörjningen är ganska kraftig, vilket kanske inte är idealiskt om du har ett litet / begränsat arbetsområde
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Jo jag kan verkligen säga att den här skärmen är fantastisk. Jag har använt det här huvudsakligen för arbete, eftersom jag älskar att ha en skärm som delas upp i två för att visa två stora skärmar eller dela vidare in i 4 kvartalskärmar. Jag har också använt den för spel. Skärmen är färgrik och skarp. Detta gör att titta på videor ett nöje att titta på och online spelupplevelse mycket bättre än på en stor LED-TV. Skärmens svarstid är också mycket imponerande. Den böjda skärmen är stor när du känner dig närmare skärmen. De inbyggda talarna ger ett högkvalitativt ljud. Detta minskar behovet av extra högtalare och frigör stickkontakter. Jag har verkligen haft den här Samsung CJ79-krökt skärmen. Detta har dragit stor uppmärksamhet från mina kollegor på jobbet.
 • Mycket bra
  12 mån sedan
  Upplösningen på 3440 x 1440 på Samsung CJ791-skärmen är verkligen en syn att se! Det här är första gången jag har använt en krökt skärm och det ger definitivt en mer uppslukande upplevelse. 34-tumsskärmen är ett viktigt steg framåt från den 24-tumsskärm som jag har använt hittills och jag har använt det bra för både personliga saker och saker. Mitt arbete innebär mycket multitasking. Jag brukar ha en extern bildskärm ansluten till min bärbara dator och använda båda skärmarna, men CJ791 är så stor att jag kan arbeta rent på skärmen och få min bärbara dator borttagen nu. Jag installerade Samhungs Easy Settings Box-programvara som gör att du kan konfigurera bildskärmen för att ha flera Windows-inställningar sida vid sida - mycket mer än vad Windows 10 tillåter inhemskt. Men jag hittade programvaran för att verkligen sakta ner datorn och introducerade några mycket märkbara lag, så jag var tvungen att avinstallera den. Kanske fanns det någon konflikt med andra program som mitt företag hade installerat, jag vet bara inte. Men standardalternativen Windows 10 har passat mig bra sedan dess, så jag missar inte det. Ur ett personligt perspektiv önskade jag verkligen att den här skärmen var skarp och klar vid fotoredigering. Jag använder Lightroom och Photoshop mycket för min blogg och igen, med att ha den stora skärmfastigheten med den skarpa Quantum Dot-tekniken och QLED-panelen har massivt ökat min produktivitet på den fronten. Jag skulle normalt redigera mina bilder på min 13 tums 1080p bärbara skärm, men det är säkert ingen att gå tillbaka nu! Jag kan bli mycket mer klar och snabbare än jag någonsin kunde. Hamnarna på CJ791 är verkligen tillräckligt för mina behov. På baksidan har du en 3,5 mm hörlursuttag och 2x USB 3.0-portar ute i det öppna. Bakom en rektangulär panel har du en 15W USB-C-port, HDMI och DisplayPort i portar, strömport och till sist en 85W USB-C-port som är den som du skulle använda för att ansluta till bildskärmen. Den extra fördelen med den här porten är att det verkar som att ladda några bärbara datorer utan att behöva ytterligare en AC-laddare. Min Dell XPS 13 9360R verkar laddas bra, men min Fujitsu-arbetsbatteri gör det inte, så jag antar att körsträckan kan variera. Om det laddas är det bara en mindre kabel att ha på ditt skrivbord. De inbyggda högtalarna är också överraskande bra! CJ791 har ett bra kabelhanteringssystem som är byggt i kablar. Det är ett litet urklipp i det rektangulära höljet så att de anslutna kablarna slår ut och ner armen som fäster skärmen på stativet. Detta har också ett skydd och fungerar verkligen för att hålla alla kablar städa.
 • Mycket bra
  12 mån sedan
  Samsung CJ791 är en fantastisk display som visar vad du fortfarande kan få utan att behöva 4K. Med en upplösning på 3440 x 1440 har du en ultraviolett skärm som passar perfekt för filmer och multitasking i 21: 9-bildförhållandet. Kurvan är ett bra tillägg även om det bara leder in i kanterna så att du känner lite mer nedsänkt i displayen än en platt skärm. Kontrast är fantastisk med svartarna som ser väldigt svarta ut, och svarta streck ser nästan ut som den tunna svarta kanten som kantar skärmen, medan svarta i filmer eller spel fortfarande ser skarpa, tydliga och väldefinierade. Det finns några problem som delar av skärmen i nedre hörnen är mörkare än resten av skärmen, men det verkar bara märkbart på ljusare färger på hela skärmen. Jag har inte riktigt använt någon hel skärm, huvudsakligen halv skärm på grund av storlek och multitasking. Det enda jag har märkt är att jag brukar använda vänster sida på bildskärmen så alltid tittar på den halva skärmen för normala dagliga uppgifter, det är inte en dålig sak, det är bara något du behöver vänja sig vid. Du använder mycket sällan helskärm eller ett fönster i mitten av skärmen. Anslutningar som visar att skärmen har en mängd olika portar och Thunderbolt USB C är lysande för en kabel för Display, Laptop Power och för att använda USB-portarna på skärmens baksida. Bara nackdelen här är det kunde göra med några fler USB-portar (4 skulle ha varit trevligt) och kanske en annan HDMI-anslutning. Kabelhantering är bra med sidan av stativet som kommer att hjälpa dig att gömma kablarna (jag kan passa 1 HDMI, 1 USB C, 1 strömkabel och 1 USB-kabel i kabelhanteringen men skulle inte passa mer). Också att notera stativet är ganska stort och sticker ut ca 8 cm framför mitten av bildskärmen, inte ett stort problem, men det är större än många stativ (men att notera att det är en bra ställning för en trådlös laddare eller en google Hem Mini / Echo Dot med hjälp av bildskärmarna USB-porten). Högtalarna var en välkommen överraskning som jag inte förväntade mig, de saknar någon bas, men är ganska höga och skulle vara bra för daglig användning, även om du tittar på röret är de bra. Längre än många monitorer och vissa TV-apparater av denna storlek också vid 7 watt vardera (14 watt totalt). Så är det värt prislappen, om du tittar på filmer i ett kontor / studie, multitask, vill ha ett rent utseende, behöver inte 4K och om du har en thunderbolt 3-kompatibel bärbar dator så är det nästan lite dyrt men det kommer komma ner i pris gradvis.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Den mest märkbara funktionen är 1500R-skärmens krökning. När man tittar på bildskärmscentret på har de nedre kanterna en förvrängd effekt på det som jag fortfarande vant vid.

  Färgreproduktion ut ur lådan var trevlig. Jag hade höga förväntningar på grund av QLED- och Quantum dot-tekniken, men på en IPS-bildskärm verkar färgerna lite platta. Lyckligtvis var bakgrundsbelysning inte ett problem för mig. Irriterande finns det inga manualer och webbplatsen länkar till en felaktig. Alternativen är dock för det mesta självförklarande och efter tweaking med några lägen fann jag mig själv att hålla till fabriksinställningarna.

  För produktivitet gör den stora mängden skärmfastigheter det med ett absolut nöje. Mina typiska uppgifter omfattade webbsurfning, ordbehandling och mjukvaruutveckling. Att dela skärmar är ganska mycket normen nu vilket är trevligt som jag kände min tidigare 27in, 16: 9 monitor var alltid för smal för detta.

  Bekvämligheten med Thunderbolt är en viktig försäljningsplats. Jag har en thunderbolt laptop som jag tar till och från jobbet varje dag. Denna bildskärm skulle vara den perfekta följeslagaren i det här scenariot eftersom det sparar besväret med en dyr dödboll docka.

  Jag tillbringade ett antal timmar spel och det här var CJ791 verkligen utmärkta. Det extra synfältet och skärmens krökning förbättrade verkligen nivån av nedsänkning, speciellt i spel som erbjöd ett förstaperspektiv som körspel och FPS. Även om detta inte är tänkt att vara en spelmonitor, fann jag färgen och uppdateringshastigheten helt bra för min spelupplevelse. Jag märkte inte någon spöke eller ingångsfördröjning. Den ursprungliga 3440 X 1440 upplösningen var perfekt för mitt GTX 1080 grafikkort. Det hanterade de flesta spel på 60FPS bra, så att jag kunde se mycket detaljer, men du kan säga att detta började spänna mitt grafikkort och jag var tvungen att vrida grafiken bara ett snäpp ner på några tripplar En titlar. Naturligtvis, eftersom jag inte hade ett AMD-kort kunde jag inte testa freesync vilket är en riktig skam.

  Högtalarna är höga. Mittintervallet är inte dåligt men saknar bas och klarhet i slutet. Jag tycker att det är typiskt för monitorhögtalare, varför jag föredrar att använda dedikerade högtalare.

  Totalt älskar jag spel på det och det skulle vara väldigt svårt att återgå till en 16: 9 skärm.
  Enligt min åsikt är Samsung CJ791 främst en produktivitetsskärm avsedd för att följa med en thunderbolt-bärbar dator. Om thunderbolt inte är ett krav så rekommenderar jag CF-modellen som är ungefär samma men billigare.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Jag är den kreativa typen, och mina olika arbetslinjer är något av en utmaning när man väljer en dataskärm som passar de typer av arbete jag gör. 30 år som mjukvaruutvecklare, grafikdesigner, professionell fotograf och webbutvecklare anser jag att jag alltid måste omorganisera mitt skrivbords arbetsområde eller flytta mellan olika enheter. Jag gör det mesta av mitt arbete med Mac, sedan Windows 10 och då och då måste jag tinker runt med Linux. Med hjälp av Samsung CJ791-skärmen kan jag nu njuta av nöjen att aldrig behöva flytta till en annan maskin och olika applikationer som är organiserade med lätthet på min arbetsytor tillgänglig med en blick.

  Jag har CJ791 konfigurerad som min huvudmonitor med min 21,5-tums iMac som en förlängd del till höger om huvudskärmen och ansluten med DisplayPort "Thunderbolt 2" eftersom min nuvarande iMac inte är USB-C "Thunderbolt 3". Jag har också min Windows 10-dator ansluten till bildskärmen med den medföljande HDMI-kabeln. Båda kablarna passar lätt in i CJ791-kabelnätet längs skärmens monteringsstång, en mycket fin funktion som inte är uppenbar utan att läsa bruksanvisningen.

  Specifikationerna på denna bildskärm är väldigt imponerande, med ett extremt breda bildförhållande på 21: 9 och en generös 34-tums skärmfastighet som alla omfattar. Jag tycker faktiskt att jag måste flytta mitt huvud för att se från ena änden av skärmen till den andra, eftersom rörelse bara ögonen kan vara lite ansträngande.

  Utanför lådan är skärmen välkalibrerad, men du måste skapa en professionell färgprofil med hjälp av en profileringsenhet om du vill ha realistiska färger. Detta är dock inte fel på denna bildskärm, eftersom fotografen eller grafikdesignern måste utföra denna uppgift på vilken bildskärm som helst. Efter profilering av färgerna och Gamma förbättras avsevärt. Gamma är reducerat och färger blir djupare. Jag använde ColorMunki Photo och skapade två profiler, en för Windows 10-maskinen och en för iMac. Om du gör PIP / PBP är detta mycket viktigt.

  Det enda problemet jag har med monitorn, "om jag ens kan kalla det ett problem" är en mycket svag dulling runt kanterna på skärmen, det verkar vara två smala band ca. 1/2 tum i bredd och ca. ¼ ett ljusstopp mindre än displayen, ner på båda sidor av skärmen. Detta är knappt märkbart och har ingen inverkan på användningen av skärmen alls, du måste i princip ha en bra titt för att ens märka detta.

  Som mjukvaruutvecklare behöver jag alltid använda flera applikationer, terminaler, IDEs, API-referensmaterial etc. Med den ultra-breda 21: 9-skärmen passar jag lätt alla mina applikationer och terminaler på huvuddisplayen med extra utrymme. Jag använder till och med den iMac utökade skärmen som huvudskärmen för min Linux distro som körs i VirtualBox. Jag väljer att inte använda PIP / PBP för Windows och Mac, snarare föredrar jag att använda hela skrivbordet för det enda operativsystemet och byta mellan de två med menyalternativet vid behov. Det här är enkelt eftersom du kan ha upp till tre ingångssignaler, DisplayPort, HDMI och USB-C och de kan alla anslutas samtidigt.

  Nu när jag har haft tid att uppleva förundran med den här ultra-breda 21: 9-skärmen, har jag ingen aning om hur jag någonsin kunde gå tillbaka till en vanlig 16: 9 widescreen-skärm. Även min 27-tums iMac verkar för liten. Det är helt enkelt en underbar upplevelse. Det gör ditt arbetsflöde mycket mjukare och det ensamma är en vinnare för mig!

  Detta är en väldigt imponerande bildskärm, jag rekommenderar till nästan alla, särskilt för medieproduktion som video och grafikredigering.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Skärmen själv ser väldigt snygg ut. Inställningen var väldigt okomplicerad (den monteras med stativet på). Så det handlar bara om att ta ut det ur lådan och sätta det på ett skrivbord. Jag kände att stativet var lite kort, och jag började få ryggsmärta när jag lutade fram ganska mycket för att titta ner på bildskärmen. Jag lade flera tjocka böcker under det och det var mycket bättre. Jag rekommenderar därför att du får ett vägg- / skrivbordsfäste så att du kan få bildskärmen lite högre. Fortsätt till funktionaliteten: Bildkvaliteten är stor. Färgerna såg väldigt rika och djupa ut, och texten var väldigt skarp. Denna bildskärm utmärker sig verkligen att spela spel. Det var otroligt nedsänkt med en så stor skärm! Det faktum att det kommer med inbyggda högtalare var också riktigt bra. Nackdelen för mig använder den som en daglig övervakning. Den är för bred för en enda skärm, men inte tillräckligt bred för att ersätta dubbla bildskärmar. Eftersom skärmen är så bred tar det ett bekvämt fönster med mellan 2/3 och 3/4 av skärmen. Detta lämnar mycket tunna sektioner vid sidan av huvudfönstret (max 1/6 av skärmen i bredd), vilket inte är särskilt användbart för någonting. Med två skärmar är det väldigt enkelt att ha två program som tar upp en skärm varje sida vid sida. Men två applikationer sida om sida på den här skärmen känns som om de är squashed, eftersom det inte är lika stort som två skärmar. En annan nackdel med detta är att titta på videor. Med två bildskärmar kan du få en video i helskärm på en, utan svarta rader, och använd den andra skärmen som huvudskärm. Med denna bildskärm om du vill att videon ska vara full höjd tar det cirka 2/3 av skärmen, vilket lämnar 1/3 av skärmen som ditt arbetsområde. Vilket igen är inte särskilt användbart. Om du inte har hela bildskärmen och vill att den tar upp hälften av skärmens bredd, blir videon ungefär 2/3 höjden på skärmen. Vilket lämnar sedan utrymme över / under videon som inte är tillräckligt stort för att vara användbart.