Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sonos Beam

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sonos Hembiosystem (6)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.30)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  5 mån sedan
  Känner du dig lite halvnöjd med din Sonos Beam? Att den lät bättre i butiken? Att du hade förväntat dig mer av ljudet? Då har jag lite tips för att få ut minst 50% bättre ljud.

  1) Se till att din beam tar emot Dolby Digital. Detta kommer att bidra markant förbättring i ljudet, tyngden, volymen, allt. Gå in i din Sonos app -> inställningar -> om mitt sonos system. Längst ner kommer du se vad den tar emot för signal. Om det är "stereo" och inte "dolby 5.1" så behöver du se över inställningarna i antingen din TV, TV-box eller dator. I mitt fall så kunde jag ändra i tv-boxen att ljudkvaliteten skulle vara dolby digital. För min PC var jag tvungen att trixa med ljudkonfigurationen med hjälp av drivrutiner.

  2) Kalibrera din Sonos Beam med Trueplay. Eftersom att jag har en Android lur så fick jag aldrig info om att denna funktion existerar (vilket bara är för Apple produkter som Iphone, Ipad mm). Så har du en Iphone, gör kalibreringen enligt appen, om inte så låna en kompis iphone eller liknande, installera sonos appen, och kalibrera ljudet i rummet.

  3) I Sonos appen gå in i inställningar -> rumsinställningar -> beam -> EQ. Där kan du justera basen och diskanten. Jag rekommenderar ~+20% mer bas och kankse +5% mer diskant.

  Dessa inställningar tog min Sonos Beam från "jaha, jag hade hoppats på lite bättre ljud för +4000kr" till, "j... vad bra det låter för att vara en liten soundbar".

  Hoppas att tipsen hjälper någon där ute i verkligheten :)
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  helt otroligt bra kvalité för pengarna, smidig & enkel installation. Passar perfekt till mitt vardagsrum.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Mycket ljud för pengarna helt klart. Sonos överträffar alltid mina förväntningar - det är den perfekta kombinationen av stilren, bra teknik och fantastiskt ljud. Blir att köpa två Sonos Play:1 för surround sound om ett par veckor. Köp!
 • Alla omdömen

 • Dålig
  28 dagar sedan
  De är kompatibla med Google Assistent, men inte Chromecast. Så mina multiroom grupper som består av Harman Kardon och Googke högtalare är inte kompatibla med Sonos... Känns som att Sonos jobbat hårt för stt bara deras egna multiroom skall stödjas....
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Jag har nu ägt min Sonos Beam sedan i april och har väldigt lite att klaga på egentligen. Som några poängterat i tidigare recensioner, så är det med fördel du bör se till att dina inställningar är optimerade för ljudet du vill att din Beam ska spela.

  Jag har gjort både kalibrering med iPad och ställt in rätt ljudkälla och ljudet är fantastiskt bra. Ljudbilden är bred och sett till hur liten Beamen är, så producerar den riktigt fint ljud. Basåtergivningen är aningen begränsad, men det har jag ändå förståelse för i och med avsaknad extern subwoofer.

  Sonos har en riktigt bra app, som med fördel kan användas för alla typer av ljudkällor.

  De negativa sakerna som drar ner betyget en aning är:
  - Ingen bluetooth
  - Ingen optisk ingång
  - Aningen klen basåtergiving
  - Dyr
 • Mycket bra
  5 mån sedan
  Håller med om att ljudet är bra, men inte superbt. Ger i mitt tycke inte heller samma stereokänsla som en längre soundbar. Blir väldigt bra med en sonos sub. Trevligt att denna inkopplad till TV möjliggör att få tv-ljudet på valfri sonos-högtalare i huset, ex i köket. Lika smärtfritt som alltid med Sonos att koppla in.
 • Bra
  5 mån sedan
  Rent ljud-mässigt är den inte värd pengarna men detta uppvägs till viss del av utseende, kvalitet och hanterbarhet. Framförallt om man har ytterligare produkter från Sonos.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Wow! Gick från BOSE efter att de aldrig levererade med AirPlay 2 (eller Apple Music för den delen heller). Helt otroligt ljud, för den storleken och det priset (ja, det finns absolut "bättre" ljud där ute, för den som älskar HiFi, men tar man hänsyn till storleken, priset och även funktionerna så vet jag inget som slår Sonos).
  Fungerar perfekt som en multifunktionell högtalare till vardagsrummet (medelstort). Den märker av när det kommer nytt ljud från en annan källa, så jag behöver aldrig ställa om (klicka på någon knapp) för att ta emot ljud mellan TV eller mobilen. Spelar jag musik på den och gör något på TVn ställer den om av sig själv, så streamline som det kan bli.
  Underredet hade gärna fått vara vitt också, nu är det som ett svart streck på den i övrigt vita väggen (med kablar i väggen). Ett minimalt pris att betala för en annars 100% produkt. Multiroom fungerar utan problem.
 • Utmärkt
  8 mån sedan
  Snygg, bra ljud för att vara enbart en Soundbar och väldigt enkel installation.
 • Utmärkt
  9 mån sedan
  Riktigt bra ljud i små och mellanstora rum.
  Fiffigt med "talförbättringsknappen". Funkar bra!
  Enkel att installera.
  Liten och smidig!
  Saknar den där djupa basen, men som sagt! Ska man ha ett större ljud så skulle jag sikta in mig på ett riktigt hifi-setup, eller lägga till en sonos sub.

  Har man startat att nyttja Sonos så är det svårt att sluta, enkelheten är fantastisk.
 • Utmärkt
  10 mån sedan
  Mycket lätt att installera och få igång. Otroligt ljud för den lilla storleken. Bättre bas än vad jag hade förväntat mig eftersom många recensioner nämner att man behöver en Sonos Sub för att få till basen. Vi sitter ca 3 meter från TVn i ett normalstort vardagsrum i en lägenhet och basen räcker alldeles utmärkt till för våra behov.
 • Bra
  10 mån sedan
  Det finns både tis och ros på denna.
  Snygg men den är skålad på översidan så dammet samlas där. Dammar man av då är man på alla touch-knappar. Även så uppfattas tyget på framsidan mer grått än vitt, när det inte är dagsljus i rummet.
  Ljudet är bra men inte fantastiskt. Mer bas i play 1/one. Surroundeffekt finns men kan av ljudkännare upplevas som fasfel i olika lägen.
  Bättre ljud än i min tv. Men det blev bökigt att höja och sänka ljudet på tvn.
 • Utmärkt
  10 mån sedan
  Väldigt imponerad över ljudet. Som tidigare personer nämnt är basen inte den bästa men det går att bygga ut framöver med sub t.ex. Dock är inte min nuvarande bostadsrätt läglig att ha subwoofer i så då funkar beamen alldeles kanon.

  Tappat kontakten med TV (Samsung 2016 via arc) en gång under första veckan, ska se om det är något som händer ofta eller om det var en engångsföreteelse.
 • Utmärkt
  10 mån sedan
  Galet bra ljud för en sådan liten prylar. Gick från receiver, glovhögtalare och en center "ner" till Beamen men tycker jag får ett mycket renare ljud nu än tidigare, speciellt vid musik och tal. Basen är väl inte direkt säljargumentet på denna men den gör ett bra jobb med tanke på storleken och om man vill kan man ju köpa till en stor vid sidan om. Efter man kört deras Trueplay-kalibrering får man ett mer än väl godkänt surroundljud enligt mig.

  Superenkel installation, gick från världens sladdbo bakom TVn ner till några enstaka kablar och även då min TV är några år på nacken så fungerar det hur bra som helst tack vare ARC via HDMI.

  Stort plus med inbyggt Spotify Connect, att spela musik har aldrig varit så enkelt oavsett från vilken enhet du spelar ifrån.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Helt mållös! Enastående soundbar.

  + Enkel att installera
  + Minimalt med sladdar
  + Otrolig ljudbild
  + Nattläge och läge för att få fram dialoger
  + Passar både till musik/film/serier/Youtube
 • Utmärkt
  11 mån sedan
  Köpte idag Sonos beam+sub och är väldigt nöjd! Detta byter ut ett gammalt Sony surround system. Jag började med att bara koppla in beamen och jämförde detta med mitt Sony system och jag var redan där helt såld. Tyckte att röster i film/serie var mycket tydligare trotts att musik/bakgrundsljud var minst lika effektfulla som mitt tidigare system, tyckte också att basen från beamen var tillräcklig för att matcha mitt Sony system. Kopplade sedan in basen och oj! vilken punsh man kan få med basen. Det enda jag saknar lite är just surround effekten från mitt tidigare system men allt annat är bättre med Sonos kombon. Planen blir att köpa ett par Sonos One till surround i framtiden!

  För info så är mitt rum ca 3,5m från vägg där tv:n är till vägg där soffan står. Bredden på rummet är mycket större då vardagsrum och kök är en öppen planlösning. Fyller ut rummet rejält och musik funkar toppen även om man står i köksdelen och lagar mat. Rekommenderar!
 • Bra
  1 år sedan
  Kör sub och beam ihop. Hur bra det låter handlar nog mycket om vad man är van vid. Jag hade receiver med riktigt bra 5.1 system innan. Det lät kanon. Men enkelheten med Sonos gör ändå att jag föredrar det. Det duger för musik (men ej om du är kräsen) och är utmärkt för film. Körde en tid utan sub och det var ett steg upp från inbyggt tv ljud men ska du lyssna på musik tycker jag nästan suben är ett måste. Film blir också avsevärt pampigare.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Helt okej ljud för sin storlek.
  Fast Playbaren spelar bättre och renare ljud.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Låter bra för sin storlek (den är verkligen inte stor) men jämfört med den Sonos 5 (äldre modellen) jag har låter den lite klen, mer som en Play 1 faktiskt. Men det är ju vid ren musik, för film o tv kan den ju mkt mer tricks.
  Men det som drar ner betyget mest är det faktum att jag liksom många på nätet inte kan styra ljudet med IR fjärr från mer än 1m avstånd, dvs helt oanvändbart. Det är när man inte har TV med HDMI ARC och måste använda optisk ut som detta är ett problem så tänk på det om du har en äldre TV. Ska kontakta Sonos support och se om det finns en lösning som inte innebär köp av ny TV.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Har köpt Beam, Sub och 2 one. Vilket ös! Bra balanserat och känns otroligt skönt att surround är trådlöst :) Mycket nöjd.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Perfekt högtalare för en person som har ett lite mindre vardagsrum och inte nödvändigtvis vill ha den tyngsta basen. Detta är min första produkt från Sonos och jag är tagen med häpnad över kvalitén. Högtalaren är otroligt välbyggd och ljudet är riktigt klart och den spelar förvånansvärt mycket bas. Basen låter som bäst och mer balanserat på volymer under 75%. Den fungerar lika bra för musik, tv och film. Även fast man inte har småhögtalare gör den ett bra jobb med ljudet framtill, ljudbilden är bred och om exempelvis en bil kör från höger till vänster i filmen hör du det också!

  Alexafunktionen fungerar inte än med svenska utan för att få den att fungera måste ditt sonos och amazonkonto vara inställt på engelska och plats USA. När man väl fått igång Alexa fungerar det riktigt bra. Jag kan numera slå på och av tvn med rösten samt ändra volym. Du byter också ljudkälla med enkelhet genom att säga till henne.

  Slutligen kan jag tillägga att jag var orolig att basen inte skulle vara nog från denna lilla högtalare. Jag blev positivt överraskad även fast basen inte får tavlorna att skaka. Tanken är att uppgradera med två sonos one och en sub i framtiden. Så vill du ha en liten soundbar med stort ljud och Alexa så kör på! Du kommer inte ångra dig.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Fantastiskt bra ljud i denna snygga högtalare. Stor fördel med att kunna koppla ihop Sonos med tv:n, nu har man möjlighet att välja flera högtalare. Superenkel installation. Klart godkänd även för musik. Njuter av att lyssna på Spotify, nedsjunken i tv-soffan .
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  2 mån sedan
  Mycket nöjd, värt priset utan tvekan!
 • Utmärkt
  3 mån sedan
  Mycket nöjd med inköpet. Fungerar bra med min TV som inte har ARC och Apple TV. Det enda jag kan "klaga på" är förseningen vid första starten. Ta upp till 30 sekunder, men det är väldigt lätt att inte tänka på om du inte har för mycket tid att börja något att titta på. Soundboard ger utmärkt ljud och layouten på Apple iPhone ger bättre ljud för det rum där planken är. Rekommenderas starkt.
 • Utmärkt
  7 mån sedan
  Inte den starkaste ljudkortet du kan köpa, men mycket bättre än TV-ljudet och det är tillräckligt kompakt för att passa fint under TV: n. Enkel installation och fungerar mycket bra som vanlig talare också.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Lätt att ställa in och ljudkvaliteten är utmärkt värt £ 400 för en kompakt ljudstång.