Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sonos Beam

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sonos Hemmabiosystem (4)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.04)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Känner du dig lite halvnöjd med din Sonos Beam? Att den lät bättre i butiken? Att du hade förväntat dig mer av ljudet? Då har jag lite tips för att få ut minst 50% bättre ljud.

  1) Se till att din beam tar emot Dolby Digital. Detta kommer att bidra markant förbättring i ljudet, tyngden, volymen, allt. Gå in i din Sonos app -> inställningar -> om mitt sonos system. Längst ner kommer du se vad den tar emot för signal. Om det är "stereo" och inte "dolby 5.1" så behöver du se över inställningarna i antingen din TV, TV-box eller dator. I mitt fall så kunde jag ändra i tv-boxen att ljudkvaliteten skulle vara dolby digital. För min PC var jag tvungen att trixa med ljudkonfigurationen med hjälp av drivrutiner.

  2) Kalibrera din Sonos Beam med Trueplay. Eftersom att jag har en Android lur så fick jag aldrig info om att denna funktion existerar (vilket bara är för Apple produkter som Iphone, Ipad mm). Så har du en Iphone, gör kalibreringen enligt appen, om inte så låna en kompis iphone eller liknande, installera sonos appen, och kalibrera ljudet i rummet.

  3) I Sonos appen gå in i inställningar -> rumsinställningar -> beam -> EQ. Där kan du justera basen och diskanten. Jag rekommenderar ~+20% mer bas och kankse +5% mer diskant.

  Dessa inställningar tog min Sonos Beam från "jaha, jag hade hoppats på lite bättre ljud för +4000kr" till, "j... vad bra det låter för att vara en liten soundbar".

  Hoppas att tipsen hjälper någon där ute i verkligheten :)
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  helt otroligt bra kvalité för pengarna, smidig & enkel installation. Passar perfekt till mitt vardagsrum.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  10 mån sedan
  Enkel att installera och Hdmi-arc är väldigt nice då den synkar med tv:n och du kan styra volym med tv:ns fjärr.

  Inte riktigt fått Google-röststyrningen att fungera tillfredställande på svenska. Den kan hoppa igång lite när som helst.

  Ljudet är betydligt fylligare än tv:ns men kanske inte så vass till musik som standalone högtalare, då kan man få samma ljud i en play one för halva kostnaden.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  20 dagar sedan
  Rekommenderas!
  Har du inte för stort rum, jag har ca 20 kvm så räcker den utmärkt! Klarar mig bra utan subbas än så länge.
  Kör Ikea Sonos bokhyllehögtalare som surround viket fungerar helt ok.
  Bra ljud vad gäller "bioljud", den målar inte upp den bredaste ljudscenen jämfört med 3 fronthögtalare men fullt godkänt!
  Har inte kört trueplay-kalibrering ännu men låter riktigt bra ändå tycker jag, återkommer när jag provat detta.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Måste säga att jag är förvånad vilket ljud det kommer från en så liten sounbar. De som vill ha riktig surround skall komplettera med fler högtalare eller välja ett annat system....
  Den är snygg och passar väl under en väggupphängd TV. Rekommenderas varmt
 • Ganska bra
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Snygg och smidig att använda, men blev ganska besviken på ljudet. På låg volym låter det aningen burkigt och instängt. Blir dock bättre när man drar upp volymen. Den lilla formatet gör också att det inte blir någon riktig bredd på ljudet, men det kanske är att begära lite mycket.

  Det sämsta med denna soundbar är dock att den bara stödjer Dolby Digital format och varken DTS eller Dolby Atmos. Hur är detta ens möjligt i en så pass ny produkt?

  Precis som övriga produkter från Sonos så styrs allt från appen. En sak som jag upptäckte av en slump är att att vissa inställningar inte görs i själva appen utan i notifieringsfönstret som visas när man spelar något i appen. Där kan man komma åt inställning för att göra dialogen tydligare samt ändra till nattläge.

  Det jag saknar är någon slags indikering som visar om Beamen tar emot Dolby Digital signal och inte PCM. Jag saknar även effekt för att simulera bakhögtalare.

  Som flera redan har påpekat så har Beamen en viss fördröjning. Alltså ljudet ligger lite efter bilden. Vad jag har förstått så kan fördröjningen bli ännu värre om man kopplar två bakhögtalare till Beamen.

  Sammanfattningsvis kan man säga att man köper inte Sonos för att få det bästa ljudet. Det finns många soundbars med bättre ljud till lägre eller samma pris. Sonos köper man för att smidigt kunna streama sin musik till en eller flera enheter.

  Har ännu inte bestämt om jag ska behålla eller lämna tillbaka till butik.
 • Ganska bra
  2 mån sedan
  Funkar som den ska men medelmåttigt ljud kvalité, används tillsammans med en Sub. Det blir nog en Arc instället
 • Acceptabel
  3 mån sedan
  Relativt liten soundbar som är snygg och välbyggd. Tyvärr håller inte ljudet alls samma klass och kan väl i bästa fall beskrivas som "acceptabelt".

  Betydligt mer bas än befintligt TV-ljud men röster upplever jag som likvärdiga eller något sämre, även med talförstärkning påslaget. Upplever även en liten men noterbar eftersläpning av ljudet gentemot bild (HDMI-ARC).

  Installationen var smärtfri och Sonos-appen är bra. Dock upplevde jag stundtals vissa problem att växla från TV-ljud till att streama Spotify från telefonen. Ibland vill vald låt helt enkelt inte gå igång och man får fippla lite fram och tillbaka innan det kommer igång.

  Tyvärr för många nackdelar för att jag ska behålla denna så det blir retur till butik.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Hade hoppas på ett bättre ljud sett till prislappen men den var ett komplement til tv:ns högtalare, inte ett ljudsystem för hemmabio. Otroligt snygg och stilren design. Ett måste i moderna hem!
 • Mycket bra
  5 mån sedan
  Jag är mycket nöjd med mitt köp,trots kritiken nedan, då det skulle vara en passande kompromiss för att ersätta ett 5.1-system. Jag använder den tillsammans med en Sonos Sub, så min recension baseras på att jag använder dem tillsammans.

  Lätt att installera och lätt att placera, men jag tycker att det är bedrövligt att den inte har stöd för DTS. Det är förstås inget problem om man bara har den till TV-ljud, men det blir onödigt meckigt och sämre ljud om man ska se en Blu-Ray som enbart har DTS.

  Även till musik fungerar den tillfredsställande.
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Att koppla in Sonos-saker är alltid lite meckigt. Aldrig lika enkelt som med Googles produkter till exempel. Men när den väl sitter på plats så är ljudet bra.

  Köpte även till två stycken Sonos One för surroundljud men sålde dom efter tre månader. Tyckte inte de gjorde någon egentlig skillnad.
 • Mycket bra
  9 mån sedan
  Riktigt bra men klarar dock inte DTS så om ni kör många blu-ray filmer så blir det bara i Stereo. Med Streamingtjänster så är det mesta Dolby digital 5.1 så då blir den kanon. Se till att komplettera med Sonos One sl så har ni surround bakre sektionen. Om man känner så kan man också köra Sonos sub men då skenar priset rejält. Perfekt för de små hemmen.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Det enda jag ångrar med dessa är att jag inte köpte dem tidigare! Kvalité i allt, rakt igenom. Superenkelt att instalera och komma igång, som någon skrev här nedan måste man göra vissa inställningar (enkelt med appen) plus att att ställa in rätt ljud ut från TV'n för att få ut full ljudkvalité. Bor i lägenhet och där räcker den till mer än väl utan extern baslåda, galet nöjd!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  +Snygg
  +Enkel att installera.
  +Inbyggt Google assistant
  +Lätt att koppla ihop med övriga sonos produkter inkl Ikea symfonisk.
  +Bra tv ljud med tydligt tal för storleken men inget som fyller ut ett större vardagsrum och fungerar inte som ensam högtalare för festmusik.
  -vid högre volymer blottar sig begränsningarna
 • Usel
  1 år sedan
  Köp inte Sonos. Dom har anser att fem års support på produkterna är tillräckligt, sen måste du slänga och köpa nytt då dom fryser hela ditt system om du inte gör det.
  https://en.community.sonos.com/announcements-228985/end-of-software-updates-for-legacy-products-6835470?sort=dateline.desc#comments
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Burkigt och plastigt ljud. Blev förvånad när jag provlyssnade.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Sjukt bra ljud :)
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Testade Sonos Beam kopplad till min nyinköpta LG C9 55 TV.
  Jag upplevde ljudet mer fylligt från TVns egna högtalare än från Sonos Beamen (tex röster lät bättre) så det blev en retur av denna produkt tillslut.
  Detta efter att ha kört TruePlay kalibrering samt aktiverat NightMode/VoiceClarity.
  Såg mest på comhem digital TV i stereo via ARC vid testtillfället, då jag bara hade en enkel CI modul att stoppa in i TVn (ej box).
  Netflix multichannel ljud var kanske lite bättre, men för TV-ljud i stereo tyckte jag iallafall inte den nådde fram.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Tillägg: Som tidigare användare redan skrivit, kolla att Sonos Beam tar emot Dolby Digital 5.1 och inte Stereo. Det styrs från ljudkällan och är enligt mig helt avgörande för ljudupplevelsen. Man ser aktuell ljudkvalité i Sonosappen (se recension nedan för mer info)

  Min recension: Som alltid med Sonos, så är det första man lägger märke till den otroliga kvalitetskänslan. Den är tung och installationen är superenkel. Ljud- och funktionsmässigt finns det inget att klaga på. Man bör dock vara medveten om att basen kanske inte räcker om man har ett större rum och är kräsen, men då kan man komplettera med en Sub i efterhand (vilket jag gjorde). Kommer definitivt att bli två Sonos One för att få en fullständig surround!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Första intrycket var sådär, man fick höjja upp volymen rejält för att höra det dova pratet, hitta sedan lite ologiskt i rumsvyn i appen att man kan aktivera talförstärkning, den borde alltid vara på för utan låter det inte vettigt...Har gjort trueplay kalibrering men utan talförstärkning blir pratet enormt otydligt. Har även kontrollerat så tvn skickar 5.1 avkodat ljud.

  Att folk 2019-2020 klagar på avsaknade av optisk ingång är en gåta hdmi arc är ju det enda vettiga idag, Hdmi cec fungerar klockrent med vår philips tv.

  Ljudet då, den låter helt ok varken bättre eller sämre än förväntat, jag körde tre dagar men insåg sedan att jag behöver köpa en sub för att bli nöjd, och vilken skillnad det blev. La även till två one som bakhögtalare och är nu riktigt nöjd med ljudet. Tycker även musiken låter bättre med talförstärkning aktiverat. Vilket inte går att aktivera för musik när man kör via airplay 2 eller musik via sonos appen.

  När man kör via airplay 2 eller sonos egen app får man musikljud i alla kanaler men om man kör spotify via tvn tror ju beamen att det är 2kanaligt ljud så man får bara via fronten, borde gå att ställa in i spotify appen att den skall skicka ut 5.1 ljud och musik i alla kanaler.

  När man kört airplay till beamen och sedan vill växla tillbaks till tv ljud är enda alternativet att starta om tvn för att den skall hoppa tillbaka till hdmi.

  Jag hade gärna sett att sonos släpper en ny soundbar, typ större beam med hdmi vilket de andra föråldrade sonos playbars inte har då hade jag eventuellt uppgraderat för att få lite mer imponerande ljud än vad beam klarar av att leverera...
 • Dålig
  1 år sedan
  De är kompatibla med Google Assistent, men inte Chromecast. Så mina multiroom grupper som består av Harman Kardon och Googke högtalare är inte kompatibla med Sonos... Känns som att Sonos jobbat hårt för stt bara deras egna multiroom skall stödjas....
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Jag har nu ägt min Sonos Beam sedan i april och har väldigt lite att klaga på egentligen. Som några poängterat i tidigare recensioner, så är det med fördel du bör se till att dina inställningar är optimerade för ljudet du vill att din Beam ska spela.

  Jag har gjort både kalibrering med iPad och ställt in rätt ljudkälla och ljudet är fantastiskt bra. Ljudbilden är bred och sett till hur liten Beamen är, så producerar den riktigt fint ljud. Basåtergivningen är aningen begränsad, men det har jag ändå förståelse för i och med avsaknad extern subwoofer.

  Sonos har en riktigt bra app, som med fördel kan användas för alla typer av ljudkällor.

  De negativa sakerna som drar ner betyget en aning är:
  - Ingen bluetooth
  - Ingen optisk ingång
  - Aningen klen basåtergiving
  - Dyr
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Håller med om att ljudet är bra, men inte superbt. Ger i mitt tycke inte heller samma stereokänsla som en längre soundbar. Blir väldigt bra med en sonos sub. Trevligt att denna inkopplad till TV möjliggör att få tv-ljudet på valfri sonos-högtalare i huset, ex i köket. Lika smärtfritt som alltid med Sonos att koppla in.
 • Bra
  1 år sedan
  Rent ljud-mässigt är den inte värd pengarna men detta uppvägs till viss del av utseende, kvalitet och hanterbarhet. Framförallt om man har ytterligare produkter från Sonos.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Wow! Gick från BOSE efter att de aldrig levererade med AirPlay 2 (eller Apple Music för den delen heller). Helt otroligt ljud, för den storleken och det priset (ja, det finns absolut "bättre" ljud där ute, för den som älskar HiFi, men tar man hänsyn till storleken, priset och även funktionerna så vet jag inget som slår Sonos).
  Fungerar perfekt som en multifunktionell högtalare till vardagsrummet (medelstort). Den märker av när det kommer nytt ljud från en annan källa, så jag behöver aldrig ställa om (klicka på någon knapp) för att ta emot ljud mellan TV eller mobilen. Spelar jag musik på den och gör något på TVn ställer den om av sig själv, så streamline som det kan bli.
  Underredet hade gärna fått vara vitt också, nu är det som ett svart streck på den i övrigt vita väggen (med kablar i väggen). Ett minimalt pris att betala för en annars 100% produkt. Multiroom fungerar utan problem.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Snygg, bra ljud för att vara enbart en Soundbar och väldigt enkel installation.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Riktigt bra ljud i små och mellanstora rum.
  Fiffigt med "talförbättringsknappen". Funkar bra!
  Enkel att installera.
  Liten och smidig!
  Saknar den där djupa basen, men som sagt! Ska man ha ett större ljud så skulle jag sikta in mig på ett riktigt hifi-setup, eller lägga till en sonos sub.

  Har man startat att nyttja Sonos så är det svårt att sluta, enkelheten är fantastisk.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Mycket lätt att installera och få igång. Otroligt ljud för den lilla storleken. Bättre bas än vad jag hade förväntat mig eftersom många recensioner nämner att man behöver en Sonos Sub för att få till basen. Vi sitter ca 3 meter från TVn i ett normalstort vardagsrum i en lägenhet och basen räcker alldeles utmärkt till för våra behov.
 • Bra
  2 år sedan
  Det finns både tis och ros på denna.
  Snygg men den är skålad på översidan så dammet samlas där. Dammar man av då är man på alla touch-knappar. Även så uppfattas tyget på framsidan mer grått än vitt, när det inte är dagsljus i rummet.
  Ljudet är bra men inte fantastiskt. Mer bas i play 1/one. Surroundeffekt finns men kan av ljudkännare upplevas som fasfel i olika lägen.
  Bättre ljud än i min tv. Men det blev bökigt att höja och sänka ljudet på tvn.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Väldigt imponerad över ljudet. Som tidigare personer nämnt är basen inte den bästa men det går att bygga ut framöver med sub t.ex. Dock är inte min nuvarande bostadsrätt läglig att ha subwoofer i så då funkar beamen alldeles kanon.

  Tappat kontakten med TV (Samsung 2016 via arc) en gång under första veckan, ska se om det är något som händer ofta eller om det var en engångsföreteelse.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Galet bra ljud för en sådan liten prylar. Gick från receiver, glovhögtalare och en center "ner" till Beamen men tycker jag får ett mycket renare ljud nu än tidigare, speciellt vid musik och tal. Basen är väl inte direkt säljargumentet på denna men den gör ett bra jobb med tanke på storleken och om man vill kan man ju köpa till en stor vid sidan om. Efter man kört deras Trueplay-kalibrering får man ett mer än väl godkänt surroundljud enligt mig.

  Superenkel installation, gick från världens sladdbo bakom TVn ner till några enstaka kablar och även då min TV är några år på nacken så fungerar det hur bra som helst tack vare ARC via HDMI.

  Stort plus med inbyggt Spotify Connect, att spela musik har aldrig varit så enkelt oavsett från vilken enhet du spelar ifrån.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Helt mållös! Enastående soundbar.

  + Enkel att installera
  + Minimalt med sladdar
  + Otrolig ljudbild
  + Nattläge och läge för att få fram dialoger
  + Passar både till musik/film/serier/Youtube
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Köpte idag Sonos beam+sub och är väldigt nöjd! Detta byter ut ett gammalt Sony surround system. Jag började med att bara koppla in beamen och jämförde detta med mitt Sony system och jag var redan där helt såld. Tyckte att röster i film/serie var mycket tydligare trotts att musik/bakgrundsljud var minst lika effektfulla som mitt tidigare system, tyckte också att basen från beamen var tillräcklig för att matcha mitt Sony system. Kopplade sedan in basen och oj! vilken punsh man kan få med basen. Det enda jag saknar lite är just surround effekten från mitt tidigare system men allt annat är bättre med Sonos kombon. Planen blir att köpa ett par Sonos One till surround i framtiden!

  För info så är mitt rum ca 3,5m från vägg där tv:n är till vägg där soffan står. Bredden på rummet är mycket större då vardagsrum och kök är en öppen planlösning. Fyller ut rummet rejält och musik funkar toppen även om man står i köksdelen och lagar mat. Rekommenderar!
 • Bra
  2 år sedan
  Kör sub och beam ihop. Hur bra det låter handlar nog mycket om vad man är van vid. Jag hade receiver med riktigt bra 5.1 system innan. Det lät kanon. Men enkelheten med Sonos gör ändå att jag föredrar det. Det duger för musik (men ej om du är kräsen) och är utmärkt för film. Körde en tid utan sub och det var ett steg upp från inbyggt tv ljud men ska du lyssna på musik tycker jag nästan suben är ett måste. Film blir också avsevärt pampigare.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Helt okej ljud för sin storlek.
  Fast Playbaren spelar bättre och renare ljud.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Låter bra för sin storlek (den är verkligen inte stor) men jämfört med den Sonos 5 (äldre modellen) jag har låter den lite klen, mer som en Play 1 faktiskt. Men det är ju vid ren musik, för film o tv kan den ju mkt mer tricks.
  Men det som drar ner betyget mest är det faktum att jag liksom många på nätet inte kan styra ljudet med IR fjärr från mer än 1m avstånd, dvs helt oanvändbart. Det är när man inte har TV med HDMI ARC och måste använda optisk ut som detta är ett problem så tänk på det om du har en äldre TV. Ska kontakta Sonos support och se om det finns en lösning som inte innebär köp av ny TV.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Har köpt Beam, Sub och 2 one. Vilket ös! Bra balanserat och känns otroligt skönt att surround är trådlöst :) Mycket nöjd.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Perfekt högtalare för en person som har ett lite mindre vardagsrum och inte nödvändigtvis vill ha den tyngsta basen. Detta är min första produkt från Sonos och jag är tagen med häpnad över kvalitén. Högtalaren är otroligt välbyggd och ljudet är riktigt klart och den spelar förvånansvärt mycket bas. Basen låter som bäst och mer balanserat på volymer under 75%. Den fungerar lika bra för musik, tv och film. Även fast man inte har småhögtalare gör den ett bra jobb med ljudet framtill, ljudbilden är bred och om exempelvis en bil kör från höger till vänster i filmen hör du det också!

  Alexafunktionen fungerar inte än med svenska utan för att få den att fungera måste ditt sonos och amazonkonto vara inställt på engelska och plats USA. När man väl fått igång Alexa fungerar det riktigt bra. Jag kan numera slå på och av tvn med rösten samt ändra volym. Du byter också ljudkälla med enkelhet genom att säga till henne.

  Slutligen kan jag tillägga att jag var orolig att basen inte skulle vara nog från denna lilla högtalare. Jag blev positivt överraskad även fast basen inte får tavlorna att skaka. Tanken är att uppgradera med två sonos one och en sub i framtiden. Så vill du ha en liten soundbar med stort ljud och Alexa så kör på! Du kommer inte ångra dig.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Fantastiskt bra ljud i denna snygga högtalare. Stor fördel med att kunna koppla ihop Sonos med tv:n, nu har man möjlighet att välja flera högtalare. Superenkel installation. Klart godkänd även för musik. Njuter av att lyssna på Spotify, nedsjunken i tv-soffan .
 • Perfekt
  2 år sedan
  Mycket ljud för pengarna helt klart. Sonos överträffar alltid mina förväntningar - det är den perfekta kombinationen av stilren, bra teknik och fantastiskt ljud. Blir att köpa två Sonos Play:1 för surround sound om ett par veckor. Köp!
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  10 mån sedan
  Bra ljud för pengarna. Kan inte klaga. Super lätt att kontrollera med appen också.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Det var faktiskt bra efter att ha konfigurerat det med iphone och anpassat ljudet i rummet. De slog en Naim Mu-So för mer än 3 gånger priset när de var här samtidigt och spelade samma musik.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Mycket nöjd, värt priset utan tvekan!
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Mycket nöjd med inköpet. Fungerar bra med min TV som inte har ARC och Apple TV. Det enda jag kan "klaga på" är förseningen vid första starten. Ta upp till 30 sekunder, men det är väldigt lätt att inte tänka på om du inte har för mycket tid att börja något att titta på. Soundboard ger utmärkt ljud och layouten på Apple iPhone ger bättre ljud för det rum där planken är. Rekommenderas starkt.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Inte den starkaste ljudkortet du kan köpa, men mycket bättre än TV-ljudet och det är tillräckligt kompakt för att passa fint under TV: n. Enkel installation och fungerar mycket bra som vanlig talare också.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Lätt att ställa in och ljudkvaliteten är utmärkt värt £ 400 för en kompakt ljudstång.