Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Dynaudio Focus 140

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Dynaudio Surroundhögtalare (25)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.27)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  har aldrig tidigare hört en så liten högtalare låta så stort!
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mina första stativhögtalare. Snygga och välljudande. Placerade på Stand 3x. Både högtalare och stativ i vit pianolack. Inköpta 2014. Sålda 2016.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bästa högtalarna jag ägt! Köptes begagnade för ca halva nypriset och man får nog leta efter mer prisvärda stativare.

  De drivs av en 2 kanals Vincent 238 och det funkar otroligt bra ihop. Men det verkar som de även trivs bra ihop med Primare och Hegel.

  Mycket detaljerade utan att bli vassa i diskanten och förvånatsvärt mycket bas från en stativare. Folk som lyssnat har frågat vart subben står...
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Mycket bra ljud med rätt stärkare. En upplösning som är så hög att musiken känns "len", fast helt rätt och dynamisk, inte som andra högtalare som kan kännas mjuka mest för att de slätar ut ljudet lite.

  Rätt stärkare är dock ett krav, testa med din egen innan köp.. T-amp ägare eller hembioreciever ägare göre sig icke besvär..
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Total förälskelse! inköptes begagnade men i totalt nyskick. Drev dom ett år med en Marantz sr-7400 hembioförstärkare och kände mig riktigt nöjd... För ett par månader sedan köpte ja en toppmodell från arcam som dock har några år på nacken,, men satan vilket lyft de blev. jag kan verkligen njuta av musiken även vid "normala" volymer, och ljudet fick en fylligare ton och mer sammanhängande toner, sammtidigt kan instrumenten urskjiljas hur enkelt som helst :) Galet nöjd! :)
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Ren kärlek. Hade dem på hemlån och blev förälskad, köpte direkt efteråt och har nu parat ihop dem med en Primare I32. Det är helt magiskt vad bra de är när man spenderat lite tid på att spela in dem samt fått till rätt placering i rummet.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Kanon, riktigt detaljerat och utan att "färga". Troget och bra.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  En oerhört fin högtalare med en mjuk, varm spelstil med mycket detaljer ändå! Spelar oerhört homogent och musikaliskt med en fantastisk tyngd för sin storlek!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Tror bestämt mitt letande är över nu....
  mest allsidiga högtalare jag hört, går att njuta av i princip allt. Sanslös bas med tanke på storleken.
  Silkeslent utan att tappa detaljer, mycket bra.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Inte mkt övrigt att önska i denna prisklass. Får till bra flyt i musiken och klarar spela det mesta med bravur. Saknar dock lite bite för att vara riktigt underhållande, men matchas dom bra är det senare inget som stör.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Wow, kan bara säga att jag är supernöjd och det blir bara bättre och bättre ju mer man spelar dem :) En makalös stativare som gör ett kanonjobb tillsammans med en Musical Fidelity M3i + V-Dac.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Jag var fast besluten om att köpa en golvare för några år sedan, men blev sedan introducerad för den lilla Dynaudio Audience 42. Jag blev slagen med häpnad över vilken enorm ljudbild som dessa levererade. Strax därefter kom de större modellerna i den nya Focus-serien och jag föll för Focus 140.

  Focus 140 har ett ljud som påminner om den mindre 42:an men givetvis generösare. Stativaren har en mycket djup klang med mycket svärta. Den är har gjort sig känd för att spela musik med mycket kropp och ett ordentligt basfundament. Jag upplever den aldrig som hård eller framfusig utan snarare len och behaglig i tonerna. Efter jag köpte denna högtalare så insåg jag att jakten var slut. Sedan några år tillbaka så har jag istället kämpat för att finna en lämplig förstärkare till dessa högtalare som skulle få dem att leva ut. Jag kommer med största sannolikhet inte byta ut Focus 140 utan de fortsätter att växa beroende på vad man använder för kringutrustning.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Underbar stativhögtalare!

  En högtalare jag tror de flesta skulle gilla. Med ett lite mörkare ljud där spelar till en självklar helhet, gör det att alltsammans får ett härligt musikaliskt flyt!

  Sen är basen helt enkelt mycket bra på denna högtalare. Basen finns där hela tiden, med en bra botten och stramhet samtidigt som den är korrekt följsam och har ett härligt släpp. Jag har aldrig varit så nöjd med basen på just en stativhögtalare föut.

  Mellanregistret och diskanten önskade jag att de växte lite mer och släppte från högtalaren, men de beror nog på att de kräver mer effekt än vad jag sitter med idag. Annars en väldigt allround stativhögtalare som kan spela de mesta i musikväg, och där en diskant heller aldrig blir vass och påträngande!

  Visst är nypriset på nästan 17000:- mycket pengar, men man får verkligen vad man betalar för här!
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  I min prisklass, helt klart min typ av högtalare
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Mycket bra högtalare. Tror jag vågar kalla den för bästa stativhögtalaren under 20 000 kr. Blir bara bättre och bättre beroende på vad du matar den med. Bra elektronik, låter kanon. Skit-bra elektronik, låter himmelskt...
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Är mycket nöjd vad denna stativare presterar. Magnifik upplösning i ljudbilden och basen går extremt djupt för en stativare, kör Focusarna i mitt vardagsrum på 15 kvm och det spelar med total harmoni. Det gillar dessutom alla typ av musik.
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Slår allt jag lyssnat på tidigare, tyckte mina monitor audio rs6 var bra men i jämförelse med focus så pratar vi helt olika ligor.

  otroligt stort ljud både på bredd och djup samtidigt ruskigt detaljerad utan att bli vass någonsin.
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Vilken bygg-kvalle på dessa! Har ju alltid lirat med B&W, senast CM2, vilka jag vara väldigt nöjd med. Men så köpte jag XTZ D1002 och jag märkte att den levererade mer en vad högtalarna kunde återge så det var ju bara att gå ner till Reference Audio och lyssna! Blev impad men jag tänkte självklart ge B&W 705 en chans men nånting var fel efter 2 lyssningar och förstärkare. Bara att slå till på Fokus 140 helt enkelt. Fantastiskt är ett av orden det andra, KÖP!!
 • Utmärkt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Fantastisk högtalare som verkligen spelar stort. Diskant och mellanregister i världsklass (min världsklass....!). Bra tryck i basen, både mellan- och djupbas. Det som gör att den inte får en tia är att den är rätt krävande när det gäller förstärkare och lite småkinkig avseende placering. Det krävs rätt stora avstånd (minst 50 cm helst 70-80) från väggarna för att den ska blomma ut men när den gör det så är det mkt bra.
 • Mycket bra
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Återkommer med kom.
 • Perfekt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Underbara
 • Perfekt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Lite motsägelsefullt kanske, eftersom jag gav 110:orna samma betyg, jag hade dom innan. Dessa är ännu bättre på allt! Men som sagt jag har inte hört så vansinnigt många högtalare.. Jag är iaf jättenöjd, har haft dom i snart fyra månader.

 • Perfekt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Underbara högtalare med ett otroligt mellanregister.
 • Perfekt
  14 år sedan
  Uppdaterat: 14 år sedan
  Kanonbra stativare med en enorm ljudbild. Jag äger inga ännu...
 • Perfekt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan