Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Nintendo Wii

 Lägg i lista  Jämför
Nintendo Wii släpptes 2006 och var tidigt ute med rörelsekänsliga handkontroller och trådlös Internetuppkoppling. Wii har blivit populär i vidare kretsar än vanligt i tv-spelsvärlden med spel som Wii Fit och We love Golf, men klassiker som Super Mario Bros och FIFA finns också till tv-spelskonsolen. Genom Internetuppkopplingen går det att köpa och ladda ned äldre Nintendospel och spela dem på Wii-konsolen. Stäng
Nintendo Wii släpptes 2006 och var tidigt ute med rörelsekänsliga handkontroller och trådlös Internetuppkoppling. Wii har blivit populär i vidare kretsar än vanligt i tv-spelsvärl... Läs mer
Jämför pris på alla Nintendo Spelkonsoler (34)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.31)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  2 år sedan
  En äldre spelkonsol idag men barnen och jag älskar den!
  Något låg upplösning men det får man ta
  Finns till riktigt bra pris
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Välfungerande
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Toppen!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Full pott från Nintendo här, i min ringa mening. Kanske skevt att skriva ett omdöme om en produkt som i de allra flestas ögon är helt obsolet men tänkte att det fortfarande finns folk som går i tankar på att köpa begagnat, kanske till barn eller barnbarn. Jo, vi köpte vår konsol nu för ett par år sedan. Har inte haft med Nintendo att göra sedan min SNES under barndomen under det tidiga nittiotalet, och den här ligger ju ändå ett par konsolgenerationer senare. Nåväl. Mina ögon föll först på "Wii Mini" som då precis hade introducerats på marknaden. Jag hann (dumt nog) rentav köpa en sådan röd liten enhet. Tämligen omgående stod det dock klart att den var ett bakslag, inte nog med att den saknar GameCube-portar (vilket f.ö. även den svarta varianten utav Wii gör), men den hade heller ej stöd för Wi-fi / Netplay, vilket kändes som en riktig downer. Hade tur och den hyggliga butiken lät mig lämna tillbaka enheten nästkommande dag, och jag sökte då istället upp en begagnad vit Wii, alltså den här (ursprungliga) modellen, vilken enligt de allra flesta är den i särklass bästa. I det paket jag slog till på fick jag med två stycken Wiimote (OEM) med både Nunchuk, MotionPlus-adapter och silikonöverdrag till bådadera. Klockrent, vill jag påstå. Enheten har spelats rätt hårt i perioder och det har aldrig varit några problem med den. Jag slängde ganska omgående in tredjeparts-mjukvaran "Homebrew" vilket möjliggör en del finesser som normalt inte är möjligt med Wii. Rekommenderas skarpt. Har även fyndat en sådan adapter som skalar upp bilden till HDMI, vilket i min ringa mening faktiskt görs med helt godkänt. Alla(!) de olika Mario-spelen, Donkey Kong Country Returns, samt Zelda-spelen är titlar som rekommenderas varmt.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Perfekt när du får besök och vill köra lite "digitala sällskapsspel"!
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Konsolen är mycket liten och smidig ifall du ska flytta den. Fast det försämrar andra saker, till exempel grafiken.

  Plus och minus:

  PLUS:
  + Liten och smidig, väger nästan inget

  + Kontrollen. Kontrollen skiljer sig mycket från andra kontroller, ps3 och xbox 360 har kontroller som är relativt lika, fast wii kontrollen skiljer sig helt. Jag vet inte om kontrollen är så himla snygg eller smidig, fast den är skön att hålla i ifall man har mindre händer.

  + Konsolen är väldigt snygg faktiskt.

  + Menyerna i spelen och själva huvudmenyn är väldigt enkla och ser snygga ut. Dock förstörs det lita p.g.a den dåliga grafiken. Det är kanske inget man stör sig på om man är liten.

  MINUS:
  - Ingen HDMI kabel, vilket är dåligt eftersom dem flesta tv:apparaterna inte har VGA utgångar. Min TV har det, även fast den är relativt ny.

  - Grafiken är ju betydligt sämre än på till exempel PS3 eller xbox 360.

  - Dem flesta spel till Nintendo WII, kräver att man står upp och rör sig. För mig och många andra så ska gaming vara lungt och man ska inte behöva röra på sig. Detta är min åsikt.

  Det är en rolig konsol ifall man inte tar gaming alltför seriöst, det är en bra konsol ifall man har mindre barn eller ifall man vill ha kul med familjen :)
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  kul för barnen
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Kul, men ganska dålig grafik och ljud jämfört med PS3.
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Mycket bra konsoll med många roliga spel.

  Lite dålig grafik, men spelen är fortfarande roliga.

  Dock har en nunchuck redan slutat fungera efter 6 månader!

  Och priset på orginal fjärr är nästan halva priset på hela konsollen!
 • Ganska dålig
  13 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Kul från början, men en väldigt barnslig konsoll som står sig svagt mot PS3an och xboxen.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Underbar spelkonsol med bakåtkompatibelt stöd för gamecube spel!
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Helt okej underhållning för barn.
 • Ganska bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Köpte bara för att spela snes spel( har redan väldigt många nes spel )
  Funkar bra till det, men när man skulle spela det nya zelda spelet. GUD vad dålig grafik! Xbox 360 och Playstation 3's grafik var väldigt mycket bättre än den här skiten.

  Spelar bra på retro spel men om man vill ha bra grafik ska man hålla sig till sin dator. Om man är ett troget 'fan', så är den ändå prisvärd.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Kanon när den var ny. Tröttnat på den idag.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  En konsol som inför ett revolutionerande sätt att spela tv-spel på som inte bara är fruktansvärt roligt och exalterande utan tvingar en att resa sig från soffan och röra på sig och engagerar hela familjen oavsett ålder. Väldigt enkelt menysystem att navigera sig igenom med många användbara inställningar och funktioner.

  Grafiken är jätte snygg även om det inte tillhör den högre klassen men när det kommer till Nintendo så har det alltid handlat om spelupplevelsen och inte den tekniska specifikationen. Det är i vilket fall som helst något synd att konsolen inte stödjer HDMI och den bästa bilden fås genom komponentvideo. Ljudet är helt ok och fullt tillräckligt för den typen av spelmusik som nintendospelen är förknippad med.

  Att använda fjärren (Wii-Remote) och joysticken (Nunchuck) med båda händerna fungerar överraskande bra men spelar man för länge får man ont i den hand som man har joysticken i. Vid det här laget finns det en drös med spel av alla kategorier men utbudet har aldrig upplevts som tunt sedan starten med titlar som Wii Sports, Super Mario Galaxy, Ocarina of Time Master Quest och Twilight Princess för att nämna några.

  Konsolen är av hög kvalité och under alla år av spelande har den inte krånglat det minsta och lär fortsätta fungera många år till. Det enda som har känns lite besvärligt är det faktum att man måste byta batterier i fjärren med ett par dagars mellanrum speciellt om man har Wii Motion Plus inkopplat och det hade man sluppit om Nintendo hade inkorporerat batteriladdning. Man kan dock leva med det om man har extra par laddningsbara batterier som man skiftar emellan.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Om inte grafiken är det viktigaste så är det en grym konsoll med mycket spel
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Det som lyfter upp betyget till en åtta är Nintendos egna titlar och som någon tidigare nämnt några enstaka tredjepartsspel, för en konsol är ingenting utan sina spel.
  TLoZ: Skyward Sword, Super Mario Galaxy 1 och 2 är bland de bästa spelen den här generationen och Zelda är faktiskt nog det enda spelet till Wii (sorgligt nog) som jag känt att den rörelsekänsliga kontrollen verkligen sätter det jag hade velat vara med om från dag ett - väl integrerat och så nära genomförandet av 1:1-motion tracking man kan komma.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Underhållt mig länge, bra spelutbud (nintendos titlar, vissa tredjepartstillverkare)
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  En konsol blir aldrig bättre än sina spel. Därför är Wii suveränt när man spelar Nintendos egna flaggskeppsspel med Mario och Zelda tex.

  Däremot annat tredjeparts-junk är för det mesta inget att ha.

  För den som är ett mariofan är Wii ett måste!
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Härlig spelkänsla med kontrollerna. Tyvärr är grafiken riktigt dålig, även med komponentkabel för 200kr (med kabeln som följer med blir bilden riktigt dålig). Eftersom upplösningen är så låg (720*480) så synns varenda pixel, tråkigt att Nintendo inte kommit med en ny Wii med en bättre grafikmodul.
  Spel som tex Mario Galaxy 2 ät dock så kul att man glömmer att grafiken är dålig.
 • Acceptabel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  En moddad Gamecube är enligt mig inte jätteimponerande.
 • Ganska dålig
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Xbox 360 och ps3 är bättre. Wii är old school.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Började använda den nu igen :)
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  kul
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Används nästintill aldrig av mig, spelsättet är dock mycket roligt.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Frugan PS3 :) kul konsol med några fåtal roliga spel typ mario kart mm :)
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  älskar ju allt med mario så detta är en självklar konsoll för mig.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Denna stod jag o köade för, i 6 timmar vid releasen!!
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  säger bara zelda...nuff said.
  köpte det enbart för familje underhållningen och zelda.
 • Acceptabel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Rolig men man blir lite less på den, passar bäst till barn.
 • Ganska dålig
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Bowling är väl rätt kul.. men jag är nöjd över att jag inte köpte den i butik för fullpris om vi säger så.
  Knappt värd en 500-ing enl mig.
 • Ganska dålig
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Jag har ingen egen men jag har spelat den ett par gånger och den är ingen höjdare.

  Grafiken är likvärdig om ens det med gamla härliga XBOX 1 och bristen på spel gör den meningslös att äga.

  Den enda behållningen med den förutom lite förfestspelande torde vara om man chipar den så att man enkelt kan testa de få spel som faktiskt finns och kankse hitta något man tycker är roligt.

  Det tog bra många år innan den svarta estetiskt tilltalande version kom, om du ska köpa så köp den.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Hur kul som helst :)
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  wieee
 • Knappt godkänd
  11 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Hade aldrig kul med mitt wii. Wii Sports var det enda som var lite kul. Bara barnspel. Då man trodde wiimoten skulle komma till sin rätt, i Tiger Woods så visar det sej ganska snabbt att den är ganska värdelös och oprecis. Grafiken... ok man ska inte hacka på grafiken egentligen men det ser verkligen riktigt risigt ut. Speciellt på 90"
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Bra om man har barn men inget för dem riktiga teknik nördarna för ps3:an är 10 ggr bättre på allt.
 • Ganska bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Roligt...ett litet tag, förfest eller nostalgi. Det märks att wii är av lite äldre teknik. Inte alls i samma klass som ps3 & Xbox 360. Den fyller sin funktion och tar inte så stor plats i hyllan. Vissa spel är väldigt bra och vissa är så grymt trist. Den är värd sitt pris nu, men inte när den kom. Jag kanske är lite för gammal för denna konsol också :-)
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Inte så hemskt många roliga spel, men mario och party spelen gör det ändå till en grym konsol.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Står mest och dammar
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Spelar väldigt lite på mitt Wii, men grabben som nu är 4,5 år är tokig i Wii, främst "New Super Mario Bros".
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Grym konsol, förväntade mig inte nå grafiska underverk... Köpte den för att spela roliga spel samt alla NES och SNES spel...
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Bild- och ljudkvalitén är inte den bästa. (Man kan få lite bättre bild med komponentkablar.)
 • Ganska bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  funkar fint å e nöjd med den, de bästa e att man inte behöver ha konsolen framme, räcker med sensorbaren..
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Riktigt skoj!!!
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Ypperligt för folk som vill spela tillsammans!
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Rolig konsol där man faktiskt får chans att röra sig lite medan man spelar. Dock kommer det inte ut så många roliga spel för de äldre spelarna, något som är ett minus. Skulle inte ha ett Wii om inte de nya Zeldaspelen enbart kommer ut till Wii. Det, måste jag säga, är någonting jag uppskattar. Förmågan att sikta blir så mycket lättare när man bara kan peka på skärmen och slipper hålla på med en joystick som aldrig lyssnar.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Fantastisk liten pryl, bra spel, bra koncept. Spelar dock inte så länge mer.
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Detta är en helt okej konsol, men att vifta med en tv-kontroll blir tradigt efter ett tag. Spelkänslan har svårt att infinna sig.

  Om du vill ha lättillgängligt, lättsamt spelande en liten stund om dagen är detta maskinen för dig, annars rekommenderar jag ett 360 eller PS3.
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Otroligt rolig konsoll,
  Mario Kart och Madden är sjukt kul att spela med kompisar och alla taggar till ordentligt :D
 • Ganska bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Ungarna gillar det :)