Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Fujifilm X-T100 + 15-45/3,5-5,6 OIS

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Fujifilm Systemkameror (66)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpt på Cyberphoto som jag bara kan tala gott om, Cyberphoto rekommenderas, bra kundservice, lyhörda och trevliga.

  Fujifilm X-T100 är mycket kamera för pengarna! Inte minst den superba 24 megapixel aps-c sensorn. Jag började fotografera när jag var 17 år och utbildade mig senare till fotograf. Här mina åsikter och känslor för den här kameran.

  Jag tröttnade för länge sen att på att fotografera i raw -format då det tog alldeles för mycket tid, och med Fujifilm så behöver man inte längre foto i raw-format för Jpegarna håller utmärkt för lite filter/redigering.

  Dock har den här kameran en STOR brist, DR800-läget (det jag helst använder hela tiden på min dyrare X100F) är "cripplat" dvs, de har sparat tid när de programmerade detta läge (vilket är konstigt då de bara kunde kopierat det från redan existerande kameror?!) då det blir konstiga halos runt saker i motljus och dessutom bandning direkt i jpegarna ur kameran innan man ens lagt på nåt filter, dvs OANVÄNDBART! Dock så verkar det fungera utmärkt upp till DR400, vilket jag nu har inställt som standard.

  En annan STOR brist är att den hänger sig ibland när man stänger av den, då är liksom skärmen på (fast lyser svart) och det går inte göra någonting förrän man tagit ur, och satt i batteriet igen. Du kan lita på att detta kommer hända när man är ute på en lång utflykt/resa så kamerans batteri laddas ur lagom till just när det är som viktigast att kunna ta en bild. Förhoppningsvis löser nästa mjukvaru-uppdatering detta.

  Kameran startar acceptabelt snabbt om du alltid använder skärmen på baksidan, men om ställer in kameran på att endast använda sökaren när man fotograferar så gör mjukvaran någon konstig omväg, den liksom tänder skärmen på baksidan först, släcker sen den och därefter aktiverar sökaren - HELT ONÖDIGT och det bara förstör användarupplevelsen bara gör en frustrerad och arg på Fujifilm - man blir INTE sugen på att uppgradera till en dyrare kamera eftersom detta är ett uppenbart val de gjort för att denna billiga modell ska "verka" sämre. SÅ FULT av Fujifilm och skapar inget förtroende för tillverkaren.

  Hursomhelst, jpegarna är bra även upp på höga iso, själv går jag sällan högre än iso 6400 och tycker det fungerar, men visst ska man endast sitta o pixel-peepa hemma i 100% på en datorskärm så kanske man får nöja sig med iso 800 som mest - själv är jag intresserad av hur bilderna ser ut på papper i första hand.

  Wifi/bluetooth för att föra över bilder är värdelöst, går bara föra över 2 megapixel filer, vilket är helt meningsslöst, då kan jag lika gärna fota med mobilen. Wifi FUNGERAR INTE överhuvudtaget med deras app längre! Det fungerade i första veckan jag hade kameran, men sen lade det bara av. Har testat allt. Jag har dock köpt mig en otg-adapter och en liten smidig kortläsare till min telefon som jag alltid har i jackfickan, så nu kan jag flytta över fullstora 24 megapixel bildfiler smidigt och snabbt till min telefon, så det är något jag rekommenderar.

  Kameran har brister, MEN Jpegarna är UNDERBARA, färgerna och kvalitén är värd väntan i flera sekunder på att kameran ska starta, när man som jag oftast kör endast den elektroniska sökaren.

  Kanske ska avsluta med att säga, det är inte kameran som gör bilden, en dyrare kamera tar INTE bättre bilder, allt hänger på fotografen. Har fotat många av mina bästa bilder med kompaktkameror. Så kära nybörjarfotografer och konsumenter, sluta slösa pengar på dyra kameror SNÄLLA!

  Ska ni endast fotografera jpeg men ändå vill lägga på lite filter eller redigera bilderna lite i datorn så finns idag bara ett val och det är Fujifilm.

  Jag rekommenderar den här kameran, men betänk bristerna den har innan ni köper, för gatufotografi så är den alldeles för seg på att starta, efter 2-3 sekunder är ett ögonblick borta för länge sen.

  Hursom, på det stora hela är jag nöjd, det bästa är att jag kan använda alla mina Nikon objektiv med en enkel objektivadapter, vilket också var huvudanledningen till köpet, för detta så fungerar den utmärkt!

  OBS, den är inte värd över 5000kr, så vänta med köp tills den kostar runt 3990kr.

  Hej hopp!