Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Animus Heart

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Animus Styrenheter för smarta hem (1)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.61)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Dålig

  Gillat omdöme
  7 mån sedan
  Jag avråder folk från att köpa en Animus heart just nu. Homekit-stödet har slutat fungera för länge sedan, och ingen får svar från supporten om vad som pågår. Allt mer börjar peka åt att Animus heart är förtidspensionerad.
  Återförsäljarna gör bäst i att omedelbart sluta sälja produkten tills Animus Home kan bevisa att dom fortfarande utvecklar produkten och har en road map för framtiden.
 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har använt Telldus Net enhet i ett par år och det har fungerat hyfsat.Men när det varit strömavbrott så tappade man kopplingen till nätet och därmed alla enheter. Animusen verkade vara ett bra val och jag har nu använt den i 6 månader. Summering:

  Bra/Fördelar:
  1. Priset
  2. Kompabilitet - Znet, 433mhz, Zigbee m.fl.
  3. Delar av användargränssnittet ex. lägga till enheter
  4. Möjligheten att skicka in önskemål på enheter som man önskar stöd för
  5. Täta uppdateringar

  Mindre bra/nackdelar:
  1. Kompabiiteten - det som ser bra ut pappret stämmer inte riktigt med verkligheten. Många 433mhz enheter från ex. Proove, Nexa mfl. stöds ännu inte. Det tog 3 månader innan jag kunde ersätta Telldusen med Animusen fullt ut.
  2. Delar av användargränssnittet - Det här är inget du sätter i händerna på en icke-tekniker. Animus behöver satsa på usability och tvätta bort tekniska termer i gränssnittet som ex. "setFalse" istället för "Turn off". Just nu får man en känsla att det känns ofärdigt/opolerat.
  3. Integrationen med Apple Home. Varje gång de trycker ut en uppdatering så tappar animusen kopplingen till Apple Home. Du får då gå in i Apple home ta bort/lägga till ny enhet. Därefter får du mappa upp alla enheter igen / rum. Omständligt och irriterande. Bättre att ta bort integrationen tills de har den ceritifierad och färdig.

  De är på rätt spår med produkten men de behöver göra en rejäl investering om det här ska bli en produkt som jag skulle rekommendera till släkt och vänner (son är icke-tekniker).
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Jag är väldigt nöjd med min Animus Heart och har kopplat in både mina billiga 433or för belysning som inte är lika kritisk för mig och sen mina Z-wave rörelse och brandvarnare för kritiska delar.

  Har funkat utmärkt med automatisering av allting så att jag väldigt sällan behöver öppna appen. Senast jag öppnade appen var för att lägga in styrning av pumpen till poolen i trädgården - nu kan jag starta den vid behov från mobilen när barnen badar :D
 • Alla omdömen

 • Usel
  29 dagar sedan
  Avråder helt och hållet från köp, ingen synbar utveckling eller bugg-fix sker. Helt osynliga utvecklare. Produkten hade en fin tanke men verkar ha kört i diket.
 • Dålig
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  One-liner: Produkten tycks vara på väg att dö och ingen support fås. Jag avråder från köp.

  Som en tidig anammare av smarta hem och automatisering var det givet att jag även skulle testa på Animus Heart. Jag har kört allt ifrån Raspberry pi och Arduinos med egenlödningar till färdiga produkter, såsom t.ex. Telldus, Homey och just Animus. Kan bara sammanfatta Animus med: en stor besvikelse.

  + Fin tanke med öppna delar i fw och levande forum som tillåter egenknackare att utveckla mer.
  + Helt ok pris.
  + Bra stöd enligt spec.
  + Snyggt och enkelt gränssnitt för att skapa scener och scheman. Bra tankar kring IF/WHEN, THEN.
  +Kräver ej uppkoppling för att köra schemana. Internet kan dö, men den kör på d.v.s.
  +Inga dolda avgifter eller dyra abonnemang för att bruka det man köpt.
  -De håller inte vad de lovar. Homekit m.m. funkar inte längre.
  -Forumet och supporten är död. Jag har lämnat flera tickets till supporten, men än idag (6 mån sen min första ticket): inget svar. Det är totaldött. Senaste fw-uppdateringen (3.0) var dec 2020. Sen dess i princip helt tyst från företaget. Och det är även det senaste från företaget jag kan se i forumet. Gör dig själv en tjänst innan du köper produkten: kolla forumet.
  -Så ja, ingen support tycks ges. Jag har då inte fått någon support i alla fall. Och jag är inte ensam om denna uppfattning.
  -Man kan ej kopiera signaler från befintlig 433-mhz-kontroll. Å andra sidan kan inte dyra Homey detta heller. Däremot kan billiga Telldus det. Däremot tillåter Animus för vissa enheter att man via text kan ange fjärrkontrollskoder. Men problemet kvarstår: att fånga dessa koder.
  -Wi-Fi-kompatibiliteten är dålig. Den funkar bara för vissa band och kanaler. Krävs en hel del pusslande.
  -Enormt buggig! Enormt! Enormt! Exempelvis så är scheman m.m. rätt värdelösa, då det ej är någon delay mellan sändningarna, vilket gör att mottagarna ej uppfattar signalen. Förenklat: har du en scen där du vill släcka/tända fler än en (1) enhet så går det inte, då enheterna ej hinner uppfatta de olika signalerna. Man kan åtgärda detta själv genom att lägga in en delay på 1 sekund mellan varje signal. Men det är omständigt och krångligt för något som bara ska fungera ”out-of-the box”. Val för delay eller återsändningar finns inte. Inte ok!
  -Startas Animus om så förloras enheternas status (av/på).
  -Rejält buggig med åtkomst på distans.
  -Google home visar alla enheter från Animus som offline. De går ej att styra via Google home d.v.s.
  +/- Notera att enheten tycks (!) vara byggd på just Arduino. Ingen nackdel i sig, men något vågat kanske… Känns som ett hemmabygge av genuina nördar inom domänen. Fin tanke som sagt…

  Sammanfattning: Enligt specarna en riktigt prisvärd produkt. Tyvärr levererar inte produkten det som utlovas. Inte ens i närheten (enligt min mening - och jag reserverar mig här: hela denna text är utifrån min subjektiva uppfattning utifrån de problem jag stött på med produkten) tyvärr. Produkten är buggig, ingen support ges och förtroendet för produkten och företaget är i botten. Och jo, jag har verkligen försökt få support och hjälp - men jag får ingen respons som sagt. Jag litar inte på att enheten kör som den ska, den känns ej stabil eller pålitlig. Jag har därför efter flera månaders testande nu returnerat varan. Kan ej rekommendera denna produkt, det känns som att produkten håller på att dö ut. Jag avråder således från köp. Låt oss hoppas att ett större företag köper upp produkten och får ordning på den, för det är som sagt en fin vision… En vision som ej håller tyvärr. ;(
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Bra produkt.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Efter lång tids användande av Telldus systemet och nu två månader med Animus så kan jag bara säga att den här passar mig helt rätt. Integrationerna är många och fungerar stabilt, i princip allt förutom GoogleAssistant fungerar offline också. Ett stort plus att jag får in Z-Wave prylarna i HomeKit och assistenterna
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Som många andra Z wave controllers så är den ej färdigutvecklad.
  Finns endel buggar och eftersom man aldrig får svar från support så kan man kassera denna skit med.
  Det ska bara funka.

  Exempel:
  Gör man enheten späningslös och går in så är enheter i otakt, man får slå på och av enheter för att de ska visa rätt status.
  Detta ska den känna av automatiskt kan man tycka.

  Vill man vara säker på de ska funka ska man ha enheter samt controller från samma tillverkare.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Har testat olika system och måste säga att detta hittills passar mina behov bäst. Bra integrering mellan Zwave och HomeKit som gör att jag äntligen kan styra allt från HomeKit istället för att ha en massa olika appar
 • Dålig
  1 år sedan
  Vilket dåligt bemötande av Animus. Först ett mail om uppdatering.
  Sedan visade sig ett deras server var överbelastad.
  I mejlet fanns även uppmaningen att uppdatera appen. Nu visade det sig att den inte fanns att ladda ned från Google Play.
  Helt plötsligt lägger Animus upp en apk på sin egen hemsida.
  Efter uppdateringarna fungerar inte Z-Wave enheterna.
  Trots flera frågor till Animus forum har jag inte fått svar.
  Vill du ha med ett skitföretag att göra, köp en animus!
  Min är till salu Billigt!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Jag gjorde en flytt från tidigare telldus system till numera animus. Ville vara kvar hos ett svenskt bolag och eftersom båda var svenska bolag så känns det jävligt bra att inte behöva byta till något kinesiskt. Är väldigt nöjd med bytet och känner att Animus är mer rätt produkt för mig. Snyggare i design, bättre appar och användarvänlighet, mer funktionalitet i automationer och vill redan nu påstå att stabiliteten är bättre. Det sistnämnda kan komma att revideras eftersom jag inte suttit med animus lika länge som jag satt med tidigare system.

  + använder rätt mycket z-wave i mitt hem men även en hel del 433mhz samt en del belysning på IKEA. Den tar allt!
  + den fick nyligen en stor uppdatering också och det kom som en glad överraskning kort efter att jag gick över.
  + räckvidden känns bra på det jag har förutom mina termometrar på 433mhz. Där är det kasst, men dessa ska jag nog byta ut ändå.
  - bluetoothstöd verkar finnas också men finns inga produkter där ännu. Berör inte mig nu men kanske viktigt för andra att veta.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Förstår inte hur vissa kan tycka dåligt om FAQ och det påverka rating. Precis provat AH och den är mycket mycket mer än vad väntas av mig från okänt brand.
  Zigbee finns inte i native, det måste animus göra tydligare. Men jag har en Hue bridge så går bra för mig.
  Annrs stabilt, älskar privacy/offline feature och om man har produkter som stödjer AH så fungerar det som det ska. Testat ST tidigare men AH vinner för mitt hem!
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Kändes väldigt ofärdig i menyer å hur data från sensorer redovisas.
  Inget för den som inte är verkligen insatt.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Uppdatering. Fick Nexa brytare ( PER-1500 ) att fungera. Hade glömt att ”nollställa” dem först. Ökat betyget med en stjärna.

  Nyligen inköpt så jag har bara testat mina 433 mhz Nexa prylar än så länge.
  Tycker att räckvidden är överraskande bra. Har inga problem med att styra ett uttag till motorvärmaren i garaget och då har jag min Animus i ett skåp med stängd dörr, mitt i villan.

  Har testat att göra en enkel ”automation” till motorvärmaren och den fungerade utan problem.
  Enda negativa så här långt var att några av mina självlärande Nexa brytare ( PER-1500) inte gick att koppla ihop med Animus. Tydligen fungerar bara de senaste självlärande brytarna.
  Borde även finnas svenska som menyspråk. Det går iofs bra att byta namnen till svenska på de olika rummen man placerar enheterna i under settings.

  Ska testa lite mer och ev justera betyget.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Uppdatering!

  Efter lite längre väntan så släpptes en ny fw som löste många problem. Också mycket bra support till slut.

  Fantastisk marknadsföring - usel support.
  Som föregående, mycket 404, lite skakig stabilitet osv. Inget som inte går att leva med men kompabiliteten är ju helt kass. Försöker lägga till en Telldus temp sensor som enligt Animus egen sida ska fungera men icke. Sensorn funkar fint med Telldus tellstick så inget fel på den. Samma sak med TPlinks power plug. Supporten svarar inte och det gör mig milt sagt orolig.

  Styr upp supporten och få ordning på stabiliteten så kommer stjärnorna!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Måste säga att jag blev lite förvånad över hjärtat. Provat den i enbart en vecka nu men kom igång med den direkt och det bästa var att jag hittade allt jag behövde i appen. Enkel och lättanvänd så som jag vill ha det. Den har även S2 säkerhet, som jag inte hittat på några andra gateways.
  Kan komma att revideras efter mer användning men ser lovande ut.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Efter mycket letande på nätet och läsande av recensioner och timmar av tittande på youtube videos så fastnade jag för Animus heart. Den skulle vara snabb enkel och stöda mina gamla 433 enheter så jag skulle slippa att byta ut allt på en gång. Den beställdes från proshop och kom hem på minde än ett dygn och jag kunde knappt bärga mig. Appen var nedladdad och platsen utsedd och försedd med gigabit ethernet. I med kablarna och en blå ring började lysa efter någon minut. Fram med plattan starta appen ett pulserande hjärta möter dig på skärmen och ett meddelande om att den inte kan ansluta, försök igen och nu kommer jag in. Skapa lösen o id och sedan skall det vara och köra! ... då startade strulet, den tappade anslutningen ville inte uppdatera och när jag kom in igen så Ville den på nytt att jag skulle skapa lösen o id.. hmm jag har inte kommit så långt att jag kunna börja lägga till enheter. Efter lite läsande i den lilla guiden som följde med så kunde man göra en factory reset, haha då blev den ännu konstigare. Det kom fram en rad i överkant med något i stil med att den skulle uppdateras men när jag försökte med det så hände inget, inga enheter eller någon text kom fram när man ville lägga till enheter.. vid det här laget så hade det gått två frustrerande timmar och jag hade helt tappat sugen för att ens försöka få den att fungera, så här skall det väl inte behöva vara? Jag köpte den för att ha hågat enkelt att börja med men det straffade sig. Nu är den på väg tillbaka till proshop och funderingarna går väl mer åt Athom Homey hållet nu, men det verkar som om alla har sina problem och det kan jag ta om jag bara får någon respons av prylen jag köpt.
  Tillagt 2018.11.20 efter att jag fått en animus att testa till.
  Denna fungerade bättre, den gick att binda till den nexa zwave plus kontakt jag testade med den. Däremot så upplevde jag kontaktproblem med den när jag gick från trådad anslutning till wi-fi, det kan ha att göra med att jag har två nätverk hemma så min rekommendation är att köra med sladden i då spelar det ingen roll vilket nätverk telefonen är ansluten till. Mina 433 enheter gick det sämre med, jag testade med en nexa som fans med i listan men no go. Den ville inte fungera. Slutligen så vill jag bara säga att det är juste att jag fick testa den igen men den har några firmware uppdateringar kvar att gå innan den är 100%. Är du intresserad så köp den bara om du köper de rekommenderade tillbehören till den. Jag är en nybörjare på detta men så här svårt får det inte vara? Sedan så är det nog bra om det följer med en manual, den är lite väl komplicerad utan att behöva sitta och surfa efter information.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Känns som ett bra tänk men det är långt ifrån buggfritt.
  -Den har extremt dålig räckvidd på 433mhz bandet och smalt med stöd. För att den ska prata med enheter mer än 3 meter bort krävs enheter med 30 meters räckvidd.. Jag har köpt en hel del 433mhz grejer men till mitt förtret visade det sig att det saknas stöd för det mesta man kan köpa i affären plus då att man bara kan styra grejerna om de står väldigt nära.

  -Det verkar inte finnas stöd för ifttt heller vilket jag tog som givet, kanske var dumt av mig..

  -Sedan möts jag av en 404 not found varje gång jag startar android appen vilket är enormt frustrerande.

  -Det största problemet tycker jag är att kundtjänsten blivit mer och mer otillgänglig senaste tiden och nu svarar de tydligen inte alls längre och deras chatt har legat nere i ett par veckor med felmeddelanden. Är företaget är på väg att försvinna?

  -Det står överallt om den att den har stöd för Bluetooth men det är inte implementerat ännu verkar det som.

  -Den har bara stöd för wifi på 2,4 ghz bandet vilket jag tycker är konstigt..

  +-Ska jag vara ärlig så är det mest positiva med animus, själva idén än så länge. Implementeringen är tyvärr ganska bristfällig. Men jag hoppas på att det ska bli bättre och att detta bara är en "bump in the road"
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Nu har jag haft igång animus heart ett par veckor. Det som lockade var stödet av de prylar jag använder, enkelheten och att det såg väldigt snyggt ut. Lägga till prylarna var busenkelt och speciellt smidigt att göra allt direkt från appen! Jag är supernöjd och nya förbättringar kommer hela tiden +++++
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Använt den ett tag nu och måste bara älskas. Ett perfekt alternativ för oss mindre tekniska men som inte vill gå miste om alla godbitar! Kör på Hue idag och även billigare 433mhz prylar. Stort plus att jag kan styra dessa på HomeKit också! 👌 🙂

  + Automationsverktyget är busenkelt men kraftfullt!
  + Kan göra allt på mobilen
  - Väntar spänt på stöd för tp-link lamporna
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Lovande, har installerat den men den stödjer i stort sett bara Z-Wave, Hue, LIFX, Innr, Ikea trådfri och IP-kameror. Det finns också lite buggar här och där.
  Google Home och Amazon Alexa stöds också.
  Tror det blir "community addons" som får stödja den stora massan. Håller tummarna.
  Måste stödja Blåtand och enheter så som flic-knappar. Annars går det den inte att förlita sig på den som en smarthem-hubb.
  Måste även stödja Harmony Hub. Det är för grundläggande i ett smarthem för att inte inkludera.

  I dagsläget kör jag Home Assistant parallellt. Den kräver mycket mer tid för att installera men stödjer i stort sett allt som finns på marknaden.

  Hoppas att det enhetsstöden börjar hagla in under sommaren!

  Har rätt tänk med lokal styrning.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Härlig och snygg produkt! Gillar första upplevelsen starkt samt snabbt att komma igång. Har den på sommarstugan och känns stabilt än så länge!