Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

LG 34GK950F

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla LG Datorskärmar (321)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.90)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Mycket bra skärm som håller väldigt hög kvalité. Min rekommendation är att läsa recensioner från TFT Central samt andra högt respektabla resecenter.

  Ger 9 stjärnor på grund av att man betalar väldigt mycket mer för mer yta (priset). Men missta er inte det är en premium skärm och priset speglar det.

  Den har enkla tydliga menyer, mycket funktionell joystick och enkel klickfunktion för att fästa stativet.

  IPS glow på min skärm är väldigt låg och det är viktigt att poängtera att alla skärmar med IPS tekniken har glow. Det är en egenskap av samtliga IPS skärmars teknik. En gulaktig hinna som syns beroende på din betraktningsvinkel. Om kanterna har ljusa fläckar är det backlight bleed och har att göra med hur bra man har fäst displayen mot ramen som släpper igenom ljuset vid tillverkning.

  Min skärm är kalibrerad ur fabrik med dokumentation om kalibreringen vilket stämde överrens med mer professionell utrustning.

  Backlight bleed har en direkt korreleans med ljusstyrkan på skärmen. Se TFT central eller Sweclockers recension för att se vad ljusstyrkan på skärmen motsvarar i nits. Folk har generellt för hög ljusstyrka på datorskärmar i hemmamiljö. Skärmen ska vara vit inte en lampa. Har 17 ljusstyrka på min och kör 100 vid dagsljus med solen direkt på skärmen.

  https://www.sweclockers.com/test/26953-lg-34gk950f-och-34gk950g-med-freesync-eller-g-sync-lika-men-anda-inte/5#content

  Beklagligt med tidigare recesenters omdömen gällande pixelfel. Jag vill inte försvara LG men det låter som man cirkulerat tillbakaskickade skärmar runt flertalet kunder.

  LGs pixelpolicy: https://www.inet.se/files/pdf/LGPixelpolicy.pdf

  Sen har vi reklamationsrätten i Sverige så vi har mycket starkt skydd ifall skärmen skulle börja utveckla felaktigheter
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Bästa ultrawideskärmen på marknaden! Fantastiskt bra färger (wide gamut) och betraktningsvinklar, mycket lågt input lag och snabb respons.
  Hade en 144Hz 1440p 27" IPS innan denna och ville inte gå ner i respons i bytet till ultrawide, med denna skärm så behövde jag ej göra det.
  Skärmen fungerar för övrigt utmärkt med G-sync (adaptive sync) på ett GTX 1080Ti.

  Jag drar dock av en stjärna för att mitt exemplar har lite glow i nedre vänstra hörnet. Det är ingenting allvarligt och ganska standard om du vet hur en IPS brukar se ut men fortfarande en smula irriterande i mörka scener.

  OBS! Rekommenderar starkt att man uppdaterar skärmen när man får den. Men den firmware version jag har 3.02 (2.16) så upplever jag inga bekymmer med skärmen.
 • Usel
  1 år sedan
  Provade 2, bada akte tillbaks på öppet köp pga. pixelfel - se Nephix's review här.

  Gett lite upp på den så länge, får se om jag orkar prova igen eller om jag hittar en annan skärm.
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  OBS. efter kontakt med LG så fick jag svaret att de inte har någon specifik pixelpolicy på den här skärmen, så rekommenderar de av er som beställt en skärm att byta ut den inom ramen för öppet köp, annars får ni tyvärr leva med problemet (på en skärm som kostar 12000:- lite drygt...)

  Uppdatering: döda pixlar på fjärde skärmen i ordningen - uppdaterar detta omdöme när jag fått mitt femte exemplar. Spännande att se hur långt det kan gå.

  Uppdatering #2: femte skärmen hade också döda pixlar, 5/5 såhär långt - bra jobbat LG! Uppdaterar igen när jag får 6:e skärmen.

  Bra färger, skärpa och responstid, men en horribel, på gräns till icke-existerande, kvalitetskontroll. Sitter i skrivande stund med min tredje utbytta skärm av samma modell (innan detta hade jag en annan LG modell: Ultragear 27gl850 som jag bytte ut två gånger innan jag gav upp och köpte denna), alla tre med flertalet döda pixlar.

  Så tips till den som funderar på att köpa denna: läs runt ordentligt och förvänta er att vara tvungen att byta skärm ett par gånger på grund av ips-lotteriet. Ta er även en titt på diverse nätbutikers fyndsidor så ser ni vad situationen är (hint: ett tiotal LG-skärmar som blivit utbytta av leverantör).
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Dåliga menyer för inställningar, värdelös budget yoystick. Jämfört med Asus ROG yoystick som är ljusår före i kvalité. Stativet är stabilt, men skärmen ostabil. Gungar vid kontakt med 1 finger. Skärmen generellt upplevs plastig och "budget".

  Mycket IPS glow höger övre hörn. Bilden allmänt skum för ögat och svår att justera korrekt, har någonting med brightness att göra.Hade min gamla skärm precis intill och LG ser helt lustig ut bredvid. Testat sänka enda ner till 30-40, ändå ser det suspekt ut. Går inte riktigt sätta fingret på.

  Skärmen stänger av sig själv och slår på igen några gånger per dag. Kan beskrivas som flimra, men den stänger av o på sig själv snabbt helt enkelt. Antar det är firmware problem.

  Positivt:
  Bra spelegenskaper, Bra bildkvalitét och läckert med ultrawide. Snygg skärm.
  Inga döda pixlar. Freesync 144 Hz funkar toppen med gsync.

  För 11990kr är denna skärm ett skämt och får tyvärr inse att det fortfarande inte finns någon värdig efterföljare till min nuvarande skärm. Troligen den bästa Ultrawide skärmen just nu, men saftigt överpris för det du får. Sökandet går vidare :)

  Hade skärmen kostat 6000kr, hade detta varit nästintill fullpott. Men för dubbla priset förväntar jag mig mer för pengarna.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Var först irriterad på IPS glow från hörnen men drog ner ljusstyrkan och tände en lampa i rummet vilket gjorde susen. Nu är jag mycket nöjd.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Grymt bra bild.
  Inga döda pixlar.
  Ingen backlight bleeding. På min i alla fall, inte vad jag märker.
  Fungerar fint med 2080 nvdidia. Freesynk verkar fungera med Nvidia med...
  Riktigt fina färger.
  Joystick på undersidan är mycket skönare att använda jämfört med knappar.
  Minus 1 stjärna pga att jag misslyckas uppgradera firmware på den.
  Jag kanske sitter på den senaste. Men lyckas inte ta reda på det på något sätt.
  OnScreen Control programmet används för att styra/uppgradera.

  Tog den pga 10bit jämför med 34GK950G modellen. Och 144 Hz jämfört med 120 på den andra.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Galet grym skärm.

  3440x1440 rullar fint fint på 144hz.
  Grym panel med fina färger.
  Snabb responstid.
  Freesync 2 funkar bra med Nvidia kort.

  Jag har minimal glow på min så det märks knappt, men det är något alla IPS paneler har problem med.

  Jag kan utan tvekan rekommendera denna skärm. Lite dyr, men en skärm som kommer hålla i många år framöver.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Dålig
  6 mån sedan
  Skärmen fungerade i ca. 2 månader innan panelen hade stora problem med horisontella ränder som låg i bildens bakgrund, bytte snabbt till blinkande till svarta och slutligen vertikala ränder i många olika färger utöver horisontella ränder.

  Skickades till en verkstad där panelen byttes, skärmen återvände med en stjärnklar himmel med döda piskar, glider i ramen där de inte har kunnat klämma samman den och färger långt bortom de förkalibrerade skärmlagarna. Detta, enligt LG, är helt acceptabelt, efter att ha haft ett fall med dem i två månader innan han slutligen gav upp och krediterade återförsäljaren.

  Jag står nu kvar utan en skärm utan möjlighet till en ersättningsskärm (eftersom den uppenbarligen inte längre är i produktion?), Och priset har stigit sedan jag handlade.

  0/10 till Infocare och LG för behandling i detta fall.