Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Electrolux ChillFlex Pro EXP26U758CW

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Electrolux Portabel AC (10)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.83)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Knappt godkänd
  23 dagar sedan
  ++ Kyler bra!

  --- Den är definitivt tystare än Electrolux billigare varianter (har båda), men den låter men om du inte sover tungt kommer du ändå vilja använda öronproppar ifall du ska sova med den. Förvånansvärt nog är det ingen ljudisolering på insidan av plasthöljet vilket hade dragit ned ljudnivån avsevärt.
  Köpte till ett par ljudisolerande plattor från Biltema och täckte väggarna i hörnet där AC:n står med tjock textil, vilket fick ned ljudnivån till mer acceptabel nivå.

  --- Det är mycket skarp övergång från avstängd till aktiv och mycket kort cykel. Ställer du den på tex. 22'C kommer den först sänka temperaturen till 22'C och sedan kommer den hela natten att starta 6 minuter, vara knäpptyst 6 minuter, starta 6 minuter osv. Luras inte av "Sleep"-funktionen då den inte på något sätt är tystare.

  -- Finns ingen funktion där fläkten blåser konstant och där kylaggregatet aktiveras vid behov. Antingen är den av eller på.

  -- Utblås-slangen är bara på snåla 1,5 meter, så för fönster som är lite otillgängliga eller högre upp så måste AC:n ställas på pall eller liknande för att nå. Ljus leds också in via den ljusa slangen så när solen lyser på den så lyser den upp rummet lite grand. (Gäller dock de flesta AC's och det går såklart att täcka över den med ett tyg eller liknande!)

  - Den är stor och rejält tung så trots hjulen så är den bökig att flytta på. Fungerar okej ifall du ska flytta runt den på samma våning men att bära mellan våningar är jobbigt.

  +/- Fönstret måste vara öppet för utblåset. Är det varmt ute behöver du gardiner eller annat behövs för att se till att inte den varma utomhusluften ska blåsa in igen.

  +/- Det blir undertryck i rummet av den kalla luften och utblåset så det sugs in luft från andra rum och från fönstret. (Detta gäller dock alla AC's!)

  +/- Fjärrkontrollen ser ut att vara designad på 90-talet, men fyller sin funktion. Behöver dock ganska fri sikt till AC:n för att fungera.

  +/- Notera att dessa modeller inte går att modifiera till att ha två slangar! Detta eftersom det övre och undre luftintagen är sammankopplade och HELA AC:n (förutom kall-luft-blåset) behöver därmed kapslas in för att få fördelarna med en dual-hose-lösning.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Gör sitt jobb väldigt bra, det blir snabbt svalt och skönt. Det som drar av en stjärna är att utluftsröret är i kortaste och bråkigaste laget. Styv/oformlig o sedan stannar den inte kvar i läget man vill ha den. Går säkert att byta på något sätt men inte utan att det kostar extra. Kan rekommendera någon form av fönsterkit till för att få mycket bättre effektivitet. Behöver ej vara Electrolux egna.
  Ljudnivån är precis var man väntar sig, den hörs ordentligt - men inte så att det stör
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Jag är mycket nöjd. Bra kylförmåga och tyst för att vara en AC.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Kyler ned mitt rum bra. Låter självklart lite som alla andra portabla AC-aggregat men inget att klaga på!
 • Dålig
  3 år sedan
  Denna portabla AC kyler ned rummet vilket är bra och den ser skapligt snygg ut.
  Där stoppar dock det positiva.
  Maskinen låter mycket och ojämnt så det är svårt att sova i samma rum som denna AC. I reklamen för denna står "Dröm sött med absolut komfort med ökat luftflöde och mindre ljud" vilket inte alls stämmer. I deras spec står det 60DB medan jag mäter upp 71DB.

  Till ovan brister har jag också fått ett läckage från denna AC med vatten på golvet. Antingen har den ändrat mode själv eller så kom jag åt mode-knappen när jag slog på den en gång. Den hamnade då i Dry-mode och då måste man koppla till en slang!
  Ska ni köpa denna så gäller det att läsa på i manualen samt inte komma åt Mode-knappen för då kan ni råka ut för samma problem som jag.

  När jag kontaktade deras support så satt dom och läste innantill i manualen och kunde i princip inget. Svaret jag fick var att om jag tar ut en tekniker så får jag betala om det inte är något fel på min AC. Butiken mätte upp högre DB än vad som står i specen men svarade att om man går bort från maskinen så låter den mindre. Det här går givetvis att göra i en större lokal men vi har vår AC i ett sovrum så där är det svårt att gå iväg till ett annat varmt rum. Dessutom är ju inte denna AC dimensionerad för en industrilokal utan ett mindre rum.