Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

WD Red WD80EFAX 256MB 8TB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla WD Interna hårddiskar (323)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.80)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 4 dagar sedan
  Jag har totalt 5 st diskar och de har kört hitills i ett år utan problem. Ljudmässigt har jag inte riktigt något att klaga på heller, men de är ju inte direkt ljudlösa heller.

  Det kan vara bra att veta att denna disk inte är med i SMR-skandalen, utan är CMR. Men undvik alla Red-diskar i lägre kapacitet än denna pga detta.

  Jag har fortfarande kvar tre äldre WD Red 3 TB, varav en (den fjärde) började rapportera första sektorfelet efter sex år kontinuerlig drift (och blev då roterad till 8 TB). De andra spinner på i sjunde året nu. Jag känner stor tillit till detta märke och för priset är jag åtminstone i nuläget inte intresserad av andra tillverkare.

  WD har fått mycket välförtjänt skit för att smyga med att implementera SMR, vilket är förkastligt på en NAS-specifik disk som Red. Priset har åtminstone sjunkit stadigt efter detta, även på denna disk som alltså inte är påverkad av detta.

  ---

  Hajar inte riktigt vad användaren nedan pratar om med 7200 PRM. Dessa är 5400 RPM enligt diagnostik. Om man får snabbare diskar än vad man betalt för kanske man bara ska tacka och ta emot från butiken/leverantören. Men då kanske man borde recensera rätt disk.

  Sen kommer ett hett tips ang ljudnivå: Jag hade en del problem med kraftig resonans i en NAS med mekaniska 8 diskar, men löstes smidigt av inköp av rejäla, stummande högtalarfötter.
 • Alla omdömen

 • Usel
  25 dagar sedan
  Vad ska man säga? Det blir ju lätt mkt tyckande och känslor när man recenserar prylar man är arg på.
  Det här är min erfarenhet iaf:
  Jag har tre stycken i Raid5.
  2st som gått sönder skickades in för 2 år sedan på RMA. Nu har en av de lagade gått sönder igen.
  Kvaliteten verkar sådär av de jag har testat nu iaf. Kan ju inte bara vara otur när tre diskar går sönder inom 3-4 år. Diskarna sitter dessutom väl luftade och helt still i en RAID vagga försedd med gummi-bussningar. Servern har aldrig blivit flyttat heller. Diskarna är heller inte speciellt mkt använda. Kör system på separat SSD tex för att avlasta.
  Jag är verkligen trött på hårdiskar som går sönder. Det verkar inte finnas ngt märke eller modell man kan lita på. Förr i tiden tyckte jag Samsungs diskar höll länge men de finns ju inte längre. Seagate har jag haft otur med och är fortfarande förbannad på så de vägrar jag köpa. Kan det inte komma ngt nytt märke som man kan lite på?
 • Ganska dålig
  2 mån sedan
  Duglig hårddisk av skräpföretag, fick 4 st för drygt en vecka sedan för att ersätta äldre wd red 5400 diskar i mindre storlek.

  Jag märkte direkt en irriterande resonans i min NAS jag aldrig hört med tidigare Red 5400 diskar men nu visar det sig att detta beror på att diskarna snurrar i 7200 RPM istället för 5400 som de marknadsförs som. Vetifan vad jag ska hitta på, har redan migrerat all data till de nya diskarna. Definitivt sista diskarna jag köper av WD någonsi, man blir bara besviken.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Väldigt nöjd, extremt tyst och snabb för att inte vara flash. Tog denna före Iron Wolf då vissa upplevde problem med högre ljud nivå på Iron Wolf diskarna, dock är antagligen även Seagates diskar riktigt bra.
  Efter installation i NAS blev disken 7.3TB, något att tänka på när du köper. Dock kommer jag senare köpa till 3st för att köra en RAID 5 och landa runt 21TB, borde räcka ett tag för hemmabruk