Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Canon EOS 7D

 Lägg i lista  Jämför
EOS 7D är en Canon-modell som placerar sig pris- och prestandamässigt i skiktet mellan kameror för avancerade hobbyfotografer och modeller för professionella fotografer, ungefär där Nikon D300 huserar. Kameran har 18 Mpixels bildsensor, ren rejäl LCD-skärm på tre tum, samt HD-videofunktion. Den har fått en hel del berömi tester och nätomdömen, inte minst för att den är snabb och tar upp till åtta bilder per sekund. Stäng
EOS 7D är en Canon-modell som placerar sig pris- och prestandamässigt i skiktet mellan kameror för avancerade hobbyfotografer och modeller för professionella fotografer, ungefär... Läs mer
Jämför pris på alla Canon Systemkameror (136)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.12)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Hade 7D funnits på Lucky Lukes tid hade han använt en.. Människor, fåglar, husdjur och andra fotoobjekt har inte en chans att hinna undan när kameran levererar 8 bilder per sekund (i fokus dessutom, något som inte alls är så vanligt nuförtiden som man kan tro)...

  Användarupplevelsen är i stort sett perfekt. Saknar egentligen ingenting. Riktigt rejäl kamera för den som vill fota även när det kan går lite vildare till.

  7D levererar bilder som är till förväxling lika de tagna med i sammanhanget moderna 70D förutom att vara 2Mpix mindre. Det är dessutom mycket mindre skillnad än man kan tro i bildkvalitet mellan 7D mk2 och 7D. (Se Tony Northrups jämförelser mellan 70D och 7D på youtube eller bildkvalitetsjämförelser kamerorna emellan på dpreview.com (http://www.dpreview.com/reviews/image-comparison?utm_campaign=internal-link&utm_source=mainmenu&utm_medium=text&ref=mainmenu).
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Best body.best photo.fast processor.best Price.måste ha bästa betyg också
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  En bra camera idag
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Står sig fantastiskt bra fortfarande! Om du är ute efter en extremt prisvärd lite proffsigare kamera kan du definitivt överväga denna. (Kostar under 7000 SEK december 2014).

  Positivt:

  + Robust, känns gedigen och ligger bra i handen.
  + Lättanvänd, tydliga knappar och funktioner.
  + Extremt flexibel där funktionsknappar kan programmeras till nästan vilken funktion som helst.
  + Väldigt bra menysystem och extremt bra LCD skärm.
  + Tar utmärkta bilder (du måste ha de allra bästa objektiven för att överträffa skärpan i sensorplattan) och har mycket avancerade inställningar för att klara alla förhållanden.
  + Tar utmärkt HD-video och tar en extern mikrofon.
  + Låter sig styras från en LapTop via medföljande mjukvara och USB-kabel. Du kan se bilden på datorskärmen och kan knäppa bilder, göra olika inställningar m.m. Jättekul om du t.ex. sätter kameran på ett stativ och tar lite gruppfoton.
  + Väldigt snabb.
  + HDMI utgång.
  + Utmärkt autofokus även under videofilmning.

  Möjliga förbättringar:

  Låt mig först säga att jag misstänker att en del negativa omdömen som jag har läst tycks bero på att man ännu inte har lärt sig alla kamerans funktioner, t.ex. när det gäller att reducera mängden brus i bilderna.

  - Saknar inbyggd WiFi, men finns att köpa till som tillbehör.
  - Saknar GPS - data (dock förberedd genom firmware 2.0.X), men kan läggas till när du redigerar bilder på din LapTop med hjälp av medföljande programvara.
  - Något tung.

  Kort sagt: detta är en fantastisk kamera och den har aldrig varit mer prisvärd än den är just nu.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Börjar vara några år nu, har inget att klaga på. En riktig stridsvagn i slitstyrka, snabb och ger kanonfina bilder!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Fantastiskt snabb kamera. Fotar sonens fotbollsmatcher och har inte tyckt att den varit långsam. :-)
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har haft kameran i flera år nu och den är verkligen bra. Tar bra bilder, snabb, bra batteritid. och sen är den robust. Visst finns det bättre kameror nu några år efter att 7D lanserades, men den står sig fortfarande bra
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Denna kamera har tre nackdelar:

  1. Speciellt brus redan från ISO 100, 500D är renare i detta avseende.

  Fördelarna är då: resten
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Helt underbar kamera, ligger skönt i handen, tar fantastiska bilder och är min nya ögonsten. Det enda som jag kan klaga på är att i video-läget så fungerar inte autofokus så man är tvungen att ställa in skärpan själv.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Kameran kommer mest till sin rätt när man fotar action eftersom det är snabb och har bra autofokus.

  Till en början var jag lite besviken eftersom den inte tog bättre bilder än min 550D. Kameran har nämligen samma sensor
  som de enklare kamerorna. Den har då nackdelen med storlek och tyngd. Men, sedan började jag plåta hundar in action
  och fotboll. Då är den grymt bra och vida överlägsen de enklare Canonmodellerna.

  Det tar lite tid att lära sig den och det finns enklare alternativ idag som också är snabba, dock inte lika snabba.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Jag uppgraderade mig från min 400d till denna för drygt två måndaer sedan och nu är det dags att recensera.

  Det bästa:
  + Storleken
  + 8 bider i sekunden
  + iso prestandan
  + ljudet (låter extremt sexig på burst)
  + Trotts måga inställningsmöjligheter tämligen lätt att stalla in till eget förfogande
  + Inbyggd sändare till extern blixt
  + Kvalitetskänslan

  Det sämsta:
  - Kort Nackrem
  - Måste låsa upp vissa saker som tex High ISO och andra inställningar inna dessa kan väljas
  - Ingen autofokus i filmläget

  Sammanfattning: Detta är en super kamera, man behöver inte säga mer och det går inte säga annat. Vill man inte ha fullformat eller helt enkelt inte vill betala 10 000 mer för att få en fullformat är detta en kamera för dig. Rekommenderas varmt.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Detta är klart den bästa crop sensor-kameran på marknaden i dag. Byggkvalitén är fantastisk och den har vädertätning i klass med gamla Canon EOS 1-N som var en rejäl proffskamera på sin tid.

  Denna är byggd för att ta stryk. Jag har inte några problem att hänga den runt axeln när jag är ute och jobbar med den. Ibland råkar den ta stötar men det är ingen fara. Inte heller är jag orolig när det regnar - visst ska man vara försiktig, men jag har gått med denna kamera i spöregn och den har inte tagit skada över huvud taget.

  Jag har tidigare haft en 400D, dock har jag använt 5D, 5D Mark II och 1D Mark III och denna känns i klass med Canons proffskameror, vilket inte är så konstigt eftersom den räknas som en proffskamera.

  Priset är aningen högt och det absolut sämsta är att man inte har manuella ljudnivåer för filmning. För mig som filmar mycket så drar detta ner på det generella intrycket.

  Annars kan jag starkt rekommendera denna kamera för dig som vill ha en stryktålig, snabb och riktigt bra kamera som levererar varje gång!
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Har egentligen haft kameran i över 15 månader redan, men den känns fortfarande nästan lika färsk som första dagen jag använde den. Borde ju säga en del om kvallan på 7D. Använde en EOS 450D innan som jag sparat som andra kamera. Den har dock mest bara legat och samlat damm. 7D känns riktigt greppvänlig även om den sällan känns klumpigare än att den hänger med nästan överallt. Den har fått utstå temperaturer mellan -30 grader till +30 grader samt en och annan regnskur utan att knysta en enda gång...bara fortsätter att leverera. Med batterigrepp går det nästan månader mellan laddningarna. Har man råd och är tillräckligt intresserad av bildskapande så är den en given investering. Filmningsfunktionen lär vara riktigt bra, men inte mer. Jag filmar dock så gott som aldrig. Hade fått betyget "perfekt" om den även hade haft bildsensor i fullformat, men vi lever ju inte i en perfekt värld.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Bytte från 400D till 7D och jag blev överraskad hur mycket bättre allt är. De mest uppenbara skillnaderna är...

  * iso 1600 är som iso 400 på 400D. Dock är bruset per pixel något mera markant men den allmänna brusnivån sett på hela bilden är likvärdig

  *Sökaren visar 100% och är ljusare och MYCKET tydligare och större

  *Responsen i kameran är mycket snabbare och bättre. Dubbla processorer gör att det är en fröjd att bläddra i bilderna på kameran. Ibland ville man dunka 400D'n i en sten pga av långsam bildbläddring.

  *Autofokusen funkar mycket bättre med mina objektiv och plötsligt sitter skärpan hela tiden med mitt Sigma EX30 1.4.

  *Att den filmar i 1080p är en bonus så jag slipper dra fram videokameran för att få till dom där snuttarna vid jul och födelsedagar mm.

  *Med en 7D kommer man inte missa dom där viktiga bilderna. Med 400D var egentligen inte många bilder som bra med rörliga objekt. Med 7D känns det som att man får till det hela tiden.

  Slutsats. Sitter du på en uppsättning Canon-gluggar och har en äldre DSLR så är detta en klockren uppgradering. Innan köp testade jag en 550D och var inte imponerad. Denna kändes mer i handhavande som en 400D fast med bättre bildkvalitet. En 7D känns som ett brutalt effektivt redskap för att ta bilder snabbt i hög kvalitet.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Canon levererar än en gång. Jag köpte en Canon EOS 7D i somras och bytte från min trotjänare EOS 400D. Ett underbart byte!

  Här finns stora utrymmen för den fotointresserade som vill växa i sin roll som fotograf. Vare sig det gäller stilla eller rörliga bilder. Jag själv utnyttjar mer kamerans videoläge än stillbild, och det är (efter lite träning) en häftig upplevelse.

  Jag kan rekommendera denna kamera till alla som vill ta sitt fotograferande till "nästa nivå". Köp till ett ljusstarkt objektiv och ni har en bra allround-kamera.

  Ska ta med den ut på ett 3 månaders äventyr i sydostasien om någon vecka, ska bli intressant att se hur den levererar med ett UV filter på gluggen.
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Bra i stort men autofokus i automatikläget är inte helt ok, det blir ofta oskarpt. Dessutom la den av efter 4 månaders användning och har nu varit på garantireparation i 1,5 månad...
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Fungerar precis som utlovat. Det mest imponerande är känslan i kamerahuset. Jag hade en 450D innan jag uppgraderade, det kändes helt OK i handen. Men det här är en helt annan historia. Känns stor och robust. För de som funderar mellan 550D och 7D är det inget snack om saken, du bokstavligen känner skillnaden när du tar kameran i handen.

  Live view fungerar bra när du kör landskapsbilder, enkelt att navigera i menyerna och hantera kameran. Alla knappar är logiskt placerade.

  Själv använder jag kameran mycket för film, men i dagsläget har inte Canon tillåtit manuella ljudvolymsinställningar, vilket är något besvärligt när man gör mer seriösa projekt. Måste använda externa ljudinspelare. I vilket fall som helst, för vanliga familj- och semestervideon är det automatiskt ljud du vill ha ändå.

  Upplösningen är riktigt slående när du drar upp bilderna på helskärm och zoomar in, all kvalité finns där trotts den höga upplösningen.

  En funktion jag själv finner mycket användbar är det inbyggda digitala vattenpasset. Perfekt när du måttar in kameran på stativet och vill justera precist. Den är lite nervös och går fram och tillbaka ibland, men generellt är den funktionen mycket värd.

  Det är enkelt att kontrollera externa blixtar, eftersom 7D kan styra de med sin egna inbyggda(!). Inga extra sändare/mottagare behövs utom vid speciella tillfällen.

  Kan garantera att du kommer gilla seriebildtagnings-hastigheten också, den skjuter av bilder snabbare än du hinner reagera. Riktigt användbart när man fotograferar fåglar eller liknande, och kan knäppa av bilder genom hela vingslagen.

  Autofokusen är som alla andra säger mycket bra. Det var väl inget som gjorde mig så imponerad, för det fungerade bara helt enkelt. Den gör vad den ska när du förväntar dig.

  Kort sagt, om du inte vill ha/har råd med en fullformatskamera - så är 7D det självklara valet. Om inte är det en mycket bra reservkamera för de med en 5D mk2.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Det bästa köpet på marknaden. Nikon 300s har inget att hämta här! Att bara kännna tyngden av det välgjorda chassit ger en grym premiumkänsla!
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Utan tvekan den bästa kameran på marknaden sen den kom.

  Den klarar 8 b/s, har en 3" LCD-skärm på hela 920000 pixel, Dubbla Digic 4-processorer, Allvädersskyddad i nivå med proffskameran EOS 1N, HD-inspelning i 1920 x 1080 pixel, 24, 25 eller 30 b/s, Vädertätningarna håller samma klass som på gamla hederliga analoga EOS 1N, som var en ren proffskamera hållbar nog att slå in spik med! Trådlös blixtstyrning, listan kan göras lååång om denna kameran!

  Valde först mellan denna och Nikons D700, men den kändes ju rejält omodern intill Canons nya 7D!
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Riktigt bra, kontrollerat brus, sjukt bra autofokus osv
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Jag har haft min 7D i ungefär en månad och det är dags att summera intrycken.

  Det är nästan omöjligt att lista allt jag gillar med kameran, men för att nämna några saker:

  * 8 bilder/s är rejält snabbt
  * Autofokusen är fantastisk (när man lärt dig den)
  * Filmningen ger fantastisk kvalitet (men att filma med en systemkamera är inte det lättaste)
  * Upplösningen
  * Vattenpass (perfekt vid dåligt ljus)
  * Bildkvaliteten överlag
  * Byggkvaliteten
  * Handhavandet
  * Styrning av externa blixtar
  * etc, etc

  Saker som är mindre bra:
  * Bara bracketing med tre exponeringar i max -3 - +3 EV
  * Aningens litet grepp (blir avsevärt bättre med BG)

  Med hänsyn tagen till pris och sensorstorlek kan det bara bli en tia i betyg. Mina invändningar är små och rör petitesser.
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  film inte blir bra hmmm kolla in denna så ser du hur man kan göra bra film med 7d . Still gillar den helt klart för pengarna. bra köp! Film riktigt bra.
  http://www.pocket-lint.com/news/26976/canon-7d-camera-test-video
 • Mycket bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Mycket imponerad efter en helgs användande, jag tycker faktiskt den är minst lika bra som min Nikon 300. Mycket bra autofokus vilket är viktigt. Får se om det blir ett köp!
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Mycket bra kamera. Har haft den i två veckor och tagit 1500 bilder. Bättre känsla i knappar och reglage jmf med 50D som jag hade innan. Bildkvaltén är också klart bättre. Autofokusen fungerar klanderfritt. Sökaren är större och med överlagringsbart rutnät, bra om man som jag ofta får lite sneda horisonter. En mycket proffsig kamera helt enkelt.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Mycket nöjd efter första känslan, itne hunnit använda den nå som är nå men första intrycket är riktigt bra :D