Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Predator Dynamic

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Predator Myggfångare & myggskydd (1)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 27 dagar sedan
  Vi har haft en Predator Dynamic en sommar nu så jag tänkte reda ut lite och ge några tips.
  Vi bor i kustområdet nära Umeå och har skapligt med mygg, inte allt för illa. Tyvärr fick vi inte igång maskinen fören efter midsommar så vi hoppas detta år kunna bromsa myggor innan dom förökar sig.
  Vi har en stor tomt, närmare 4000kvm så vi flyttade runt den något för att täcka så mycket som möjligt.

  Maskinen fångar mygg, absolut. Mestadels via klisterpappret. Själva insugningsförmågan är inte optimal. Kommer myggen tillräckligt nära så fastnar dom generellt sett på klisterpappret innan dom åker in i "dammsugaren". Endast när papperet är fullt sugs dom in.
  Därför fyller man ett klister ark på 2-3 dagar. Ibland snabbare. Vilket, om man köper originalpapper (~100 kr/st), blir svindyrt. Vi räknade med flera tusen för en sommar. Tack och lov hittade vi Silvandersson Roller XL. 110kr per rulle (bestchoice.eu). Delade den i mitten i gersågen, räcker en hel sommar, om inte två. Ca. 5kr/st. Fångar lika bra men är något krångligare.

  R-octenol som ska locka till sig myggen går att hitta på ebay för en tjugondel av priset från sverige i refill. Funkar precis lika bra den också.

  Fördelen med klisterpapper som mosquito magnet t.ex. saknar är att den fångar bräms/broms och andra bitande insekter riktigt bra.
  På bara någon vecka gick det från att vara konstant jagad av bräms till att dom var helt borta.

  Fångstförmåga jämfört med mosquito magnet tror jag är någorlunda lika, väldigt svårt att jämföra såklart. Men när man läser recessioner på mosquito magnet som säger "fångade 10 000 mygg på några dagar", så fattar jag inte att man kan bo på ett sånt ställe. Vi har inte ens så mycket mygg i hela byn!

  Gasen håller ca. 1 månad. Som lovat. Korgen under där myggen samlas ska helst ha sockervatten i sig, vi brukar köpa sockerdricka och hälla i. Den är krånglig att ta loss och få tillbaka så vi brukar bara fylla på för det mesta genom att spruta in genom gallret. Glöm inte en droppe Yes!
  Blåsiga och regniga dagar är den helt värdelös och fångar knappt ett enda mygg, men då kan man enkelt stänga av den.
  Är sladdlös vilket är väldigt bekvämt.

  Överlag bra maskin, hoppas den ska göra ett ännu bättre jobb detta år när vi får igång den i rätt tid. Man behöver byta papper rätt ofta, men de kan va lite glädjande att se alla dessa myggjävlar vara död, så de gör mig inte så mycket. Så om man ska lämna maskinen igång flera dagar/veckor åt gången utan tillsyn är inte denna maskin att rekommendera.
  Hållbar konstruktion, enkel att montera.

  Fördel:
  + Fångar mygg och knott. Även schvian (svidknott)
  + Klisterlappar tar ihjäl brom/bräms. Allt från dom små attackplanen till dom gigantiska hästbrämsen
  + Pris. Motsvarande maskin är Mosquito magnet Independence, vilket kostar det dubbla.

  Nackdelar:
  - Myggor och luft sugs in på toppen, men utblåset med allt lockmedel och koldioxid är 30-40cm ner. Så myggen samlar sig såklart under apparaten istället. Det kan lösas lite kreativt med klisterpapper såklart.
  - Behöver tillsyn

  *Uppdatering 2021:

  "Explosion av myggor" kan man läsa i tidningarna, och så har de varit här också. Vi fyllde 3 klisterpapper under samma kväll och dammsugaren jobbar stenhårt. Ytterligare anledning att inte använda 'original'-klisterpapper. De hade kostat flera hundra kr per dag att ha den gående annars.

  Ytterligare har jag märkt att placeringen är väldigt noga. Noga är det att maskinen står vindstilla för att kunna fungera som bäst, helst också mörkt.

  Har även märkt att schvian inte flyger tillräckligt högt för att fastna i apparaten när man har högsta inställningen. Dom flyger endast 20-30 cm upp. Därför satte jag klisterpapper på en uppochnervända hink under maskinen. Funkar galant