Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Kolink Observatory RGB (Svart/Transparent)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Kolink Chassin (46)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte detta chassi för att bygga en snygg men billig speldator med lite delar jag hade över.

  Pros
  +Väldigt snyggt i förhållande till pris
  +4st RGB fläktar med fjärkontroll ingår
  +PSU-shroud för snyggare finnish
  +Snygga glaspaneler

  Cons
  -Inga instruktioner
  -Dåligt luftflöde trots 3 front-fläktar pga dåligt dsignad frontpanel
  -Fläktarna kör alltid full fart och går ej att kontrollera. Dock är dom kanske 900rpm, så dom låter för mycket vid idle och tillför ganska lite luft vid load, funkar dock bra till ett system som drar kanske 300W.
  -Chassit i sig har ganska dålig kvalitet, det märks att alla pengarna läggs på att det ska vara snyggt, för det faktiska chassit är snarare ett 400kr chassi snarare än 750kr.

  På det hela taget är jag dock positiv, väldigt mycket utseende för pengarna, men ganska lite kvalitet.
 • Alla omdömen

 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Först det positiva.
  Ett snyggt chassi som är relativt välbyggt för prisklassen. Riktigt snygga RGB effekter som styrs med fjärrkontroll.

  Det negativa är att det går inte styra fläktarna på något annat sätt än med fjärrkontrollen eller med en knapp på chassit. Det går inte koppla fläktarna till moderkortet för varken RGB-kontroll eller fläkthastighet. Fläktarna går med andra ord på 100 % hela tiden och det låter högt. Fläktarna har 6 pin så det går inte koppla dem till moderkortet överhuvudtaget.

  En annan negativ sak är att luftflödet framifrån är kraftigt begränsat. Monterar man bort frontglaset så sjunker temperaturen kraftigt i lådan. Det är synd för det hade kunnat vara ett riktigt bra chassi för pengarna.

  Det står ingenstans att fläkthastigheten inte går att ändra, varken i manualen eller på deras hemsida vilket är riktigt dåligt. Faktum är att sättet de skriver på låter som att det skulle gå att styra fläktarna men de nämner inte att det bara är RGB.

  "Förinstallerat i chassit är 4st 120mm-fläktar som styrs antingen med en knapp på frontpanelen eller den medföljande fjärrkontrollen."

  Köpte detta chassi förmonterat till min son vilket jag idag ångrar då jag sitter med ett chassi som låter som en mindre helikopter och antingen måste byta alla fläktar och modda det vilket kostar lika mkt som ett nytt bra chassi.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Bra grejer
  +Två tempererade glasskivor.
  +Ser rätt så snygg ut
  +Okej pris för utseende
  Dåliga saker
  -Fläktarna är långsamma, högljudda, man kan inte ändra RPM.
  -RGBn är analog vilket betyder att man måste hålla koll på en liten kontroller och att man inte alls kan ändra så mycket på den. Man kan inte äns ställa in rgbn som den är på bilden!
  -Framsidan är dåligt gjord och blockerar airflow.
  -PCIE expansions luckorna på baksidan är inte fastskruvade så de sitter fast direkt i chassit vilket betyder att när man äntligen har lirkat bort luckorna kan man inte sätta fast dem igen.
  Jag gjorde ett stort misstag när jag köpte den här för jag brydde mig mer om flashiga RBG fläktar än byggkvalitet. Om jag kunde sälja den här för priset jag köpte den (vilket kommer bli svårt eftersom två pcie slot-luckor saknas) skulle jag använda pengarna för att köpa en nzxt h510 eller vilket Corsairchassi som helst.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  helt okey chassi inga problem med installation.. dock så hade jag stora problem med rgb, dosan som man ska koppla in alla fläktarna funkade bara 2 av 4 i belysniningen men alla snurrade.. skrev till inet fick hem en ny "kopplingsdosa" denna gången funkade 3 av 4 i belysningen.. även ingen instruktionsbok vilket gjorde de väldigt kontigt när man skulle koppla in resetknappen och de fanns 2 stycken... efter lite felsökning så listade jag ut att den ena kablen var till byte av färg på fläktarna xD så när jag skulle trycka reset första gången blev jag väldigt förvirrad..
 • Perfekt
  2 år sedan
  749kr på Inet 2018-12-25. 4st RGB-fläktar ingår.