Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus ROG Strix X470-F Gaming

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Moderkort (340)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.60)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  1 år sedan
  Haft den i 4 mån, köpte den på black Friday för 1649:-. Kör den med en ryzen 5 2600 @4.2ghz med 1.375v.

  +Bra VRM
  +Bra ljud (ALC1220)
  +Lättförståelig och bra BIOS
  +Många headers för fläktar(3 för chassifläktar, 2 för CPU-fläktar, 2 för AIO/vattenpump), 3 rgb-headers
  +Riktigt snyggt, io-skyddet har snygg rgb
  +Bra IO: gigabit ethernet, många 3,5mm jack, 5st usb 3.1 gen 1(varav 1 är typ-c, 2st usb 3.1 gen 2
  +2st m.2-platser, varav en har heatsink för att ge kylning
  +Stöd för snabba minneshastigheter, upp till 3600mhz
  +Förmonterad IO-shield

  -asus AI-suite program kraschade min dator ibland, ibland när man ändrade fläktkurvor kunde den krascha, men inte alltid... Väldigt konstigt. Annars är det ju smidigt att kunna ändra såna saker utan att behöva starta om datorn och gå in i bios, men när det kraschar datorn blir det ju motsatsen till användbart. Prövade installera om programmet, samma sak igen. Avinstallerade det och har inte haft såna bekymmer sen dess.

  Mycket nöjd överlag, men det är egentligen overkill om man inte har en ryzen 7, fick min för 1649:- och det är inte mycket mer än de 1490:- som motsvarande b450-f modellen oftast ligger på, så för det priset är det ett riktigt bra köp, har man en ryzen 5 eller 3 är det dock onödigt att lägga 2000+ på ett moderkort.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Fungerar helt utan problem . Haft den mer 4 mån
 • Perfekt
  1 år sedan
  +Stark vrm (6+2 IR3555)
  +Bios
  +Ljud
  +M.2 kylning
  +Rgb header
  +IO shield
  +Många fläktanslutningar
  +Fläktstyrning
  +OC funktioner
  +Q-Leds
  - vet ej
 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  ASUS visar ännu en gång att de inte kan.
  X470 gentemot Intels Z370 har bara 8 PCI-express 2.0 lanes gentemot 24 st PCI-express 3.0 lanes vilket ger sämre möjligheter att driva flera M.2 enheter, expandering, StoreMi är inte lika bra som Intels RST och Optane o.s.v. Men det är generellt.
  Till det positiva på det här kortet hör att VRM-lösningen skall tillhöra det bättre på marknaden, antagligen dubblad 4+2 till 8+2 * 60 ampere, kylflänsarna är väl mesiga som vanligt och den stora IO-skölden i plast(?) täcker dem delvis men de finns där iaf. Det skall inte finnas någon extern BCLK på moderkortet vilket gör det svårt att överklocka med sådan och PBO men annars brukar ju folk ge ASUS bra betyg. Ljudlösningen är väl om inte annat liknande som på Intelkortet med deras ALC1220S eller vad de kallar den och två OP-förstärkare. Så långt allt bra? Med nyaste Ryzen DRAM calculator gick det eventuellt t.o.m. att köra mitt 3466 MHz Corsair Vengeance RGB CL 16 kit i CL 14, svårt att veta då jag fick svart skärm men det påstås höra ihop med deras BIOS och olika program för att lista sensorer eller hur det är. Kör 3400 MHz och CL 16 nu och det fungerar bra iaf.

  Dock är det allt det där som inte fungerar:
  Performance Enhancer verkar satt till auto som standard vilket innebär att Precision Boost Overdrive är aktivt och processorn verkar snitta 1.43 volt istället för 1.0-1.1 volt och rimligtvis går den varmare p.g.a. det.
  Kortet marknadsförs med stöd för Sonic Studio III och Sonic Radar men med de senaste drivrutinerna får du inget av det, jag har heller aldrig fått någon notifiering om att det detekterade en tyngre last på hörlursutgången och därav valde en kraftfullare förstärkning heller. Jag kan driva mina 32 ohm Alessandro MS-1 med 100 ljudstyrka utan att behöva ta mig lurarna, runt 80 är kanske mer lagom men ändå.
  BIOSen är fortfarande samma version som den folk menade gav svart skärm när man körde programmen som listade data från sensorerna. Om det verkligen är något fel där vet jag inte.

  Hårdvarumässigt är det ju en ok produkt men med Asus så att säga fabriksöverklockning och högre spänningarna än vad som är tänkt att använda om så nu är fallet och med drivrutiner som inte längre ger den funktionalitet som utlovas i marknadsföringen kan det ju inte bli full pott. Eller? Hade kortet haft all den funktion det skall ha hade det fått minst mycket bra, med extern BCLK utmärkt med, fler PCI-express 3.0 lanes hade ju inte gjort något men det är ju AMDs fel.
  Fabriksöverklockning gillar jag inte än mer när det är otydligt vad det rör sig om. Vad är Performance Enhancer Auto kanske man frågar sig? Och vad är default? Level 1 och 2? Att Level 3 och 4 är OC framgår i.a.f. i BIOSen. Att det är Precision Boost Overdrive det hela handlar om framgår inte såvitt jag minns. Ganska dålig eller knappt godkänd är det jag har att välja på. Men knappt godkänd är väl ändå godkänt och är det godkänt med höga spänningar som standard?

  Bra hårdvara som förstörs av dåliga standardval och drivrutiner. Nu skall det väl i.o.f.s. påtalas att det ofta nämns att exempelvis ASRock har BIOS med inställningar som inte ens är implementerade i verkligheten så att misslyckas där är ju inte särskilt ovanligt, och många vill kanske ha den extra prestandan. Jag föreslår dock att det inte görs som standard och att man skulle vara tydligare med vad som sker när saker och ting ändras så att användaren vet om det.

  All den tid jag har använt på att försöka lista ut om de höga spänningarna är normala och problematiska eller inte och hur man blir av med dem kunde jag använt till något bättre.