Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Phanteks Eclipse P300 Glass (Vit/Transparent)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Phanteks Chassin (75)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  2 mån sedan
  Mycket snyggare i verkligheten än på bilderna. Byggkvalitén på chassit är superbra för priset. Rekommenderas starkt om du har en budget på under 700sek
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  På plussidan:
  Chassit är riktigt snyggt (jag valde det vita men det finns i fler färger) och har lite mindre mått (endast 400mm djupt vilket väldigt få andra chassi kan matcha). Bra kvalité i plåten och riktigt snyggt målat, glaset på sidan verkar också va i bra kvalité och gör att du ser in i chassit och rgb ljuset lyser snyggt på insidan (går att välja på flera färger eller stänga av helt). Chassit är ganska lätt att montera delar/ jobba med och (lite trångt mellan nätagg och hårddiskhållare enda lilla minuset) alla kablar göms lätt på baksidan och i den undre delen där även nätagg och om du har äldre hårddiskar är det också här de sitter (ryms två stycken, monteras i/ ur från framsidan med snabblås utan skruv) vilket gör att de inte heller syns så insidan ser riktigt "clean" ut.

  Mindre bra:
  Att skruvar tappar färg direkt du skruvar i de samt att distanserna (mellan moderkortet och chassi) håller låg kvalité (två distanser gick sönder direkt vid monteringen av moderkortet då de ej är helgjutena så lossnar de från gängerna, något som ej kan hända helgjutna distanser).
  Endast en fläkt (120mm) bak medföljer så fläktar måste köpas till (jag monterade två 140 mm fram) och endast en hållare till ssd-hårddisk följer med (en till kan monteras men kostar 99 kr extra).
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Köpte ett chassi med mindre mått för att byta ut ett fulltower, med en låg prislapp och ett bra och gediget utseende så testade jag p300.

  #POSITIVT#
  + Chassit har en väldigt bra byggkvalite och finish, det vita har en mycket fin lackering och verkar vara tjock pulverlakering. (dom andra svarta är matta med råare ytfinish)
  +Stabilt, tjockare plåt än vissa andra billiga chassi.
  + Massor med utrymme för väldigt stora grafikkort.
  + Ingen ful stor hårdiskbur som skymmer innuti lådan. (extra viktigt när den har glasruta!)
  + Härdad Glasruta som är lätt tonad, ser mycket snyggare ut än en dimmig och efter tiden repig acrylplast, En tjock glasruta ger även stabilitet till lådan när den sitter på plats.
  + RGB passar mycket bra i detta chassi, med mattvit intreör så blir RGB belysningen lite dimmad så det inte sticker i ögonen.
  +2st 120mm Fläktar går att montera på utsidan chassiplåten så dom hamnar i utrymmet som täcks av frontskyddet. (mao. inte syns igenom glasrutan!)

  #NEGATIVT#
  - Bara en SSD vagga medföljer fastän det finns plats och gummifästen för två.
  (sitter på baksidan moderkortsplåten)
  - Finns bara plats för 3 HDDs man kan montera SSD´s i alla platser dock.
  - Följer inte med adapter för att kunna koppla samman chassits RGB med moderkortet, Adaptern kostar 49kr om man vill ha den. (Phanteks RGB adapter)
  - Endast en 120mm fläkt medföljer. För överklockare och entusiaster är det i underkant om man har varma komponenter. (Jag har monterat två fläktar i fronten.)

  #SLUTSATS#
  Överlag så är jag otroligt nöjd med chassit, väldigt prisvärt även om jag kompletterar med en SSD vagga och RGB adapter, lätt att bygga och gömma kablar i, alla mina komponenter är vitsvarta så utseendet blir stilrent.