Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

LG OLED55B8

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla LG TV (259)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.75)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Fantastisk TV kort och gott! Magiskt fin bild. 4K HDR/DV-material ser overkligt läckert, skarpt och punchy ut. Uppskalning av 1080-material gör TVn oxå galet bra.
  Genomgående becksvart svärta och kraftiga färger. TV:n startar från standby omedelbart utan fördröjning och driften är ljudlös (inga fläktar som hörs eller stör). Den fysiska designen kan dessutom endast beskrivas som läcker.

  Till och med det inbyggda ljudet är förvånansvärt bra (även om jag inte har det aktiverat då jag istället kör ut ljudet från alla mina källor till en Yamaha RX-V685 7.2 hemmabioförstärkare).

  LGs UI/WebOS är vidare riktigt bra. Snabbt, funktionsrikt och snyggt. Klart trevligare än Samsungs eller Sonys motsvarigheter. AirMousen (fjärrkontrollen) som följer med är oxå sjukt nice. Jag trodde aldrig en fjärrkontroll kunde vara så smidig och kompetent.

  Stjärnavdraget (9/10) får TV för:
  - audio lipsyc problem vid passthrough från den inbyggda YouTube-appen. Trist - och det går inte att få ordning på då ljudet från just den appen bisarrt nog är fördröjt i förhållande till bilden. Tydligen ett ganska vanligt "fel" på LGs TV om man läser trådar på tech-forum. Som tur är är det endast från den appen som problemet finns i mitt fall med min setup. Så Youtube kör jag istället från en Nvidia Shield. Problemet finns som tur är inte på ex Netflix, Amazone Prime, Play-kanaler etc.

  - viss tendens till pixelerad/blocky cruched svärta i de lägsta gråskalorna (ca 2-5% svartnivå) när TVn matas med material med för låg bitrate. Ett icke-problem dock om materialet har tillräckligt hög kvalitet. Uppstår mycket sällan som tur är, endast i vissa specifika väldigt mörka scener under vissa speciella förhållanden.

  Slutsats; ett givet köp om man värdesätter vansinnig fin och bra bild.
  (OBS: glöm INTE att kalibrera bilden och profilerna. Använd förslagsvis www.rtings.com setttngs som utgångspunkt)
 • Utmärkt
  5 mån sedan
  Har egentligen inget att klaga på, så länge du vet vad som kommer med en oled tv (Inbränningsrisk, lägre ljusstyrka, mm) så är det perfekt.

  Tycker den är snyggare än den dyrare C8 och avsaknaden av det snabbare chippet i den märks ej.

  Kör med de rekommenderade inställningarna från WhatHIFI:s recension och bilden är makalöst bra.
 • Mycket bra
  5 mån sedan
  OLED för 12990:-