Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

LG OLED55B8

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla LG TV (261)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Fantastisk TV kort och gott! Magiskt fin bild. 4K HDR/DV-material ser overkligt läckert, skarpt och punchy ut. Uppskalning av 1080-material gör TVn oxå galet bra.
  Genomgående becksvart svärta och kraftiga färger. TV:n startar från standby omedelbart utan fördröjning och driften är ljudlös (inga fläktar som hörs eller stör). Den fysiska designen kan dessutom endast beskrivas som läcker.

  Till och med det inbyggda ljudet är förvånansvärt bra (även om jag inte har det aktiverat då jag istället kör ut ljudet från alla mina källor till en Yamaha RX-V685 7.2 hemmabioförstärkare).

  LGs UI/WebOS är vidare riktigt bra. Snabbt, funktionsrikt och snyggt. Klart trevligare än Samsungs eller Sonys motsvarigheter. AirMousen (fjärrkontrollen) som följer med är oxå sjukt nice. Jag trodde aldrig en fjärrkontroll kunde vara så smidig och kompetent.

  Stjärnavdraget (9/10) får TV för:
  - audio lipsyc problem vid passthrough från den inbyggda YouTube-appen. Trist - och det går inte att få ordning på då ljudet från just den appen bisarrt nog är fördröjt i förhållande till bilden. Tydligen ett ganska vanligt "fel" på LGs TV om man läser trådar på tech-forum. Som tur är är det endast från den appen som problemet finns i mitt fall med min setup. Så Youtube kör jag istället från en Nvidia Shield. Problemet finns som tur är inte på ex Netflix, Amazone Prime, Play-kanaler etc.

  - viss tendens till pixelerad/blocky cruched svärta i de lägsta gråskalorna (ca 2-5% svartnivå) när TVn matas med material med för låg bitrate. Ett icke-problem dock om materialet har tillräckligt hög kvalitet. Uppstår mycket sällan som tur är, endast i vissa specifika väldigt mörka scener under vissa speciella förhållanden.

  Slutsats; ett givet köp om man värdesätter vansinnig fin och bra bild.
  (OBS: glöm INTE att kalibrera bilden och profilerna. Använd förslagsvis www.rtings.com setttngs som utgångspunkt)
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Absolut nöjd för 11 990kr. Sökte en TV som var helt flimmerfri och som kunde ersätta min gamla LG plasma-TV (som jag köpte billigt för 2 900kr). Har aldrig gillat LCD/LED pga kass svärta men har tyckt att OLED har varit för dyrt. Nu slog jag till och jag är inte besviken.

  Bilden är ruskigt bra från 1080p och uppåt. 480p och 720p ser också okej ut, men naturligtvis inte lika bra. Tydligen ska C8 och dyrare modeller i serien ha nytta av den nyare processorn för att få lågupplöst material att se bättre ut. Har dock inte jämfört själv.

  Det går väldigt smidigt att använda Netflix och växla mellan "vanlig" TV. Däremot blir det ett irriterande avbrott när man växlar mellan TV-guiden och TV-tittande. Det krävs också ganska många klick för att göra enkla saker som att schemalägga ett program. Likaså tar det tid att gå in i t ex inställningsmenyn. Allt detta var betydligt smidigare på min gamla TV - synd att utvecklingen går åt fel håll. Kan heller inte förstå varför man lägger in reklam i en TV i den här prisklassen. Vidare är läpprörelserna osynkade när man kollar på vanlig TV - inte heller detta var ett problem på min gamla TV.

  Valde själv B-versionen eftersom jag ville ha den smala foten. Tydligen är C-versionen även lite mer ljusstark vilket hade varit trevligt när man kollar mitt på dagen. I efterhand hade jag kanske valt den nu när prisskillnaden är obefintlig.

  Följde rtings.com's inställningar, men ändrade följande:
  # Skruvade upp färgmättnaden till 60 för att få lite livligare bild
  # Satte på MPEG noise reduction för lågupplösta källor, osäker på om det hjälpte
  # De-judder ställde jag på 3 för att minska "hackigheten" i panoreringar etc.
  # För HDR valde jag att aktivera Dynamic Tone Mapping, kanske inte blir lika korrekt bild men minskar överexponering i ljusa partier (och underexponering i mörka?) vilket jag föredrar

  + Perfekt svärta och kontrast
  + Riktigt bra bild i övrigt
  + Smidig fjärr med "muspekare"
  + Faktiskt ganska bra inbyggd ljud
  + Flimmerfri
  + Snygg design, smal ram

  - Långsam i menyerna jämfört med min gamla LG plasma-TV
  - Problem med lip-sync vid vanligt TV-tittande
  - Reklam på startsidan
  - Anti-reflex coatingen kunde varit mer effektiv
  - Inte perfekt uppskalning från lågupplösta källor
  - Inte lika ljusstark som LCD/LED/VA
  - Verkar inte kunna mata ut flerkanaligt ljud som PCM, varken via ARC eller optisk? (DD/DTS funkar dock)
  - Få analoga ingångar (får koppla äldre TV-spel till den gamla TVn)

  Kollar du på 4K och DV i mörka rum går det inte att få bättre bild just nu. Kollar du mest på vanlig TV finns det nog andra alternativ som är mer prisvärda.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Enastående svärta, snabb smart-tv
 • Utmärkt
  9 mån sedan
  Har egentligen inget att klaga på, så länge du vet vad som kommer med en oled tv (Inbränningsrisk, lägre ljusstyrka, mm) så är det perfekt.

  Tycker den är snyggare än den dyrare C8 och avsaknaden av det snabbare chippet i den märks ej.

  Kör med de rekommenderade inställningarna från WhatHIFI:s recension och bilden är makalöst bra.
 • Mycket bra
  9 mån sedan
  OLED för 12990:-