Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Ubiquiti Networks UniFI AP NanoHD

 Lägg i lista  Jämför
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Lämnar en snabb recension!
  Jämfört den mot UAP-AC-LR,

  Kort o sagt, Nanohd levererar klart mycket bättre i 5Ghz bandet, nästan dubbla prestanda under samma frekvens,kanal,kanalbredd!
  Bakrund 5ghz bandet,
  3m, avstånd, NanoHD : 650mbit , AC-LR : 500mbit
  20m, avstånd NanoHD: 300mbit, AC-LR: 190mbit

  Lite intressant, när man kommer till 2.4Ghz bandet så svajar Nanohd lite under samma förhållande och inställningar. Den levererar 150mbit på 3m avstånd medans LR levererar 100mbit. men går man 20m bort, så leverar LR fortfarande runt 100mbit medans NAnoHD faller ner till 60mbit!
  Ett tips, NanoHD verkar ha problem med frekvenskanaler under 8, samt HT40 är att rekommendera i detta fallet, prestandan vid exempel kanal 1, 40ht, 30mbit på 20m avstånd, medans kanal 11, ht40 ger det dubbla!

  Men överlag så vinner NanoHD, den ser jag som framtidssäkra alternativet då 2.4ghz bandet börjar avta!
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Presterar i vissa fall 10% bättre än HD APn från samma märke över 5Ghz. Om ni installerar fler än 1 på samma site rekommenderar jag automatiskt transmit power. Kör du endast en AP, blås på med 80mhz på high effekt, välj en kanal långt från grannarnas. Grym wifi för detta priset, det som kommer i närheten är konkurrenterna men där priset för hårdvaran är betydligt högre samt licenskostnader årligen, tex Cisco Meraki.

  Har du som ett normalt hushåll ca 1-20 enheter är denna grym, satsa annars på HD modellen om du kör extremt mycket enheter trådlöst.

  Vill också säga att kör ALLTID allt som går, med kabel. Prestandan på Airplay, utskrifter, lokal data överföring etc är fantastiskt om du kör kabel samt en sådan här. Så lite som går med wifi, men denna just för wifi, sen kommer du aldrig klaga över nätet igen.

  Med min 100/100 lina från Telia fick jag 20/20 med Telias router, 80-90/80-90 med Airport Extreme, men 120/120 med denna, samt med kabel. Låg latency.

  Dessutom har denna APn stöd för kanaler som körs på radar vilket gör att du "brottas" inte på grannarnas kanaler utan du kör samma som radar. Observera att wifi dör om radarn tar över kanalerna, men det är snabbt löst med manuell justering av kanalerna för dagen.

  Fantastisk produkt om du vill ha bra 5Ghz wifi överallt.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  WiFi i toppklass.
  Lätt som en plätt att installera, men det krävs lite kunskap om nätverk.

  nanoHD med en bottenplatta i ett kraftigt material känns mer gedigen än plastiga Pro. Jag gillar att Ubiquiti pressat in hög prestanda i en så liten AP.
  En PoE-injektor följde med, model: GP-H480-050G, PN: POE-48-24W-G-WH.

  Jag valde mellan NanoHD och AC Lite. Förmodligen nyttjas inte NanoHDs fulla kapacitet i mitt nuvarande nätverk, men jag ville gardera mig.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Stabil accesspunkt för Wi-Fi som jag kör tillsammans med ett par UAP-AC-M för utökad räckvidd. Rekommenderar starkt Ubiquiti om du vill ha ett bra system. Skaffa en Unifi Dream Machine (Pro eller vanlig) och utöka sen räckvidden med NanoHD, då kommer du få ett nätverk som räcker länge. Fördelen är också att du kan byta ut APn när nya WI-FI standarder kommer in på marknaden, t.ex. WI-FI 6.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Väldigt trevlig AP. Har 2 vånings trähus på 180kvm. Har full täckning på 5ghz var jag än är i huset. Har satt transmit power till High på 5gz och Medium på 2ghz
 • Perfekt
  1 år sedan
  Setup and forget.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Otroligt nöjd. Full fart i hela lägenheten, inkl muggen. Snygg. Finns inte så mycket att säga. Det bara funkar och det funkar riktigt bra. Har bara konfat med UniFi Network-appen, men det räcker bra för att komma igång. Jag vet ännu inte vad jag missar med UniFi Network Controller, så det har jag kvar att upptäcka. Jag skulle bl a vilja köra flera SSID samtidigt, vilket jag antar/hoppas fungerar.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Stabil och presterar bra för den intresserade.

  Gick från TimeCapsule till Unifi, en näst intill chockerande stor skillnad. Är man lite tekniskt intresserad så är det ett paradis av kontroll, insikt. Dessutom mycket stabil.

  Tar in fibern i en EdgeRouterSFP + AcLite + nanoHD. Mkt nöjd!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Fungerar utmärkt.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Helt nöjd med NanoHD! :D
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Kört den några dagar så ger ett första intryck. Kör i hemma miljö så fått sätta upp allt från början.

  Otroligt bra värde för pengarna när man fått igång den. Första AP från detta märke och tog lite tid innan jag fått igång allt, men när det väl rullar så rullar det på bra och snabbt.
  Även skaffat raspberry för att köra mjukvaran, så intressanta dagar med uppsättning.

  Haft lite problem med tappad anslutning från mobilen, därför kört in senaste betan som är klart stabilare så långt.
  Även petat lite på på inställningar för att få ut maximal hastighet över wifi på 5ghz bandet. Otroligt mycket bra hjälp och tips i deras forum som man har hjälp av.
  Får följa upp när jag kört med n längre tid, blir att lägga till ytterligare AP längre fram.
 • Perfekt
  2 år sedan
  funkar utmärkt
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Bytte ut 2 av mina AP PRO mot 2 st NanoHD. Har bara kört dem en kort tid, men de levererar märkbart bättre än de gamla. De var precis så enkla att installera som jag förväntade mig. Tog mig totalt 30 min att byta ut de gamla inkl. både det fysiska bytet och ”adoptionen” i kontrollern.

  De är ganska mycket mindre till storleken och smälter därför in ännu bättre. Takfästet är däremot något sämre då man behöver någon form av smalt och långt för att kunna lossa APn från takfästet. Detta ”verktyg” följer inte med, vilket jag tycker att det borde göra då det inte funkar med en vanlig skruvmejsel.

  Takfästet är det enda som gör att jag inte ger NanoHD en 10a. Resten verkar så här långt vara över de högt ställda förväntningarna!