Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Shadow of the Tomb Raider (PS4)

 Lägg i lista  Jämför
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  6 mån sedan
  Inget att klaga på. Suverän grafik och än så länge kul story.
 • Ganska dålig
  8 mån sedan
  Nu läste ja inte hela förra inlägget, absolut spelet ser kanon ut på 4k oled.
  Men särskilt fängslande skulle ja inte påstå att det är,
  Relativt trist,tyckte tomb raider 25 yrs edition, va mycket bättre tom föregångaren till det!
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Till att börja med kan jag bara säga att detta spel i 4k och med bra HDR (din tv/ monitor måste stödja detta såklart) ser fantastiskt snyggt ut, miljöerna i djungeln, grottor/ gravar och vatten, rök mm. ser riktigt snyggt ut, tydligen ska detta spel tillsammans med Gran Turismo: Sport (som är exklusivt till Ps4) vara de två spel som i nuläget bäst utnyttjar HDR enligt DigitalFoundry som tittat närmare på det grafiska. Ljuset som kommer ner mellan trädkronor/ buskar, in i öppningar i mörka grottor/ gravar eller ner i vattnet när du dyker ser fantastiskt ut! Vattnet ser också fantastiskt ut med snygga effekter runt Lara när hon simmar och rör sig i vattnet eller bara en sån sak att det finns olika vatten, ljust och fint vatten där du ser allt och där ljuset speglas snyggt på havsbotten, mörkt vatten där endast lite ljus ger ett mindre sken eller grumligt vatten där sikten är mycket begränsad. Själva djungeln där spelet utspelas är också riktigt snygg och väldigt tät och trovärdig (snyggaste speljungel någonsin?), varje gren eller buske reagerar mot Laras kropp vilket gör att allt känns mer verkligt än i spel där detta saknas. Lara rör sig även på ett trovärdigt sätt när hon klättrar, hoppar eller hänger i rep mm. och just klättringen ser enormt bra ut mot andra spel jag sett innan och hon klättrar här även hängandes upp och ner vilket är riktigt häftigt. Den blöta leran har också fått ett nytt kliv grafiskt i detta spel och det blir djupa spår när Lara vadar genom lera vilket verkligen ser snyggt ut, lera kan nu också användas av Lara till att kamouflera sig med vilket gör att hon sedan kan smyga mot vissa lerväggar utan att fienderna kan se henne. Detta nya stealthsystem med lera mm. fungerar kanon och det är riktigt spännande att smyga sig på fiender på olika sätt när du har en hel del att välja på! Du kan om du befinner dig uppe i ett räd tex. skjuta en pil med ett rep i och hissa upp fienden i trädet eller bara kasta dig ut från trädet med kniven i högsta hugg för att göra processen kort! Är du i vatten kan du med fördel närma dig fienden underifrån för att sedan ljudlöst dra ner denna i vattnet utan att minsta spår finns kvar... Pilbåge finns som vanligt i Tomb Raider vilket är något av det roligaste vapen du kan använda i ett spel, pistoler, hagelbrakare och kpistar finns också såklart om du inte vill smyga eller om du skulle råka bli upptäckt och behöver mycket eldkraft. Blir du upptäckt reagerar nämligen samtliga fiender och striderna blir genast oerhört mycket svårare. Här finns också att en hel del att utforska och en hel del knepiga pussel att lösa i gottor/ gravar om du vill det. Detta "Shadow of the Tomb Raider" (spel tre) liknar mer "Rise of the Tomb Raider" (spel två) än det första "Tomb Rsider" i denna reboot trilogi, personligen älskar jag även det första "Tomb Raider" som är mer som en film att spela igenom och som var mycket mer inriktad på grymma strider i stort sett hela tiden och som även är mer linjärt än efterföljarna.

  //Spelat på Ps4 Pro/ 60 tum 4K HDR Tv

  **Vad innebär HDR och varför är det så bra?

  Den enkla förklaringen är "bättre pixlar istället för fler pixlar" där HDR erbjuder ett utökat kontrastomfång med mycket bättre detaljrikedom i mörka/ljusa scener samt en förbättrad färghantering med mer nyanser och djup i bilden. Tanken är helt enkelt att göra bilden mer realistisk och återskapa hur vi människor ser i verkligheten där tex en bländade sol ska ge samma effekt som när vi tittar ut genom fönstret.

  Lite extra om det grafiska och speciellt 4k läget: 4k läget flyter på bättre på PS4 PRO versionen (stadiga 30fps med V-Sync, uppskalad 4k) än på Xbox One x versionen (under 30fps ofta, saknar V-Sync, native 4k). PS4 Pro är på pappret en betydligt mindre kraftfull konsol och kör med uppskalad 4k för att få ett bra flyt (fps) och Xbox One X som kom ett år senare kör med native 4k vilket gör en liten liten förbättring grafiskt (svårt att se för de flesta), men detta gör också att flytet (fps) på Xbox one X är sämre vilket innebär hackande bild ibland vilket inte förekommer i Ps4 PRO. Detta känns som ett märkligt beslut men samtidigt måste Xbox One X göra allt för att få ett litet övertag där de kan i nuläget när Ps4 säljer så mycket bättre än Xbox One (Ps4 över 80 miljoner, Xbox One runt 40 miljoner). Väljer du istället 1080p 60fps så är båda konsolerna PRO och X identiska grafiskt så även här så har en ett år nyare konsol som är betydligt snabbare inget övertag. De äldre konsolerna (ej Pro och X) är en bit efter rent grafiskt som vanligt men levererar ändå en snygg grafik där PS4 slår Xbox one s något, detta enligt DigitalFoundry som tittat närmare på det grafiska. Grafiken på konsol är likvärdig med en Pc för 15 000-20 000 kr enligt tester på nätet vilket är väldigt imponerande för dessa konsoler mellan 4000- 5000 kr.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Dålig
  4 mån sedan
  Det värsta i triologin. Boring storyline