Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

LG OLED55C8

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla LG TV (350)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.81)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  En ganska tidig bedömning då jag inte haft tv:n så länge.
  Tycker tv.n lever upp till förväntningarna. Svårt att göra en klar bedömning över hur mycket bättre den nya bilprocessorn ät jämfört med gamla utan att göra en side by side jämförelse.
  Har än så länge inte varit inne och kalibrerat bilden då jag inte anser att det funnits något behov då fler av bildlägena känns väldigt naturtrogna vilket också de professionella recensenterna hat påpekat genom mätningar.
  WebOS och magicremote controller är fantastisk precis som föregångaren.
  Använder Apple 4K TV som källa samt inbyggda stremingklienter vilket fungerar bra.
  Det ända negativa jag har är att TV tjuter lite vilket hörs tydligt när man byter mellan olika tv-signaler. Man hör dock detta bara om man stängt av ljudet. Funderar på om det kan vara något lokalt i min setup som orsakar detta eller om det är tv:n.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  I direkt jämförelse med Samsung Q8D så är denna betydligt vassare maskin.
  Kommer man ifrån en plasma så finns ingen bättre än oled.

  Hade chansen att testa både Samsungs Q8D och C8:an brevid varandra.
  I ljusa miljöer så är Samsungen liiite ljusstarkare (marginellt). I mindre belyst rum så börjar skillnaden att synas mer och i mörkt rum så är det inte ens jämförbart längre.

  Svärtan är oslagbar, färgerna syns bättre och speciellt från en snävare vinkel.
  Dessutom så har den Dolby Atmos och Dolby Vision vilket saknas hos Samsung.

  Om jag ska prata om de negativa punkter så är HBO och TV4 play saknade.
  Full pott till LG för denna modell!
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Perfekt bild! Oslagbar svärta. Ljudet är kanon för att vara inbyggt, förstår inte vad vissa har för perspektiv.
  En verklig upplevelse blir det med lokalt 4k material. Streamat blir aldrig helt samma sak pga komprimering antar jag.

  *LG's appbutik har förbättrats och mina tidigare klagomål är inte relevanta*
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Jag kan inte säga något negativt om denna tvn efter ett års användande. Bilden är superfin och den har bra svärta och färgåtergivning oavsett om det är mitt på dagen eller mitt i natten. Kan inte göra annat än att rekommendera denna tv.
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Det mesta är alla tiders men minus för bara 100/100 Mbit Ethernet - dumsnålt av LG?
  Vill man ha ut högre hastighet måste man köra WiFi.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Ett stort leende varje gång jag startar min LG OLED. 2160p HDR material från datorn, så blir leendet bara ännu större. Full pott!
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Ni känner säkert till de flesta för- och nackdelar redan. Några andra saker:

  Positivt:
  + Bra räckvidd på fjärren.
  + Bra ljud. I en platt-tv. Till och med tryck i basen.

  Negativt:
  - Mycket reflektioner. Nästan att det blir irriterande när ljuset kommer från ett fönster på sidan.
  - Andra system har fler appar. Kolla innan köp att rätt appar finns. Finns mycket fler till Samsungs modeller.
  - Google Home fungerar inte än. Om det någonsin kommer stöd.
  - Nätverkskortet (för kabel) har inte stöd för mer än 100 Mbit/s.
  - Apparna är ofta väldig basic. T.ex. SVT Play saknar allt utom grundläggande funktionalitet.

  För de 11200 kr jag betalade är jag mycket nöjd.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Fick den levererat till dörren igår och har nu kollat i några timmar och lekt runt lite. Riktigt imponerande skärpa, flyter på bra med 4k filmer och magickontrollen är gudomlig att bläddra med. Jag är inte så kunnig om tv apparater men jämfört med alla gamla plasma och led tvs man haft genom åren slår denna storslaget. Mycket nöjd.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Bästa TV jag ägt! Har inget att klaga på.
  Bra ljud trots tunn tv.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Köpte min LG OLED 55” för ett år sedan. Hårdvaran är helt ok, men mjukvaran är kass. Är så j-vla trött på WebOS och den idiotiska fjärrkontrollen. Att ses TV:n konstant slår på sig själv när man kör via HDMI ARC, strax efter att man slagit av den gör en så f—bannad att jag bara vill lägga upp den på Blocket direkt eller ännu hellre köra den på tippen. Aldrig mer LG!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Har ägt denna skönhet i en vecka nu.
  Presterar ruskigt bra vid bra insignal.
  Dock kräver den en del tweakande för att hitta bästa bilden!
  Vansinnigt snabb i hanteringen med Webos och nya A9 processorn som sitter i TVn.
  Stort plus även för riktigt bra inbyggda högtalare.

  Har du ekonomin så är det inget att fundera över, bara köp!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag har ägt en LG OLED55C8 sedan Black Friday förra året. Alla vet att bilden är riktigt bra och det är det viktigaste förstås. Det kan vara värt att veta att TV:n stöder APT-X för Bluetooth vilket knappt står någonstans. Grymt för oss ljudnördar som vill se på TV med lurar när barnen sover. Däremot är den inbyggda Wifi-adaptern riktigt kass. Jag var tvungen att koppla upp TV:n via nätverkskabel för att inte få hack i Netflix. Trots att routern bara stod någon meter ifrån så verkar TV:n skugga alla wifi-signaler om TV:n sitter på väggen. Se även till att stoppa i nätverkskabeln innan du sätter TV:n på väggen för i efterhand är det omöjligt att få in den utan att lyfta ner tv:n igen. TV:n stöder DLNA, så om du har ett Synology NAS till exempel med MediaServer-funktionalitet så kan du streama film från NAS:et till TV:n. (Dock funkar inte thumbnails för mig av någon anledning... nåja, småsaker). Jag skulle även rekommendera alla som köper en sådan här TV att kalibrera om färgerna enligt den här guiden, https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c8/settings
  Om man inte kalibrerar den så får man den berömda dokusåpa-effekten, det vill säga att all film ser ut som om det är filmat med billig handkamera i en studio.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Älskar den här! Så fin bild och det finns inget att klaga på
 • Perfekt
  1 år sedan
  Finns inget att klaga på den här modellen. LG levererar en tv som jag förstår varför den är testvinnare.
  Menyerna är enkla och intuitiva, oändliga inställningar för bild, ljud mm. Enheten pratat med BD, förstärkare via HDMI ARC, om man har stöd för det. Räcker med att trycka på on så startar TV, förstärkare, bd som ska användas. Inbygda ljudet är helt ok!
  Deras "Magic remote" är fiffig och fungerar bättre än jag först tänkte när pekaren "flyger" över skärmen. Den har inbyggt stöd för de flesta entheter så man kan lära den att styra befintliga enheter av andra märken, så man bara använder LG's fjärrkontroll. Får dessvärre inte min äldre Samsung BD att fungera, men inget större minus.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Svärta
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Efter mycket research har jag kommit fram till att detta är den bästa TV man kan köpa i dagsläget för en lagom kostnad. LG fokuserar på att höja ljusstyrkan och minska fördröjningar. En strategi de haft i ett par års tid nu och som även fortsätter i 2019 års C9.

  C9 är dock för dyr att köpa enligt mig. Även till hösten 2019 lär C8 fortfarande vara betydande billigare. Men då kan man man köpa C9 istället. Men just nu är C8 det självklara valet om man inte är gjord av pengar.

  Förutom om man kan tänka sig köpa utgångna modeller begagnat. För faktum är att C7 står sig bra mot C8. C7 är något mörkare och något mer flammande. Vilken traditionellt är vad just Oled står för.

  Jämför t ex oled skärmen på en iPhone X med den på Galaxy s6. Vid en första anblick kan man tro att endast Galaxy s6 har Oled eftersom iPhone Xs skärm visar en bild mycket mer kalibrerad likt en vanlig LCD.

  Det är samma sak med LG Oled TV på senare år. År för år går de mer från den varma, filmiska och onaturliga utseendet som varit synonymt med Oled, till att visa en mer kall korrekt och i viss mån tråkigare bild. I jakten på högre ljusstyrka och korrektare färger.

  Någonstans måste vi fråga oss varför vi tittar på TV. Är det för att få en filmisk upplevelse, pumpande action i spel eller för att titta på Rapport. Jag kan säga att jag vill ha alla 3 sakerna, vid olika tillfällen. Det finns lägen då man vill ha en korrekt och torr bild. T ex är sällan de varma semesterställena lika magiska i verkligheten som man kan tro, och ofta vill jag se världen som den är.

  Om jag t ex ser på ett program eller bläddrar i en meny och färgerna är överdrivna. Då blir jag upprörd. Men att ge en viss film mer filmisk känsla på olika sätt, som står i motsats till torr bild. Det är inte fel. Så jag tror att i framtiden kommer det komma funktioner för att anpassa bilden utefter vad som visas på skärmen.

  Slutligen så är det som får mig att sätta ett så pass lågt betyg det faktum att fokus ligger helt och hållet på en korrekt bild, att få högt betyg i mätningar. Snarare än att erbjuda den bästa upplevelsen. Jag pratar om den, i mitt tycke, något överdrivna jakten på att få Oled att göra allt LCD kan göra. Det är inte dåligt, men vinkla gärna fokus till att mer utforska vad Oled kan erbjuda för nytt. Fokusera på inlevelse. Och tänk på användarna. Att lägga till någon gömd inställning som kan förbättra vissa lägen kommer inte hjälpa att höja TVns upplevelse i stort.

  Att alla modeller saknar stöd för 3D är ett tydligt sådant exempel. 3D är inte för alla, men att lägga en framtidsteknik på paus i några år är inte positivt för utvecklingen. 3D lär hursomhelst få en renässans när Avatar 2 filmerna släpps.

  För att summera så är jag inte sur på LG. Jag inser att man måste sälja TV-apparater också så man kan fokusera på utveckling. Och jag har ingen anledning till att tro att deras strategi inte är bra utifrån vad konsumenterna värderar vid TV-köp.

  Själv funderar jag på att försöka få tag i en av toppmodellerna ur 2016 serien begagnat istället eftersom dessa är de senaste som hade stöd för 3D. Eftersom jag älskar 3D.

  Slutpunkten är väl egentligen att LGs vuxna ledning och en entusiast som jag, som växte upp inuti spel och tappade hakan på Lisebergs 3D bio som liten knöl. Vi har olika drömmar.

  Så måste jag även nämna det att för mig att sitta här och klaga på en TV som byggs av underbetalda arbetare. Det känns sådär. Självklart är jag glad över att leva på en sådan tid och plats att jag kan köpa massa roliga tekniska prylar. Men allt kan bli bättre, resurser kan tas vara på bättre och ett företag som LG kan bli bättre. Så oavsett hur bra LG må vara kommer jag alltid, när jag får ordet, önska att de blir bättre.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Hade en 9 år gammal Sony KDL-46EX503 LCD innan jag uppgraderade till denna.
  Har läst på en hel del om OLED, och denna, samt dess föregångare, har tydligen vunnit bäst i test och petat ner Samsung från tronen.
  Passade på att köpa den på Black Friday för 13 490kr och kunde spara några tusenlappar.
  Wow vilken skillnad!
  Knivskarp bild, otroliga färger och kontrast och ingen eftersläpning i bilden vid snabba rörelser. Så klart beror det också på källan, men med en högupplöst källa, så märks det otrolig skillnad - nästan så man ser porerna i ansiktet på skådisarna.
  Det som många pratar om är svärtan och det märks tydligt hur bra teven hanterar det. Svarta och mörka områden är verkligen svarta och inte grådaskiga som på andra paneler.
  Den är elegant och sjukt tunn! Jag hade en platt-teve förut, men den känns som en tjock-teve jämfört med denna som endast är några millimeter tjock och ser nästan ut som en spegel.
  De inbyggda högtalarna är faktiskt helt OK, men jag anslöt den direkt till hemmabioanläggningen via HDMI-ARC (audio return channel) och kör för det mesta ljudet därigenom.
  Tar ett tag att vänja sig vid fjärrkontrollen Magic Remote, men det ska nog gå bra. Fiffigt med ett scroll-hjul, precis som på datormöss. Den påminner mycket om hur man styr ett Nintendo Wii tevespel.
  Efter lite pill och omstart av externa enheter, fick jag även igång HDMI-CEC och kan nu styra alla mina enheter med den medföljande fjärren. Har nu höjt upp betyget till full pott efter att jag fått det att fungera.
  Har ingen negativt att anmärka på, annat än att det inte är helt solklart hur man växlar mellan analog TV och digital TV, men lärde mig efter ett tag, så det är inget som drar ner betyget.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Mycket nöjd, gör väl det man kan förvänta sig av en tv.

  Får dock inte dosan att funka med Canal Digitals box.

  Sen får vi väl se hur lång tid det går innan någon av ungarna bryter den i två delar, överdelen är riktigt tunn, tänkte inte på det... :)
 • Perfekt
  1 år sedan
  Väldigt nöjd. Tycker den närmast jämförbara modellen från Samsung var alldeles för dyr. Så det fick bli en Oled. Grym bild otroligt tunn och välgjord. Har inget att anmärka på, var orolig att i mitt ljusa vardagsrum skulle bli ett problem. Men den är kanon även på "Solsidan" :) Burn-in är jag inte alls orolig för. Verkar mest vara propaganda.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Jag är ingen TV-fantast, därför är det här betyget inte ett "proffs"-betyg utan bara min feedback att jag är väldigt nöjd med TVn.
  Bilden är toppen, ljudet gick bra att para ihop med ett 10 år gammalt surroundsystem via optisk utgång.
  Apparna som jag använder (SVT, Viaplay, Youtube) funkar som de ska. Går utmärkt att sätta bildinställningar per HDMI-ingång (spel för PS4, Film för chromecast, etc)
 • Perfekt
  1 år sedan
  Bara haft den i några dagar men definitivt bästa TVn jag har ägt med råge.
  Svärtan är (förstås) extremt bra och väldigt naturtrogen bild efter justeringar enligt rtings guide.

  https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c8/settings

  Köpt på mellandagsrean och värd varje krona.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Sjukt nöjd. Otroligt bra bild med fantastisk svärta. Rapp meny och startar tex netflix snabbt. Behöver inte justera inställningar utan jag tycker bilden är bra som den är. Spela 4k xbox spel med hdr blir en helt ny upplevelse. Rekommenderas starkt.

  Köpte den på elgiganten med prisgaranti för 13990. Mitt bästa köp på länge.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Använt tv:n under ett kortare tag bara men förstår verkligen inte varför folk klagat på ljudet i nästan alla "Reviews" jag läst =P, det är ju inte 8.1 ljud men det går inte heller att förvänta från en tv med inbyggda högtalare ^^.

  Det enda jag kan informera om som kanske drabbat någon annan (många samtal i onödan =P) är att oavsett om man kör med Kabel/2.4Ghz/5.0Ghz wifi så stödjer den bara de lägre kanalerna på 5Ghz (36-64) är den på någon av kanalerna över 100+ så blir hastigheten 2/4 Mbit/s =P, och Max 100/100 Mbit/s oavsett inkoppling.

  För min del så är tv:n helt perfekt och ser inga som helst problem med något så att jag kom undan på black friday gjorde det bara till ett av mina bästa inköp hitintills =P.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Tips till alla som e ute efter oled tv.gör mycket research,definitivt angående inbränningsproblem med skärmen,
  O kolla vad garantin täcker, fick inbränd skärm efter 5 mån, och inte brukat tv'n på "fel sätt"
  O räkna inte med att garantin gäller alla ggr, ja fick ny skärm,men det va efter antal samtal till butik,sedan konsumentverket
  För att ja inte accepterade att detta inträffat, fick rätt till slut!
  Bilden e fantastisk absolut,
  Trodde faktiskt inte inbränningsproblem existerade när ja köpte tv'n
  Som sagt,värt o kolla innan köp!
 • Perfekt
  1 år sedan
  It is not without its flaws, mostly burn in risk, but the picture quality is so worth it. I'm glad I choose this over 65" Q8FN (which is 2000kr more expensive during Black Friday). 10" is definitely a big difference, but the black and color on 55C8 outweighs that.

  WebOS is also nice and smooth to use.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Bild i toppklass. Tillochmed ljudet är bra rakt ut ur TVn.

  Mitt första exemplar kom dock med en felaktig panel. En hel rad med pixlar rakt över skärmen dog efter 15 minuters användande.

  NetonNet löste detta utan problem och jag fick en helt ny TV.

  13495:- på Black Friday.

  Köp och var glad.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har inte hunnit testa så mycket, men kunnat konstatera att mitt exemplar är dåligt. (nu är TVÅ exemplar, med samma fel testade)
  När jag plockar ut ljudet via toslink (PCM, till min kvalitets-dac som kostar dubbelt så mycket som tvn) får jag drop-outs i ljudet. Det upplevs som små korta avbrott i ljudet, som uppskattningsvis kommer cirka 20-35 gånger per timme, helt ohållbart. Detta oavsett om det är via min iptvbox eller från exempelvis chromecast ansluten med HDMI och jag plockar ljudet via tvn.
  Jag har haft min gamla LG-tv från 2013 ansluten på samma sätt i flera år och aldrig upplevt detta problem. Jag har nu även provat sätta toslink-kabeln direkt i iptv-boxen och då funkar det hur bra som helst. Således måste det vara tvn som är problemet. Jag provade också uppdatera till senaste firmware ni har tillgänglig via tvn, vilket inte avhälpte problemet.
  Hoppas på att få tvn utbytt snarast, sköts det smidigt och jag får ett exemplar som funkar kommer jag naturligtvis höja betyget.

  Det är när det inte funkar man verkligen kan bedöma huruvida butiker/tillverkare är bra eller dåliga, genom att se hur tillmötesgående mot kund de är. Det kommer att visa sig och jag kommer att uppdaterar produktbetyg utifrån detta. (Har precis lagt mail till LG och Media Markt)

  Har nu lämnat tillbaks exemplaret jag först köpte och köpt ett andra exemplar av samma modell.
  Kan nu konstatera att även denna har väldigt dålig signal från den optiska utgången och alltså har precis samma problem och i samma omfattning som den förra.

  Tycks nu vara LÖST efter billig investering. Köpte en König hdmi audio extractor för 499:- på netonet, (den stödjer bara bild upp till 1080p, men det är irrelevant i sammanhanget, då den bara ska extrahera ljudet, från samtliga enheter kopplade med hdmi till tvn). Jag hoppas detta ska funka nu.
  https://www.netonnet.se/art/ljud-och-bild/kablar/hdmi-kablar/adapter-vaxlare/konig-hdmi-extractor/1004785.14524/
  Köpte först motsvarande produkt med 4K-stöd på Kjell och Company, men den var inte nog driftstabil, då den behövdes startas om på "knappen" på plastburken varje gång tvn startades om.

  LG har fortfarande, efter en vecka inte hört av sig på mail-supporten, dåligt.

  För övrigt gillar jag tvn men det har kostat mig mycket möda och stort besvär att hitta lösning på problemet. Har en hög med prylar för nästan 5000:- där jag nu lyckligtvis kan lämna tillbaks det mesta. (iPurifier, optisk fin-toslink x2, Audio extractor från Kjell)
  Nu hoppas jag att jag kan släppa problemen och njuta av tvns fantastiska bildkvalitet istället.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Efter 7 år var de dags att byta upp sig
  från Full HD till denna klockrena 4K OLED.

  + Bra ljud, tycket jag att tv´n levererar
  + Fräsch och stilren design
  + Skrap och fin bild
  + Magic Remote

  Att se filmer i 4K HDR vart som att kliva in i en ny värld.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Helt otrolig bildkvalité. Välkommen till framtiden!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Herregud vilken underbar tv. Jag gick ifrån en gammal LG60PK950N.

  + Bilden är knivskarp och levande
  + Ljudet är jättebra
  + Designen är elegant och modern
  + Magic Remote kontrollen reagerar direkt och apparna känns helt underbara
  + Lätt att installera
  + Priset för bara två månader sen kostade den 19papp. Nu på black friday så betalade jag 13490:- på netonnet. Vilket är rimligt.

  - Inget känt än så länge

  Bara köpa och skratta.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Har bara haft TV:n i några dagar (och gick från en 10år gammal Full-HD LCD), men är grymt imponerad. Riktigt vacker svärta och underbara färgkontraster. För c:a 14000kr just nu så skulle jag säga att detta är ett fynd.
 • Dålig
  1 år sedan
  Köpte denna 23:e augusti. På morgonen den 24:e augusti ringer jag och felanmäler tv:n 22 september fick jag tillbaka tvn utan åtgärd.

  LG:s OLED (framförallt årets modeller) lider av något som heter grey uniformity issue. Kortfattat betyder det att OLED (överlag oavsett märke) ej kan visa en jämn mörkgrå ton. Vi pratar om något som ögat nästan uppfattar som svart. 1-5% grå syns detta tydligt på. Detta leder till något som nästan ser ut som clouding. Vi var 4 personer på mitt jobb som köpte c8:an, 3 av oss har upplevt detta problem, den 4e hade helt trasig panel.

  Äger du redan en LG oled så testa gärna din tv. Googla på grey uniformity test så får du upp flera test på youtube.

  Googla gärna på LG oled grey uniformity
  De andra märkena som säljer oled har valt att helt enkelt inte visa 1-5% grå utan istället visa svart i dessa partier. Det leder till något sämre detaljnivå i mkt mörka partier i bilden. Istället så lider inte de andra märkena lika mkt av detta problem (men det kan fortfarande upplevas vid 10% grå).

  Skickades som sagt på service. LG konstaterade att det är ”Inom specifikation” men att de skulle bjuda på felsökningskostnaden. Under den månaden som LG hade tvn så hörde dom aldrig av sig trots upprepade löften om detta. Lämnade tillbaka tvn och köpte ett annat märke. Fruktansvärt dålig kvalite.
 • Perfekt
  1 år sedan
  ***IMPONERAD***

  Kommer från en 6-7 år gammal
  Sony Bravia KDL-46NX720.

  Gillar denna tv skarpt, rappt snabb, lätt använd fjärr.

  Enkla menyer, ljudet är faktiskt rigtigt bra!, och ja, jag är kräsen när det gäller ljud.

  Bilden då?, ändast kollat på vanliga digitala marksändningar, ingen clouding, banding, vad jag kunde se, svärtan är det bästa jag sett.
  Hur mycket bild inställningsmöjligheter som helst.

  Byggkvaliten bättre än min gamla sony, bra jobbat Lycky Goldstar!.
  3 års garanti.
  Web os är underbart lättanvänt.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Grym tv. Efter lite fipplande i inställningarna och hobby-kalibrerande är bilden så gott som perfekt. Inga problem med banding, artifakter osv.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  2 år sedan
  Otroligt bra OLED
  Denna Oled TV har A9 processor som är snabb och den senaste på marknaden.
  Det motsvarar helt specifikationerna som 65 "C8
  Det är bara storleken du betalar för. 😀