Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

SteelSeries Arctis Pro Wireless

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla SteelSeries Hörlurar (18)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.79)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag använder mina Arctis Pro-lurar primärt för spel på mitt PS4 och ibland också till mobilen när jag lyssnar på musik och tittar på film. Jag är ingen inbiten audiofil, men jag uppskattar bra och balanserat ljud över alla register och nöjer mig aldrig om det låter tråkigt.
  Genom åren har jag ägt många olika hörlurar i olika prisklasser, men specifikt för gaming-headsets kommer jag tidigare från Astro A50 (som kan ses som en direkt konkurrent till Arctis Pro) samt Sonys egna officiella PS4-headset (som jag aldrig var riktigt nöjd med efter att ha ägt Astro A50).

  Nåväl, det första som slog mig med Arctis Pro Wireless är hur skönt de sitter på skallen. Kuddarna på kåporna är i något tygmaterial vilket mina annars så varma öron gillar och uppskattar mycket mer än läder. Över huvudet går ett "skidglasögonband" som spänner åt headsetet över öronen, men det sitter aldrig så tight att det blir obehagligt.

  Ljudkvalitén för gaming kan sammanfattas med ett ord: Kalas. Efter att lekt runt lite i EQ:n kan man få till en ljudbild som är maffig och med tryck i, men som ändå låter en höra alla detaljer. Ljudet tillsammans med surroundeffekten ger en otrolig inlevelse i krigsspel som exempelvis Battlefield och i Rainbow 6 hör man även de svagaste fotsteg från fiender. Nej, de här spöar allt jag hört inom gaming-headsets, inklusive Astro A50.
  För musik så är de okej, varken mer eller mindre. Arctis Pro är primärt inte skapta som musikhörlurar utan är designade för spel.

  Något som störde mig med både Sonys PS4-headset och Astro A50 var att man inte hörde sig själv tydligt i lurarna när man pratade i micken, men i Arctis Pro går det att ställa in medhörningen till önskad nivå, något jag uppskattar massor. Micken är väl inte den bästa, men den är i alla fall jämnbra med Astro A50 och betydligt bättre än Sonys dito.

  En annan uppskattad detalj är batterilösningen som låter en ha ett batteri i headsetet samtidigt som det andra laddas i den lilla DAC-dosan som följer med. Genialiskt! Nu behöver man aldrig tvingas spela med en laddkabel i headsetet bara för att man glömt ladda batteriet tidigare.

  Det negativa och det som avskräcker lite är väl priset. Samtidigt får man vad man betalar för. I skrivande stund kostar Arctis Pro Wireless strax över 3000 spänn vilket är mycket pengar för många. Jag hade tur och fick tag i mina lurar betydligt billigare, men även nypris ger valuta för pengarna. Spelar man mycket spel som jag gör är det värt att lägga några kronor på ett bra headset och förhoppningsvis håller de här i många år.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Tycker att 3490:- är alldeles för mycket pengar för ett par hörlurar men slog till på dessa då jag var extremt nöjd med förra paret(siberia 840) som pajade & hade samma koncept(kontrollstation med inbyggd batteriladdare & blåtand)

  +Dubbla batterier följer med
  +Inbyggd batteriladdare i kontrollstationen
  +Hög kvalitet & finish, inget skrammel
  +Bättre ljud än 840
  +Lättare att byta batteri än på 840. Kåpan sätts dit med hjälp av magnet, snygg lösning. +Blåtand, perfekt att ansluta mobilen så att man kan svara med hörlurarna när man sitter & spelar & behöver höra vad som händer i spelet.
  +Fungerar bra med glasögon

  -Har man stort huvud så kan det ta ett tag innan dessa töjs ut, var likadant med 840 för min del. Klämmer åt en del runt öronen, men det är hanterbart.

  Hör inget bakgrundsbrus på dessa som jag gjorde på 840, men det var inget som störde mig.
  Vill man köra optiskt på pc:n så välj ps4 läge, inte helt logiskt.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  7 mån sedan
  Efter mkt velande fram å tebax, ville ha de bästa trådlösa spel headsetet, till slut så föll mitt val på detta headset, läste massa negativa kommentarer om detta headset, så jag tvekade, men deras briljanta idé med uppladdningsbara batterier fick mig att chansa på detta headset! Och nu efter ett par dagars användning så kan jag säga såhär, STRUNT I OCH LÄS ALLA NEGATIVA KOMMENTARER! Jävlar vilket headset detta är! Har bara positiva saker och säga! Ljudet, lösningen med batterier, bekväma, steelseriers engine programmet funkar kanon,
  ljudet som hörs i bakgrunden som många har skrivit om kan man lätt få bort, den separata Basstationen fungerar perfekt, jag är mer än nöjd!

  Tack Steelseries! För en perfekt produkt!
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  28 dagar sedan
  Köpte dessa på black Fridas för c:a 1700:-
  Kvaliten är som vilka andra steelseries produkter, Vilket är bra. Men jämfört med artic 7 wireless så känns det inget mer PRO förutom att man kan byta batterier. Ljudmässigt är de identiska,

  Det som drar ner mitt betyg är priset.
  Även 1700:- tycker jag är ett för högt pris med tanke på hur de presterar. Inget PRO med dessa
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Recension efter ca 3 år:

  Till skillnad från den billigare varianten av detta headset så har denna metallbygel. Jag tycker att byggkvalitén är gedigen. Inga som helst problem för mig efter 3 års användning. Ingenting har gått sönder eller ens antytt att det är på väg att gå sönder. Batteritiden håller fortfarande måttet. Behöver inte ta av headsetet för att byta batteri efter att ha fått in känsla för att plocka bort lock och batteri på högra kåpan utan att ta av headsettet.

  Mitt största problem har varit att huvudbandet har slappat till sig med tiden, det har jag löst med att ta loss kardborrebandet på ena änden, klippa till bandet så att jag får mer "spänn" i det, och sy fast kardborrebandet igen på ett tightare ställe.

  Ett annat problem som jag stött på är att det kan samlas damm i laddstationen för batterier (det är i alla fall vad jag tror händer). Då kan batteriet få svårt att ansluta till sin laddningsenhet och då kan man behöva lirka lite lätt för att få fram laddningsindikation på displayen. Småstörande, men efter några sekunders fipplande är det ordnat.

  Allt som allt, för mig, ett av de bästa köp jag gjort (tillsammans med Logitech G915 TKL tangentbord för att koppla till både jobbdator och hemmadator). Jag jobbar just nu hemma och det är fantastiskt bekvämt att koppla till jobbdatorn via bluetooth och ha vanlig RF-anslutning till min stationära dator för hemmabruk. En grym funktion som jag hoppas Steelseries behåller i framtida produkter.

  Någonting mer som kan nämnas är att jag har lite afterburn (heter det så?) i LCD-displayen på enheten efter att volymindikatorn är orörd under lång tid. Ingenting som stör speciellt mycket.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Update:

  PS5 fw släppt och låter mycket mer! Bra tryck. Fått sänka rejält mot innan.

  1790 på BF. Skulle inte ge mer.

  Riktigt fint ljud och lagom tryck.

  Stort minus och som ej ger fullpott är att du får googla på precis ALLT till dessa lurar. Vill du ha en bra EQ inställning samt optimera game chat osv får du finna svaren själv.

  Har dom till PS5 och kör följande:

  *USB från lådan direkt in i PS5.

  *Surround off från lådan (pga 3D Tempest från PS5)

  *Chatmix på lådan längst till höger

  *Vol limiter off

  EQ settings (från vänster till höger):

  4,2,0,1,3

  Dubbla batterier med ett som laddar och är fullt hela tiden är helt underbart :)
 • Knappt godkänd
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Rekommenderas inte. Även om man köper dem på rea för under 2000 kr. Väldigt undermålig och plastig byggkvalité. Anledning till 2 stjärnor istället för 1 är att de har fantastiskt ljud och är väldigt komfortabla med en riktigt smidig hotswap funktion på batteriet så att de aldrig behöver laddas med kabel.

  Men tyvärr pga. att byggkvalitén i många fall i bästa fall håller 3 år så kan jag inte rekommendera dem för detta pris. Googla t.ex. på "Steelseries Pro Wireless broken" eller "Steelseries Pro Wireless cracked" för mer information.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Riktigt prisvärda och användarvänliga. Fungerar bra både vid datorspel och via Bluetooth till mobilen.

  Har tidigare ägt ett par trådlösa G933. Fördelen med SteelSeries hörlurar är att de har två batterier. Behöver därför aldrig tänka på att de behöver laddas med någon sladd, utan bara byta batterier efter 10h användning, då ena sitter i headsetet och ena på laddning. Drygt ett år senare är batterierna fortfarande i mycket bra skick.

  Ljudet i dessa är något mer platt jämfört med G933, men fortfarande bra ljud för musiklyssning. Smidigt att kunna växla ljud mellan mobil och dator (eller ha ljud från båda samtidigt) beroende på vad man gör. Kan inte ansluta till deras egna mjukvara, men inga problem då EQ och andra inställningar kan justeras direkt i lådan. Ljudet går trots allt som det ska från datorn till lurarna.

  Sitter bra på mitt huvud med standardinställning, ca medium i storlek. Däremot finns inte möjlighet till stora justeringar, vilket kan vara att tänka på om man har större/mindre huvud. Sitter bekvämt i flera timmar och har en lagom dämpande verkan från yttre ljud.
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Köpte dessa på Black Friday för 1790:-. Till ett pris i närheten av det är de extremt prisvärda.

  Sitter skönt på mig och det är väldigt bekvämt med 2 batterier så man bara kan byta ut när det ena tar slut. Hade innan ett par Arctis 7 där man var tvungen att sitta med sladden i medans de laddade. Skulle inte kunna gå tillbaka till det tillvägagångssättet.

  Det ända negativa jag märkt är detta "white noice" som andra skriver om. Jag märker det endast när det är helt tyst, men det stör mig inte mycket. Däremot så kan jag förstå att andra kan störa sig på det. Så är man känslig mot sånt ljud kan det vara värt att prova de innan man köper.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Fantastiskt trådlöst headset med fantastisk lösning för laddningen!
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Har inte använt de så värst länge men kan skriva mina första intryck. Jag använde tidigare ett par Audio Technica ATH-M50x tillsammans med ett Creative Soundblaster Z ljudkort vilket lät gudomligt bra för vad jag är van vid åtminstone, men på grund av slitage på lurarna och sladden så ville jag byta till trådlöst. Övervägde många alternativ men kom ständigt tillbaka till detta paret och lyckades få den ganska mycket billigare än till nypris.

  Jag kan direkt säga att jag uppskattar tyg-kuddarna något enormt över fejk-lädret som Audio Technica hörlurarna hade. De sitter ganska tight men har nu vant mig vid det. Det gör inte ont vilket M50x gjorde.

  Ljudkvalitén i M50x är definitivt bättre men det är väl ganska förväntat, men efter lite knåpande med Equalizern på DAC:en som medföljer så tycker jag nog ändå ljudet är högt acceptabelt. Efter bara ett par timmars användande kändes det hur naturligt som helst t.om.

  Jag kan dock påpeka att det är ett svagt brus(white noise) konstant i hörlurarna. Jag hör inte det om jag spelar eller har musik igång eller något i den stilen, men bara vid fullständig tystnad. Det är inget som påverkar mig då jag först och främst uppskattar "white noise"(är nog ganska ensam om att tycka det förstås) och att jag tar ändå av mig de när jag inte använder de. Jag tror detta är något man helt enkelt får leva med om man vill ha trådlöst.

  Batterilösningen är helt genialisk! Två batterier varav ett alltid laddas upp i DAC:en under tiden gör så att du alltid har möjligheten att använda de. Detta var nog en av mina största problem med andra trådlösa hörlurar då jag har en tendens att glömma bort att ladda de. Underbart!

  Att kunna koppla upp till mobilen och till datorn samtidigt är även det något jag älskar. Använder min mobil till diverse spel till och från och är skönt att kunna höra spelljudet samtidigt som jag har musik eller något annat på datorn, eller bara sitter och pratar med folk utan att de höra allt från mobilen i mikrofonen.

  På tal om mikrofonen så är det inte den bästa måste jag säga, eller åtminstone vad jag fått höra på Discord. Nu är i och för sig de jag pratar med vana vid att jag använder en Blue Yeti så det är väl ganska förståeligt. Finns flertal videor på YouTube som går genom ljudtester för just mikrofonen. Lättast att höra och avgöra själv. :) För mig är det i alla fall godkänt åtminstone.

  Jag vet faktiskt inte vad jag kan tänka mig önska från hörlurarna. De överträffar mig faktiskt för att vara trådlösa och är enligt mig värd varenda krona! (Nu fick jag i och för sig de billigare, men jag hade definitivt varit nöjd med priset de ligger på just nu oavsett.)

  Uppdaterar betyget om jag stöter på några problem efter längre användning.

  Uppdatering: Drar nu ner betyget till en 3:a då lurarna har en tendens att gå sönder vid fästena efter vanlig användning. Ett väldigt känt problem tydligen och en tidsfråga innan det sker.
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Gick från ett par logitech g933 till dessa och jag hade förväntat mig betydligt bättre ljud. Musik med hörlurarna känns extremt tunt, finns inget djup i basen och försöker man skruva upp med EQ går de från dåligt till katastrof rätt snabbt, sprak och brak... De här är inte värdigt ett par lurar som har ett listpris runt 3000, känns mer som ett par man köper för man behöver prata med morsan på skype. Steelseries har snålat in på högtalarelementen och de hörs långa vägar.

  MItt råd till dig som lyssnar mycket på musik är att INTE köpa dessa, du kommer med största sannolikhet bli djupt besviken.

  Får plus för dubbla batterier och docka.

  Katastrof, hade förväntat mig mer Steelseries, skärp till er!
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Underbart krispigt och välbalanserat ljud! Visst man får pilla i lite inställningar för att hitta "sitt" ljud men sen låter det kanon. Kritiken kring basen stör mig inte alls även om jag förstår att det saknas möjligheten till "tonårs-bas". Blev lite förvånad över hur lätta dom kändes och till en början kändes det som om dom skulle trilla av, men efter att ha spänt bandet på bygeln sitter dom perfekt. 1690 på black Friday!

  EDIT:
  Jag har precis kontaktat Steelseries Support då jag har ett väldigt störande "white noise" när det är inte spelas musik eller ljud från spel etc. Det har blivit så störande att jag får ta av mig dom emellanåt då "bruset" blir för mycket. Tydligen är det fler som upplever detta (ex nickeponken och Mrwadens betyg) i diverse forum och jag kan tycka att för den prislappen ska det inte vara den typen av problem. För övrigt låter dom fantastiskt när det väl är ljud i dom :)

  Uppdatering 2020 12
  Har fått ett par nya, men samma white noise. Jag köpte steelseries läderkåpor som isolerar lite mer, och ljudet blir då såklar ännu mer tydligt. Skulle mer än gärna vilja veta hur Martin "enkelt" blev av med bruset då det är rätt många som behöver få reda på hur ;)
  https://www.google.com/search?q=get+rid+of+white+noise+steelseries+arctis+pro&rlz=1C1RXQR_enSE929SE929&oq=get+rid+of+white+noise+steelseries+arctis+pro&aqs=chrome.0.69i59.1526j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
 • Ganska bra
  5 mån sedan
  Haft headsetet i drygt ett år.

  Ljudmässigt är de superbra. Grymt trevliga både till spel och musik. Mikrofonen är helt okej också!

  Men - jag tycker dem är fruktansvärt obekväma. Antingen sitter de för hårt eller för löst.

  Köpte mina för 1500 på Elgiganten. För det priset är dem helt klart värda pengarna, fördelarna är fler än nackdelarna. Men är man känslig för komfort, köp något annat.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  bäst
 • Ganska dålig
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Inge vidare
 • Utmärkt
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Håller med tidigare recensioner om att 3200 är för dyrt för ett gaming headset, men jävlar vad de presterar.
  Skall sägas att jag plockade upp dem för 1790 på BF och för detta pris finns det knappast något bättre.

  Kommer från Beyerdynamic dt990 pro 250ohm vilket jag fortfarande har för musik. Arctis når förståeligt inte upp till den ljudkvalitén men det förväntas inte heller.

  Pros:
  Utbytbara batterier. Vad f*n är poängen med att köpa trådlöst headset som man sen måste koppla in och ladda hela tiden? Har andra batteriet på laddning i den medföljande mottagaren, byte tar 2 sekunder. Dessutom löper man nu ingen risk för batteridegrading, om batterierna börjar bli kassa är det bara att köpa nya från steelseries om något år.

  Mycket bra ljudkvalité efter lite pill med EQ, lät rätt tråkiga från fabrik men mycket enkelt att liva upp. Troligtvis för att förlänga batteritiden något.

  Tycker man hör tydligt i cs vart ljuden kommer ifrån, jag skall testa 7.1 just nu lirar jag med den funktionen avstängd.

  Smidigt med Bluetooth och snygg design, man kan faktiskt ha dessa utomhus utan att skämmas.

  Komforten, har ett stort huvud så har dem nästan så stora de kan bli men är mycket bekvämt. Blir inte varmt om öronen och de är inte för tunga.

  Går att köpa olikfärgade headbands och lock för batteriet om man tycker sånt är roligt.

  Känns väldigt gedigna och välbyggda.

  Går att ha Bluetooth och konsoll/pc kopplad samtidigt.
  Du kan alltså spela på ditt ps4 och samtidigt va kopplad till discord på mobilen och höra båda samtidigt, väldigt smidigt för konsollanvändare.

  Cons:
  SteelSeries är rätt fula, de använder en mycket ovanlig kontakt för 3.5mm anslutning men hur ofta kommer den användas?

  Hörlurarna stör ut andra Bluetooth produkter, blev mycket kort räckvidd för mitt tangentbord nu men troligtvis löses det med en Bluetooth dongle som stödjer 5.0 för bättre styrka.

  En mer utförlig EQ i steelseries engine hade varit trevligt.

  Inte USB C så om du är ute på vift och faktiskt behöver ladda dem med sladd så är det micro B som gäller.

  Finns ett rätt vanligt fel där plasten kan spricka vid swivlefunktionen men hurvida det kommer hända mig eller dig kan man inte veta.

  Whitenoise/hiss som är mer eller mindre uppenbart på olika lurar. Mina va rätt låga och efter att ha höjt windows volymen men sänkt volymen med hjulet på lurarna har det minskat kraftigt och är enbart märkbart när man ej spelar något ljud alls. För vissa helt klart en deal-breaker men kan vara värt att testa innan, öppet köp finns av en anledning utnyttja det.
 • Knappt godkänd
  5 mån sedan
  Man hör ett (svagt) vitt brus i bakgrunden när inget annat spelas upp, misstänker att det blir jobbigt om man ska använda på teams-möten osv.

  Viss eftersläpning märks i csgo, verkar inte vara mer än högst 10 ms (vid översiktlig mätning) men märkbart in-game vid jämförelse med trådade lurar. Och det var med deras egna trådlösa protokoll (alltså inte BT).

  Synd på annars bra lurar, speciellt funktionen att man kan koppla både pc/konsol och telefonen genom samtidigt. Återlämnas dock.
 • Mycket bra
  5 mån sedan
  Köpte dom idag, spelar call of duty warzone just nu, på ps4 original, med optisk kabel, och jag måste säga att ljudet är jäkligt bra. Har haft Turtle beach 700 innan, jag tyckte dom var hyfsat bra... men oj oj vad fel jag hade.. idiot.. kunde köpt dessa förra året istället....
  Surround utav bara f*n, jäkla tryck i hela registret, .. .. lyssnat på blåtand genom oneplus7T (Spotify har sämre ljudkvalitet när man har bra lurar! )
  Lyssnade istället på några låtar på Youtube, låter riktigt riktigt bra. väldigt nöjd än så länge!
  Får 5 stjärnor om jag slipper krångel på länge..

  Folk som tycker det är dåligt ljud, har aldrig lyssnat på varken bra musik eller kopplat grejerna rätt till konsol/dator 😄
 • Ganska bra
  6 mån sedan
  Bra ljud. Ganska dålig mikrofon, fångar upp bakgrundsljud.
  Mina hörlorar tappar anslutning lite då och då om man bara får ljud via Chat-läget vilket är irriterande när man använder dem som möteshörlurar.
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Haft dom i något år nu.

  + Bra ljud. Inget brus i mina. Mina vänner klagar inte på micljudet. Sitter ändå hyfsat skönt på mitt stora huvud. Ser inte ut som fjortisgamerlurar. Verkar vara bra byggkvalité, åtminstone har jag inget som gått sönder på ett år.

  - småsaker som att man måste hålla in powerknappen i vad som känns som 10 sek varje gång för att starta dem. Och gud förbjude om du skulle slinta lite med fingret på den lilla knappen efter 9 sek, då får du börja om.
  - batteritiden är betydligt kortare än andra moderna lurar tex mina WH-1000XM3 från sony. Man har ju 2 batterier att byta mellan så det funkar ändå ok.
  -priset, men jag köpte på rea för 1500 vilket de absolut är värda
 • Dålig
  7 mån sedan
  Jobbing brus
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Inhandlade lurarna ca två år sedan blev kär från dag ett.
 • Acceptabel
  8 mån sedan
  Okej lurar. Krångel att koppla in i Ps4. Ibland klarar inte Ps4/lurarna av att prata med varandra och då måste man starta om konsollen. Meh....
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Underbara lurar och jag håller inte med nedanstående kommentarer om att det är dåligt ljud. Är du ute efter FLAC-ljud köp ett par hörlurar för musik - dessa är för gaming och fungerar precis lika bra till att strömma högsta kvalitet från t.ex. spotify.

  Rekommenderar dessa och de har förutom några mindre kompabilitetsproblem fungerat perfekt!
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Att det skulle vara bra ljud i dessa är en överdrift.
  Tycker mig höra distortion med jämna mellanrum också.

  Väldigt störande med det ständiga bakgrunds bruset.
  Hade jag köpt dem för närmare 3000 så hade jag gått tillbaka med dem.

  Men de funkar bra för telemöten och i spel. Men det som jag blir mest störd på är den dåliga kvalitén på ljudet
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Instämmer med vad många skriver om ständigt "white noise/hiss" och dåligt ljud.

  OBS har inte gått in och pillat med inställningarna utan endast testat ljudet direkt ur box. Men det var så pass dåligt att jag försiktigt packade ner min produkt igen.

  Jämför med mina Jabra Evolve 40 MS som jag tänkte ersätta på jobbet. Överdriver inte med att säga att ljudet är som natt och dag. Det var dåligt på alla fronter och med ett ständigt hiss.

  Inte värd 1649 kr på rea och absolut inte värd över 3000 kr normalpris (!?).
  ..................
  Andra gången jag recenserar dessa. Köpte ett par igen på rea och tänkte att eftersom jag lämnade tillbaka lurarna första gången utan att testa inställningarna, så skulle jag ge dom en chans.... priset är ju bra och dom flesta recensioner lovordar hörlurarna.

  Men är fortfarande besviken. Hade önskat att dom var bra eftersom dom är snygga och sköna att ha på sig. Dubbel-batteri med en mic som går att gömma. Men ljudet... varför är det så dåligt? Har ett par Jabra Evolve 40 som referens och kan inte förstå hur någon kan säga att det är bra?

  Besviken för jag vill gärna hitta ett headset med bra ljud för musik :( lyssnar hela dagarna när jag inte pratar i Skype.

  Det blir tyvärr en tur till Elgiganten imorgon igen.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Helt ok lurar. Värda 1690kr på Elgigantens kampanjer som kommer en eller 2 gånger om året.

  Bra att den kan "mixa" 2st källor så att man kan höra dator och TV samtidigt.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Har nu haft mitt headset sedan i december då jag köpte det på rea för ca 1700kr.
  Väldigt nöjd med hur headsetet presterar.

  + Ljudet är kanon
  + Bra räckvidd (bor i en 3a med betongväggar)
  + Batteritid
  + Slippa sladd! Jag hatar sladdar.
  + Kontrollenheten på skrivbordet tillåter snabba inställningar.
  + Fungerar tillsammans med Oculus Rift S, stort plus!

  - Ordinarie pris är högt. Men 1700kr är det helt klart värt i min mening.
 • Bra
  1 år sedan
  Jag har använt många olika hörlurar och headsets och ursprungligen var jag lite besviken med dessa kopplade optiskt på Xbox One X. Det lät burkigt och konstigt, och egen equalizer gjorde det hela bara "peakigt" och hemskt. Dessutom måste jag välja om Source varje gång jag byter batterier, det behövde jag inte på tidigare SteelSeries-lurar.

  Men tids nog hittade jag rätt bra inställningar ändå: på basenheten, slå av Surround (virtuellt fejk, låter inte bra), ställ equalizern på Entertainment och ta hem Dolby Atmos for Headphones-ljud (via appen Dolby Access). Aktivera det enligt anvisningarna, sedan under Settings i den appen valde jag läget "Movie - Warm". Välj sedan Apply. Nu låter det bra mycket bättre om du frågar mig, men jag är ändå lite besviken hur enkelt och tunt det lät från början, särskilt för det här priset. Man måste dessutom använda mikrofonen via Bluetooth på dator, vilket inte behövdes på tidigare lurar (visserligen ingick en adapter till handkontrollen där, men det går att leva med).

  Så det är verkligen ingen full pott, fortfarande nog det svagaste headsetet jag ägt ljudmässigt, men om man är villig att tweaka så kan de ändå bli rätt så bra.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Bra och trevligt headset. Smidigt, känns gediget. Bra ljud och bra och enkla funktioner. Den infällbara mikrofonen är helt suverän då man lätt kan fälla in den då den inte används.
  Men två saker drar ner mitt betyg en del: vikten och storleken. Headsettet väger en del och det känns efter ett tag. Det skulle jag dock kunna leva med om det inte varit för att bygeln över huvudet är för liten för mig. Bandet under bygeln kan man reglera så att det passar ett mindre huvud, men mitt huvud som kanske är lite större än normal (ca storlek 60) passar inte i dess maxläge så kåporna kommer inte ner över öronen ordentligt utan måste pressas in vilket gör det obekvämt. Efter ett par veckor lämnade jag tillbaka headsettet.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Inte ens värda sitt "reapris" på runt 1500kr som de ofta går ner till.

  Ljudet är mediokert. Konstant brus som hörs även när ljud spelas upp.

  Mikrofonen är katastrofalt dålig.

  Finns många andra bättre alternativ.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Köpte ett par, hyper glad då jag fick dom för 1695:- men har nog sällan blivit så besviken, lågt ljud, ingen bas osv, lämna tillbaka och blev övertalad att testa ett par till då dom i butiken älskar dessa å tyckte ljudet är fantastiskt, kanske jag fått ett måndags ex, så ok, testa ett par till, blev lika besviken igen, med en booster vart ljudet ok, men absolut inte mer än så, nej ett bra ljudkort och ett par ok 3.5mm förblir min melodi, då hör man iafall =D
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Helt ok ljud via optiskt från ps4 men inget för den kräsne via USB eller från pc. Inget tryck i basen och för klen diskant.
  EQ ändrar ljudbilden men försämrar ljudkvaliten markant.
  Samma problem via BT.

  Bra allround lurar men så länge man inte använder discord eller ska prata med andra åker mina Bose qc35ii fram istället.

  Betyget grundat på inköpspriset 1690:-
 • Dålig
  1 år sedan
  Helt ok ljud för gaming men helt värdelöst ljud om man vill lyssna på musik. Inget bastryck och en alldeles för dålig diskant. Trycker man upp dessa två med equalizern så blir det ljudet orent. Rekomenderar verkligen inte dom här om du ska lyssna på musik. Mina skickar jag tillbaks i retur - omgående.

  Får dock 2 stjärnor för komforten. Lite tunga men behagliga att ha på sig.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Super värd att köpa på black friday
 • Usel
  1 år sedan
  skickade direkt tillbaka. riktigt dåligt ljud. Jag rekommenderar verkligen inte dessa lurar.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte denna headset under black Friday den 26:e november 2018. fick den för 1690kr vilket va super.

  Ljudet är otroligt bra väldigt klar ljud, sen så är komforten väldigt suverän. lite tungt och tight känns det i början med det det förvinner med tiden då banddet expanderar och man blir van med vikten. vad som fick mig att fälja denn över min Astro a50 var att man kunde både koppla hörlurarna till datorn och till mobilen samtidigt. Sen ska vi inte glömma att hörlurarna kommer med två batterier så man kan alltid byta ut batteriet när den ena är slut. detta var ett stort problem för mig med a50 då behövde jag komppla in usb sladden till hörlurarna vilket gjorde att jag förlorade trådlösheten. tycker dock att a50 har bättre surround sound och att basen är mer hörd så spelar man mycket krig spel eller lyssnar på musik med mycket bass ui fokus så är a50 lite bättre.

  Idag den 16 augusti 2019 så gick mina artic tyvärr sönder. plasten knänkte när jag skulle ta av hörlurarna. har aldrig tappat dom eller så, jag blev väldigt förvånad att de gick sönder då kvaliten på hörlurarna är väldigt bra (känns t.o.m bättre än mina a50 som har hållit i snart 3 år) så jag började kolla runt på nätet efter folk med samma problem. tydligen var det ganska många med det problemet. satte och kollade på mina hörlurar och funderade tills jag kom fram till anledningen. metal höljet som sitter i hörlurskopporna som är gjorda i plast. skappar nån slags böjning och drar på plasten varje gång man ska sätta på, ta av hörlurarna och under användningen men inte lika mycket. lite svårt att förklara med ord men hoppas att ni förstår. trots de problemet så är hörlurarna super grymma men lite synd att det blev så. Hoppas jag kan få den lagad på garantin.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Bra headset men inte perfekt, vilket det bör vara med tanke på priset. Jag gillar alla funktioner som finns med detta headset vilket var anledningen till att jag köpte det, där emot är det långt ifrån perfekt.

  RGB saknas och visst är det en onödig detalj på ett trådlöst headset då det förkortar batteritiden. Där emot känns det som att det borde ingå i alla fall med möjligheten att stänga av då detta trots allt är den dyraste versionen av denna modellen på långa vägar.

  Nu när headsetet vart ute i över ett år finns det fortfarande stora problem med steelseries mjukvara. Displayen buggar ur regelbundet på huben vilket är fruktansvärt irriterande samt att ljudet på spel ofta försvinner när man håller på och pillar med inställningarna. EQ:n som följer med i programmet är i princip värdelös då den knappt gör någon skillnad på det relativt platta ljudet.

  Mikrofonen är inget att ha, den duger men verkligen inte mer än så.

  Trots dessa svagheter är jag hyfsat nöjd då detta headset då det erbjuder funktioner som är helt unika. Jag kan rekommendera detta om man känner behovet för de unika funktionerna som detta headset erbjuder.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Precis köpt dessa lurar och skillnaden mot mina gamla billiga Turtle Beach lurar är enorm. Helt plötsligt dyker helt andra ljud upp när jag spelar black ops. Det var inte speciellt svårt att ställa i dom och den lilla boxen som ingår funkar kanon att ställa in allt möjligt på dessa.

  Kvaliten känns gedigen och dom sitter perfekt på huvudet. Skulle bara vilja hitta vilken inställning på EQ som passar bäst för shooters.

  Funktionen med två batterier där man hela tiden kan ladda ett är riktigt bra.

  Det enda nackdelen jag ser är priset. Men fick dom lite billigare så helt klart värt det!

  Rekommenderas!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  + Galet fint ljud! Välbalanserat. Om du älskar bas är det kanske inte rätt typ av hörlur för dig, men den bas som finns är rund och gosig och tar inte över.

  + Jag bor visserligen inte stort, men den enda gång jag upplever störningar i det trådlösa är när jag står väldigt nära mikrovågsugnen och den är igång, annars funkar det totalt felfritt.

  + Att man får två batterier med i förpackningen är fantastiskt! Det blir med andra ord i princip ingen downtime om det tar slut på stret.

  + Mikrofonen är bra. Har inte hört någon klaga.

  + Bluetooth är väldigt bra. Upplever ingen fördröjning när jag spelar spel eller video på telefonen, vilket annars alltid är ett problem med just bluetooth.

  + Programvaran som följer med uppdateras ofta.

  - Du kan svara på samtal/musik med knappen mot enheter anslutna över bluetooth, men inte din dator. Borde gå att fixa i en uppdatering, men kommer antagligen inte hända.

  - Noterbar distorsion på ljudet om man höjer basen mer än ett snäpp.

  * Hörlurarna är bekväma om du kan hitta en bra vinkling på själva lurarna, annars upplever jag att jag blir lite trött i kindbenen efter ett tag.

  * Det följer med en massa sladdar som jag inte riktigt förstår mig på. Varför inte bara ansluta telefonen via vanlig 3,5 mm?

  * Mute-knappen för mikrofonen är lätt att komma åt när du justerar lurarna, men mikrofonen lyser rött när den är avstängd så du är i alla fall medveten om när det händer.

  * Priset är en nackdel, men du får verkligen vad du betalar för. Även om det är väldigt mycket pengar skulle jag kalla Arctis Pro Wireless prisvärt!

  * Buggen med Steelseries Engine att inte Windows kunde gå ner i viloläge är ÄNTLIGEN löst i och med version 3.14.1 och det var verkligen på tiden.
 • Dålig
  2 år sedan
  tappar kontakten med ett av batterierna. Det är som att ett av de två batterierna inte orkar leverera nog med kräm. Tappar kontakten HELA TIDEN. undvik denna produkt!
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Bra headset med buggig mjukvara. Windows 10 kan inte gå i viloläge eller aktivera skärmsläckaren efter att man installerat Steelseries Enging. Tyvärr har man inte löst problemet efter nästan 1 år.

  https://www.reddit.com/r/steelseries/comments/apf2uh/arctis_pro_wireless_transmitter_station/

  För mer info om problemet. Bra headset men kass mjukvarusupport gör det till ett dåligt köp.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Nöjd än så länge har inte kunnat testa dom fullt ut än men fick dom till bra pris under BF på Elgiganten då jag inte va helt nöjd med dom jag har Logitech G933 Artemis Spectrum det som är positivt här är batteribytes möjligheterna när man sitter i spel och batteriet tar slut och sen har man ljudkabeln på annat ställe. Men ett första intryck är enligt förväntan inget surrande för min del skriver nog några fler rader efter ordentligt testande.

  Summeringen grymma lurar men finns problem..

  Kört dom nu ett tag och det är några störnings moment som kanske kommer få mig att byta tillbaka till Sennheiser GSP 550 alternativt några jag vet är sköna Sennheiser Sennheiser PC 373D komforten är lite för viktigt.
  -Får ont runt öronen när jag har dom på mig efter typ 2h det är rätt hårt tryck på nått sätt även fast det inte bör vara så har provat vänt å vridit på dom men blir inte alls bekvämt.
  -när man äter eller rör sig så gnekar lurarna riktigt störigt och vet några andra som har problem med just gnekandet när käkbenet rör sig och några andra som inte alls får problem beror väl på om man har en riktigt vatten skalle så klarar man sig kanske.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Spelar mest med dessa, de är grymt bra. Har provat en hel del olika trådlösa headset, bluetoothbaserade och liknande. Ljudmässigt är de bra, inget konstigt brus som trådlösa ofta kan ha.

  Funktionsmässigt så är det det skönaste jag varit med om att kunna koppla till telefonen och datorn samtidigt, och dämed kunna svara på samtal i samma enhet som jag spelar på. Trådlösa räckvidden täcker hela min lägenhet, med betongväggar imellan rummen.

  Kvalitemässigt är de utan tvekan de minst plastiga enheterna jag använt, allt känns rejält, inge konstigt gnekande som många andra enheter har. De är absolut inte att jämföra med de billigare arctis 7. Mycket bättre kvalite på dessa.

  Har aldrig känt som att jag behövt ladda enheten, eftersom det är två batterier, så ett är alltid laddad då man förvarar det i basstationen och att byta går utmärkt att göra, tar inte många sekunder eftersom det är magnetiska luckor på headsetet.

  Bästa headsetet jag ägt, och med funktioner jag numer inte kan leva utan. såsom dubbla batterier, lång räckvid och telefon+dator koppling.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Köpte dessa på black Friday. Köpte dom för ca 1600kr men var inte jättenöjd. Jag har tydligen ett stort huvud då de klämmer under öronen. Ljudet är annorlunda mot vad jag är van vid. Lite vassare och inte särskillt varmt. Lite pillande med EQ och det blev bättre, helt OK . Har kopplat dom till ps4 Slim så har tagit optisk från TVn. Anledningen att jag har kvar dom är att jag kan gå runt i hela huset och lyssnar på musik utan att störa någon samt att dom e jäkligt bra att ha när man sitter i soffan och lirar med kompisar. Sen problemet med att dom klämmer löste sig till viss del då jag köpte ett par velour kuddar från tillverkaren direkt. Kosta med frakt 260kr. Ljudet blev annorlunda! Kanske inte bättre men annorlunda och jag klagar inte. Rekommenderar dessa endast till er med små huvuden. Och då för 1600kr. Inte fullpris!
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Mycket bra ljud och en bra lösning på de två batterierna som följer med vid köpet. Ett batteri kan alltså användas medans det andra laddar i en slags kontrollpanel som även det följer med till headsetet.

  Det som dock drar ner betyget är ett "White noise" det vill säg ett brus som konstant är i lurarna hela tiden. Har enbart bestämt att behålla dessa lurar då jag har lyckats vänja mig vid det här bruset. Kan dock säga att man inte hör detta ljud så mycket när man väll spelar men nog finns det allt där.

  Så min slutsats är att om du kan utstå det här så kallade "White noiset" och du lyckas finna dessa på rea så skulle jag endast då rekommendera dem. De är alltså inte värda de 3000+kr som original priset ligger på.
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Såg och kändes som kvalité men riktigt usla lurar. Vet inte om jag fick ett dåligt exemplar men dessa var så sjukt dåliga att jag aldrig hade kunnat använda dem, skickade direkt tillbaka och köpte ett par andra lurar istället.

  Ljudet i högtalarna hade riktigt kasst ljud, nästan ingan bas alls. Micen gav riktigt dåligt ljud och enligt andra lät det som man var tät i näsan när man pratade. Var även ofta ett litet klick av brusljud relativt ofta när någon pratade, inte jättehögt men tillräckligt att man tydligt hörde det.

  Jag rekommenderar verkligen inte dessa lurar och köpte endast pga många lämnat väldigt bra betyg på dem. Kan inte förstå att dessa kommer upp i många bäst-i-test tester.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köptes för 1690kr. Jätte bra ljud. Bra funktioner. Måste nämna att de fungerar till tvn också. Även om tvn inte har Bluetooth så går det att ansluta med optical eller vad det nu heter. Det går tex att ha de anslutna till tvn och till telefonen samtidigt. Man kan höja och sänka ljudet som kmr från tvn men även ljudet som kmr från telefonen. Genom att trycka på volym knappen så växlar hörlurarna till att sänka tvn istället. Trycker du igen så växlar de till att sänka/höja ljudet som kmr från telefonen (letade länge på internet men ingen har nämnt något om tv).
  Obs du måste välja ps4 som source när du ska lyssna från tvn.

  Detta betyget eftersom de är riktigt tunga och stora. De är större än vad man tror. Man får ont i nacken ibland av tyngden. Men har man varit och provat de så vet man. Mer riktad till de som tänker köpa men inte har möjlighet att testa/prova först.

  Uppdatering:
  Höjer betyget. När man väl vant sig så känns de mycket bättre. Dock fortfarande tunga jämfört med andra.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Köpte Arctis Pro Wireless men inte helt nöjd då de surrade. Söker man på Google så finns det många trådar kring detta. Gick ned till Pro med GameDAC, dock inte helt nöjd efter att jag testade kollegans Arctis 7 som hade helt acceptabelt ljud och inget surr. Bytte till Arctis 7 2019 Edition och är helnöjd! Ljudet i Pro Wireless och med GameDAC är bra men flexibiliteten hos Arctis 7 utan surr är värt mer för mig. Justerar man equalizer och aktiverar DTS så är det helt klart värt pengarna. Köper man Pro Wireless för 3 500 kr så är det inte acceptabelt med surr för att få bra ljud. Jag rekommenderar Arctis 7.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Jag köpte dessa då jag började bli riktigt sugen på trådlösa hörlurar. Fick de för 1700 på Elgigantens rea, och för detta priset så är de absoluta värda sitt pris.

  jag är ovan vid slutna lurar och tycker ännu att det känns lite konstigt att prata med vänner och inte riktigt höra sin egna röst så väl, med med den inbyggda medhörningen så går detta att lösa. Om än inte lika bra som öppna lurar. En vanesak dock.

  Ljudmässigt så har jag bara mina Sennheiser PC 360 att jämföra med och jag tycker att de låter snarlika. Pga de slutna lurarna i Arctis Pro så tyckte jag att det låter mer instängt/burkigt men märkte att jag snabbt blev van vid detta och inte tänkte på det mer.

  För 1700 så ångrar jag absolut inte mitt köp. Hade jag gett fullpris och jämfört med mina gamla lurar så hade jag nog funderat på att lämna tillbaka.
  Hade jag inte haft mina gamla lurar så skulle jag absolut kunna tänka mig att ge runt 3000 för dessa. Riktigt skönt med trådlöst, ett batteri som alltid laddas i basstationen och helt slippa kablar. bekväma är de också. Bra kvalité och känns inte billiga på något sätt.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Det är galet dyrt, men ännu en av prylarna som bevisar att "du får vad du betalar för".

  Fördelar:
  + Ljudet är helt fantastiskt. Jag upptäcker nya ljud som jag aldrig hört förut i exempelvis Destiny 2. Detaljrikedomen är enorm och ljudbilden balanserad.
  + Enkelt att koppla in. (Har du en PS4 slim behöver du ta ljud från TV:ns optiska utgång om du vill ha tillgång till fejksurround och "chatmix")
  + Intuitiva kontroller. Du lär dig snabbt var mute och volym sitter och det är svårt att ta fel.
  + RF och Bluetooth: När man behöver kolla en raidguide i telefonen så hör du det ljudet samtidigt som du har polarna och spelljudet kvar.
  + Bekvämt! Jag tyckte snacket om "goggle headband" lät lite larvigt på förhand, men det sitter som en smäck på huvudet. Även öronkuddarna är otroligt mjuka och bekväma och börjar inte trycka ens efter 5-6 timmar.
  + Dubbla, medföljande batterier. Tio timmars batteritid och alltid ett fulladdat backupbatteri i basstationen.
  + Medhörning! Normalt brukar jag ofta prata högre an vad jag egentligen behöver när jag spelar vilket familjen brukar ha vissa synpunkter på. I det här headsetet hör du dig själv vilket ger en skön medvetenhet och att du undviker att dra iväg för mycket i ljudvolym.

  Helhetskänslan kan bara beskrivas som "Premium". Lurarna är otroligt välbyggda och propra och ljudet de producerar matchar synintrycket mer än väl.

  Negativt:
  - Priset, men ändå inte. Det är lätt vansinnigt att betala lika mycket för headsetet som för konsolen du spelar på men du får definitivt vad du betalar för.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Trevligt att de funkar som BT-hörlurar, kan ha med till jobbet och lyssna musik genom telefonen på vägen.

  Kommer hem och sätter mig vid PC och då har lirar
  dom med burken direkt.

  Ljud från bägge enheter samtidigt funkar smidigt.

  Bra ljud men inget märkvärdigt jämfört mot Sennheiser trådade för studiobruk. Helt klart ok ändå.

  För 1700:- ett kap.

  +dubbla batterier, där du byter ut den tomma mot en full (som laddas upp i basstationen).

  -låter lite konstigt i ena hörluren ibland ( felet var att räckvidden till pc tappat signal, då brusar det till lite innan han bryter helt, löses med 2 dubbelklick på avknapp, då disconnectar han själv.