Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Philips AC1214

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Philips Luftrenare (17)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.92)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Har haft den flera år och är generellt nöjd. Bra funktion och tillförlitlighet, sensorn reagerar verkligen på föroreningar osv. Filtren räcker enligt appen alltid betydligt kortare än spec, är något dyra och har varit besvärliga att få tag på nån gång. Skulle köpt en något kraftfullare maskin om jag köpte idag då bara 1a fläktläget kan anses vara tillräckligt tyst. De andra stör om man är i samma rum. Som påpekats förut klarar den inte nätverk med kombinerat 2.4 och 5Ghz
 • Ganska bra
  7 mån sedan
  Införskaffade denna och en AC2889 för snart 1,5 år sedan då sonen har astma/allergi.

  Plus:
  +Snygg produktdesign.
  +Den gör ett bra jobb när det är pollentider och renar luften effektivt.
  +Den har ett speciellt allergi-läge vilket kan aktiveras för extra bra rening
  +Nattläge samt går att stänga av ljus på display så att det inte stör på natten
  +Air Matters appen - fungerar helt ok med notifieringar och information om luftkvalitet mm

  Minus:
  - Svindyra filter. Att byta filter till denna plus en AC1214 går på nästan 1200-1500kr / år. Hade jag vetat detta så hade jag satsat på den dyrare Dyson (kombinerade luftrenare/luftfuktare istället). Det finns billigare filter att köpa på Amazon.de men de levererar tyvärr inte till Sverige.
  -Tappar ofta kopplingen till denna i Air Matters appen och har hänt att jag fått parkoppla om den (vilket är ett helvete varje gång - se nedan). 2889:an är stabilare.
  -Installation och koppling till Wifi. En mardröm om du inte är någorlunda IT kunnig. Endast stöd för 2,4Ghz wifi (inte ens kombinerade nät accepterar den). Så du måste sätta upp ett gästnät med 2,4Ghz för att få installation att fungera med Air Matters appen. Uselt Philips!
  -Den drar in en hel del damm om du har den stående direkt på golvet. Hade egentligen varit bättre om den varit lite högre och luftintagen satt högre upp.

  Köpråd - ja behöver du en luftrenare så är den bra, men var beredd på att hosta upp pengar för dyrt filter varje år (finns inga 3:e parter att välja på, endast Philips egna finns). Samt se till att du vet hur du sätter upp och växlar itll 2,4ghz nätverk för att få appen att fungera.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Tycker den är fantastisk! Lätt att bära runt (om man vill det), tystlåten, effektiv och resultatet känns fantastiskt. Fräsch o sval känsla.
 • Ganska bra
  9 mån sedan
  Renar säkert luften bra men tycks reagera mer på lukter som parfym än luftföroreningar. Bor intill en av landets mest förorenade trafikplatser och trodde denna skulle gå på högvarv mest hela tiden, men den bryr sig knappt om att jag öppnar balkongdörr eller fönster men går däremot upp på 12 (max) om någon med parfym bara går förbi.
  Dessutom, om du inte har denna i en industribyggnad med ständigt påslagna lysrör eller i ett sydligare land i ett söderfönster, så kommer denna tycka att det är natt mest hela tiden och därmed alltid gå på nattläge. Har inte kommit på hur jag ska undvika detta och har haft den i ett halvår. Under sommarmånaderna fungerade den ok om den stod nära fönster, om det inte var mulet. Men jag hade hellre haft den längre in i rummet där jag känner att det blåser in från ventilerna.
  Så ett tips är att köpa en luftrenare där du kan bestämma när det är natt istället.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Den här prylen har tre fläktlägen, och alla är i princip oanvändbara.

  Fläktläge 1 är väldigt tyst vilket är bra när man sover, men luftflödet blir så lågt att den knappt renar någon luft. Redan på fläktläge 2 börjar den låta så mycket att man inte vill vara i samma rum någon längre tid. Det hade behövts ett läge mellan 1 och 2 som går att använda på dagen utan att störa för mycket.

  Autoläget går oftast på läge 1 men ökar ibland till läge 2 när luften blir smutsig, vilket väl är ett helt OK beteende. Allergiläget går oftast på läge 2 men ökar till läge 3 när luften blir smutsig. Detta läge låter för mycket för att jag ska vilja använda det.

  Det går också att köra den manuellt, men med samma problem som ovan. Det går dock bra att köra den i läge 1 på natten, displayen slocknar automatiskt när det blir mörkt vilket är bra. Det krävs dock 6 knapptryckningar för att gå mellan läge 2 och 1.

  När det blir mörkt byts den automatiskt till "nattläge" vilket verkar vara identiskt med autoläget fast med displayen släckt. Det funkar att sova till så länge den inte känner av någon smuts, för då börjar den genast låta mer. Den borde alltid vara tyst i nattläget.

  Wifi är kul men knappast nödvändigt. Det är bra att man kan se tiden till nästa filterbyte. Designen är smidig med ett praktiskt bärhandtag. Basen är ganska liten så den står lite vingligt. Fysiska knappar hade varit bättre än "touch-knappar". Finns dock ett barnlås vilket är bra.

  Hade det funnits ett fläktläge mellan 1 och 2 hade den fått högre betyg av mig.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Den är OK, köpte den för 2000kr men inte riktigt nöjd,

  + Tyst, har den i sovrummet och hörs väldigt lite när den är på lägsta läget

  - Varannan vecka måste man hålla in en knapp då man behöver rengöra filtret, detta återställer fläkt inställningen från auto till 1.
  - Denna lampa är som en strålkastare på nätterna, den överskriver nattläget.
  - Ljussensorn är skräp, kan vara mitt under taklampan och den tycker att det är natt, mitt på dagen på vintern så är den nästan konstant i natt läget. Bara direkt solljus så tycker den att det är dag.
  - Den har bara få lägen till fläkthastigheten, 1, 2, 3, MAX. Skillnaden mellan 1 och 2 är stor, så man märker när den går från 1 till 2, och 3 till MAX.
  - Ingen hysteris, så den kan gå mellan fläkthastighet 1 och 2 konstant.
  - Luft indikatorn har 1 till 12 siffror, istället för att ha en fläkthastighet till varje siffra så att man inte märker när den ändrar läge, så märker man den när den byter hastighet.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Smidig och snygg
 • Perfekt
  3 år sedan
  Helt makalöst bra, tänk att vår lägenhet fick så god luft med denna Philips AC1214/10, vilket lyft och nu har vi bättre luft hemma än utanför här i Jönköping för vår lilla "Fille" gör att det känns helt underbart för första gången på över 5 år att andas djupt och sakta hemma, dessutom så är ju app-styrningen med Air Matters helt genialt bra, dock undrar man var de får värdena i alla städer ifrån, var står mätstationerna? Hade inte i min vildaste fantasi föreställt mig att det skulle bli en sådan stor förbättring av vår luftkvalitet hemma så direkt! Nej nu är ju det helt underbart och livet bara leker trots hennes allergi och astma och mina egna allergier! Kan bara rekommendera denna, för mig finns inget annat!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Vilken skillnad det har blivit här hemma med den här luftrenaren - redan efter bara två veckor. Med familjemedlemmar som har astma och pollenallergi har nätterna tidigare varit väldigt jobbiga med hosta och täppt näsa. Men nu sover familjen så mycket bättre! Sonen som förut har vaknat flera gånger under nätterna vaknar nu som högst en gång per natt. Vi älskar den! Inte bara för sitt renande av luften, utan även för dess snygga design samt smarta funktioner.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har haft två luftrenare från olika fabrikatörer och man kan inte ens jämföra dom med Philips! Dels för att appen är väldigt smidig samt att man får uppdateringar dagligen om hur allergirisken är. Den är väldigt tyst och nattläget hörs knappt, min allergi har knappt varit påtaglig detta året och tidigare har jag haft väldigt jobbig allergi. Vi har dock haft den i sonens rum då han också lider av jobbig pollenallergi och ändå renar den hela hemmet. Att den är snygg är ett stort plus i kanten. Rekommenderas starkt! tyst, snygg design, bra notifikationer, lättanvänd, enkel app
 • Perfekt
  3 år sedan
  Vi har haft en luftrenare tidigare som knappt blivit använd då vi inte känt att det varit ngn skillnad. När vi nu fick hemma denna så fick vi direkt en bekräftelse på att en luftrenare är en sak som vi inte visste att vi behövde. Att vakna varje morgon utan nästäppa har inte hänt på flera år. Vi alla i familjen älskar den och har nu istället problem med i vilket rum vi ska placera den, kan bli att vi inskaffar oss en till ;)
  Att den både är snygg, enkel att använda och går tyst ger den bara tusen extra plus.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Lätthandterlig luftrenare som styrs enkelt via app i mobilen. Snygg och stilren design som passar in överallt. Luftrenaren har stått på sonens rum som både har astma och kvalster/pollenallergi, han hostar knappt längre. Nästan ingen klåda i ögonen eller kli i näsan. Han känner sig piggare på morgonen. Bara positiva saker och säga om renaren.