Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

NZXT Kraken M22 120mm

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla NZXT Vattenkylningssystem (12)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (4.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Köp inte denna kylaren, är det korta svaret.

  Det längre svaret..

  Den följer samma struktur som resterande Kraken kylare rent estetiskt, men det är i stort sätt där det som är bra med denna kylaren slutar.

  Att NZXT ens släppt denna kylaren, och lagt sitt Kraken namn på den, är pinsamt.

  Till det negativa:

  Pumpen, För att kringgå patent, så har NZXT designat sin egen lösning på pumpen, det sitter alltså inte någon pump i vattenblocket som du monterar på CPU:n, det är bara som en "flödeskammare", och jag ska förklara mer varför detta är kass.

  Den nya pumpen, sitter i mitten av radiatorn, man kan tro det är en okej position, eftersom mittendelen av fläkten blockerar mesta del av mittendelen av radiatorn ändå.
  MEN, det fungerar inte riktigt så med luftflöden, en fläkt genererar fortfarande drag som blåser genom hela radiatorn.
  Så, med en pump som tar upp rätt mycket yta i mitten av din radiator, betyder sämre kylning på redan en liten 120 mm AIO.

  Vi ska inte heller glömma, att vattnet, blir varmt tillslut, och kanske har en IDLE temperatur på runt 40-45 grader, inte helt ovanligt i en liten AIO, och pumpen sitter i mitten av detta, även denna genererar en del värme, och det är bara recept på kasst utgångsläge.

  Men utöver detta, vattnet kyls alltså i radiatorn, och pumpas också därifrån, vattnet hinner på tiden mellan radiatorn och pumpen att bli varmare än om pumpen satt direkt på blocket med ett konstant flöde av kyld vätska.

  ännu en gång, ännu sämre kylning på redan en liten AIO.

  Jag körde denna i några månader, och jag har försökt allt, olika positioner i mitt chassi, ny kylarpasta, etc etc, det hjälper inte, designen är kass.

  Jag bytte till en ROG Ryou 120mm kylare, som har den klassiska pumpdesignen med pumpen i blocket, och jag har 20-25 graders skillnad i load mot M22:an, på samma position i mitt chassi, exakt samma uppsättning, bara olika kylare.

  Jag kör en I7 5930K som jag körde STOCK med M22.an, jag hade över 80-85 grader i load

  Jag kör idag samma CPU, fast överklockad till 4,0 Ghz med Asus Ryou:n, och jag har aldrig gått över 75 grader i load.

  Det är galet dåligt av NZXT, jag kan inte rekommendera denna till någon, och att NZXT inte dumpat denna och kompenserat sina kunder är för mig en gåta.

  För mig, så hamnar kylaren i sopporna.

  Hade!
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Funkar säkert bra.
  Men instruktionerna för installationen är så jävla komplicerade!
  Skickade tillbaka detta pga en USB sladd måste sitta i kylaren tillsammans med pump och fläkt. En sladd för mycket för min smak.