Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung QLED QE65Q6FN

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung TV (349)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Inköpt under Black Friday 2018 och tänkte gå igenom några punkter, men det kommer finnas mer att säga egentligen. Jag kommer sätta sifferbetyg efter varje punkt.

  Bild:
  Väldigt trevliga matiga inställningsbara färger (kvantpricksfärger) betyg - 9/10
  Blank panel som har lite för mycket reflektioner - 6/10
  Betraktningsvinklar som är hyffsat bra - 7/10
  Svärta som är bra men LÅNGT ifrån toppklass - 7/10
  Ljusstyrka som är riktigt maffig om man vill köra HDR - 9/10
  "Truemotion" som funkar bra i hyffsat lugna scener, ej i action-panoreringar - 6/10
  120hz 1080p input - stort plus för TV/PC-spel som har stöd (men ej 4k120p) - 10/10
  120hz 1440p (utan chroma 4:4:4) i PC läge, enligt proffsrecensioner - 7/10
  Freesync, med bra bilduppdateringsräckvidd - 10/10
  Enligt proffsrecensioner ska TV'n ha bra inputlag för TV-spel - 9/10
  Uppritning av bild, responstid sker tillräckligt snabbt i mitt tycke. - 8/10
  Billigaste QLED modellen, har eventuellt en flimmrigare bild (PWM), men oklart - ?/10

  Ljud:
  Kan betraktas som riktigt bra, men många skulle tycka det endast är ok - 7/10
  Själv har jag inga problem att spela musik direkt från TVn och tom uppleva det kvalitativt både i bass, diskant och mellanregister - såpass bra är det för mig. Dessutom så låter det inte platt, utan man får faktiskt skapligt atmosfärisk omvällande ljudkvalite i filmer. Men givetvis bör jag inte överdriva o det finns betydligt bättre utrustning som får det låta flera steg bättre, och jag kan själv höra vissa brister, men riktigt trevligt ändå.
  TV'n stödjer diverse tekniker för att få ut ljudet externt.

  Interface och fjärrkontroll: 5/10
  Fjärrkontrollen har få, men funktionsdugliga knappar och ibland är det super och intuitivt, men många gånger, fattigt så att inställningar kan ta för lång tid. Bra att dens bluetooth fungerar mellan väggar, tex för volym.
  Interfacet är i mitt tycke ganska spartanskt fult med väldigt ljus grafik, sjukhuskänsla, dessutom ganska slött. Inställningsmenyn är dock fullspäckad med inställningar för väldigt mycket.
  Bra stöd för uppspelning av filer/format från tex usb-minnen och bilden blir RIKTIGT bra post processad, men fjärrkontrollen slöar ner smidigheten till att koppla på funktioner som undertexter, ljusstyrka, se dygnsklockan, o liknande.
  Webbläsaren är förvånansvärt kraftfull, o det finns många appar, men ganska slött som sagt var. Stödjer dock mus och tangenbord via bluetooth.
  Hade föredragit ett mörkt interface o bättre flow, ja, jag blir lite förbannad på den där sjukhuslooken alldeles för ofta. En begravningsbyrå skulle lixom ha den här sortens grafik i sina reklamfilmer.
  Youtube appen stödjer 4k 60fps men man måste ha bandbredd, och wifi mottagningen är lite sissådär, så man får använda nätverkskabel i värsta fall för 4k youtube - samt är det en lite för lång process att välja mellan tex 1080p o 4k, o kan i vissa fall behövas mellan videoklippsbyte. Hoppas det släpps bättre mjukvaruuppdateringar.

  Utseende, byggkvalite o portar: 7/10
  Varken bra eller dålig. Läckert med tunna ramar. Riktigt trevlig om man har väggfäste. Om man istället har den på ett bord så är fötterna metalliska och sterila, vilket kan funka med rätt inredning, men fötterna är, trots sin elegans, inga glädjespridare direkt.
  Finns många HDMI portar, men det saknas scart, composite, s-video o alla andra gamla standarder - vilket är ganska väntat på nya TV's. Går dock att köpa konverterare/adaptrar för detta, men kan introducera en smula lagg för tex gamla tvspel. TVn känns tillräckligt välkonstruerad, men jag har sett bättre.

  Totalt betyg (för ett pris runt 20000kr) - 6/10
  Totalt betyg (för ett pris runt 15000kr) - 7/10
  Totalt betyg (för ett pris runt 10000kr) - 9/10

  Hittar man denna 65" Q6 QLED TV till ett bra pris så rekommenderar jag ett köp om du kan leva med reflektioner från ljuskällor (om du inte möblerar bort ljuset - kan vara ett plus att inte ha en kritvit vägg mittemot TVn), den mediokra fjärrkontrollen och det lite långsamma sjukhusinterfacet. Bilden är faktiskt bra, även om det finns bättre.
  Var medveten om att en 65" kan ta över vardagsrummet ganska mycket, och man kan bli smått åksjuk av den stora bilden i action scener. Jag är väldigt nöjd på många sätt förrutom att jag köpte en för stor TV, samt det deprimerande interfacet (som kanske faller vissa i smaken iofs).

  Lite tankar:
  Denna TV har på många sätt en mycket bra bild, men om man verkligen vill ha en TV med förtrollande bildkvalite och toppklass så väljer man en OLED av märket LG, Sony, eller Panasonic (men även Philips kan vara bra). Eller som nödlösning en av dom dyraste Samsung QLED med FALD (full array local dimming), som då kommer försöka efterlikna OLEDs backlight lite grann, och man slipper alla oleds bekymmer med burn in, men man får då stå ut med samma lite jobbiga fjärrkontroll o interface.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  7 mån sedan
  Jag gick från en trött gammal Philips 42 tums LCD TV till detta monster! Nu kan jag bara jämföra med apparater jag sett i affärer men denna TV (av förklarliga skäl) blev ju ett astronomisk upplyft från den gamla TVn, har egentligen inget att klaga på förutom att jag inte får tillbaka ljud till förstärkaren med HDMI arc, men det lösets med en gammal optisk kabel som jag hade liggandes och fick gå från TV:n till förstärkaren.

  Jag hade aldrig köpt den för 20k som den kostade egentligen utan köpte den på black friday för 10k vilket måste ses som ett sjuuukt bra fynd med tanke på att min första plasma TV jag köpte kostade 21k och den hade bara dvi ingång och vara HD ready.

  Så slutpoängen: Köpte du den på black friday? Grattis till ett fantastiskt köp! Sitter du och funderar på TV i 20k klassen, köp en Oled istället! :)
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Inställningarna använder jag för HD eller bättre.

  Bildläge: Film
  Expertinställningar:
  Bakgrundsljus: 23 (kan gå lite lägre eller högre med)
  Ljusstyrka: 0
  Kontrast: 45
  Skärpa: 4 (5 kan fungera med men inte över 5)
  Färg: 28
  Ton (G/R): 0
  Digitalt rensad vy: Av
  Auto Motion Plus: Personlig Brus 1 Skak 2
  Led Clear Motion: 0
  Lokal nedtoning: Låg
  Kontrastförbättring: Av
  Hdr+ läge : av
  Färgton: Varm2
  Gamma BT 1886: 1
  Endast RGB: Av
  Färgområde: Auto