Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung QLED QE55Q7FN

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung TV (416)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.82)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Verkar funka fint, har haft den i ca 1 vecka nu men inte hunnit testa riktigt allt än. Inte testat gaming t.ex.

  Klart bättre bild än min 11 år gamla Samsung f86.

  Kalibreringen som butiken gjorde är lite skum bara. Det ser väldigt bra ut i filmer och serier och så, men när man är i menyer i typ netflix, så ser det jättekonstigt ut. Jag tror att det kanske ser överexponerat ut.

  Jag får också en annan bild (färg, ljusstyrka) när jag kör via Nvidia Shield som är kopplad till förstärkare sen in i TV. Men det beror väl förmodligen snarare på att Shielden bearbetar bilden först och sen skickar vidare. Har inte kunnat bestämma mig för vilken som ser bäst ut.

  En sak jag inte gillar är att One Connect Boxen är stor, och blir varm. I butikerna marknadsförs den som att man ska kunna ha den instängd och undanstoppad. Men den blir rätt varm då faktiskt.

  Älskar kontrollen och tycker det är väldigt skönt att den även kan styra min Shield. Det enda jag saknar på den är en volym slider. Jag fattar heller inte vad färgknappen är till för eller gör.

  För övrigt är den snabb i Tizen. Dock finns inte alla appar som jag skulle vilja ha där. T.ex. så finns inte CrunchyRoll. En konstig sak är också att jag via mobilen inte har nå problem att casta t.ex Netflix till TVn, men försöker jag casta från CrunchyRoll så finns inte TVn bland möjliga cast enheter.

  Vidare var det lite klurigt hur jag skulle sätta upp den på väggen. Köpte inte till någon original tight-mot-väggen hållare utan körde på något från kjell som sträcker sig över "hålet" i tvn där fästet ska gå in. Instruktionerna har någon bild som verkar vara för detta men den verkar inte stämma alls.

  Jag gillar TVn men tycker den är lite i det dyrare slaget. Jag lyckades då ändå få den för 14700 inkl kalibrering. Men håller den i 11+ år som min förra samsung så kommer jag uppdatera till 10stjärnor.

  Edit 2018-09-17

  Trots att jag i butik frågade om One Connect Boxen kunde förvaras instängd och fick ja som svar så går detta alltså inte. I TV-bänken blir den så varm att tvn efter nån timme stänger av sig. Jag har fått plocka av baksidan och installera fläktar i bänken för att fixa problemet eftersom jag inte gärna vill flytta ut lådan. Tyvärr hörs ju fläktarna istället.
  Har varit i kontakt med Samsung supporten om detta och de rekommenderar att ha den ståendes fritt. Så jag förstår inte hur en Samsung rekommenderat återförsäljare då kan ge en köpare så missvisande information

  Drar av en stjärna pga detta. Och hade det funnits ett alternativ utan One Connect Box hade jag bytt till den.

  Edit 2018-10-17

  Tänkte testa Steam linken som finns inbyggd i TVn, men lyckades inte få mina Playstation kontroller att para ihop sig med TVn. Efter en del pillande hittade jag att endast XBox kontroller, Steam kontrollern och någon Logitech kontroll stöds. Lite illa att Playstation kontrollern inte stöds tycker jag. Eftersom jag har en Shield så kommer jag fortsätta använda den i game stream syfte istället för TVn.

  Med andra ord, i dagsläget finns TVÅ anledningar att jag inte kan köra enbart TV utan måste ha kvar min Shield:
  1. CrunchyRoll stöds inte
  2. Steam link - stöder inte Playstation kontroller
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  TL;DR

  Plus
  + One Connect
  + Mycket fina färger
  + Mycket bra ljusstyrka
  + Bra svärta
  + Snabb start
  + Snabb meny
  + Utmärkt hantering av externa enheter
  + Uppskalning HD till 4K ser riktigt bra ut
  + Bra ljud (för att vara en TV)

  Minus
  - Betraktningsvinkeln kan vara bättre

  Jag har haft TV’n drygt en vecka. Jag hade planerat för en LG OLED, men valet föll till slut på denna då jag ville åt ljusstyrkan och slippa oro för inbränning. Kan inte säga annat än att jag är mycket nöjd.

  Mycket fina färger, riktigt bra ljusstyrka, knivskarp skärpa och bra svärta. Betraktningsvinkeln hade kunnat varit bättre. På tre meters avstånd så räcker det med att man rör sig 1.5-2 meter från mitten (ytterkanterna på en stor soffa) för att det ska bli något ”urtvättat”. Märks framförallt i svärtan i ljusa scener som då blir något ljusare. Detta är minimalt och du måste titta efter det, vilket man gör när TVn är ny ;). Från sweet spot är det dock alltid riktigt svart.

  Ljusstyrkan är riktigt bra och då vi har stora fönster mitt emot TVn är detta viktigt för mig. Motljuset äter TVn upp utan problem. Ska nästan behövas direkt solljus på TVn innan det blir störande. Så stort plus på det.

  Gillar att det bara är en sladd upp till TV’n. Den är så pass tunn att jag funderar på att snitta en skåra i gipsen och spackla in den.

  One connect lådan lever tillsammans i hyllan med min Yamaha förstärkare. Var lite orolig i början för om jag skulle kunna använda 4K och förstärkaren i setupen då den inte stödjer 4K. Jag har tidigare nämligen skickat alla signaler vidare genom den. Men det har inte varit några problem. Stärkaren får ljudet från HDMI ARC porten medan one connect lådan i övrigt agerar likt stärkaren gjort i tidigare setup.

  TVn jobbar bra tillsammans med min Apple TV 4K. En knapptryckning på kontrollen drar igång alla enheter och jag kan styra volymen på stärkaren via Apple TV kontrollen. Med andra ord skickar one connect vidare all info utan problem. Detta är viktigt för mig då sambo och barn är teknikinvalida :D

  Kan inte säga så mycket om Smart-Tv funktionerna, då jag kör Apple TV, men Menyn är extremt snabbt och responsivt. Gillar att den upptäcker Apple TVn och namnger hdmi porten och visar ikon automatiskt. Snyggt!

  TVn startar och är igång på runt 1-1.5 sekund vilket är riktigt snabbt.

  Uppskalningen av icke UHD material fungerar riktigt bra vanligt HD material har aldrig varit så skarpt.

  Bland det första jag överraskades av vid första starten var hur bra ljud TVn gav i från sig. Alltså ett helt ok ljud jämfört men det förväntade burkljudet, framförallt då TVn är så tunn. Nu har jag ett externt system jag kör på. Men för dig som bara tänkt köra på TVns ljud tror jag du kommer vara ganska nöjd med det
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har inbyggd AirPlay vilket gör att din AppleTV blir överflödig! Apple TV appen finns även att ladda ner, vilket gör att man kommer åt det största filmutbudet i 4K! För övrigt en mycket bra och kompetent TV överlag. Snabbt menysystem, har de vanligaste apparna man behöver som Netflix, SVT-Play, Plex finns att ladda hem bl.a. Älskar one-connect-boxen som gör att man kan gömma mkt sladdar. Jag rekommenderar denna TV starkt!
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Be careful! This model along with all the qled 2018 as far as I know, has a problem with local dimming. The meaning is, when you're watching a dark scene while subtitles on, the screen keep lighting up and down when the subtitles show and go. Check YouTube for more information about this issue.. It's an awesome TV but this issue is really terrible if u watch many stuff with subtitles.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Riktigt bra TV, tror inte det går att få mer för pengarna. Riktigt bra bild, fjärr och operativsystem. Köp till en soundbar för ljudet är såklart ingen höjdare i en sådan tunn TV.
  One Connect är smidigt. TV´n är grymt snabbstartad, max 1 sekund till perfekt bild.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Köpte min för 9900. Jättebra bild, snygg design och bra funktioner i ett smidigt operativsystem.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Mycket som är bra med den här tv:n men till dem som väljer tv för att få funktioner som Ambient Mode bör nog läsa mer om problemen med att tv:n stänger av efter 1 minut när man låter ljus-sensorn styra ljusstyrkan. https://us.community.samsung.com/t5/4k-8k-and-Other-TVs/Ambient-Mode-turn-off/td-p/462465
  Trist att Samsung duckar för problemet och inte ger något svar alls varken via Samsung Members eller via support. Inte riktigt vad man förväntar sig av en "premium"-2018-produkt
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Väldigt osäker på vad jag ska tycka egentligen. Vi kan ju börja med det jag faktiskt tycker är bra! Bilden är helt fantastisk. Färgerna är klara och svärtan är inget man kan klaga allt för mycket på. Menyerna är rappa och lätta att navigera. Fjärrkontrollen är liten och smidig. Väldigt få knappar men alla viktiga knappar finns där. One connect-boxen är inget som höjer upplevelsen, men det är ett stort plus! Ser så mycket bättre ut när man kan gömma undan alla kablar samt göra kabelbyte mycket enklare.

  Nu till problemen. Egentligen är det bara ett problem som har med dess local dimming att göra. Den är fruktansvärd rent ut sagt. Det är inget du kommer att märka mycket av om du spelar eller kollar på en film utan undertext.
  Däremot så blir det en stor nagel i ögat om du kollar på en serie eller film med undertext.
  Under mörka scener så så sänker bakbelysningen ljusstyrkan för att svärtan ska bli så bra som möjligt. När någon i serien då börjar prata så dyker då undertexten upp vilket gör att bakbelysningen måste öka styrkan vilket gör att hela skärmen blir ljusare. När detta sker ser det ut som att ett grått filter lagts över skärmen för att sedan försvinna när undertexten försvunnit. Detta var en dealbreaker för mig. Har meddelat samsung om detta i hopp om att få hjälp med inställningarna då det inte hjälpte att sänka local dimming till Low. Om det inte går att åtgärda då lär jag skicka tillbaka Tv:n.

  Edit:
  Nu ni, en lösning hittades (Typ)!
  Det problemet jag tidigare nämnde gällande local dimming och undertexter i mörka scener höll på att göra mig galen och hade ledan börjat spana in en ersättare. Då Netflix var sidan jag upptäckte problemet på så är det just där jag försökt lösa problemet. Först började jag med att ändra textfärgen från vit till gul. Detta hjälpte minimalt.
  Jag testade att se hur problemet såg ut på HBO. Märkte dock snabbt att undertexten inte påverkade ljusstyrkan något avsevärt mycket alls, trots att texten var vit. Upplevde dock att texten på Netflix lyste mycket starkare och gick därför in och gjorde texten Halv-transparent.
  Jag ska fortsätta att undersöka hur det ser ut i olika serier, men nu är jag mycket mer nöjd med Tv:n än för några timmar sedan
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Uppdatering 26-12-2018: Nu finns den för 9 990 kronor, vilket är ett riktigt klipp om du frågar mig. Jag har själv nu rekommenderat den för flertalet bekanta som vill köpa TV under rean! Köp! (betyg justerat till från 8 till 9/10)

  Det blev att jag köpte en Q7 55" efter många om och men, och jag är inte besviken!

  Jag var tveksam till fjärrkontrollen till att börja med, men det visade sig att den mer eller mindre är briljant. Nästan för liten och lätt dock.

  Svärtan är mycket bra, och jag ser inte många scenarion då OLED har att erbjuda den normala användaren utöver vad Q7 redan ger dig. Förutom bättre bild under ljusa förhållanden då. Till och med denna är förmodligen overkill för de flesta.

  Den startar på sekunden och är redo att gå, något jag älskar. Det känns gammaldags att behöva sitta och vänta på att en TV skall starta.

  Färgerna är vid rätt inställningar väldigt naturtrogna, riktigt riktigt bra! Personligen kör jag dock med något överdrivna färger för att få lite extra inlevelse och "wow"-känsla vid vissa scener. HDR och alla övriga tekniker fungerar till sin belåtenhet.

  En annan sak man bara kan älska är one connect-kabeln. Denna hamnade på fotstödet som följde med, så kabeln kommer inte 100% till sin rätta - men det ser ändå nästan overkligt ut med stativet!

  Menyerna är vettiga, och att starta upp den första gången gick som på räls, både snabb och lätt. Att det finns en Steam Link inbyggd är toppen och något som hjälper till att motivera prislappen lite.120 Hz-panelen visar spelandet riktigt smooth, det bästa som jag sett på en TV. Dock finns detta även hos OLED-skärmar runt samma prisklass så det är inget unikt.

  Summa sumarum: Samsung levererar en riktigt bra skärm med Q755FN! Bilden är på topp, bra svärta för att inte vara OLED, mycket bra kontroll samt menyer. Riktigt kvick är den också, samt one-connect delen som ger en rejäl premium-känsla. Den fungerar utmärkt som extra skärm till datorn om du önskar många pixlar, tex i Photoshop eller film/musik-redigering och produktion..

  Dock har vi en nackdel och det är priset. Jag är rätt övertygad om att de flesta klarar sig bra med en tv för 10 000 kronor. Håll dock ett öga på denna nu kommande Black Friday/mellandags rea då jag gissar att några butiker kommer att ha nedsatta priser på denna! Det kan finnas tusenlappar att spara där!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Köpte den på Black Friday för 9900:- vilket känns som ett bra pris. Sjukt bra bildkvalitet, enkelt menysystem och förvånansvärt bra ljud med tanke på TVn tjocklek. Visst behövs externa högtalare för att få djupet men till vardags så funkar det bra. Ljusstyrkan är superbra, vilket är viktigt för mig som har ett ljus rum. Svärtan är bra, om än inte så bra som en OLED men jag värdesätter att kunna se på TV utan att mörklägga hela rummet mer än att ha den perfekta svärtan. Klockrent med One Connect, enkelt att lägga till fler enheter eftersom man inte behöver röra själva TVn alls.

  Det jag saknar är möjligheten att ansluta mina trådlösa hörlurar, hade varit grymt med bluetooth som kunde skicka ut ljudet och samtidigt stängt av högtalarna. Men man kan väl inte få allt för 9900:-