Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Monitor Audio Silver RX8

 Lägg i lista  Jämför
Silver RX8 från Monitor Audio är en trevägshögtalare med dubbla baselement och en känslighet på 90 dB/W. Högtalaren finns i ett flertal färger och ytbehandlingar. Lanserad 2009.
Jämför pris på alla Monitor Audio Golvhögtalare (44)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.38)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Supernöjd ägare av dessa, tar dock för mycket utrymme och således är dessa till salu
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket bra och prisvärd högtalare som jag lätt ser varför den blivit så populär. Snäppet vassare än föregångaren RS. Slår dock inte mina Soavo 1.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kan bara vara utomordentligt nöjd! Hade Monitor Audio RS8 vilket jag var nöjd med, efter ett par års lyssnande blev jag nyfiken på ett par RX8 och vart helt såld! RX8 var snäppet bättre. Nu lutar sig bara tillbaka och njuter. Renheten och Närvaron finns verkligen där.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Very good. Av någon anledning hade jag förväntat mig mer av ett "biosalongsljud", men fick mer av ett finlirarljud. Nåja, hypen var extrem när jag köpte dom, så det blir min ursäkt.

  5 år senare: Fortfarande väldigt bra och klart ljud. Behöver byta förstärkare, vilket är anledningen till det aningen ljusa ljudet jag får. Har lyssnar på dom i butik med en annan förstärkare, och var överraskad över vilken skillnad det var i ljud. Nåja, vet åtminstone att det finns mycket mer kräm att få ur dem bara jag vill.

  Lacken är fortfarande felfri. Snygga som tusan har de varit, med den kompromisslösa pianolacken som inte förfulas av högtalarfästen (magnetiska, inbyggda bakom pianolacken). 10/10 i design och ljud.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En riktigt bra högtalare som har stor ljudbild. Dynamik, öppenhet och detaljer kombineras med en svårslagen naturlig musikalitet. Balansen mellan elementen bara måste upplevas! Diskanten är väldigt finstämd, mellanregistret är i en klass för sig och basarna är riktigt snärtiga. Kan varmt rekommenderas.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mina små 5000kr stativare har fått ge plats åt dessa fina golvare. Kanske en aning stora till mitt herr rum (10,5m2), men dom spelar helt fantastiskt. Har fått den botten jag önskat mig samt att det är mer kropp i musiken än tidigare.Var först inne på en sub men känner att just nu behövs ingen. Hursomhelst, helt fantastiska högtalare!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Fantastiskt ljud, enda högtalaren jag har hållt fasst vid en längre tid. Tidigare ägt Dali Lektor 8, Klipsch RF63, Monitor audio rx6.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Stort o fylligt ljud
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Så jävla nöjd att jag köpte dessa och bytte ut mina Infinity Beta 40.
  Musik blev mycket roliga att lyssna på och filmer kommer till liv på ett het anat sätt.

  Enda nackdelen med dessa är att de är lite för bra så det drar igång massa uppgraderingsplaner så det blir ny förstärkare och sub innom kort också. :P
  Nuvarande sub är nästan alltid urkopplad för de här frontarna låter så otroligt mycket bättre än min billiga sub så om subben är på förstör den bara.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Riktigt nöjd! Grymma till musik och fantastiska till film!
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Helt ok
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Vita är lätt snyggast! Nu väntar 100 timmars inspelning, update kommer.

  update 1:
  Har lyssnat på dessa i snart 10 timmar.
  Känner att dem inte har nått sitt fulla potential. Har dem dessutom biampade till en Pioneer VSX-2021.

  update 2:
  Ca 30 timmars inspelning.

  PLUS!

  + SNYGGA!
  + Perfekt storlek
  + Krispigt ljud
  + Detaljrikt
  + Grym för allround-musik
  + Funkar utmärkt till Blu-ray
  + Djupare bas än tidigare
  + Prisvärda

  MINUS!

  - Inget!

  Update 3:
  Över 500 timmars inspelning.

  Har varit mina älskningar i ca 1 års tid nu. Enligt mitt tycke kan du inte hitta bättre allround-golvare för samma pengar. Samtidigt talar designen för sig själv också, en viktig egenskap är utseendet enligt mig och dessa (vita pianolackerade) är supersnygga! Funkar utmärkt till musik, kollar man mycket på film så rekommenderar jag DTS-ljud då jag har 3.0 setup. Med andra ord, helt underbara!

  9/10
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Extremt nöjd med dessa högtalare. Lät otroligt bra ur kartong och uppvisar en stor pondus! Jämförde dessa med bl.a. Dali Ikon 6, B&W DM 683, Focal Chorus, System Audio Aura 60 m.fl.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har krånglat med dessa i ett år ihop med en Marantz sr5006 och är nu nöjd tillslut.

  Har ett problematiskt rum som gett väldigt vass "essig" diskant. Jag testade allt i dyr teknikväg för att lösa detta t.ex separat slutsteg, kraftigare förstärkare (HK) och andra kablar. Ingenting gjorde någon skillnad i mina öron.

  Jag har nu flyttat om och möblerat om vilket gjort en stor skillnad. Högtalarna är fortfarande lite "finlir"-speakers vilket jag både älskar och hatar. Spelar man skräpformat och dåliga rippar så kommer ingenting filteras, högtalaren nästan förstärker det dåliga. Men om man istället spelar material av hög kvalitet så låter det underbart.

  Min rekommendation är att om högtalare låter kasst så bör man undersöka rummets akustik och lösa det istället för att försöka köpa dyra extraprodukter som oftast inte gör någon som helst skillnad.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mysiga och presterar mer än nog.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Monitor Audio Har haft dessa i 2 år.
  Bra ljud tryck, bra detaljrikedom, och otroligt Snärtiga i Basen.
  Har dessa i ett 5.0 system, så ingen subwoofer med andra ord,

  Mina vänner frågar ofta var jag har gömt Subwoofern då Basen är så pass bra.

  Tar en del kraft att driva, och min Onkyo 608 klarar detta, men knappt. På lägre volymer får jag ingen Bas utan den brukar komma igång på lite högre nivåer, typ film och vanlig musik lyssning, ej till Bakgrundsmusik.

  Nackdel med dessa monster är att ifall man matar dem med dåligt komprimerade MP3 så får man ut skit, hör knaster och vart det saknas musik.
  Matar du dem istället, med okomprimerat, Flac och liknande, så kommer du bli mäkta imponerad. Varje gång jag lyssnar på låtar jag lyssnat på tidigare, hör jag nu nya detaljer.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Hämta min RX8:or igår och håller på spela för fullt, de drivs med en H/K 365 förövrigt.

  Lova att jag skulle uppdatera mitt betyg efter jag haft dem ett tag. Har tyvärr inte hunnit spela dem så mycket som jag önskat.

  Men iaf igår hända något, de kändes som dem släppte de lät plötsligt bättre. Känns bra.

  Jag spelar för det mesta nya musik som går på radion och framför allt dub step / house musik och de gör de sig bra till.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har kört mina nya vita pianolackade favoriter i ca ett år nu. Driver dem med en NAD C375Bee förstärkare och kör Spotify via en billig mediaextender och en V-DAC II. Den lägsta oktaven tar en REL T1 hand om.

  Inspelningstiden ligger på +100 timmar. Stereoperspektivet är klockrent liksom den behagliga diskanten. Inga vassa essljud här inte. Bra dynamik och en allmän musikalitet gör att dessa får full pott. Plus i kanten för det gedigna kabinettet. Inte en enda synlig skruv någonstans på framsidan. Bra fötter med fina justeringsmöjligheter. Lyssnade även på RX6 som också lät riktigt bra, men annorlunda. Fastnade slutligen för RX8 som utan problem fyller mina ca 50 kvm med välljud.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Man kan ta bort bottenplatta, underbart, då blir det den snyggaste tre vägshögtalarn. Liten och nätt, helt enkelt perfekt.

  Frågan är, passar den till Yamaha RX-A1010, nu menar jag inte till utseende utan för ljudets skull?

  Vilka kablar rekommenderas?

  Länk till en välskriven recension om RX 8:an, www.nomono.se/articles/heavy-metal.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har dessa på kontoret så jag misstänker att det kommer ta ett tag innan dom släpper helt, kopplat på en Marantz K.I Signature lite spelar dom ljuvligt redan från start!

  Efter 2mån på kontoret kan jag inte säga annat än, dessa högtalare spelar helt klart enligt mina förväntningar.
  Dom är kristallklara och med en enorm dynamik!

  KÖP!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Kommer köpa dessa igen när ekonomin tillåter.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  så rent o fint ljud att man hör inte ens var ljudet kommer ifrån, det bara är där o låter naturligt!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Mycket fina högtalare, ingen besvikelse överhuvudtaget.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Mycket högtalare för pengarna!
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Förutom att designen är något av det fulaste jag sett så är ljudet fantastiskt bra. Något återhållsamt mellanregister och ibland lite för vass diskant på en del hårdrocks-inspelningar. Låter dock grymt bra till elektroniskt och aukustiskt.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Mycket bra all-roundhögtalare för vettig peng. Lite känsliga för placering, i övrigt mycket bra. Jag har haft dem ett år nu och är helnöjd.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Mycket trevligt ljud, plus att de är trevliga att titta på.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Epicly awesome! Blev ännu bättre efter lite runtflyttande (längre bort från bakvägg än sidovägg) och invinklande. Ljudbilden (mhm, fancy audiophile-ord) blev ENORM helt plötsligt. Låter helklyschigt men I SHIT YOU NOT, det gör skillnad var man ställer högtalarna.

  Hur som, 9/10 iom att det faktiskt är de bästa högtalare jag personligen lyssnat på MEN jag är rätt säker på att det finns rejält bättre grejer.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Otroligt Underbara Högtalare!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  har haft dom igång nu ett tag. dom låter så ljuvligt så man blir tårögd varje gång. klart fint ljud. driver på dom med en pioneer sc-lx71. vet inte om jag ska byta upp mig tillnåt men det skulle vara intressant och prova. ångrar inte mitt köp en enda sekund. spel film och musik låter rent ut sagt för jävla bra. =)
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Har haft mina Rx8:or sen i våras och jag är mycket nöjd. Tycker det är en bra allround högtalare som passar de flesta sorters musik. Bra tryck i basen samt tydligt och öppet mellanregister/diskant, dock utan att det blir påfrestande.

  Ska ta och uppgradera min NAD elektronik snart också för dessa högtalare kan nog lätt göra rättvisa åt betydligt "finare" kringutrustning.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Det är svårt att sätta betyg på något så subjektivt som högtalare. Vilken förstärkare, vilket lyssningsrum, hur stor plånbok och inte minst vilken personlig smak man har spelar 'för stor' roll.

  Listar mina egna tankar kring dessa högtalare:

  Plus
  + Ljudet förstås. Skönt fylligt ljud och de är samtidigt otroligt detaljrika utan att låta vassa (kör de med en Pioneer LX82). 100% nöjd. Jag var rädd att kombinationen skulle bli för vass men det blev bara skönt åt det lite mer distinkta, precisa hållet.
  + Kvalitén. Känns riktigt rejäla på alla sätt och vis; kontakter, detaljfinish, tyngd. Riktig träfanér.
  + Magnetfästen på dammskydden är smart och gör att högtalarna ser ännu snyggare ut utan dammskydden på (inga hål för fästena).

  Minus
  - Aningen för tunga i basen för mitt nuvarande rum (3,5x5,5m betong), märks vid lite högre ljudvolymer. Medföljande pluggar för portarna som kan sättas endera fram eller bak lättar dock upp en del. RX6 hade nog räckt bra för mig i nuläget men ångrar mig inte på något vis att jag gick på RX8. Jag är supernöjd med ljudet och de känns mer 'framtidssäkra' för min del.
  - Fötterna gör jobbet bra och både spikes och riktigt stabila gummifötter medföljer, men rent estetiskt gillar jag inte hur MA's fötter ser ut. (På mina ljusa ek sticker de nog ut mer än på andra högtalarfärger)

  Eftersom betyg måste sättas så blir mitt subjektiva betyg för dessa 10. Visst finns garanterat 'bättre' högtalare men efter att ha ägt dessa i snart ett år så är jag helnöjd på alla sätt och vis. Jag tror inte jag kunnat fått några andra jag gillat bättre för samma summa pengar.
 • Acceptabel
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Låter helt ok när man drar på volymen. Spelar man lagom volym försvinner högtalaren och låter platt.
  RX8an är dock betydligt bättre än lillebror RX6.
  Högtalaren är mkt rapp och detaljrik men saknar enligt mig känsla, rymd och djup. Själv valde jag mellan B&W DM 683 och Monitor Audio RX8, det var inget snack. Monitor Audio blev jag lyssningstrött på efter ca 15 minuter. B&W kan jag spela hur länge som helst utan att tröttna. Min setup består av receiver fr Marantz och slutsteg från Vincent.
  Innan ni köper de här högtalarna lyssna på
  B&W DM 683.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Oerhört bra högtalare med tanke på priset.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Kalas ljud för lagom summa pengar...
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Lyssnade runt innan jag köpte dessa. Enormt nöjd! Kollade främst på B&W innan jag bestämde mig. Detaljerat, bra med kraft och ändå neutralt ljud. Det bästa jag kunde hitta enligt mina öron i prisklassen!
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Testade Dali Lektor 8 och B&W DM683 , innan jag gjorde mitt val.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Bäst ljud i prisklassen!
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Ännu inte inspelade men låter riktigt bra ur kartong. Väldigt homogent ljud. Inget som "sticker ut" utan det bara låter riktigt bra! Just nu A/B jämför jag dom med mina B&W 683 och XTZ 99.36. Har innan jämför i butik med System Audio Ranger, Audio Vector Ki3/super, Elac FS137, Monitor Audio GS10, HECO Celan, Wharfedale EM-97 samt RX6.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Bara haft dem 3 dagar men är redan jättenöjd
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Detta är högtalarna som fått mig att åter igen tycka att musik är fantastiskt. Vilka detaljer dessa levererar.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Mäktig bas.
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Väldigt nöjd med dessa!
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Har inte hört några bättre högtalare till det här priset.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Meget gode til prisen, lekre!
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Mycket bra högtalare för sitt pris
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Rekommendas till alla som vill ha en välljudande, kraftfull hifi/hemmabio-högtalare för lite pengar...
  Mkt hög finish - äkta fanér!!
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  kanonhögtalare. hittade inget bättre under 20 000kr när jag letade.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Äntligen en högtlare i min smak. Nu har de gjort det !
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan