Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

ID Lock 150

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla ID Lock Smarta lås (2)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.23)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  28 dagar sedan
  Skräp. Urusel användarvänlighet. zwave modulen fungerar inte med våran zwave gateway vilket den borde. Har uppdaterat till senaste mjukvaran men den löser inget. Sensorn för att känna av om dörren är stängd är värdelös vilket ofta resulterar i att larmet går och enda sättet att stänga av det är att öppna och ta ur batterierna. Vägrar ibland att acceptera koden och flera gånger har jag fått gå in via garaget och sedan öppna från insidan. Eller så får man trycka ett 9v batteri mot piggarna men man orkar ju inte gå omkring med ett 9v batteri i fickan konstant. Sjukt missnöjd med detta lås. 5 lax totalt bortkastade.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Vet att ID-Lock haft en del problem, även jag såg ju av felaktiga batteristatusen t.ex. Men så kom uppdateringen för någon månad sedan och sen dess är allt klockrent. Behövde med byta panelen, men det gick enkelt och kostade mig inte en krona. Superbra support.

  Och låset i sig är grymt, har alltid fungerat, och smidigt med olika koder, tidskoder, engångskoder osv. Kostar lite mer än konkurrenterna men jag tycker det är värt det.
 • Knappt godkänd
  5 mån sedan
  Har nu haft 3 st ID Lock 150 i ca 1 år. Tålamodet börjar ta slut. Allt med detta lås är krångligt - från montering, programmering till användning. Batteriet räcker 3-4 veckor under vintern, under sommaren något bättre - men glöm de 3 månader som anges. För att använda RFID-läsaren måste man först väcka låset (men akta dig för att trycka på en knapp istället för två - då kommer låset tro att du ska slå en kod och svarar inte på RFID). När jag skulle resetta Z-wave enligt instruktionen i manualen för att inkludera med ny kontroller så resterades hela låset och alla koder och RFID-brickor raderades! Tur att jag har fler dörrar till huset - annars hade jag blivit utelåst.

  Nej, jag har verkligen gett detta lås en chans - och det har bara varit strul sedan dag 1. Välj något annat. Vad som helst, men inte ID Lock.
 • Bra
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Kört låset i ca 6 månader och är mycket nöjd.
  Har inte haft några problem med att komma in utan den rullar på som den ska. Ser bra ut och fungerar utmärkt för mig.
  Några issues dock:
  - När jag installerade zwave-modulen så tog batteriet slut på ett par veckor. Efter att ha bytt batterier så verkar det som att allt är stabilt ändå. Fullt fungerande zwave i 6 mån och inga batteribyten so far.
  - Av någon anledning så glitchar PIN-inmatningen 1/10, vilket resulterar i att man måste starta om upplåsningsprocessen... störigt och lite 'B'
  - Har inte lagt jättemycket tid på det, men lyckades inte registrera någon av RFID-taggarna enligt instruktion.
 • Dålig
  7 mån sedan
  Riktigt skräp, när vi beställde låset lovades att en appstyrning skulle komma och det krävdes endast en uppdatering till en z-modul som man skulle byta ut och att deras lås skulle bli godkänt. Detta var 2016 och dem har inte kommit med någon app än. Allt är väldigt krångligt och det finns inga bra instruktioner utan man måste viga mycket tid för att få reda på hur man skall programmera den. Vi köpt till modulen häromdagen och inte en enda instruktion om hur man skulle göra medföljde utan man fick åter igen sätta sig och googla. Svaret från deras kundtjänst var att köpa till ett smarthuspaket från tredje part för ytterligare tusenlappar. Inte nöjd kund, allt är fruktansvärt krångligt hela tiden..,
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Har både Yale doorman och idlock. De fungerar bra båda två.
  Fördelen med Idlock är att den är lika tyst som vanlig dörr när man öppnar.
  Med Yales lås kan man inte öppna dörren ljudlöst därför att den fjädrande tappen i dörrbladet slår karmen och det blir ett högt ljud. Jag väljer ID-lock före Yale doorman.
 • Dålig
  11 mån sedan
  Displayen slutade att fungera efter 2 månader och var då tvungen att ta ut låssmed vilket jag själv får stå för. Batteritiden stämmer inte heller fick byta batteri efter ca 2 veckor. Har väntat i en månad efter ett nytt lås men fortfarande inte fått något. Avråder helt från att köpa detta lås.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag förbeställde låset så jag fick den första omgången (batchen). Efter ca 1 månad så slutade låset att fungera (3 timmar innan jag skulle iväg till flygplatsen). Det blinkade bara rött oavsett vad jag gjorde. Efter att tryckt på det ca 5 min och försökt med externt batteri så började det plötsligt att fungera igen. Efter att ha pratat med supporten så fick jag ett nytt lås (batch 4).

  Det nya låset fungerade som det skulle i 3 månader men nu har det hänt 3 gånger på en vecka att brickorna/tagg inte fungerar men efter att man öppnat dörren med kod så fungerar brickorna igen. Deras support svarade att det beror på en bugg i "re-lock funksjon" (dörren låses automatiskt om den låses upp men ej öppnas) så om man stänger av denna så ska inte problemet uppstå.

  Jag köpte primärt låset för att jag har ett bio-implantat i handen. I början var jag besviken på hur svårt det var att öppna dörren men efter ett tag så kom jag på exakt var jag var tvungen att ha handen för att det skulle fungera + att svullnaden efter ingreppet, första veckan, kan ha bidragit till det problemet.

  Då jag bor i en hyresrätt med säkerhetsdörr och stålkarm så fick jag problemet att jag inte kunde installera låsblecket som följde med låset och att stålkarmen hade större hål än vad låset var tänkt för. Effekten blev att piggen i låset som avgjorde om dörren var öppen eller stängd aldrig trycktes in i låset när dörren var stängd så låset inte kunde låsas. Jag hade tur och kunde lösa detta genom att skruva dit en skruv+bricka i ett hål i stålkarmen som satt helt rätt.

  Jag prövade att köpa en tagg i form av ett klistermärke och lägga in i låset. Detta fungerade bra men när jag sedan satte märket på ett telefonskal så fungerade det inte då märket måste läggas direkt, och helt plant, emot läsaren på låset.

  Det negativa, sammanfattat:
  - Problem med vissa lås som slutar fungera
  - Kan inte använda bricka & kod samtidigt, vilket krävs för viss säkerhetsklassning.
  - Man måste aktivera låset, genom att trycka på knapparna, innan man kan använda brickan.
  - Läsaren för brickan är inte så känslig så man måste hålla brickan helt mot låset på ett speciellt ställe. Detta gör att bio-implantat kan fungera halvdant.
  - Ännu ingen koppling till andra system. En modul ska komma i augusti för Z-wave.
  - Om du har en dörrkarm i stål (lägenhet) så kan det krävas modifikationer för att få låset att fungera.
  - På en vanlig dörr (säkerhetsdörr i lägenhet) krävs ett extra 6-10mm hål i dörren.
  - Kan bara ha 10 brickor/taggar.
  - Aning jobbigt att lägga in nya brickor/taggar och koder i låset.

  Det positiva:
  - Snygg design
  - Ska klara nordiska klimatet (ej testat personligen)
  - Fungerar med bio-implantat
  - Nya brickor/taggar är väldigt billiga och kan även köpas i form av klistermärken på t.ex. Kjell & Co.

  Sammanfattat:
  Om jag bortser ifrån mina problem med att låsen inte fungerat som de ska så skulle jag velat se att man kunde kombinera bricka och kod för ökad säkerhet och att läsaren för bricka/tagg varit bättre. I övrigt ett bra lås på en marknad där ytterst få hanterar egna brickor/taggar/bio-implantat.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Använt låset i snart två månader och är inte supernöjd. Kan säga att jag jämför detta lås med Yales liknande lås som jag använt ganska mycket.

  Det positiva
  Framförallt designen. Designen är snygg och det är en robust konstruktion. Touch panelen är snyggt upplyst och det avger en diskret ton för dom olika funktionerna. Här vinner IDLock framför Yale i min mening.

  Den negativa.
  Touch panelen är snygg men det ÄR smidigare med fysiska knappar även om det blivit enklare att använda IDLocks panel, man lär sig hur man ska trycka för att den ska fungera.

  Den avger enbart pip i olika toner och längder beroende på situation. Säg att du slår in fel antal siffror då är det ett felmeddelande du får i form av ett pip. Yale har en röst som berättar vad felet är. Det blir svårt att hålla reda på alla olika pip, även detta kan dock vara en vanesak.

  Har inte använt Zwave-modulen än men kommer göra det inom kort.

  Min slutsats i dagsläget:

  Snyggare än Yale men inte lika användbart. Det är acceptabelt helt enkelt.

  Är du bara ute efter design är det nog absolut värt pengarna.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Haft låset någon månad nu, än så länge finns ingen uppkoppling och det gör det krångligt att lägga till nya koder och ändra inställningarna.
  Nackdelen med en platt touch panel är att du känner inte när du träffar rätt siffra.

  Utan uppkoppling mot mitt ZWave nätverk så är bara låset ganska bra.
  Har stora förhoppningar när den blir uppkopplad att kunna nyttja låset på ett betydligt smartare sätt än endast kunna autolåsa och låsa upp med kod.
  När det blir uppkopplat förväntar jag mig kunna styra när autolåsning ska vara aktivt. Scener beroende på vem som öppnar dörren. Få norogikatoner när dörren ej kan låsas. Kunna fjärröppna samt även smidigt kunna programmera temporärt koder som endast gäller vissa tider och dagar till gäster.
  Om allt det fungerar kommer låset komma upp till betydligt högre betyg än bara ganska bra.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  7 dagar sedan
  Hade detta lås i 5 år nu och inga problem med det. Byt ut batteriet ungefär en gång om året men använder inte zwave-modulen, har istället en annan modul mot IDlock-fjärrkontrollen. Är ett av de bästa låsarna du kan få på marknaden och mycket lätt att undvika att släppa fast på nycklarna
 • Dålig
  25 dagar sedan
  Har haft låset i över ett år. Har bara problem med den här. Låsväska som misslyckas, förlorade batterier och firmware ännu inte utvecklats. Lite hjälp att få från support..Start bort!