Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Dyson Cyclone V10 Absolute

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Dyson Dammsugare (38)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.40)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  En uppdatering ca 1 1/2 år senare!
  Jag sänker betyget något pga vissa saker som man stör sig på vid daglig användning.

  - Som en del andra har skrivit om Dysons maskiner så är dom helt värdelösa på att ta upp grus/småsten eller helt enkelt "hårt" skräp. 80% av gångerna flyger det istället iväg och hamnar i något hörn. Att städa av hallen under vinterhalvåret är med andra ord frustrerande.

  - Sugeffekten är helt Ok och klarar av smulor, damm och hår på plana öppna golvytor. Men i hörn, trappor, mellan golvlister och små skrymslen så går den bet. Den är för klumpig och har för låg effekt. Här kan man inte som med vanliga dammsugare suga upp skräp som krypit in.

  - Det är inte längre lika smidigt att byta munstycke. Det går tungt och kärvar en del.

  Tycker jag fortfarande att det är en bra dammsugare?
  Nja! Den är bra på att städa större ytor och är helt suverän på mattor och i soffan. Men annars lämnar den mycket att önska.

  ---------------
  Sept 2018:
  Har använt denna maskin i ca 2 1/2 månad vid skrivande stund. Saknar inte vår gamla sladddammsugare.

  + Klarar av att köra hela hemmet (mindre radhuslägenhet 4 rok, 3 plan) plus en stor soffa på ett fullt batteri. Lyckades tömma hela batteriet EN gång vid noggrann storstädning.
  + Lätthanterlig! Med småbarn i huset så används denna flitigt flera gånger i veckan. Visst den är relativt tung om man jämnför med en sladddammsugare där man endast håller i slangen plus handtag och munstycke. Men här slipper du släpa dammsugaren bakom dig.
  + Grymma tillbehör som gör att du kommer åt överallt. Motordrivna minimunstycket är favoriten.
  + Helt ok ljudnivå. Jag upplever att den på normal effekt låter lite mindre än en standard sladddammsugare. Slår du däremot på maxeffekten så blir det ett j*vla liv, men som tur är behöver vi inte använda det läget speciellt ofta.
  + Gör verkligen rent då dom roterande valsarna gör mycket av jobbet. Med vanliga sladddammsugare förlitar man sig helt bara på sugeffekten.
  + Laddar batteriet från tomt till fullt på under en timme. Har som sagt bara lyckats tömma batteriet en gång hittills.
  + Enkel att göra ren. Dom flesta delar går att spola av med vatten, munstycken går att plocka isär tillräckligt för att plocka bort hår osv som kan fastna runt dom roterande valsarna.

  - Många delar känns och är plastiga. Man får känslan av att den inte är lika stryktålig som en sladddammsugare, men hittills har inget gått sönder trots att vi knappast hanterat den varsamt.
  - Att tömma behållaren på ett smidigt sätt är svårt. Använder man t.ex. en halvfull soppåse hamnar lätt skräp och damm utanför.
  - Det medföljer ingen lösning för att förvara alla tillbehör på ett bra sätt.
  - Väggfästet är av dålig kvalitet. När man hänger på dammsugaren så vill gärna det yttre "höljet" på fästet följa med och det känns som att det ska brytas av.
  - Dyr.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  9 mån sedan
  Har tidigare köpt en billig (999kr) sladdlös dammsugare och tänkte efter det "aldrig mer". Men fick lite pengar över och hade fallit för Dyson-hypen så jag köpte denna. Klart mycket mindre oljud än med traditionell dammsugare. Blev förvånad över hur mycket damm det blev efter en dammsugning, och då bara några dagar efter jag dammsög sist (med den gamla) Inte särsklit tung är den heller. Den känns väldigt genomtänkt och gör jobbet bra. Gillar den simpla filterhanteringen. Enda nackdelen är att de två normala munstyckena är lite klumpiga vid kanter och hörn. Men i övrigt är jag nöjd. Får bara hoppas att kvalitén motiverar priset, dvs att den håller i många år. Kommer förmodligen att dammsuga oftare nu.
 • Ganska bra
  10 mån sedan
  Har haft två stycken under kortare perioder.
  Det jag störde mig på var ljudnivån. Den är inte ok. Alltför hög!

  Jag bytte till en V11 som på autoläge ligger mycket lägre (läget saknas på v10).
  På full effekt är skillnaden mindre men ändå till fördel V11.

  +Städar helt ok
  -Oacceptabel ljudnivå
  -Dyr
  -Plastig (förväntar mig mer för det höga priset)
  -Ingen vettig dockningsstation eller förvaring av tillbehören (förväntar mig mer för det höga priset)
 • Perfekt
  12 mån sedan
  Barnfamilj och vi är verkligen supernöjda med våran V10a den går varje dag och är lätt att ta fram när ungarna häller ut massa sand från skorna i hallen och när man vill dammsuga ett rum. Har märkt att vi oftare dammsuger enstaka rum nu då den är lättillgänglig. Haft två robotar som fastnar överallt samt kräver en hel del tid för att plocka upp saker så dom bor numera på tippen.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  I påslösa dammsugare skiljs damm och luft från varandra genom centrifugkrafter till följd av starka luftvirvlar (cyklon-teknik). I de flesta produkter på marknaden (ink V10) leds luften genom flera mindre cykloner (multicyklon), vilket kräver att luften leds om åtskilliga gånger, slukar mycket effekt och ger en hög ljudnivå – dessutom är en reglering av sugeffekten nästan till omöjlig, eftersom multicyklon-dammsugare endast fungerar med konstant hög lufteffekt. Jag har kört min V10 på medel samt låg effekt i ett år och resultatet är en trasig motorn då damm trängt in i motor. Detta eftersom damm och luft inte skiljs från varandra genom centrifugkrafter på låga effekter. Dysons kundtjänst är väldigt bra. De har skickat en helt ny v10 huvudenhet till mig gratis. Jag tänker köra den nya V10an endast på MAX effekt då tekniken för reglering av sugeffekten är inte mogen än samt tekniskt är nästan till omöjlig.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Dyson V10 är en trevlig dammsugare, men dyr.

  Man märker att den är brittisk, för den är absolut bäst på mattor. Men den funkar fint på hårda golv också.

  Den största fördelen är att den är väldigt smidig att ta fram och dammsuga något snabbt med. Tex när någon har spillt något, när barnen har ätit i soffan, eller när du ser lite spindelväv uppe vid taket.

  Om du inte dammsuger ett stort hus eller jättelägenhet på en gång så håller batteriet. Vi har märkt att det blir mer små snabba dammsugningar med Dyson, än att man dammsuger allt på en gång. Sen tömmer man enkelt smutsen rakt ner i soporna varje gång. Ingen lukt, ingen påse att hålla reda på.

  Andra klagar på den genomskinliga behållaren, men jag tycker det är jättebra. Man ser eventuella legobitar och annat man råkat suga upp och kan rädda dem.

  Jag tycker den rengör ungefär lika bra som en vanlig klassisk dammsugare. Bättre på vissa saker och lite sämre på andra. Innan hade vi en annan handdammsugare som var värdelös. Med Dysons snurrmunstycken får man enkelt upp mycket damm och smuts från mattor, stoppade möbler och bilsäten. Det fluffiga munstycket (ett måste för hårda golv tycker jag) borstar av trägolvet samtidigt så det blir rent och fint. En nackdel är att vissa saker ibland skjuts iväg snarare än att sugas upp, men det händer inte så ofta. Långa hår snurrar lätt in sig och måste då och då tas bort från munstyckena för hand.

  Den stora fördelen är att dammsugaren är så snabbt att ta fram, så resultatet blir att jag dammsuger mer.

  + Enkel att ta fram, väldigt trevligt utan sladd
  + Lätt att bära runt och dammsuga lister, högt upp, mm
  + Rengör bra, framför allt på mattor och möbler
  + Roligare än en vanlig dammsugare

  - Dyr
  - Tål inte att sitta på (mina ungar är vana att sitta på dammsugaren)
  - Mindre smidig långt under låga möbler (flexmunstycket rekommenderas)
  - Låter ganska mycket på maxeffekt (men jag kör nästan alltid på medium)

  Perfekt komplement till robotdammsugare för större hem?
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Omöjligt att inte älska sugförmågan på denna sladdlösa damsugaren :-)
  Blev väldigt imponerad när jag dammsög våt knepigare område, mattan under soffbord ett och entremattan. Man märke sån skillnad på endast ett drag på mattan. Det var inte svårt alls att köra damsugaren över mattan. Även vid högsta sugförmåga drog den lätt över OCH gjorde sitt jobb. Jag är annars van vid att det skapas sånt vaccum att hela munstycke till fastnar o allt blir bara jobbigt och knöligt. En annan fördel är ju att den tar sådan liten plats att den alltid kan stå framme beredd att jobba. Vi har haft oändliga diskussioner om den balans damsugaren som ofta står framme och ser stökigt ut och är bara iväg en för oss alla.
  Denna är superb när man har hund och katt och därmed konstant behov av att dra igenom främst kök och hall. Jag var lite skeptisk mot batteritiden men har inte haft problem med det sen första uppackning dagen då den inte direkt var fulladdad. Sätter den på laddning efter varje användning och det har räckt.
  Den är absolut den bästa jag haft men borrade ett stort hål i plånboken hos en fattiglapp med damsugaren :-( en stjärna till åkte av pga av det höga ljudet...men med den sugförmågan kanske man faltiskt får räkna med det.

  Over all...supernöjd!
  // cvs
 • Bra
  2 år sedan
  Jag har haft denna i tre veckor nu med blandad förtjusning. Jag hade väntat mig mer av en dammsugare i denna prisklass. Jag skaffade den för att vi har två hundar som fäller hår och drar in smuts, hur man än bär sig åt. Det är enormt smidigt att alltid ha en sladdlös dammsugare nära till hands.
  Positivt:
  Smidigheten att alltid ha dammsugaren redo.
  Toppen med ett väggfäste så man alltid vet var den är.
  Lätt att arbeta med. Den tunga motorn gör dock dammsugaren lite obalanserad att flytta mellan rum och våningar.
  Många bra tillbehör som underlättar vid olika behov.
  Inget behov av påsar med behållaren på maskinen

  Inte lika positiva delar:
  Låter mycket på full effekt.Upplever inte att den suger bra på annat än full effekt.
  Batteritiden blir lidande när jag alltid kör full effekt.
  Att ha en genomskinlig behållare så man ser när den är full verkar först positivt, men det är lite äckligt att se allt man suger upp.
  Svårt att komma åt under sängar och soffor.
  Dyr
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Haft den i två månader nu och måste säga att den imponerar på mig. Lätt att använda, tömma och rengöra. Fångar verkligen upp mycket smuts från mattorna som inte inte centraldammsugaren klarar av. Dock är den ingen ersättare till hemmets stora dammsugare, mer som ett komplement. Smidig att ta fram för lättare städning. Skulle rekommendera modellen ”absolute” för att få större behållare än motorhead och munstycket för hårda golv med den mjuka rullen, som man inte får med animal.

  + smidig och kraftfull
  + lättanvänd
  + alla tillbehör klickas i vilket gör att dom inte lossnar som på många andra dammsugare.
  +häftig design. Kanske inte passar alla smaker
  + bra batteritid på medium effekt. Hinner gå en snabb runda i hela huset 146 kvm. Är nog tack vare avtryckaren som gör att den inte är ”på” när man inte håller inne avtryckaren.
  + laddar snabbare än många andra trådlösa dammsugare

  Finns många plus med denna, men såklart även några negativa punkter.

  - stället till dammsugaren upplever jag något plastig och känns väldigt porös.
  - enbart två hållare på stället för tillbehören. Bara en av hållarna går att använda om man monterar de bredare munstyckena i hållaren.
  - något dyr.
  - något höga munstycken. Kommer ej under alla möbler.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Har haft den i ett par veckor nu på test för reviewclub. Det är svårt att inte bli imponerad av denna. Då vi har två hundar som drar in en del grus och skräp så har jag varit på jakt efter en ny dammsugare. Den har en del nackdelar som jag märkte redan tidigare. Kanon att det följer med flera munstycken till olika användningsområden, nackdelen är att man inte har någon förvaringsplats för detta. Dammsugaren kan man hänga upp på väggen med sin laddare, skulle det vara så svårt att skicka med någon typ av hållare till de lösa munstycken så man vet var dom är. Dammsugaren kostar ändå nästan 7000:-. Skulle vara intressant att testa om V8 är så mycket sämre. en i stora drag så är jag djupt imponerad och skall bli kul och se hur den kommer hantera julen med massa vuxna och barn och barnbarn som springer runt. Då är det väldigt skönt med en sladdlös maskin.
 • Bra
  2 år sedan
  Smidig till vardags men alldeles för dyr

  Vi har använt den i några veckor nu och vi gillar den skarpt. Lätt att bara haka av från väggen och börja använda. Den har en väldigt stark sugkraft och även lite större ”gruskorn” åker med. Ska man däremot in under soffan, alltså dammsuga lågt, då funkar den inte. Den är suverän på mattor! Då vi har flera husdjur och således mycket päls som far omkring, älskar vi det faktum att den har en sån bra sugkraft.
  Blev väldigt besviken på batteritiden dock, håller i max 30 minuter. Och då behöver iaf vi ändå plocka fram vår sladdrivna maskin för att göra klart, och då missar man ju mer än halva poängen.
  Hade inte priset varit så väldigt dyrt så hade vi övervägt att köpa en, men med tanke på priset och att batteritiden inte är vad som utlovats, är det för dyrt.
 • Bra
  2 år sedan
  Vilken kraft! En dammsugare men riktigt sting i sig! Mattor klarar den som en dans, aldrig sett dom så hårfria som nu!
  Synd att man ska behöva byta del på så krångligt sätt om man måste in i något hörn och dammsuga. Jätte bra upphängning då den inte allt tar mycket plats för den som har lite plats. Dessutom att man inte behöver köpa dammsugare påse hit och dit och bara kan tömma rakt ner i soporna är super smart!
  Negativa är att man måste hålla in power knappen hela tiden när man dammsuger, vilket gör att jag inte orkar dammsuga så länge som jag vill då armarna inte orkar med.
  Priset i gemförelse med den man får är sådär. Lite väl dyrt för min smak.
 • Bra
  2 år sedan
  Jag har haft denna maskin hemma nu i några veckor. Som allt här i världens så har den positiva och negativa sidor.
  + Smidig att dra fram och börja dammsuga med.

  + Rolig, till och med barnen tycker att det är roligt att använda den.

  + Suger bra.

  + Lätt att tömma när det behövs.

  - Priset, nästan 7000kr tycker jag är alldeles för mycket för en dammsugare.

  - Batteritiden, bor på 80kvm och måste ladda den innan jag har dammsugit hela huset.

  - Munstycket är större än ett vanligt så man kommer inte in under soffan.

  Sammanfattningsvis så är jag lite kluven över om jag skulle rekommendera den för någon annan. Det största problemet är för mig priset. Tycker inte att den slår en ¨vanlig¨
  dammsugare för 1000kr på mer än smidighet.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Med ett stort hus och heltäckningsmatta i några rum och två dammallergier i familjen blev Dyson Cyclone V10 ett suveränt val för oss. Vi hade hör att Dyson var bra för de som hade djur och allergiker.
  Vi trodde att vår vanliga dammsugare, den med sladd och slang, sög upp bra och gjorde "rent hus" så att säga men så var inte fallet visade sig när vi prova denna maskin. Vi fick upp mängder med damm och katthår där vi, vad vi tyckte, tidigare hade dammsugit rent.
  Den är lätt och smidig att använda så att till och med ungarna numera städar sina rum utan att krångla. Batteriet räcker och blir över.
  Det enda negativa som vi kan komma på är faktiskt en slang till under framstolarna i bilen.
  Utöver det så är den helt underbar!
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Låter det för bra för att vara sant är det tyvärr oftast just det. Dyson levererar inte det den lovar - visserligen är det enkelt och snabb att sätta ihop och att byta munstycke, men för tung för enhandsfattning och oergonomisk för att hålla med båda händerna.
  I en familj med småbarn och mycket djur gör den ingen nytta - den funkar på öppna ytor, men fungerar dåligt i hörn och vrår, och är inte kraftfull nog att plocka upp hundhår.
  Jag behövde en snabb, smidigt dammsugare att använda flera gånger om dagen - stöka undan i köket, städa upp hallen efter ungarna, få bort hundhår från soffan - och Dyson lämnade mig grymt besviken.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Dysons Cyclone V10 Absolute har verkligen slagit alla mina förväntningar! Jag har tidigare använt mig av andra sladdlösa dammsugare och älskat dem men den här sladdlösa dammsugaren från Dyson är verkligen något helt annat! Tack vare Dysons design är vikten främst placerad högst upp där man håller i damsugaren, i jämförelse med en vanlig sladdlös dammsugare där vikten är balanerad genom hela damsugaren. På grund av det här gör det Dysons damsugare otroligt enkel att manövrera och den är inte tung alls som jag trodde den skulle vara innan. Den är superenkel att använda sig av och batteritiden räcker mycket längre än vad man kan tro, jag har aldrig varit tvungen att avbryta städnignen p.g.a. att bateriet tog slut. Dessutom gör designen och det faktum att den är 100% trådlös att man enkelt kan ta tag i den och man glömer aldrig att ladda upp bateriet!

  Jag rekomenderar varmt alla som vill hitta nya sätt att förenkla och effektivisera vardagen att köpa en Dyson Cyclone V10 Absolute!
 • Bra
  2 år sedan
  Dyson v10 damsugning utan trassel.

  Jag har använt denna dammsugere några veckor vid skrivande stund.
  Resten av familijen använder fortfarende vår gamla sladddammsugare.

  Jag har olika funktionnersätninger pga nervskader och vill endå gärna delta i städning/damsugning hemma.
  Men som rullstolspilot är dett svårt att hantera var vanliga damsugare, sladden hamner ständigt under hjulen på rullstolen.

  Jag saknar autonome rörelser varfor alla rörelser måste tänkas, dett ger båda fatigue och hjärntrötthet. Så en damsugare som är lätt att hantera ville virkligen väre toppen.

  Dottern är idag huvedhanterare angåande damsugning på var matrikel.
  Så fram emot själv att kunna städa efter mig, när jag tapper mjölet på golvet, och damtusserna kommer på visit.

  + Lätthanterlig! Med rullstol i huset så används denna flitigt flera gånger i veckan. Men den är relativt tung om man jämnför med en sladddammsugare där man endast håller i slangen plus handtag och munstycke. Men här slipper du släpa dammsugaren bakom dig och få in den i hjulen på rullstolen. Båda +/-
  + Grymma tillbehör som gör att du kommer åt överallt. Motordrivna minimunstycket är favoriten.
  + Helt ok ljudnivå. Jag upplever att den på normal effekt låter lite mindre än en standard sladddammsugare.
  Slår du däremot på maxeffekten så blir det ordentligt med ljud.
  + Gör verkligen rent då dom roterande valsarna gör mycket av jobbet. Med vanliga sladddammsugare förlitar man sig helt bara på sugeffekten.
  + Enkel att göra ren. Dom flesta delar går att spola av med vatten, munstycken går att plocka isär tillräckligt för att plocka bort hår osv som kan fastna runt dom roterande valsarna.

  -Klarar inte av att köra hela hemmet (mindre radhus) 5rok, 2plan) +rullstoler.
  Jag ruller enbart på nedra våningen, så dett är här den är användt.
  Förste test av Dyson gick på 24 minutter,(på medium styrka) sen var den tom på ström, laddning dryggt 3 timmer.
  -Laddar batteriet från tomt till fullt på +/-3 timmer
  - Många delar känns och är plastiga. Man får känslan av att den inte är lika stryktålig som en sladddammsugare, men hittills har inget gått sönder trots att vi knappast hanterat den varsamt.
  - Att tömma behållaren på ett smidigt sätt är svårt. Använder man t.ex. en halvfull soppåse hamnar lätt skräp och damm utanför.
  - Det medföljer ingen lösning för att förvara alla tillbehör på ett bra sätt.
  - Väggfästet är av dålig kvalitet. När man hänger på dammsugaren så vill gärna det yttre "höljet" på fästet följa med och det känns som att det ska brytas av.
  - Den är dyr.

  Allt i allt, dett är en underbar dammsugare, där båda har suget och teknikdelar, men jag får upphitta nån taktisk slung om jag skal forsätta använda den, gör den är for tung for mig och efter några minutter får jag pausa, men rullstolsanvändere med mycket överkroppskraft, tror jag vill värtsätta den.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Mycket effektiv sladdlös dammsugare. Mattmunstycket är otroligt effektivt mot damm och hundhår (jag har 2 hundar). Lätt att hantera men om man måste under något lågt skåp så tar motorhuset/handtaget i golvet. Dammsugaren är lättare än den ser ut och man kan utan problem dammsuga hela huset, eller batteritiden, utan att bli trött i armen. Batteritiden kunde vara lite bättre samt lite högre effekt på laddaren vore tacksamt. Många tillbehör följer med där de båda roterande munstyckena utmärker sig som mycket effektiva. Mycket smidigt att ha ett väggfäste till den, om man bara har en fri väggyta med eluttag nära. Bra att man har full effekt på dammsugaren tills batteriet är tomt, då slår motorn av helt. Andra sladdlösa dammsugare jag provat tappar effekten sakta tills den inte suger alls. Mycket bra att man kan ta bort röret och fästa munstyckena direkt på dammsugarkroppen och använda den som en kort handdammsugare, perfekt för oss med husbil.
 • Perfekt
  2 år sedan
  En fantastisk produkt som förändrat min syn på dammsugare, trodde inte att en laddningsbar dammsugare kunde vara så kraftfull och effektiv som denna!

  Sugförmågan är enorm men låter mindre än en "tjockdammsugare".

  Superbra byggkvalité och enkelt system för byte av tillbehör, som det ingår många av. Dessa täcker hela behovet av rengöring, om det så är bilen, badrummet, vardagsrummet eller mattor eller bara en snabb runda under matbordet

  Motorn är fantastisk och tar minsta lilla hår eller smuts.

  Mycket lätt att använda och smidig runt hörn, under skåp och trånga utrymmen. Batteritiden är mycket bra och räcker utan problem i hela huset.

  Dyson V10 Absolute gör städningen till något roligt och snabbt. Kul med en genomskinlig behållare för avfall, där man faktiskt kan se hur mycket smuts som samlas, även där vi tidigare dammsugit med vår "vanliga" damssugare, som den missat!

  Detta känns som en premiumprodukt och jag kan varmt rekommendera den!