Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

XTZ EDGE A2-300

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla XTZ Slutsteg (2)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.41)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Även om jag inte har haft denna så länge så är den något som har vuxit fram under tiden jag lyssnat.

  Jag använder den tillsammans med en Linn Majik DSM och ett par Dynaudio Focus 160 i ett normalstort vardagsrum. Tidigare drev min DSM högtalarna och det var inga problem, men jag märker att mina Focus mår bra när de får mycket watt in. De är för övrigt 4 ohm, vilket gör att det går in 300 W till vardera högtalare.

  Först när jag hade kopplat in den och började lyssna tyckte jag inte att det var så stor skillnad. Jag hade nog förberätt mig på mer eller en större skillnad. Som tur var har XTZ 30 dagar full retur så det känns betryggande om man inte tycker det var värt ett byte.

  Nåja, nu har det gått ett par dagar och även om jag inte kan jämföra ljudet sida vid sida så märker jag att det känns som att det finns mer kraft i musiken nu. Någon skrev att basen blev kraftigare och det stämmer. Troligen för att det finns mer kraft att låta högtalaren jobba med än tidigare 2x90 W (8 ohm). Basen känns också lite mer kvick/rapp, något som jag ser som possitivt.

  Det här är första slutsteget jag skaffar så jag har inte så mycket att jämföra med men vill ändå ge 5/5 i betyg med vissa notiser.

  + Billig. Köptes under nedsatt pris för 3995 kr
  + Smidigt format vilket passar i princip överallt
  + Auto-standby efter 8 minuter
  + Bra byggkvalitet och blir inte varm
  + Bra tryck i musiken, vilket kanske är Främst varför man skaffar denna!

  Inget direkt minus, men lite notiser som sagt
  - Lysande diod på framsidan. Minimal dock och döljs med en bit svart eltejp
  - Gain-kontroll på baksidan. Är väl säkert possitivt för de flesta, men det gör att jag måste mäta uteffekten från förstärkaren så att det inte blir för kraftig signal som i sin tur kan skada högtalarna.

  Det sistnämnda är väl en possitiv sak egentligen, men jag har inte orkat/hunnit göra detta ännu och då måste jag koppla loss allt igen, vilket känns lite omständigt.

  Men allt som allt är jag väldigt nöjd och hoppas detta ger svar på eventuella funderingar ni har.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Toppen slutsteg.
  Neutralt, kraftfullt och detaljerat ljud.

  Henrik
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Bra slutsteg för priset!
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Har haft detta i några dagar nu till min Marantz SR7012, tycker att den spelar riktigt fint men märker nog störst skillnad i film, tycker högtalarna som vaknade till liv. Vart mer kraft/attityd i ljudet.

  Det negativa jag märka är väl att Centern var som lite ”klen” i tonen nu. Så måste köpa en till A2-300 till Centern 🙇
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Omedelbart efter att jag kopplade in detta slutsteg på min Onkyo TX-RZ840 för mina Elac FS 267 så upplevde jag en förbättring på bas, mellanregister och diskant. Ljudet blev mer detaljerat och kontrollerat. Mellanregistret känns inte lika tillbakadraget som innan. Basen är mer punchig. Vid hög volym känns allt så kontrollerat jämfört med innan.
  Även vid lägre volym så blev basen tydligare.
  Har tidigare haft ett Primare A33.2 slutsteg och kan säga att det inte är någon skillnad i ljudet i mina öron.
  Kan inte annat än rekommendera detta steg för en grym effektökning för högtalarna. Den är dessutom i perfekt storlek vilket gör att den får plats perfekt i ett sidoskåp i min tv-bänk.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Riktigt bra! Basen känns mer distinkt, rapp och kontrollerad med detta steg. Bra upplösning i toppen utan att låta minsta vasst.
  Hög dämpfaktor och gott med kraft! Litet och svalt. Perfekt!
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Bra kontroll .
 • Perfekt
  1 år sedan
  Full pott för denna guldklimp, jag får inte riktigt till samma tysthet och mörker som övriga recensenter men det låter endå såååå bra! Basen är något i hästväg och kontrollen är total. OBS at de 300w är uppmätta med 1% THD och den faktiska effekten är mindre en så men det är så mkt mer som spelar in såsom dämpfaktor et.c tveka ej löp å köp.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Kör som slutsteg åt mina Monitor Audio Gold 200 (gen4). Matas från hemmabioreceiver Onkyo TX NR828. Låter helt löjligt bra. Har egentligen inte ord för hur detaljerat och kraftfullt det spelar. Var orolig för att det skulle låta vasst med banddiskanterna i högtalarna men det låter helt underbart. Inte alls ansträngt eller jobbigt. Innan jag testade detta slutsteg kollade jag på Anthem och Arcam receivers i prisklassen 30 000 men nu känner jag att nästa receiver kan vara relativt billig (<10000) när det kommer med tekniker jag behöver eftersom slutsteget är så fruktansvärt bra. Troligen mitt bästa köp tillsammans med högtalarna (12000 begagnade).

  Denna kombination piskar allt jag hört på hembiobutiken där dom skyllde allt jag tyckte lät dåligt på dålig mixing och för klent slutsteg hos dom (något Emotiva för väldigt mycket mer pengar). Fick inte heller lyssna på Metallica (eller något via Spotify) där för det var så dåligt mixar visst. Hemma hos mig låter Metallica (via Spotify) fantastiskt nu. Kommer passa mig för den butiken i fortsättningen.

  Jag hade ett par Kef LS50 Wireless innan som lät väldigt tråkigt. Som en hinna döljde detaljer i musiken. Likaså med Tidal Master. Jag testar att köra Spotifys lägsta kvalité nu och får ändå så mycket mer detaljerat ljud.

  Köp slutsteget. Nu. Du kommer inte ångra dig.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Köpt i kombination med wmc-50 .
  Inget för mig, det var absolut inget fel på steget men i kombination med wmc-50 funkar det inte alls. Testade med ett Marantz försteg och då började det låta bra men saknades en hel del värme och närhet i ljudet.
  Det blir av skicka tillbaka och gå på något annat.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Känner att jag bara måste betygsätta denna lilla diamant.
  Köpte detta steg för att ha som extra slutsteg till min hembio men har bara hunnit testa det i mitt 2-kanalssystem än så länge.
  Mitt 2-kanalssystem består av en NAD M3 som jag primärt kör som slutsteg med min Marantz HD-DAC1 som försteg och DAC. Testat med mina B&W 703, XTZ 99.36(Beryllium uppgradering) och PE Leon högtalare.
  Edge A2-300 slog faktiskt mina förväntningar och är så pass bra jag funderar på att fortsätta köra det i mitt 2-kanalssystem istället för min NAD M3 då det passar visuellt bättre till min HD-DAC1.
  I direkt jämförelse mot NAD M3 så tycker jag att jag fick lite bättre svärta(säkert pga att det är ett Class D steg), bättre separation och lite klarare/renare ljudbild. Däremot så tycker jag att M3an har lite mer kontroll i de lägre registret och är lite mjukare i de övre registret.

  Överlag så är det rätt små skillnader men det är imponerande hur bra A2-300 är för pengarna det kostar. Jag som va rädd att det skulle låta kallt och vasst pga att det är ett Class D steg blev positivt överraskad.

  Skulle bara vilja kunna koppla om och köra dem som rena Monosteg.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Har detta som slutsteg för frontarna till min Pioneer LX 503. Fungerar väldigt bra. Sätts på automatiskt när signal skickas. Ger ökad kraft, klarhet och luftighet till mina B&W XT2.

  Ska köpa ett till för min centerkanal som nu låter tunt och lite nasalt i jämförelse.

  Blir inte varmt. Rekommenderas starkt.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Mycket trevligt slutsteg, i litet smidigt format.
  Trodde aldrig denna lilla box kunde skapa sådant kanonljud! Går att spela riktigt högt utan att slutsteget tappar kontrollen. Ljudbilden låter aldrig ansträngd utan lugn och bra, även fast man vrider på riktigt högt. Ljudet är engagerande och roligt att lyssna på. Man vill bara lyssna mer. :)

  Slutsteget har riktigt bra kontroll på basen och ger ett annat djup i mina högtalare än slutstegen i min Yamaha-receiver.

  Mycket bra uppgradering för min anläggning. Jag driver ett par Klipsch RP-260F med dessa och de lät verkligen inte illa innan heller, men fick lite nytt liv med detta slutsteg. :)

  Nu börjar man fundera på om man skulle ha ett steg till varje högtalare... :P

  Uppdatering:
  Nu har jag ett slutsteg till varje högtalare. Otroligt vilket ljud dessa småpjäser ger ifrån sig. Sådan kontroll på högtalarelementen. Riktigt bra botten på mina högtalare nu. Skillnaden mellan ett och två slutsteg känns dock ganska marginell då ett slutsteg med lätthet klarar av två högtalare.
  Jag kör reapektive slutsteg biampat. Aldrig varit så nöjd med prestandan i min anläggning som nu.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Min Klipsch RP-450C centerhögtalare fick ett helt nytt liv !
  Klart och luftigt ljud, med massor av kraft.
  Lådan känns knappt ens ljummen vid beröring.
  Superklass !
 • Perfekt
  1 år sedan
  Haft det under lång tid i hembion för att driva frontar Canton 509 DC och flyttade upp på prov till 2kanal med Monitor Audio silver 10. Det spelar grymt bra med dynamik, mer rymd o 3D + ett bra grepp om allt! Fantastiskt för prislappen tycker jag.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Måste ge full pott, med priset i åtanke. Fantastisk dynamik, hög upplösning och mycket kraft. Driver ett par 99.36 med bravur.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Man blir glad av det här steget. Snyggt, lätt och "miljövänligt" med tanke på den snåla strömförbrukningen. Ljudet är åt det högupplösta, detaljrika hållet med total baskontroll. Det blir dock aldrig kallt och analytiskt i mina öron, det finns både värme och rytmkänsla. Helt enkelt ett bra steg oavsett pris men för priset är det rent löjligt.

  Min tanke var att byta ut mitt 23 år gammal monster som drar 150W på tomgång och blir glödhet vid spelning. Har försökt många gånger med fina märken och ny teknik men det har aldrig matchat det jag har, detta är steget som kommit närmst och till en bråkdel av kostnaden för vad jag betalade en gång för mitt. Otroligt bra av XTZ.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Hög upplösning i diskanten och bra kontroll på baselementen utmärker detta mycket prisvärda slutsteg. Baseras på ICEPower. Har justerbar gain vilket gjorde att jag inte behöver försteg då jag justerar volymen i den digitala domänen.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Du får inte bättre för pengarna. Xtz levererar som vanligt!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Som vanligt med XTZ går inte pris och prestanda i hand.
  För vad du betalar borde den vara mycket sämre.

  Otroligt nöjd med denna lilla pjäs som jag kopplat in på M6or som spelar musik i en ny nivå.
  Steget gjorde precis det jag saknade i dem innan, att ge dem bättre musikalisk förmåga.
  Sen att de presterar bättre till film och spel var ett trevligt plus i kanten.

  Negativt är att den är mörk i färgen, alla detaljer flyter ihop.
  Dock är det en rejäl pjäs som är välbyggd.

  Mer separation i diskant och mellanregister och mer kraft i de lägre frekvenserna än min marantz sr7011!

  Köper säkert fler när jag fixat en stereo uppsättning :)
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fantastiskt bra, precis som gamla ap100 levererar den långt över sin prisklass