Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

XTZ EDGE A2-300

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla XTZ Slutsteg (1)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.36)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 8 dagar sedan
  Mycket trevligt slutsteg, i litet smidigt format.
  Trodde aldrig denna lilla box kunde skapa sådant kanonljud! Går att spela riktigt högt utan att slutsteget tappar kontrollen. Ljudbilden låter aldrig ansträngd utan lugn och bra, även fast man vrider på riktigt högt. Ljudet är engagerande och roligt att lyssna på. Man vill bara lyssna mer. :)

  Slutsteget har riktigt bra kontroll på basen och ger ett annat djup i mina högtalare än slutstegen i min Yamaha-receiver.

  Mycket bra uppgradering för min anläggning. Jag driver ett par Klipsch RP-260F med dessa och de lät verkligen inte illa innan heller, men fick lite nytt liv med detta slutsteg. :)

  Nu börjar man fundera på om man skulle ha ett steg till varje högtalare... :P

  Uppdatering:
  Nu har jag ett slutsteg till varje högtalare. Otroligt vilket ljud dessa småpjäser ger ifrån sig. Sådan kontroll på högtalarelementen. Riktigt bra botten på mina högtalare nu. Skillnaden mellan ett och två slutsteg känns dock ganska marginell då ett slutsteg med lätthet klarar av två högtalare.
  Jag kör reapektive slutsteg biampat. Aldrig varit så nöjd med prestandan i min anläggning som nu.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Min Klipsch RP-450C centerhögtalare fick ett helt nytt liv !
  Klart och luftigt ljud, med massor av kraft.
  Lådan känns knappt ens ljummen vid beröring.
  Superklass !
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Haft det under lång tid i hembion för att driva frontar Canton 509 DC och flyttade upp på prov till 2kanal med Monitor Audio silver 10. Det spelar grymt bra med dynamik, mer rymd o 3D + ett bra grepp om allt! Fantastiskt för prislappen tycker jag.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Måste ge full pott, med priset i åtanke. Fantastisk dynamik, hög upplösning och mycket kraft. Driver ett par 99.36 med bravur.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Man blir glad av det här steget. Snyggt, lätt och "miljövänligt" med tanke på den snåla strömförbrukningen. Ljudet är åt det högupplösta, detaljrika hållet med total baskontroll. Det blir dock aldrig kallt och analytiskt i mina öron, det finns både värme och rytmkänsla. Helt enkelt ett bra steg oavsett pris men för priset är det rent löjligt.

  Min tanke var att byta ut mitt 23 år gammal monster som drar 150W på tomgång och blir glödhet vid spelning. Har försökt många gånger med fina märken och ny teknik men det har aldrig matchat det jag har, detta är steget som kommit närmst och till en bråkdel av kostnaden för vad jag betalade en gång för mitt. Otroligt bra av XTZ.
 • Utmärkt
  7 mån sedan
  Hög upplösning i diskanten och bra kontroll på baselementen utmärker detta mycket prisvärda slutsteg. Baseras på ICEPower. Har justerbar gain vilket gjorde att jag inte behöver försteg då jag justerar volymen i den digitala domänen.
 • Perfekt
  12 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  OK, omdömet var inte så uppskattat då jag listade min anläggning istället för att skriva något konkret kring varför jag gillar det. Så jag skriver om det från scratch helt enkelt... Jag har provlyssnat nu men lyckades inte lägga någon beställning av praktiska skäl. Jag hade pengarna men fick fel när jag skulle genomföra betalningen. Så jag ska kontakta dom och få det löst... Det lät jättebra! inga konstigheter... Lirar väldigt fint med min ASUS Essence III DAC (prisklass: 17 tkr) och mina ELAC 207A som jag ska byta upp rejält till Martin Logan Montis på sikt.

  Rent konkret, varför detta slutsteg är särskilt intressant är att det är väldigt kompakt (passar exempelvis i vanliga TV-bänkar som t.ex. mitt från Mio) och det har väldigt god förmåga att leverera bra med ström. Det har tekniska specifikationer som tyder på att det är mycket bättre än många (de flesta) slutsteg för 15 000 - 20 000 kr. Bland annat är det antal watt men också att de använder helt ny teknik där man bortsett från ha fått ner storleken drastiskt per watt också har en extremt låg brusnivå på 117 SNR.

  Det är mycket bättre än många väldigt mycket dyrare (ofta prisvärda) några år äldre slutsteg från t.ex. NAD. Dämpningsfaktorn är också väldigt viktig när det kommer till slutsteg och här ser vi en väldigt väldigt bra dämpningsfaktor. Det är lätt att luras av fåtalet komponenter, man kan tro att det är bara hjärnspöken och placeboeffekt i kombination med "ful" marknadsföring... men här har vi faktiskt ett smått revolutionerande slutsteg som ÄR "bättre" och bevisbart ur tekniskt vetenskapligt synpunkt.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Du får inte bättre för pengarna. Xtz levererar som vanligt!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Som vanligt med XTZ går inte pris och prestanda i hand.
  För vad du betalar borde den vara mycket sämre.

  Otroligt nöjd med denna lilla pjäs som jag kopplat in på M6or som spelar musik i en ny nivå.
  Steget gjorde precis det jag saknade i dem innan, att ge dem bättre musikalisk förmåga.
  Sen att de presterar bättre till film och spel var ett trevligt plus i kanten.

  Negativt är att den är mörk i färgen, alla detaljer flyter ihop.
  Dock är det en rejäl pjäs som är välbyggd.

  Mer separation i diskant och mellanregister och mer kraft i de lägre frekvenserna än min marantz sr7011!

  Köper säkert fler när jag fixat en stereo uppsättning :)
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Fantastiskt bra, precis som gamla ap100 levererar den långt över sin prisklass