Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Bravia KD-65XF9005

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony TV (190)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.79)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Makalös tv, var sugen på Oled men blev lite ekonomisk och valde denna. Ångrar inget efter 1 veckas användning.
  Svärtan är grym för att vara en ledtv tackvare FALD. Grymt nöjd.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Uppdatering: Genom att starta utvecklarläget kan man stänga av animationer samt begränsa antalet appar som får köras simultant på tvn - så att den upplevs något snabbare.

  Riktigt bra överlag men kräver att man finjusterar en del själv för rött rörelsehantering mm.

  - Blooming finns och stör i vissa fall, menpå det stora hela en bra tv.

  - vissa menyer är långsamma och det bör eg finnas en dialog som frågar om man vill lämna netflix etc pga det om man trycker fel. LGs webos är mycket bättre.

  - inbyggda chromecasten fungerar med alla appar jag testat men inte ett program som jag kör via desktop (måste då ändå ha extern chromecast)

  - input lag i 1080p gör det faktiskt svårt att köra wipeout på ps3, vilket inte var fallet på lg c7. När ps5 kommer ut så får man soel med låg input lag i 4k så då löser det sig (2020 alltså)

  + Uppskalning av 1080p ser mycket bättre ut än lg c7, och slipper black crush. Dessutom bfi.

  Inte den premiumkänslan jag trodde man kunde köpa för 16k men tillräckligt på alla fronter utom 1080 input lag, vissa sega menyer, dålig fjärrkontrollslayout och blooming. Synd att xe93 var slut flr den är bättre avs blooming.

  Skulle jag tittat på något mer hade det varit qled men hade min förra samsung inne på reparation två gånger pga underdimensionerade kondensatorer (designfel) och gillar sonys färghantering och kontrastinställning som är mer neutral.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Grym för priset
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Köptes sommaren 2019. Grymt nöjd med bilden på TVn och för det pris som denna High-end Led nu ligger på finns det inget att klaga på här. Om man ska anmärka på något är det att AndroidTV fortfarande dras med endel problem. Menyn upplevs bitvis om något släpande och om wifi nu fungerar helt okej, rekommenderas det ändå att använda en internetkabel. Vill man komma åt de smarta funktionerna som att exempelvis kunna streama från sin NAS rekommenderar jag en separat mediaenhet istället.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Med avseende på pris (15k) kontra prestanda har jag svårt att ge annat än full pott. Detta är en riktigt bra tv med tillräcklig ljusstyrka för de flesta samtidigt som svärtan är bättre än vad jag vågade hoppas på från en LCD.

  Rörelsehanteringen är även den helt suverän och likaså färgerna. Det är förhållandevis enkelt att få till en bra bild med naturliga färger.

  Android på tv då? Nja, det är väl inget som får mig att jubla. Nu har jag köpt denna mest som skärm, alla "smarta" funktioner får väl vara där men jag använder dem inte.

  Ljudet då? Det är säkerligen uselt. Men jag har ingen aning. Har aldrig använt tvns egna högtalare.

  Betraktningsvinkeln är inget vidare, men det visste jag före köp. Hade en 65" OLED legat betydligt närmare denna i pris hade jag köpt en sådan men i slutändan är jag väldigt nöjd med denna tv.
 • Acceptabel
  9 mån sedan
  Januar 2019. Sony säljer en produkt som inte stödjer gigabit ethernet, men som ändå försöker visa 4k filmer från min NAS. Resultatet blir inte bra. Det går inte. 100 Mbps hör 90-talet till.

  Freesync saknas. Ej häller eARC stöd. Något som är rimligt, för med 100 Mbps ethernet så er pipen alldeles för trång.

  Synd. Topp bild. Responsen verkar okej. Men man slopar alltså på nätvärkssidan. Man undrar jo när de inte spanderar $10 extra på gigabit ethernet. Vilka andra moduler körs med dåliga komponenter?

  Man får ju hoppats att den surround receiver man har köpt har gigabit ethernet. Då löser det sig i så fall.
 • Utmärkt
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Köpte på mellandagsrean 2018 för ca 15 kkr.

  * Bildkvalitet: Har inte så mycket erfarenhet av blooming och andra effekter och har tyckt att det funkat bara bra med att se HD-film på enheten via Android TV. Så för mig som inte är särskilt extra kunnig men ändå kräsen så funkar tv:n väldigt bra.

  * Android TV. Har hört mycket dåligt om detta men blev väldigt positivt överraskad. Det flyter på bra i systemet i vad som går att vänta sig av ett operativsystem på tv. För den som gillar google-ekosystemet (google music, google appar, etc) så funkar det över förväntan. Det påstås komma en uppdatering av operativet som gör det snabbare. För min del så behövs det inte. Det funkar bra redan nu.

  * Fjärrkontrollen. Inget speciellt. Det finns en knapp som när du håller in den funkar som en mikrofon för google assistant. Så till skillnad från t.ex. Google Home så behöver du hålla in en knapp för att använda mikrofonen.

  * Integration med Google Home. Out of the box så går det att koppla tv:n till Google Home-appen på din mobil. Men det går inte att t.ex. sätta på tv:n genom att prata till en google home mini. Den typen av integration verkar inte finnas. Stort minus för min del. Har läst på en reddit-post att det ska gå att få att funka men kräver lite mekande (sök på: "Managed to get Google Assistant to control TV by doing a reset")

  * Ställ. Det kommer med två fötter som går att ställa så att de pekar "inåt" eller "utåt" vilket gör att det går att styra lite beroende på hur stort bord/hylla som tv:n står på.
 • Utmärkt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Uppgradera från Sony KDL-55W905a till denna och jag är väldigt imponerade av denna TV. Uppackning och installation gick väldigt smidigt. Jag instämmer med föregående inlägg om att menyerna upplevs som lite sega eller långa svarstider.

  Det enda som jag tycker är negativt med denna TV är funktionen SCENER inte finns, där man konfigurerar ingång + bildinställningar så med en knapp så har du rätt bildinställningar för t.ex. spel, film, vanlig TV. Jag har inte hittat detta, så det någon som vet dela gärna med mig.

  För att få till bra bild så krävs det att man tittar igenom bildinställningar och inte bara köra default. Nedan är mina inställningar för HDR film (Ej Dolby Vision)

  Picture Mode - Cinema Pro
  Brightness - max
  Contrast - 90
  Gamma - (-2)
  Black Level - 50
  Black Adjust - Off
  Adv. Contrast Enhancer - Off
  Auto Local Dimming - High
  Xtended Dynamic Range - Low (for SDR) High (for HDR)
  _____________________________________________

  Color - 55
  HUE - 0
  Color Temp - Expert 1
  Live Color - Off

  Adv. Color Temperature
  --2 Pt--
  R-Gain -1
  G-Gain -2
  B-Gain -8
  R-Bias 0
  G-Bias 0
  B-Bias +2

  --10 Pt-- (R,G,B)
  1 0,0,0
  2 0,0,-3
  3 0,0,0
  4 0,0,0
  5 0,0,-2
  6 0,0,-1
  7 -1,0,-2
  8 0,0,+1
  9 0,0,-1
  10 0,0,0
  ______________________________

  Sharpness - 52
  Reality Creation - Manual, 10
  Random Noise - Off
  Digital Noise - Off
  Smooth Gradation - Low
  ______________________________

  Motionflow - Cinema
  CineMotion - High
  ______________________________

  Video Options - All Auto
 • Perfekt
  12 mån sedan
  Bästa TVn som inte är OLED.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  8 mån sedan
  Vacker bild med överraskande bra framträdanden i mörka partier. Här får du HDR och Dolby Vision, med utsökta färger. Om jag skulle vara kritisk till någonting så var det ljudet. Det är lite tunt, men för mig gör det ingenting när jag har 7.1 surround i vardagsrummet och inte använder TV-högtalarna. Rekommenderas!
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Har inte släppt mig än.