Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Bravia KD-65XF9005

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony TV (216)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Makalös tv, var sugen på Oled men blev lite ekonomisk och valde denna. Ångrar inget efter 1 veckas användning.
  Svärtan är grym för att vara en ledtv tackvare FALD. Grymt nöjd.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Uppdatering: Genom att starta utvecklarläget kan man stänga av animationer samt begränsa antalet appar som får köras simultant på tvn - så att den upplevs något snabbare.

  Riktigt bra överlag men kräver att man finjusterar en del själv för rött rörelsehantering mm.

  - Blooming finns och stör i vissa fall, menpå det stora hela en bra tv.

  - vissa menyer är långsamma och det bör eg finnas en dialog som frågar om man vill lämna netflix etc pga det om man trycker fel. LGs webos är mycket bättre.

  - inbyggda chromecasten fungerar med alla appar jag testat men inte ett program som jag kör via desktop (måste då ändå ha extern chromecast)

  - input lag i 1080p gör det faktiskt svårt att köra wipeout på ps3, vilket inte var fallet på lg c7. När ps5 kommer ut så får man soel med låg input lag i 4k så då löser det sig (2020 alltså)

  + Uppskalning av 1080p ser mycket bättre ut än lg c7, och slipper black crush. Dessutom bfi.

  Inte den premiumkänslan jag trodde man kunde köpa för 16k men tillräckligt på alla fronter utom 1080 input lag, vissa sega menyer, dålig fjärrkontrollslayout och blooming. Synd att xe93 var slut flr den är bättre avs blooming.

  Skulle jag tittat på något mer hade det varit qled men hade min förra samsung inne på reparation två gånger pga underdimensionerade kondensatorer (designfel) och gillar sonys färghantering och kontrastinställning som är mer neutral.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Kanon tv rakt igenom.
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Gå ut Googla på vilka stora problem Sony har..innan ni köper
  Vid rätt TV sändning mycket bra TV. Blev imponera när titta på nobelfesten sa wow vilken bild. Sportsändningar underbara.
  Men: När de visar Godmorgon, rapport så undermålig kvalitet.

  Startade upp min gamla Samsung 40B658 (ca 11år gammal) tv med exakt samma signal som Sony får. Vanligt TV tittande samt film från min dator.
  Min gamla Samsung ger i stort sätt lika bild. marginell skillnad. Betraktningsvinkel perfekt på Samsung något man ej kan säga Sony har. Svärtan lika bra på Samsung. Det som skiljer något är det vita.

  Netflix är helt låst vid Dolby Vision HDR. Så önskan vi kan få välja själva vad vill använda eftersom filmerna finns i olika format.

  Många appar klarar ej av sända ut surrand ljud utan enbart i PCM 2 kanal. Samtliga appar jag provat utan problem i min Android 8 box. Samma som min Sony TV har.
  De har haft och har fortfarande problem med sin ARC koppling. Har Onkyo nr 809 . Som funkade med Samsung utan problem. Nu lyckades jag finna en (provade ca 20 st) app IPTV som funkar samt och sony egna appar funkar. Så Sony har problem med sin TV..ej de andra tillverkarna.
  De sa fixat med senaste fixen men ej. Svagt Sony...
  Senaste fixen 27/11 v. 6.6545
  De sa på support de kan ej garantera funktion på andra enheter än sina egna. Svagt Sony...
  Säg det innan man köper varor av er att enbart era varor passar ihop.

  Fick plötsligt upp reklam film som ej kunde stoppas. Stängde av TV för stoppa det. Sen fann egen lösning så slipper betala för slippa reklam. Fy Sony ska vi behöva betala mer för slippa påtvingad reklam ? Tala om att kunderna måste betala för slippa reklamen från er...

  Ni bör veta att Sony ej garanterar ljud över HDMI arc funkar om har andra märken än de listade. Jag har Onkyo avancerad som stora problem och trixande för få ARC funka. Har de givit mig info innan köp har jag så klart inte köpt Sony. För risken att ej få hemmabio funka...Troligen gäller det även denna modell.
  Tillägg fick låv köpa ny förstärkare en Sony. Nu börjar anläggningen slå på sig själv ochefter en stund slå av sig sjlv igen, i tid o otid. Enligt sony support valigt fel på många Sony anläggningar. Så ni ska veta om köper Sony skräp anläggning i detta fall. de skyller på Android som de har i TVn
  Skräp TV risken stor de forsätter ha problemet i framtida TNn är stor.

  När castar laptoppen till TV helt bedrövligt. sådan eftersläpning av musmarkören. Så denna funktion vill ingen använda. När cast en film från datorn funkar bra för då behöver man ej använda musen.

  Hoppas Sony läser och förbättrar bilden vid användning av olika appar. Hoppas får den underbara bild som Youtube kan visa även under andra app Netflix.
  Tack för att du kontaktar Sony Support.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  En bra tv med det mesta man behöver.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte för 8600 kr. Ruskigt bra ljus, kontrast och färg - så länge en sitter typ rakt framifrån. Inte mycket blooming alls heller. Allt detta blir dock betydligt sämre vid runt 30 graders vinkel. Det märks även skillnad i väldigt liten vinkel. Som förväntat av VA utan vidvinkelbehandling typ Samsung Q80, som jag förstått. Tyckte även att årets XG9-modell hade bra betraktningsvinkel i butik och utgick dumt nog från det. Den dåliga betraktningsvinkeln funkade inte med vårt vardagsrum. Detta, tillsammans med att jag är ljuskänslig kvällstid och det är och ska vara ett jäkla tryck i ljuset, gjorde att jag valde att returnera.

  För övrigt inga fel alls på Android TV enligt mig. Efter uppdatering flöt det på bra. Ful, kantig och obekväm fjärrkontroll dock. Inbyggd mic i den, så man förväntas kanske röststyra mycket, men känns meckigt. Hade gärna även sett att Sony lägger in någon typ av kalibreringsbild likt LG. Svårt att göra det on the fly så att säga då inställningsmenyn tar upp mycket av bilden.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Väldigt bra tv! Fick den för 8600 kr hos Hifiklubben under black friday.

  Bilden är väldigt bra, alla appar man vill ha finns och den kopplar ihop med mina SONOS-högtalare utan problem.

  De enda nackdelarna är att Android TV är ganska segt samt att vit undertext kan upplevas som väldigt stark.

  Men för priset är det en fullträff!
 • Bra
  1 år sedan
  Hade denna hemma i några dagar men valde att sälja den vidare trots ett grymt pris. Riktigt bra TV för den som inte stör sig på blooming. Synd de är så snåla med zoner, behövs mer än 60st zoner för att dölja blooming tillräckligt bra.

  Positivt:
  - Mycket bra bild i ett ljust rum.
  - Väldigt bra chip X1 Extreme även för material med lägre upplösning än 4k.
  - Prisvärd under 10 000:-
  - Blooming syns väldigt lite i fullskärmsmaterial.
  - Väldigt bra i rörelse och inte mycket dirty screen effect på mitt exemplar.

  Negativt:
  - I filmer med svart uppe och nere så syns blooming väldigt tydligt då det är ljusa saker i närheten av dem. Framförallt i mörkare rum, men syns även i ljusa rum.
  - Android-TV är väl lite sisådär. Men egentligen fungerar det dugligt efter senaste uppdateringen.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  OBS: Köp inte denna tv:n för mer än 13k. HIfi klubben hade den för 12990kr ett bra tag för att sedan chockhöja till 17999kr för att kunna sätta en rabatt till BF.

  Vet inte varför men tvn gick ner till 8600kr under BF på Hifiklubben och jag slog till. Väldigt bra tv för pengarna! Något seg programvara men går att leva med, använder bara Chromecasten ändå!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Best bang for the buck fortfarande?

  Kanske, se bara upp för fulhöjningar innan Black Friday som redan skett, den ska ligga på 13k ordinarie sedan långt tillbaka.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Fantastisk tv. Som Sony brukar är rörelsehanteringen sanslös, med fantastiska naturtrogna färger. Mitt exemplar har även mycket bättre svärta än vad jag någonsin kunnat drömma, alla skräckrapporter om blooming till trots. Det syns väldigt svagt i extrema förhållanden, men stör aldrig vid vanligt tittande, och då är jag vara väldigt petig med bild.

  Dolby Vision fungerar också fantastiskt bra med riktigt hög ljusstyrka (klart mäktigare än vad OLEDs kan pumpa ur sig) och riktig punch i bilden. Enda minuset är att det är lite black crushing I skuggorna, men inget jag inte kan leva med.

  Sammanfattningsvis är denna tv mycket bättre än vad jag hade vågat hoppats på. Helt otroligt att den går att få tag på för 13k.

  (Använder varken ljud eller smart-tv då jag har annan utrustning för det)
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Använt tv'n i en dryg månad, för priset (12990 kr) är den oslagbar. Enda minuset är att Android TV upplevs som långsamt och laggigt men har annan utrustning för detta ändamål så det påverkar inte mig i mitt användande utav tv'n.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Grym för priset
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köptes sommaren 2019. Grymt nöjd med bilden på TVn och för det pris som denna High-end Led nu ligger på finns det inget att klaga på här. Om man ska anmärka på något är det att AndroidTV fortfarande dras med endel problem. Menyn upplevs bitvis om något släpande och om wifi nu fungerar helt okej, rekommenderas det ändå att använda en internetkabel. Vill man komma åt de smarta funktionerna som att exempelvis kunna streama från sin NAS rekommenderar jag en separat mediaenhet istället.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Med avseende på pris (15k) kontra prestanda har jag svårt att ge annat än full pott. Detta är en riktigt bra tv med tillräcklig ljusstyrka för de flesta samtidigt som svärtan är bättre än vad jag vågade hoppas på från en LCD.

  Rörelsehanteringen är även den helt suverän och likaså färgerna. Det är förhållandevis enkelt att få till en bra bild med naturliga färger.

  Android på tv då? Nja, det är väl inget som får mig att jubla. Nu har jag köpt denna mest som skärm, alla "smarta" funktioner får väl vara där men jag använder dem inte.

  Ljudet då? Det är säkerligen uselt. Men jag har ingen aning. Har aldrig använt tvns egna högtalare.

  Betraktningsvinkeln är inget vidare, men det visste jag före köp. Hade en 65" OLED legat betydligt närmare denna i pris hade jag köpt en sådan men i slutändan är jag väldigt nöjd med denna tv.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Januar 2019. Sony säljer en produkt som inte stödjer gigabit ethernet, men som ändå försöker visa 4k filmer från min NAS. Resultatet blir inte bra. Det går inte. 100 Mbps hör 90-talet till.

  Freesync saknas. Ej häller eARC stöd. Något som är rimligt, för med 100 Mbps ethernet så er pipen alldeles för trång.

  Synd. Topp bild. Responsen verkar okej. Men man slopar alltså på nätvärkssidan. Man undrar jo när de inte spanderar $10 extra på gigabit ethernet. Vilka andra moduler körs med dåliga komponenter?

  Man får ju hoppats att den surround receiver man har köpt har gigabit ethernet. Då löser det sig i så fall.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte på mellandagsrean 2018 för ca 15 kkr.

  * Bildkvalitet: Har inte så mycket erfarenhet av blooming och andra effekter och har tyckt att det funkat bara bra med att se HD-film på enheten via Android TV. Så för mig som inte är särskilt extra kunnig men ändå kräsen så funkar tv:n väldigt bra.

  * Android TV. Har hört mycket dåligt om detta men blev väldigt positivt överraskad. Det flyter på bra i systemet i vad som går att vänta sig av ett operativsystem på tv. För den som gillar google-ekosystemet (google music, google appar, etc) så funkar det över förväntan. Det påstås komma en uppdatering av operativet som gör det snabbare. För min del så behövs det inte. Det funkar bra redan nu.

  * Fjärrkontrollen. Inget speciellt. Det finns en knapp som när du håller in den funkar som en mikrofon för google assistant. Så till skillnad från t.ex. Google Home så behöver du hålla in en knapp för att använda mikrofonen.

  * Integration med Google Home. Out of the box så går det att koppla tv:n till Google Home-appen på din mobil. Men det går inte att t.ex. sätta på tv:n genom att prata till en google home mini. Den typen av integration verkar inte finnas. Stort minus för min del. Har läst på en reddit-post att det ska gå att få att funka men kräver lite mekande (sök på: "Managed to get Google Assistant to control TV by doing a reset")

  * Ställ. Det kommer med två fötter som går att ställa så att de pekar "inåt" eller "utåt" vilket gör att det går att styra lite beroende på hur stort bord/hylla som tv:n står på.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Uppgradera från Sony KDL-55W905a till denna och jag är väldigt imponerade av denna TV. Uppackning och installation gick väldigt smidigt. Jag instämmer med föregående inlägg om att menyerna upplevs som lite sega eller långa svarstider.

  Det enda som jag tycker är negativt med denna TV är funktionen SCENER inte finns, där man konfigurerar ingång + bildinställningar så med en knapp så har du rätt bildinställningar för t.ex. spel, film, vanlig TV. Jag har inte hittat detta, så det någon som vet dela gärna med mig.

  För att få till bra bild så krävs det att man tittar igenom bildinställningar och inte bara köra default. Nedan är mina inställningar för HDR film (Ej Dolby Vision)

  Picture Mode - Cinema Pro
  Brightness - max
  Contrast - 90
  Gamma - (-2)
  Black Level - 50
  Black Adjust - Off
  Adv. Contrast Enhancer - Off
  Auto Local Dimming - High
  Xtended Dynamic Range - Low (for SDR) High (for HDR)
  _____________________________________________

  Color - 55
  HUE - 0
  Color Temp - Expert 1
  Live Color - Off

  Adv. Color Temperature
  --2 Pt--
  R-Gain -1
  G-Gain -2
  B-Gain -8
  R-Bias 0
  G-Bias 0
  B-Bias +2

  --10 Pt-- (R,G,B)
  1 0,0,0
  2 0,0,-3
  3 0,0,0
  4 0,0,0
  5 0,0,-2
  6 0,0,-1
  7 -1,0,-2
  8 0,0,+1
  9 0,0,-1
  10 0,0,0
  ______________________________

  Sharpness - 52
  Reality Creation - Manual, 10
  Random Noise - Off
  Digital Noise - Off
  Smooth Gradation - Low
  ______________________________

  Motionflow - Cinema
  CineMotion - High
  ______________________________

  Video Options - All Auto
 • Perfekt
  2 år sedan
  Bästa TVn som inte är OLED.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  2 år sedan
  Har inte släppt mig än.