Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Bravia KD-55XF9005

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony TV (198)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.78)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Uppgraderade från en 7 år gammal 42” FHD tv så skillnaden var otrolig kan man säga
  Köpte TVn under Black Friday 2018 för 9 990kr och då slår inte mycket denna tv.
  Den har allt man kan önska sig från en lcd men eftersom det är en lcd tv så lider den såklart av blooming vilket kan distrahera en del om man har på hög local dimming.
  Denna till från skillnad många andra tv i denna prisklass är att den är bakbelyst vilket leder bättre local dimming än kantbelysta tv. Den är även riktigt ljusstark på 1000 nits vilket gör att HDR innehåll ser riktigt fint ut och denna stödjer alla HDR typer man kan vilja ha förutom HDR10+. Den har även Quantom Dot vilket Sony kallar Triluminos.
  Det lite negativa är att bara 2st HDMI-portar stödjer 4K 60hz HDR vilket man även måste aktivera i inställningar.
  Det andra negativa är kontrollen som känns gammal jämfört med Samsungs och LGs med alla sina knappar och nummer man ändå aldrig kommer använda, den har dock röststyrning via Google Assistant vilket är bra.
  Den inbyggda processorn är seg och kan ta flera sekunder innan det händer saker efter man tryckt på kontrollen vilket inte kommer bli bättre med åren kan jag tänka mig.

  Min slutsats är att detta är bästa all-round TVn för 9 990kr och har mer positivt än negativt så rekommenderas starkt

  +Ljusstark
  +Stödjer Dolby Vision, HDR10 och HLG
  +Inbyggd Chromecast Ultra (guld värt)
  +Bakbelyst med local dimming
  +Quantom Dot
  +HDMI ARC

  -Långsam processor
  -Gammal fjärrkontroll
  -Lite jobbig blooming
  -Bara 2st 4K 60hz HDR HDMI-porter

  +/- VA Paneltyp, orsakar dåliga betrakningsvinklar men bättre svärta och färger än IPS
  +/- Android TV, beror på vilket system man gillar mer
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  8 mån sedan
  Min gamla 55 tums LG slocknade - ljud men ingen bild. Det fick bli denna Sony. Jag kollade en massa recensioner på nätet och mycket gott fanns om Sony från 2018 och 2019. Prisskillnaden mellan årgångarna var mycket större än förbättringarna. Så jag sparade 6000 kr genom att välja denna från 2018. Så mycket bättre - speciellt att den är så ljusstark att den klarar att leverera även i ett solbelyst vardagsrum. HiFi-klubbens erbjudande om en Samsung soundbar för bara 1000 kr (4990 ordinarie pris) gjorde det hela till en "no-brainer". 10 av 10 för den här kombinationen - både funktioner/prestanda och pris.
  Mina Bluray-filmer uppskalade till 4K ser fantastiska ut. Äntligen har jag nu tagit steget från HD till 4K och jag gillar det jag ser. "The Martian" är en njutning att se om. TVn har en massa android-appar så det räcker. Youtube i hög upplösning är väldigt njutbart och SVTPLAY med vetenskapsprogram... Det känns nästan overkligt att jag stod ut med bara HD tidigare. Nyfrälst? Jovisst. Men som sagt - den här kombinationen TV+Soundbar fungerar precis som jag förväntade mig. Skulle gärna ge den ytterligare en stjärna...
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  3 mån sedan
  Fantastisk tv. Android funkar lika klockrent nu som när den köptes in för två år sedan. Har haft Samsung, LG, Philips men efter denna kommer jag aldrig köpa något annat än Sony.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Mycket nöjd. Grym bild! Snygg tv också, med tunna ramar(0,9cm).
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Jag har haft Tv:n i några veckor nu och det enda negativa är bloomingen som uppstår i korta stunder då och då. Men det är inget stör allt för mycket. Har mest sett 4k-filmer och serier hittills via USB och bilden är löjligt bra. Ljudet på Tv:n är inte det bästa så en soundbar eller bättre är att föredra.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Upplevelsen att gå från en 8 år gammal 47-tummare till denna 4k-skärmen är helt otrolig! Bilden är fantastisk redan med standardinställningarna, och om man skruvar lite på bildinställningarna så blir bilden ännu bättre. Tråkig "blooming" runt vita undertexter vid vissa tillfällen, men det kan avhjälpas med att man ställer in en mörk ram runt texten, eller väljer en annan färg än vit på undertexten!

  Android TV är väl inte nåt direkt att hänga i granen, speciellt om man som jag är van vid Apple TV och Apples ekosystem. Men det finns ett gott utbud av streaming-appar och annat i Play Store och systemet fungerar rätt bra så det är mest en smaksak. Android 8 sägs komma som en uppdatering i början av 2019 och det ser jag fram emot att testa.

  Att bara två av HDMI-anslutningarna är Full Speed för HDR i 60hz 4k är ett dåligt beslut av Sony. Samma med att bara 1 HDMI-anslutning stödjer ARC. Varför inte alla 4 anslutningarna?
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Gick från en 10år gammal Samsung F86 och känner mig väldigt nöjd.
  Den hade dock bättre bild från sidan och bättre ljud.
  I det stora hela är denna väldigt pedagogiskt uppbyggd och riktigt bra bild out of the box.

  Funderade på oled men eftersom jag använder tv som datamonitor så slog jag till på denna, via 1080p signal dessutom. Vilket den snyggar till väldigt bra.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Bästa TVn som inte är OLED!