Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Nokia 8110 4G Dual SIM

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Nokia Mobiltelefoner (132)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.71)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Tyvärr buggig o funktionsfattig mobil.
  Det känns som att det finns en hel del att förbättra gällande KaiOS som är operativsystemet på denna lur. (Vid skrivande stund är versionsnumret 11.00.17.03)
  Ibland hänger sig telefonen om man trycker på svaraknappen för att se samtalsloggen. Enda lösningen är en omstart av telefonen.
  Det verkar inte finnas någon möjlighet att skapa spellistor för mp3-låtarna.
  Den piper till o visar meddelande varje gång WiFi tappas, eller om en blåtandsenhet vill ansluta sig.
  Inställningen för att inaktivera meddelanden verkar inte fungera, utan de dyker upp oavsett.
  För blåtand finns ingen möjlighet att sätta enheter som betrodda, utan telefonen frågar varje gång om man verkligen vill tillåta att headsetet ansluter sig till telefonen.
  Genvägsmenyn går inte att anpassa till att visa de applikationer/funktioner man vill ha, utan man är tvingad till de som tillverkaren bestämt.
  Kai Store där man kan ladda ner appar innehåller i nuläge endast 6 spel, en väder-app samt Twitter-app.
  Det går heller inte att köra Java-applikationer (jar-filer) som förr fungerade på nästintill alla feature phones.
  Vid textning, så finns det ordlista för att underlätta skrivandet, men det går inte att lagra egna ord till listan.
  Det går inte att kopiera text från ett sms till anteckningar eller kalender. Däremot går det att skicka en anteckning som sms.

  Det var nog de största irritationsmomenten som jag upplevt hittills under den vecka jag haft den.
  Det positiva då?
  Blåtanden klarar att ansluta till handsfree-headset samt till blåtandshögtalare.
  Det stod lite otydligt på Nokias sida gällande blåtandsprofiler. Bevisligen klarar den något (eller båda) av HFP/HSP, och inte bara A2DP.
  Har stoppat i ett microSD-kort på 32 GB o det fungerade efter att ha formaterat kortet till FAT32. Man kan styra att spara media på minneskortet. (Appar går enbart att lagra på telefonens minne 2,2GB)
  Slidefunktionen känns lite plastig men borde nog hålla för normal hantering.
  Med luckan stängd finns inga synliga knappar som man kan komma åt av misstag.
  Samtalsljudet är bra i luren, men inte jättehögt i högtalaren.
  Som ficklampa duger den sådär, då den inte har den ljusstarkaste lampan.
  Wi-Fi hotspot verkar fungera. Har inte använt den mer än till att testa funktionaliteten.

  Bland inbyggda appar finns:
  Kontakter, Meddelanden (sms/mms), Samtalslogg, Klocka med alarm, Musikspelare, Kamera, Fotogalleri, Kalender, Anteckningar, Miniräknare, Ljudinspelare, Enhetsomvandlare, FM-radio, Webbläsare, Mailklient, Google, Google Maps, Google Assistant, Youtube, Videospelare, Masken, samt 3 demospel som inte går att avinstallera.
  Det jag saknar mest är en app för att spara lösenord o pin-koder.
  Jämfört med CAT B100 som jag använt i 4 år nu, så känns denna mindre funktionsduglig trots på pappret bättre OS.

  Kanske kan telefonen bli mer funktionsduglig med framtida uppdateringar men just nu känns den som ett ganska dåligt köp.

  Tillägg:
  Uppgradering till KaiOS version 12.00.17.06 verkar inte ha löst problemen.
  Fortfarande frågar mobilen om man vill tillåta att handsfree-headsetet ska få behörighet ansluta o få tillgång till kontakter.
  Hängningen i samtalsloggen förekommer ännu.
  Det irriterande meddelandet när man tappar WiFi-signalen har jag dock inte sett efter uppdateringen, så antingen är det fixat eller så beror det på att jag numera har WiFi mestadels avstängd.

  Tillägg 2:
  Eftersom min Nokia E52 börjar bli sliten o börjar tappa kontakten med mobilnätet, så gav jag denna lur en andra chans.
  KaiOS har kommit upp i version 16.00.17.00.
  Den tidigare recensionen gäller tyvärr de flesta punkter ännu.
  Det som faktiskt verkar ha lösts med nyare version är hängningarna när man trycker på svaraknappen för att se lista på tidigare samtal.
  Då går det ju faktiskt att använda telefonen till att prata med.
  Det har även dykt upp lite fler appar i Kai Store varav följande är värda att nämnas: Facebook, WhatsApp och QR Reader.
  Nu verkar även funktionen för att stänga av notifieringar när WiFi tappas fungera, men det är nog det enda som rättats till av de fel o irritationsmoment som fanns tidigare.
  Tyvärr går det fortfarande inte att sätta en blåtandsenhet som betrodd, utan mobilen frågar varje gång om den får ansluta till handsfree-headsetet.
  Textning är fortfarande ett elände eftersom det inte går att spara egna ord till ordlistan.
  Tittade lite i de andra kommentarerna för att se vad andra haft för problem.
  Kalendern inte visar rätt veckoda: Har inte använt kalendern, men kan konstatera att veckorna fortfarande börjar med söndag.
  Alarmklockan har jag aldrig haft problem med. Den har alltid ringt vid rätt tidpunkt. Kanske fungerar det för mig då jag låter klockan synkas automatiskt?
  Inte heller har jag några problem med oväntade omstarter/krascher. Som jag nämnt tidigare så hängde sig telefonen ibland när man kolla samtalsloggen, men detta verkar vara löst i den nya versionen.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Testat i ett par dagar. Snabbare än jag förväntat mig. Batteritiden är inte så fantastisk som jag förväntat mig, använt den mycket som accesspunkt och då blir den varm och batteriet håller inte hela dan.

  WhatsApp fungerar fint. Jag har inte testat någon annan social media. Jobbigt att skriva även om den inbyggda ordlistan är bra, ett irriterande problem är att den inte hanterar versaler utan alla ord måste skrivas med små bokstäver, även första ordet i en mening och namn (även om en del namn automatiskt får stor bokstav).

  Jag hittar ingen sökfunktion i app-store så man får klicka sig igenom alla appar, plötsligt är man glad att det inte finns så många.

  Skärmen är ok, ljusstark i högsta läget. Jag får alarm att fungera. Kalendern visar söndag som första dag. Stör mig inte så mycket...
 • Usel
  2 år sedan
  Intressant, hade kunnat vara i min ficka, men:

  1. Kalendern visar datum Söndag till Lördag, även om du ställer in svenska. Då visar den M till S i rubriken, men datumen nedan fortsätter visas söndag till lördag, vilket blir extra förvirrande. Nåja. Jag kan köra på engelska och anpassa mig.

  2. Alarmklockan frågar inte telefonens klocka utan tittar på hårdvaruklockan, och är inte medveten om sommartid. Helt enkelt, under sommarhalvåret ringer ditt 07:00-larm klockan 06:00, vilket också telefonens huvudklocka tydligt visar och håller med om.

  Jag uppgraderade till nyaste mjukvaruversion, hjälpte inte, så jag gav upp på den här. Tråkigt, men tyvärr oanvändbar - jag vill ha telefon, SMS, väckarklocka och eventuellt musikspelare. Den här fixar allt utom väckarklockan, vilket tyvärr är rätt relevant fem dagar av sju, och jag fixar inte att hela tiden fundera på vilken tid den egentligen menar i alarm-appen.

  P.S. Och så fungerar snake-appen väldigt konstigt. Basläget, en orm/mask som blir längre och längre tills det är knepigt att inte bita sig själv, finns inte. Istället har de flera andra spellägen, som dock inte ger mig särskilt positiva nostalgi-vibbar.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Väldigt bra ljud när man pratar i telefon och lång batteritid. Det här är drömmen.
 • Usel
  3 år sedan
  Riktigt skräp som bara startar om hela tiden,! Även efter uppgradering till version 12.******** Köp inte!

  Tanken var att ha en enklare telefon för att slippa alla sociala medier och korta batteritider.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Typ den softaste telefonen jag haft. Helt fantastiskt att en knapptelefon kan synka kontakterna, kolla mailen, användas som wifi hotspot m.m. + att man kan via webb köra remote lock och wipe. Den kommer att få vara min daily driver nu och framåt!

  Riktigt imponerad!